Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω 72 μήνες ανεργίας και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ επιτυχούσα σε κοινωφελές πρόγραμμα, είχα κάνει αίτηση τον Μάρτιο και ήμουν 30η επιλαχούσα. Με παίρνουν εχθές τηλέφωνο απο τον ΟΑΕΔ να παω τα δικαιολογητικά μου διότι ήρθε η σειρά μου, χάρηκα πάρα πολύ γιατί κάνω σε όλα τα προγράμματα αιτήσεις μεσω ΑΣΕΠ και ΟΑΕΔ. Πήγα και μου ακύρωσαν το δελτίο ανεργίας, διότι παρακολούθησα πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης το 2017 διάρκεια 4 μηνών και συνέπεσα με την αλλαγή του νόμου όπου με προϋποθέσεις το δελτίο ανεργίας μένει ενεργό, οι μήνες κατάρτισης μετράνε σαν ανεργία  κι έπρεπε να ενημερώσω τον ΟΑΕΔ για την συμμετοχή μου , είχα τις προϋποθέσεις και το δελτίο μου ήταν ενεργό μέχρι σήμερα που μου το ακύρωσαν και μου έβγαλαν νέο και ζήτησα να συνενωθούν τα δελτία κι εγγράφως παρέθεσα όλα τα γεγονότα. Δεν ενημερώθηκα ποτέ για τις κινήσεις που έπρεπε να κάνω απο τους αρμόδιους, το voucher φάνηκε κανονικά στην φορολογική μου δήλωση και το δελτίο ήταν ενεργό πάντοτε. Τώρα περιμένω την απάντηση η οποία μπορεί να πάρει έως 3 μήνες κι έπειτα να κάνω και άλλη αίτηση για να πάω στη δουλειά . έχω στεναχωρηθεί πάρα πολύ γιατί θέλω να δουλέψω και να μην επιβιώνω με προνοιακά επιδόματα. Τι λέτε να κάνω; Να πάω στον συνήγορο του Πολίτη; Να βάλω δικηγόρο; Να ζητήσω ακρόαση απο τον δήμαρχο; Είναι πραγματικά άδικο. Είμαι μακροχρόνια άνεργη, δικαιούχος κεα, τέκνο μονογονεικής οικογένειας και έχω μηδενικό εισόδημα. Θα σκάσω. Γιατί ρε γαμώτο δεν με πήραν τηλέφωνο , δεν έστειλαν email έστω sms να με ενημερώσουν; 

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας

Δημοσ.

6 χρονια ανεργη.. Πώς επιβιώνεις...? ΟΑΕΔ ειναι αυτος, εκανες καταρτιση και δεν ενημερωσες (το γραφουν φορα παρτιδα οτι αν ενημερωσεις, δε χανεις το ανεργειακο, διακόπτεται και συνεχιζει απο εκει κι επειτα). Θα σου ερθει και προστιμο 100 ευρω συντομα, ΑΝ δεν κανω λαθος

Δημοσ.

Δεν διακόπτεται η ανεργια, συνεχίζει κανόνικα, αυτη είναι η αλλαγη του νόμου που με επιανε τοτε .

Αναφέρω οτι παίρνω το κεα για τα βασικά μου έξοδα, ετσι επιβιωνω.  Δεν μου ειπαν τιποτα για προστιμο. Το περασα κανονικα στη δηλωση μου, απο ποιον θα ερθει το προστιμο;

Εφοσον τοτε που εκανα το προγραμμα παρεδιδα υπευθυνες δηλωσεις σε αρκετες υπηρεσιες και στον οαεδ για να μπορω να κανω το προγραμμα ΑΛΛΑ δεν εκανα την συγκεκριμενη δηλωση

Εγω τοτε συμπληρωνα δηλωσεις προς τον οαεδ οτι παρακολουθω προγραμμα και δεν εχω ιδιοτητα μαθητη σπουδαστη κτλ δεν με ενημερωσαν ποτε οτι επρεπε να κανω ξεχωριστη υπευθυνη δηλωση, που να αναφερω τον συγκεκριμενο νομο. 

Δημοσ.

Εχω ακουσει απο γνωστο οτι του ζητηθηκαν 100 ευρω στην επομενη φορολογικη δηλωση (δηλαδη ενα χρονο απο οταν διαπιστωσε ο ΟΑΕΔ τη μη δηλωση της καταρτισης). Και ακυρώθηκε το δελτιο ανεργίας και ξαναξεκινησε απτο τελος της καταρτισης. Τι να πω, μακαρι να ηταν αλλη περίπτωση και να μην εχεις ΚΑΙ ΑΥΤΟ. Αλλα η ιστοσελιδα του ΟΑΕΔ το λεει πληρως ξεκαθαρα. Δεν ξερω, ειναι απιστευτος τροπος απλα να ακυρωνουν δελτια ανεργιας

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω πηρα και επιστροφη φορου απο το προγραμμα , εχει δηλωθει κανονικα και μαλιστα φανηκαν 250 ευρω και στην φετινη δηλωση απο την περσινη επιστροφη φορου. Δεν φοροδιαφευγω, δεν ειχα κανενα οφελος να κρυψω απο τον οαεδ την καταρτιση μου , ειχα ολες τις προυποθεσεις. μακαρι να ακυρωθουν μονο οι μηνες καταρτισης, ολο το προγραμμα που εκανα ειχε διαρκεια 4 μηνες με καλεσαν και πηγα κανονικα, δεν αρνηθηκα και τωρα η υπαλληλος μου ειπε οτι με διαλεξαν γιατι οι προηγουμενοι στην σειρα μου , οι μισοι ειχαν τα προσοντα αλλα αρνηθηκαν την θεση και αλλοι μισοι δεν ειχαν τα προσοντα. Ε ειναι αδικο να θελω να δουλεψω και να μην με αφηνει ο ΟΑΕΔ και οι υπολοιποι ανεργοι να αρνουνται θεσεις χωρις κυρωσεις.

Στην ουσία μου λενε οτι έπρεπε να παω και να τους πω ''ξερετε συμμετέχω σε δικο σας προγραμμα΄'' κατι που δεν γνώριζα, θεωρησα λογικο οτι ολα φαίνονται στο σύστημα + οτι τους πήγαινα άλλες δηλώσεις και οτι το δελτιο ανεργίας έπρεπε να ειναι ενεργό για να κάνω το προγραμμα.. Πραγματικα εχω φρικαρει, που να βρω το δίκιο μου;

Ο γνωστος σου μαλλον έκανε το προγραμμα πριν τον Μαρτη του 2017, μεχρι τοτε ο νομος ελεγε οτι τα δελτια ακυρωνονταν και εβγαζες νεο δελτιο οταν τελειωνες το προγραμμα. 

Στις 20 Μαρτίου 2017, βγήκε νόμος που το δελτιο ανεργιας δεν ακυρωνεται και μενει ενεργο σε ολη την καταρτιση και οι καταρτιζομενοι εχουν τα ιδια δικαιωματα με τους ανεργους, εαν ακυρωνες το δελτιο σου ή δεν το ανανεωνες, το συστημα σε πετούσε εκτος προγραμματος. (ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ) 

Εγω υπέγραψα στις 23 Μαρτίου 2017 και ξεκίνησα στις 4 Απριλίου 2017

Πλεον εχει βγει νεοτερος νόμος. Είμαι τυπική,  ψαχνω δουλειά στελνω αιτήσεις μπορουν να το ελεγξουν ανα πασα ωρα και στιγμη, ειμαι παντα διαθεσιμη στις υπηρεσιες αυτες και ενω ειμαι σωστη εφτασα στη πηγη και δεν ηπια νερο. 

Επεξ/σία από patzan

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...