Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Συγκατοικώ με άλλα δύο άτομα,και έχω ενα πρόβλημα στον υπολογισμό του πόσα πρέπει να δώσει ο καθένας για το σπίτι και τα εξοδά του μηνιαίως!

Πιο συγκεκριμένα...

Ο μισθός του Α =1100€

Ο μισθός του Β=750€

Ο μισθός του Γ=800€

Αν τα έξοδα του μήνα είναι 1000€ , τότε πόσο πρέπει να δώσει ο καθένας σε αναλογία με τον μισθό του;;;

Έχω σπάσει το κεφάλι μου με τα ποσοστά,και όλο τα κάνω λάθος!

Ευχαριστώ για κάθε βοήθεια!!

• Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν δεν έχετε συμφωνήσει τα έξοδα βάση μισθού, συνήθως ή δια τρία ή βάση τετραγωνικών στο δωμάτιο του καθενός.

Αλλιώς

2600/1100*εξοδα

750/2600*εξοδα

800/2600*εξοδα

Δημοσ.

Πίσω στην Ε'Δημοτικού γρήγορα, θα τα πληρώσουν όλα οι μπαμπάδες σας

• Like 2
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, circadian είπε

Αν δεν έχετε συμφωνήσει τα έξοδα βάση μισθού, συνήθως ή δια τρία ή βάση τετραγωνικών στο δωμάτιο του καθενός.

Αλλιώς

2600/1100*εξοδα

750/2600*εξοδα

800/2600*εξοδα

Αυτο το 2600,απο που προκύπτει;;;

Είναι το συνολικό ποσό των μισθών;;;

Θελουμε να το κανουμε βάση μισθου..γιατι δεν είναι δίκαιο αυτός που παίρνει 750,να δίνει τα ίδια με αυτόν που παίρνει 1100!!!

Να δίνει ο καθένας ένα ποσοστό,με βάση το πόσο περισσότερο ή λιγότερο παίρνει ο καθένας!

• Like 1
Δημοσ.

Το 2600 είναι το σύνολο ναι. 2650 βασικά.

Πιο δίκαιο νομίζω είναι να βγαίνει βάση χρήση και όχι βάση μισθού, αλλά άμα έχετε συμφωνήσει ετσι. Ελπίζω ο 1100 να το ξέρει γιατί θα πληρώνει 41% των εξοδων

• Thanks 1
Δημοσ.
32 minutes ago, Narcissus89 said:

Θελουμε να το κανουμε βάση μισθου..γιατι δεν είναι δίκαιο αυτός που παίρνει 750,να δίνει τα ίδια με αυτόν που παίρνει 1100!!!

Να δίνει ο καθένας ένα ποσοστό,με βάση το πόσο περισσότερο ή λιγότερο παίρνει ο καθένας!

Αναποδα τα λες, το δικαιο ειναι να πληρωνεις οτι χρησιμοποιείς.

• Like 4
Δημοσ.

Όλα δια τρια. 

Το πιο σωστό. 

Εξαρτάται και από τις συνθήκες διαμονής (μεγαλύτερο δωμάτιο, κατανάλωση ρεύματος, κλπ)

• Like 10
  • Thanks 1
Δημοσ.
10 hours ago, Narcissus89 said:

.γιατι δεν είναι δίκαιο αυτός που παίρνει 750,να δίνει τα ίδια με αυτόν που παίρνει 1100

Ουτε ειναι δικαιο αυτος που πληρωνει λιγοτερα στο σπιτι να εχει τις ιδιες παροχες με τους υπολοιπους. Γνωμη μ κι εμενα ειναι το δια του 3. Τεσπα κι εγω ενα excel θα σου προτεινα, θα σας βοηθησει γενικοτερα να εχετε εναν ελεγχο στα εξοδα του σπιτιου. Θα μπορειτε π.χ. να παρακολουθειτε μηνα με τον μηνα τι μπατζετ απαιτειται και να κανετε τα κουμαντα σας

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Narcissus89 είπε

Αρκετά ιδεαλιστές σας βρίσκω. Θα υπέθετα ότι είσαστε πολύ νέοι αλλά οι μισθοί σας μου χαλάνε το σκεπτικό. :)

Σε κάθε περίπτωση η υπογραμμισμένη θέση σας είναι μια χαρά για γραμμή (νέου) κόμματος στις επόμενες εκλογές.

ΥΓ Ξέρω ότι είμαι off-topic αφού δεν απάντησα στην ερώτησή σου αλλά πραγματικά δεν μπορούσα να μην το πω :D

Δημοσ.

Μπορώ να έρθω και γω, ανεργος, ρεμαλι, να τα ξύνω όλη μέρα και να μη πληρώνω τίποτα;

Και εννοείται τα προσωπικά μου έξοδα ΔΙΚΑ ΣΑΣ

Προφανώς για να αναρωτιέσαι θα είσαι αυτός που παίρνει τα λιγότερα και θέλει να την βγάζει ημιτζαμπε. 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Αν τα παιδιά έχουν υπολογίσει και συμφωνήσει να σπάνε τα κοινά έξοδα ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες του καθενός, τότε τα λοιπά σχόλια περιττεύουν νομίζω.

Επίσης, δεν είναι κακή μέθοδος. Το ίδιο συμβαίνει με την φορολογία μας, καθώς και με ένα σωρό πράγματα στην ζωή μας.

• Like 2
  • Confused 2
  • Sad 1
Δημοσ.

0,415 επι του εκαστοτε ποσου αυτος που παιρνει 1100

0,302 επι του εκαστοτε ποσου αυτος που παιρνει  800

0,283 επι του εκαστοτε ποσου αυτος που παιρνει  750

Και ειστε οκ

Δημοσ.

ή “διά τρία” ή βάση τετραγωνικών των δωματίων αν και τραβηγμένο

Ο μισθός τι σχέση έχει; Ποιό σαΐνι το σκέφτηκε αυτό; 

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...