chiftakis Δημοσ. 12 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2019 Χαίρεται κυρίες και κύριοι. Μετά από χρόνια που με υπηρέτησε πιστά ένας phenom 965 με μια κάρτα γραφικών gigabyte 280 (τα υπόλοιπα δεν τα αναφέρω γιατί καταλαβαίνεται περίπου για τι τεχνολογία μιλάμε) ήρθε η ώρα να περάσω και εγώ στην νεότερη γενιά. Ποσό που διαθέτουμε : 800 περίπου αλλά υπολογίστε ότι θα τα πάρω με τιμολόγιο Χρήση υπολογιστή :εργασίες, ταινίες, gaming όχι συχνό αλλά απαιτητικό Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Όχι. Έχω προς το παρόν μια viewsonic 1080p αλλά μελλοντικά ίσως παω σε 1440p Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? όχι Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Κομοτηνή Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? 2 το πολύ Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Όχι Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο .Όχι Να μην τα πολυλέω έχω καταλήξει σε ορισμένα πράγματα αλλά και σοβαρές απορίες. Αρχικά έχω καταλήξει στον ryzen 3600 αλλά δεν ξέρω με ποιά μητρική να τον συνδυάσω. Αξίζει η υπέρβαση μιας φτηνής x570 σε σχέση με τις παλαιότερες ( x470, b450); Δεδομένου ότι έχω σκοπό να τον κρατήσω 5 μίνιμουμ χρόνια θα βγουν συστήματα που να μπορούν να την αξιοποιήσουν; Επίσης είχα σκοπό να βάλω την 2060 αλλά τώρα είδα ότι υπάρχει και η 5700...Ποιά να διαλέξω;
jeandoumpier Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Τα κομμάτια μοιρασμένα από δυο καταστήματα, dexter.gr & kavatza.gr. Επιλογές φυσικά ποιοτικές αλλά και οπτικά ιδιαίτερες (κουτί, μητρική, μνήμες rgb κτλ) για να είναι ένα όμορφο σύστημα. Για μητρική μπήκε η tomahawk νομίζω ότι θα σε καλύψει, μην ξεχάσεις να ζητήσεις bios update από το κατάστημα για να δεχθεί τον 3600. Οι τελικές τιμές που βλέπεις είναι υπολογισμένες με τα μεταφορικά για την περιοχή σου. Σύνολο 1080€ (υπολογίζω ότι κάπου εκεί θα ήθελες να κινηθείς αφού δεν θα έχεις ΦΠΑ;) Υ.Γ. Σε περίπτωση που το ποσό σου φαίνεται μεγάλο, επιλέγοντας φθηνότερο αλλά αξιοπρεπές κουτί, μνήμες χωρίς φωτισμό, πιο φθηνή μητρική & τροφοδοτικό (αλλά επίσης υπερ-αξιοπρεπές και αυτό), θα είσαι στα 980€. Οι αλλαγές αυτές ΔΕΝ επηρεάζουν επ' ουδενί την απόδοση. Δες εδώ λοιπόν,
chiftakis Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Ευχαριστώ πολύ φίλε μου!! Η βασική μου απορία είναι αν το pci express 4.0 της x570 θα το χρειαστώ στο μέλλον δεδομένου ότι τον υπολογιστή δεν θα τον κρατήσω 2 χρόνια
jeandoumpier Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, chiftakis είπε Σχετικό είναι και αυτό...Ακόμη είναι φρεσκαδούρα το pci-e 4.0 και δεν ξέρω τι να σου γράψω και εγώ για το συγκεκριμένο ζήτημα. Πάντως, πάει πολύ προς το παρόν η 570 και ξεφεύγει το μαλλί...Αλλά αν θέλεις να πας εκεί για να είσαι μέσα σ' όλα τότε με γειά σου...😋 https://www.priveshop.gr/product/11008050/EKSARTHMATA/MHTRIKES/GIGABYTE-X570-GAMING-X Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2019 από jeandoumpier
chiftakis Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Ευχαριστώ και πάλι!! Με κάλυψες πλήρως!!
AchilleasNT Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) https://www.e-gate.gr/724603/e-gate-amd-cronos-rtx-ryzen-5-360016gb1tb240gbgeforce-rtx2060no-os Μπορείς να δεις και τη παραπάνω σύνθεση με αυτά τα χρήματα, σε έτοιμο μηχάνημα με X570 μητρική αντί για Β450 αν σε καίει το PCIe 4.0 Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2019 από AchilleasNT
chiftakis Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Θα ήθελα να επιλέξω εγώ τι τροφοδοτικό και τι σκληρούς θα έχει
jeandoumpier Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 20 λεπτά πριν, chiftakis είπε Θα ήθελα να επιλέξω εγώ τι τροφοδοτικό και τι σκληρούς θα έχει Σωστός. Και αυτός είναι ο πιο συνήθης λόγος που δεν επιλέγουμε έτοιμα συστήματα, κυρίως λόγω του τροφοδοτικού. Χωρίς να σημαίνει πως απαραίτητα το συγκεκριμένο έχει κάκιστης ποιότητας, αλλά...
chiftakis Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 θα μπορούσαν να αναφέρουν επακριβώς τα τεμάχια. Αυτό λέω γω τώρα μπορεί να είναι και κανένα μεταχειρισμένο πενταετίας.
KarNtinos Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Νομίζω πάντως αν όντως έχει x570 chipset το συγκεκριμένο, η τιμή είναι πολύ δυνατή. Κομμάτι / κομμάτι που το κοίταξα δε βγαίνει η τιμή. Πάντως παλιότερα τους είχα ρωτήσει για ένα AMD Blue Storm που έχουν και μου είχαν πει όλα τα κομμάτια που απαρτίζουν το μηχάνημα και ότι μπορούσα να κάνω οποιαδήποτε αλλαγή πληρώνοντας τη διαφορά ή αφαιρώντας την αντίστοιχα. Επίσης μου είπαν ότι δίνουν 3 έτη εγγύηση για το σερβις + ότι εγγύηση έχει το κάθε part. Για εμένα δε χάνεις κάτι να ρωτήσεις πάντως καθώς η τιμή δε μου βγαίνει για κομμάτι / κομμάτι με αυτά τα specs που δίνουν.
jeandoumpier Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, KarNtinos είπε @KarNtinos Μια χαρά βγαίνει, με γνωστό τροφοδοτικό και με 8€ λιγότερα 😋 Ενδεικτικά, Στα 1061€ με τα ίδια κομμάτια... Πάμε στο δια ταύτα τώρα, @chiftakis, επειδή βλέπω ότι ξύνεσαι στη γκλίτσα του τσοπάνη για m.2 & ειδικά για x570 mobo, δώσε 1100€ τελική τιμή και είσαι εδώ.. Από τα ίδια καταστήματα με πριν, priveshop.gr & kavatza.gr. Με γειά σου... Υ.Γ. Τώρα χώρεσε η x570 επειδή κόψαμε από τροφοδοτικό (μπήκε όμως ένα επίσης εξαιρετικό με 7 χρόνια εγγύηση, 80+gold), βάλαμε φθηνότερες μνήμες (χωρίς φωτισμό), και 240άρη m.2 nvme δίσκο αντί για 500άρη sata (σε αυτό δεν με βρίσκεις σύμφωνο αλλά εντάξει έχεις για αποθηκευτικό χώρο τον hdd). Είσαι έτοιμος. Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2019 από jeandoumpier
chiftakis Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Χαχαχα φαίνεται τόσο ε; Ευχαριστώ και πάλι!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα