papoys1 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Μόλις τώρα, Xacti είπε Παππού επειδή είσαι άσχετος δε θα κάτσω να απαντήσω. Κάτσε δούλευε τους υπόλοιπους Γιατί το λες. Θεωρείς ότι θέλει περισσότερο χρόνο από 10 λεπτά μία αλλαγή λαδιών-φίλτρου ένα απλό αυτοκίνητο.Η αντιπροσωπεία σίγουρα μπορεί να το κάνει και 1 και 2 ώρες και να βγάζει το λάδι σταγόνα σταγόνα να δικαιολογήσει το πακέτο.Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν είναι πάνω από 10 λεπτά.Βγάζεις μία βίδα μέχρι να αδειάσει το λάδι βάζεις το φίλτρο ξαναβάζεις τη βίδα ρίχνεις το λάδι και είσαι έτοιμος. Για πες μου εσύ που είσαι σχετικός τι άλλο πρέπει να κάνει κάποιος στη αλλαγή λαδιών.Έχω τέσσερα αυτοκίνητα της οικογένειας και ένα παπί του γιου στα οποία αλλάζω μόνος μου πάντα λάδια και δεν νομίζω ότι είμαι άσχετος όπως νομίζεις.Στο πεζώ του γιού μπορεί να κάνω 1-2 λεπτά παραπάνω επειδή είναι λίγα αναποδα το φίλτρο. Δεν δουλεύω κανένα το βίντεο που σου έδειξα είναι τραβηγμένο για πλάκα από μένα επειδή βάζω λάδι από το lidl και αν το δεις οι χρόνοι δεν είναι παραπάνω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
toyo73 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 1 ώρα πριν, Hk2004gr είπε φίλτρο αέρα, φίλτρο καυσίμου, φίλτρο καμπίνας & μπουζί. Αλλαζεις αυτα καθε 10.000.Υπερβολη.Ειδικα φιλτρο καυσιμου- και μπουζι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hk2004gr Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 9 ώρες πριν, toyo73 είπε Αλλαζεις αυτα καθε 10.000.Υπερβολη.Ειδικα φιλτρο καυσιμου- και μπουζι. Nαι τα αλλάζω κι ας είναι υπερβολή. Το κόστος είναι μικρό μπροστά στα οφέλη. Με 12ε που έχει πχ το φίλτρο αέρα γιατί να μην το αλλάξω ή 15ε το φίλτρο βενζίνης; Στο σύνολό τους αυτά είναι στα 50ε περίπου. Το αυτοκίνητο "αναπνέει" σωστά, στην καμπίνα έχω πάντα καθαρό αέρα ενώ τα καύσιμα διαρκώς φιλτράρονται με καινούργιο φίλτρο. Όλοι ξέρουμε για τη βενζίνη στην Ελλάδα. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stefan123 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Υπάρχουν αυτοκίνητα με φίλτρο βενζινης;Το δικό μου αλλαζεται μαζι με την τρομπα..Και έχοντας κάνει 150 χιλιάδες χιλιόμετρα με την μαμά τρόμπα όλα δουλεύουν ρολόι.. Μάλλον έχω πετύχει καλό βενζινάδικο.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Klausx Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 6 λεπτά πριν, stefan123 είπε Υπάρχουν αυτοκίνητα με φίλτρο βενζινης;Το δικό μου αλλαζεται μαζι με την τρομπα..Και έχοντας κάνει 150 χιλιάδες χιλιόμετρα με την μαμά τρόμπα όλα δουλεύουν ρολόι.. Μάλλον έχω πετύχει καλό βενζινάδικο.. Η πραγματική ερώτηση είναι, υπάρχουν αυτοκίνητα χωρίς φίλτρο βενζίνης; Εκεί βρήκαν να κάνουν οικονομία; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 39 λεπτά πριν, stefan123 είπε Υπάρχουν αυτοκίνητα με φίλτρο βενζινης;Το δικό μου αλλαζεται μαζι με την τρομπα..Και έχοντας κάνει 150 χιλιάδες χιλιόμετρα με την μαμά τρόμπα όλα δουλεύουν ρολόι.. Μάλλον έχω πετύχει καλό βενζινάδικο.. Το 99.9% των αυτοκινήτων! Πέταμα το φίλτρο καυσίμων μαζί με το φ. λαδιού, σε κάθε αλλαγή λαδιών. Φ. Αέρα κάθε 2 αλλαγές μαζί με φ. καμπίνας. Μπουζί κάθε 4 αλλαγές - αναλόγως την ποιότητα και τον κινητήρα! 14 ώρες πριν, papoys1 είπε Γιατί το λες. Θεωρείς ότι θέλει περισσότερο χρόνο από 10 λεπτά μία αλλαγή λαδιών-φίλτρου ένα απλό αυτοκίνητο.Η αντιπροσωπεία σίγουρα μπορεί να το κάνει και 1 και 2 ώρες και να βγάζει το λάδι σταγόνα σταγόνα να δικαιολογήσει το πακέτο.Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν είναι πάνω από 10 λεπτά.Βγάζεις μία βίδα μέχρι να αδειάσει το λάδι βάζεις το φίλτρο ξαναβάζεις τη βίδα ρίχνεις το λάδι και είσαι έτοιμος. Για πες μου εσύ που είσαι σχετικός τι άλλο πρέπει να κάνει κάποιος στη αλλαγή λαδιών.Έχω τέσσερα αυτοκίνητα της οικογένειας και ένα παπί του γιου στα οποία αλλάζω μόνος μου πάντα λάδια και δεν νομίζω ότι είμαι άσχετος όπως νομίζεις.Στο πεζώ του γιού μπορεί να κάνω 1-2 λεπτά παραπάνω επειδή είναι λίγα αναποδα το φίλτρο. Δεν δουλεύω κανένα το βίντεο που σου έδειξα είναι τραβηγμένο για πλάκα από μένα επειδή βάζω λάδι από το lidl και αν το δεις οι χρόνοι δεν είναι παραπάνω. Παππού μήπως λέει και τον χρόνο που θέλουνε να κρυώσουνε τα λάδια, για να μην καείς που θα τα αδειάσεις! Άντε, να το κάνουμε 1 ώρα αν είναι ζεστό το αυτοκίνητο, μπορεί να την θέλει. Αλλά σαν διαδικασία όντως πάνω από 10 λεπτά για λάδια κ φίλτρο λαδιού, δεν κάνεις! 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vagos789 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 ΦΠΑ 24% μην ξεχναμε,δηλαδη το 1/4 παει απευθειας στο κρατος και μετα ειναι οι φοροι και εισφορες 60-80% στις επιχειρησεις Για να αλλαξετε λαδια χωρις να χασετε την εγγυηση πρεπει α)να πατε σε συνεργειο που θα βαλει σφραγιδα και β)να επισυναψετε το τιμολογιο αγορας λαδιου ωστε να πιστοποιειται οτι βαλατε καταλληλο λαδι και οχι οποιο βρηκατε φτηνοτερα , αν δεν κανετε κατι απο τα δυο,το πιθανοτερο ειναι οτι δεν θα εχετε εγγυηση. Απο την αλλη βεβαια η βλαβη κινητηρα μεσα στα πρωτα 2 χρονια (για να σας χρειαστει η εγγυηση) ειναι ψιλοαπιθανη. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
imr Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Μακρυα απο την καρεντα. Μιλαμε για αισχροκερδια. Υπαρχουν αξιολογα εξουσιοδοτημενα με νορμαλ τιμες που δεν χανεις την εγγυηση (πχ autoclub για vw τσιμπημενοι αλλα πιο φθηνα απο τους απατεωνες) 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
geof40 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Στις 12/7/2019 στις 3:38 ΜΜ, dimos15 είπε Πρεπει να κανω το πρωτο service σε audi a3 του 2018 και μου ειπαν αλλαγη λαδιων 200€ με την εκπτωση.. ( κανονικα εχει 280€ 😂 ) Το επομενο αμαξι θα ειναι ηλεκτροκινητο... https://www.porsche.com/central-eastern-europe/en/_greece_/aboutporsche/importers/news/?pool=eastern-europe&id=greece-news-2014-03-04&lang=en H porsche θελει 200€ https://www.movenews.gr/crash-test-timon-gia-bmw-allagh-ladion-me-173-h-me-50-euro/ Η bmw 173€ Μονακό μένεις ? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimos15 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 23 ώρες πριν, Apostol. είπε Εκτος απο οτι οι μπαταριες start stop ειναι πιο ακριβες, εχεις δικιο οτι εκαναν κατι στον εγκεφαλο. Επειδη εχω vcds και γνωριζω, οταν αλλαξεις μπαταρια στα συγχρονα vag πρεπει να "γραψεις" στον εγκεφαλο τι τυπου ειναι η μπαταρια που βαζεις, ποσα ΑΗ και τον κωδικο. Πρεπει να ξερει το αμαξι οτι εχει καινουρια μπαταρια και τι ακριβως ειναι, γιατι αλλαζει την καμπυλη φορτισης της μπαταριας, αλλιως φορτιζει μια μπαταρια που ειναι γερασμενη και αλλιως μια καινουρια. Το να παρουμε μια μπαταρια και να την πεταξουμε μεσα στα συγχρονα vag ΔΕΝ ειναι ο σωστος τροπος, πολυ συχνα δεν θα λειτουργει το start stop Λογω αυτου. Ποιο vcds εχεις? Στις 15/7/2019 στις 1:39 ΜΜ, NT1G είπε Ας πάει να το κάνει και ας μας πει τι άλλο του κάνανε. Γιατί τουλάχιστον έτσι όπως το γράφει, λάδια είναι μόνο. οταν παω θα ενημερωσω αλλα οπως εγραψα το αμαξι εχει κανει 2.800 χλμ και το εχω ενα χρονο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
toyo73 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 1 ώρα πριν, mechpanos είπε Το 99.9% των αυτοκινήτων! Πέταμα το φίλτρο καυσίμων μαζί με το φ. λαδιού, σε κάθε αλλαγή λαδιών. Φ. Αέρα κάθε 2 αλλαγές μαζί με φ. καμπίνας. Μπουζί κάθε 4 αλλαγές - αναλόγως την ποιότητα και τον κινητήρα! Παππού μήπως λέει και τον χρόνο που θέλουνε να κρυώσουνε τα λάδια, για να μην καείς που θα τα αδειάσεις! Άντε, να το κάνουμε 1 ώρα αν είναι ζεστό το αυτοκίνητο, μπορεί να την θέλει. Αλλά σαν διαδικασία όντως πάνω από 10 λεπτά για λάδια κ φίλτρο λαδιού, δεν κάνεις! Εμενα εχει φιλτρο βενζινης πριν τα μπεκ.Προσφατα εμαθα απο site που εχει ολους του OEM κωδικους για TOYOTA, οτι εχει και φιλτρο στην τρομπα βενζινης.Το μανουαλι δεν ανεφερει τιποτε για αυτο, εαν θελει αλλαγη και ποτε.Για το κανονικο λεει καθε 40.000.Για το κανονικο θες μια πενσα για τα κλιπς, για το αλλο πρεπει να ξηλωσεις καθισματα και να βγαλεις τρομπα εξω και θελει λεπτοδουλεια με χειρουργικη ακριβεια.Δεν αλλαχθηκε ποτε.357.000 χιλιομετρα.Bαζω μονο BP που εχει 1000 πιρανχας και τρωνε τα παντα. Τα λαδια τα αλλαζεις παντα με ζεστο μοτερ, οσο πιο καυτο γινεται, ωστε οτι αιωρειται να φυγει.Δεν καιγεσαι, εκτος και αν μπεις για μπανιο κατω απο το λαδι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 2 ώρες πριν, stefan123 είπε Υπάρχουν αυτοκίνητα με φίλτρο βενζινης; 1 ώρα πριν, mechpanos είπε Το 99.9% των αυτοκινήτων! Άρα τα πετρελαιοκίνητα είναι το 0,01%? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AristidisZ Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 13 λεπτά πριν, vagos789 είπε ΦΠΑ 24% μην ξεχναμε,δηλαδη το 1/4 παει απευθειας στο κρατος και μετα ειναι οι φοροι και εισφορες 60-80% στις επιχειρησεις Αυτό είναι πολύ μεγάλη ιστορία... 20 χρόνια με οχήματα (ποτέ δεν έχω πάρει καινούριο), και άρα έχοντας επαφές με μάστορες παίζει να έχω πάρει απόδειξη 1 στις 20 φορές Δεν στέκομαι στα 200€ για τα λάδια που συζητάμε εδώ, όμως π.χ. μια αλλαγή δίσκου πλατώ ή μιας αντλίας νερού αν γίνει με κανονική απόδειξη στα ανταλλακτικά και στην εργασία, θα δείτε ότι τελικά δεν θα έχει τόσο μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε ένα εξουσιοδοτημένο και ένα συνεργείο της γειτονιάς (υπό την αίρεση βέβαια ότι ο συνεργειατζής θα κόβει πάντα αποδείξεις, όχι 2 φορές το μήνα).... 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickolas Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Τα 200 ευρώ που βλέπετε στο επίσημο, τουλάχιστον τα 100 ευρώ είναι φόροι και εισφορές. Η υπόλοιπη διαφορά είναι το κόστος κεφαλαίου από το "λουξ" της εγκατάστασης αλλά και το κόστος της εγγύησης (έχει σίγουρα 1 έτος ό,τι και αν κάνεις στο επίσημο, ανεξάρτητα από το αν είσαι μέσα ή όχι στην εγγύηση) Τελικά τα 200 ευρώ αντιστοιχούν σε 60-70 ευρώ τιμή από το συνεργείο της γειτονιάς χωρίς απόδειξη "φιλική" με λάδια/φίλτρο που θέλεις ~30 ευρώ ή περισσότερα για να τα προμηθευτείς από έξω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 31 λεπτά πριν, Xacti είπε Άρα τα πετρελαιοκίνητα είναι το 0,01%? Έξυπνο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα