Pankard Δημοσ. 20 Απριλίου 2020 Δημοσ. 20 Απριλίου 2020 Ασχετο ,αλλα σε ρεκτιφιε αλλαζουν σετ ιμαντα η δεν χρειαζεται;
thanasisxask Δημοσ. 20 Απριλίου 2020 Δημοσ. 20 Απριλίου 2020 1 λεπτό πριν, Pankard είπε Ασχετο ,αλλα σε ρεκτιφιε αλλαζουν σετ ιμαντα η δεν χρειαζεται; Ανάλογα πόσα χιλιόμετρα - χρόνια θα έχει επάνω στο αυτοκίνητο, αν πχ τον είχες ένα χρόνο ή 10κ χιλιόμετρα γιατί να τον αλλάξεις; 1
Pankard Δημοσ. 20 Απριλίου 2020 Δημοσ. 20 Απριλίου 2020 3 λεπτά πριν, thanasisxask είπε Ανάλογα πόσα χιλιόμετρα - χρόνια θα έχει επάνω στο αυτοκίνητο, αν πχ τον είχες ένα χρόνο ή 10κ χιλιόμετρα γιατί να τον αλλάξεις; Θεωρητικα δηλαδη ο μαστορας σε ρεκτιφιε θα καταλαβαινε αν θελει αλλαγη η οχι ;
Ukforthemoment Δημοσ. 20 Απριλίου 2020 Δημοσ. 20 Απριλίου 2020 Αφού ανοιγεις μηχανή αλλάζεις και ιμάντες κλπ. 4
DiV92 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Επαναφέρω το θέμα του ιμαντά χρονισμού μετά από 4μιση χρόνια😅 Έχω αγοράσει ένα VW polo 2015 1.0 95hp bluemotion, και στο βιβλιαράκι με τα σέρβις δεν αναφέρεται πουθενά αλλαγή ιμάντα χρονισμού. Πήρα τηλέφωνο την προηγούμενη ιδιοκτήτρια και μου είπε ότι της είχανε πει ότι έχει καδένα. Ρώτησα και 2 συνεργεία (το ένα ο Βαλεντίνος στον Άλιμο το άλλο άσχετο). Το άσχετο συνεργείο έμαθε από συνάδελφο ότι το μοντέλο έχει ιμάντα χρονισμού αλλά του είπε ότι αν δεν τρώει σκόνη το αμάξι, δεν έχει θέμα (133κ χιλιόμετρα έχει το αυτοκίνητο), ενώ από Βαλεντίνο μου είπανε ότι αλλάζει στις 210κ. Έχω αγχωθεί και πήρα τηλέφωνο και στην Καρεντα και σκέφτομαι τελικά μήπως το πάω να το δουν από εκεί, γιατί έχει και σπασμένο το κούμπωμα του υποβραχιόνιου και θέλω να το φτιάξω. Στο σαιτ της VW αναφέρει ότι με χιλιόμετρα σε πόλη, ο ιμάντας βγάζει κάπου 230κ. Σκέφτομαι να προχωρήσω ούτως ή άλλως σε αντικατάσταση για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο, γιατί επαναπαύτηκα με το ότι έχει καδένα, και έκανα και 600χλμ ήδη. Έχετε υπόψιν σας το συγκεκριμένο μοντέλο; Επεξ/σία 16 Δεκεμβρίου 2024 από DiV92
meletis_m Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2024 43 λεπτά πριν, DiV92 είπε Επαναφέρω το θέμα του ιμαντά χρονισμού μετά από 4μιση χρόνια😅 Έχω αγοράσει ένα VW polo 2015 1.0 95hp bluemotion, και στο βιβλιαράκι με τα σέρβις δεν αναφέρεται πουθενά αλλαγή ιμάντα χρονισμού. Πήρα τηλέφωνο την προηγούμενη ιδιοκτήτρια και μου είπε ότι της είχανε πει ότι έχει καδένα. Ρώτησα και 2 συνεργεία (το ένα ο Βαλεντίνος στον Άλιμο το άλλο άσχετο). Το άσχετο συνεργείο έμαθε από συνάδελφο ότι το μοντέλο έχει ιμάντα χρονισμού αλλά του είπε ότι αν δεν τρώει σκόνη το αμάξι, δεν έχει θέμα (133κ χιλιόμετρα έχει το αυτοκίνητο), ενώ από Βαλεντίνο μου είπανε ότι αλλάζει στις 210κ. Έχω αγχωθεί και πήρα τηλέφωνο και στην Καρεντα και σκέφτομαι τελικά μήπως το πάω να το δουν από εκεί, γιατί έχει και σπασμένο το κούμπωμα του υποβραχιόνιου και θέλω να το φτιάξω. Στο σαιτ της VW αναφέρει ότι με χιλιόμετρα σε πόλη, ο ιμάντας βγάζει κάπου 230κ. Σκέφτομαι να προχωρήσω ούτως ή άλλως σε αντικατάσταση για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο, γιατί επαναπαύτηκα με το ότι έχει καδένα, και έκανα και 600χλμ ήδη. Έχετε υπόψιν σας το συγκεκριμένο μοντέλο; Απλώς εάν δε έχει αλλάξει αντλία νερού υπολόγισε και αυτήν μαζί με το σετ χρονισμού.. 210,000 δε θα το άφηνα πάντως. Ο ιμάντας σε τι κατάσταση είναι ;
papoys1 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, DiV92 είπε .Ρώτησα και 2 συνεργεία (το ένα ο Βαλεντίνος στον Άλιμο το άλλο άσχετο). Το άσχετο συνεργείο έμαθε από συνάδελφο ότι το μοντέλο έχει ιμάντα χρονισμού αλλά του είπε ότι αν δεν τρώει σκόνη το αμάξι, δεν έχει θέμα (133κ χιλιόμετρα Άκου δεν ήξεραν από ιμάντα . Μάλιστα πολύ ωραία. Γιαυτό λέω ότι τα σημερινα συνεργεία και οι σημερινοί μαστόροι κατάντησαν να αλλάζουν λάδια , φίλτρα , μπουζι , τακάκια , καμιά μπαταρία , άντε και λίγο πιο βαριά κανένα μπαλάκι ή κανένα ψαλίδι, πενθήμερο και 9 - 3,5 ώράριο. Ακόμη Δημόσιοι και υπάλληλοι των Δήμων θα τους ζηλεύουν.🤣 Επεξ/σία 16 Δεκεμβρίου 2024 από papoys1 2
DiV92 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2024 Έλα 2 ώρες πριν, meletis_m είπε Απλώς εάν δε έχει αλλάξει αντλία νερού υπολόγισε και αυτήν μαζί με το σετ χρονισμού.. 210,000 δε θα το άφηνα πάντως. Ο ιμάντας σε τι κατάσταση είναι ; Έλα ντε... το συνεργείο το άσχετο που πήγα το αυτοκίνητο είχε 4 αυτοκίνητα αναμονή και ίσα ίσα μου έδωσε την πληροφορία. Εννοείται πως δεν θα ξαναπάω σε αυτό αφού φαίνεται άσχετος απο VW.
DiV92 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Μου είπανε από Καρεντα ότι ο ιμάντας χρονισμού είναι ισόβιος στα βενζινοκινητα και δεν χρειάζεται να αλλαχθεί. Περίεργο... Μήπως θέλουν να πάρω τον κινητήρα παραμάσχαλα για να πληρώνω σέρβις; 🙄 1
Ukforthemoment Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 14 λεπτά πριν, DiV92 είπε Μου είπανε από Καρεντα ότι ο ιμάντας χρονισμού είναι ισόβιος στα βενζινοκινητα και δεν χρειάζεται να αλλαχθεί. Περίεργο... Μήπως θέλουν να πάρω τον κινητήρα παραμάσχαλα για να πληρώνω σέρβις; 🙄 Ζήτα το γραπτά να το έχεις για απόδειξη. 2
tzotzo Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 19 hours ago, Ukforthemoment said: Ζήτα το γραπτά να το έχεις για απόδειξη. https://www.uk-polos.net/viewtopic.php?t=75001 και εδω το ιδιο λενε.
papoys1 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 Στις 18/12/2024 στις 9:41 ΠΜ, tzotzo είπε https://www.uk-polos.net/viewtopic.php?t=75001 και εδω το ιδιο λενε. Ίμάντας ισόβιος πρώτη φορά το ακούω τυχερος είσαι.Εμένα η opel μου λέει 60-70 χιλιάδες χιλιόμετρα. Εχω αλλάξει 5 μέχρι τώρα και ήδη κοντεύω 70.000 χιλιόμετρα.Και οι τιμές ασανσέρ πότε 100 πότε 160. Κοίταζα πριν SKF 89 ευρώ με αντλία νερού (τζάμπα είναι) θα το παραγγείλω μετά Χριστούγεννα και όταν βρω συνεργείο αλλαζω. Εχουν γίνει περιζήτητα για τέτοιες δουλειές. Κυνηγάνε λάδια - φίλτρα. .
atheatos Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Καλό είναι να διευκρινησουμε οτι η καδενα δεν είναι απαραίτητη η αλλαγή της αν δεν υπάρχει πρόβλημα. Αλλά ο ελαστικος ιμάντας θελει αλλαγή έχει δεν έχει πρόβλημα. Ακόμα και λίγα χιλιόμετρα να έχει το αμάξι στην δεκαετία πρεπει να αλλαχτεί γιατι ξηραίνεται, οπως γινεται και με τα λάστιχα . Επεξ/σία 24 Δεκεμβρίου 2024 από atheatos 1
meletis_m Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 12 λεπτά πριν, atheatos είπε Καλό είναι να διευκρινησουμε οτι η καδενα δεν είναι απαραίτητη η αλλαγή της αν δεν υπάρχει πρόβλημα. Αλλά ο ελαστικος ιμάντας θελει αλλαγή έχει δεν έχει πρόβλημα. Ακόμα και λίγα χιλιόμετρα να έχει το αμάξι στην δεκαετία πρεπει να αλλαχτεί γιατι ξηραίνεται, οπως γινεται και με τα λάστιχα . Στη καδένα πέρα ότι ξεχειλωνει (υπάρχουν όρια μέτρησης ) αυτό που φθείρεται είναι οι γλυστρες τεντωτηρα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα