apostolosl Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Επειδή συνεχίζονται οι αναφορές για το κόστος αλλαγής λαδιών των αυτοκινήτων μας και μιας που δεν μπορώ να κρατηθώ άλλο λόγω πτώσης του σαγονιού μου 😃 αναφέρω ότι : Άλλαξα στις 19/6/2019 σε ένα Mazda 3 2009 1.4 Βενζίνης λάδια με κόστος : 1) ενα full συνθετικό 5λιτρο 5w40 liqui moly (από τοπικό κατάστημα με ένα ψιλοπαζαράκι) > ίσως το καλύτερο λάδι που κυκλοφορεί στην αγορά κατ'εμέ βάσει τεχνικών χαρακτηριστικών μετά από καλή έρευνα > 27 € 2) Φιλτράκι λαδιού επίσης από τοπικό κατάστημα ανταλλακτικών (πολύ καλής κατασκευαστικής ποιότητας) > 3,50 € Σύνολο : 30,50 € (Σημειώνω ότι τα λάδια τα άλλαξα μόνος μου με την βοήθεια 2 γρύλων (ενός υδραυλικού και ενός μηχανικού) 2 τριπόδων (πρώτα η ασφάλειά μας) , καλής παρέας και φραπεδιάς και είμαι σίγουρος ότι τα άλλαξα και πολύ πιο σχολαστικά από το x μαστόρι των αντιπροσωπειών.. τα άφησα να στραγγίξουν καλά αρκετή ώρα.. καλό καθάρισμα υποδοχής φίλτρου κ.λ.π. κ.λ.π. ) 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickolas Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Επιμένετε να μπερδεύετε την αλλαγή λαδιών με το σέρβις... Το αμάξι πάει για σέρβις, που μάλιστα μπορεί να ΜΗΝ περιλαμβάνει αλλαγή λαδιών. Από αυτούς που έχουν γνώσεις πόσοι άλλαγε μπορεί να καταλάβουν πχ. το στραβωμένο μπαράκι ζαμφόρ? Που εγώ πήγαινα έτσι 6 μήνες και δεν ήξερα τί μου έφταιγε στο αυτοκίνητο. Αυτά πρέπει να βρει το σέρβις... και εμένα εν προκειμένω μου το βρήκε που ο φανοποιός της ασφαλιστικής (με είχαν τρακάρει...) είχε παραλήψει. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apostolosl Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Αποτυπώνεις τα αυτονόητα φίλε μου.. Δεν νομίζω ότι επιμένω να μπερδεύω κάτι.. υπάρχουν γενικότερα αναφορές 80 - 200 ευρώ και σε άλλα φορουμ ΜΟΝΟ για αλλαγή λαδιών κινητήρα. φυσικά και η αλλαγή λαδιών μπορεί σε "ένα σέρβις" να συνοδεύεται και με άλλα πράγματα τα οποία και αποτελούν συνολικά ένα σέρβις και μπορεί να φτάσει τα 200 ή τα 300 ευρώ. Το thread που ανοίχτηκε από τον φίλο νομίζω αναφέρεται μόνο στην αλλαγή λαδιών. Δηλαδή το Post στη σελίδα 15 του χρήστη "moure" σε τι αναφέρεται ; Σε ένα ολόκληρο σέρβις ;; Δεν ξέρουμε τι διαβάζουμε.. ;; Επεξ/σία 15 Ιουλίου 2019 από apostolosl 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NT1G Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 42 λεπτά πριν, nickolas είπε Επιμένετε να μπερδεύετε την αλλαγή λαδιών με το σέρβις... Το αμάξι πάει για σέρβις, που μάλιστα μπορεί να ΜΗΝ περιλαμβάνει αλλαγή λαδιών. Από αυτούς που έχουν γνώσεις πόσοι άλλαγε μπορεί να καταλάβουν πχ. το στραβωμένο μπαράκι ζαμφόρ? Που εγώ πήγαινα έτσι 6 μήνες και δεν ήξερα τί μου έφταιγε στο αυτοκίνητο. Αυτά πρέπει να βρει το σέρβις... και εμένα εν προκειμένω μου το βρήκε που ο φανοποιός της ασφαλιστικής (με είχαν τρακάρει...) είχε παραλήψει. Ας πάει να το κάνει και ας μας πει τι άλλο του κάνανε. Γιατί τουλάχιστον έτσι όπως το γράφει, λάδια είναι μόνο. Αναφορά σε κείμενο Πρεπει να κανω το πρωτο service σε audi a3 του 2018 και μου ειπαν αλλαγη λαδιων 200€ με την εκπτωση.. ( κανονικα εχει 280€ 😂 ) 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gia_nnis Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 2 ώρες πριν, apostolosl είπε Επειδή συνεχίζονται οι αναφορές για το κόστος αλλαγής λαδιών των αυτοκινήτων μας και μιας που δεν μπορώ να κρατηθώ άλλο λόγω πτώσης του σαγονιού μου 😃 αναφέρω ότι : Άλλαξα στις 19/6/2019 σε ένα Mazda 3 2009 1.4 Βενζίνης λάδια με κόστος : 1) ενα full συνθετικό 5λιτρο 5w40 liqui moly (από τοπικό κατάστημα με ένα ψιλοπαζαράκι) > ίσως το καλύτερο λάδι που κυκλοφορεί στην αγορά κατ'εμέ βάσει τεχνικών χαρακτηριστικών μετά από καλή έρευνα > 27 € 2) Φιλτράκι λαδιού επίσης από τοπικό κατάστημα ανταλλακτικών (πολύ καλής κατασκευαστικής ποιότητας) > 3,50 € Σύνολο : 30,50 € (Σημειώνω ότι τα λάδια τα άλλαξα μόνος μου με την βοήθεια 2 γρύλων (ενός υδραυλικού και ενός μηχανικού) 2 τριπόδων (πρώτα η ασφάλειά μας) , καλής παρέας και φραπεδιάς και είμαι σίγουρος ότι τα άλλαξα και πολύ πιο σχολαστικά από το x μαστόρι των αντιπροσωπειών.. τα άφησα να στραγγίξουν καλά αρκετή ώρα.. καλό καθάρισμα υποδοχής φίλτρου κ.λ.π. κ.λ.π. ) Κανονικα πρεπει να ειναι σε επιπεδη επιφανεια αλλα οκ δεν πειραζει.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
toyo73 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, apostolosl είπε Επειδή συνεχίζονται οι αναφορές για το κόστος αλλαγής λαδιών των αυτοκινήτων μας και μιας που δεν μπορώ να κρατηθώ άλλο λόγω πτώσης του σαγονιού μου 😃 αναφέρω ότι : Άλλαξα στις 19/6/2019 σε ένα Mazda 3 2009 1.4 Βενζίνης λάδια με κόστος : 1) ενα full συνθετικό 5λιτρο 5w40 liqui moly (από τοπικό κατάστημα με ένα ψιλοπαζαράκι) > ίσως το καλύτερο λάδι που κυκλοφορεί στην αγορά κατ'εμέ βάσει τεχνικών χαρακτηριστικών μετά από καλή έρευνα > 27 € 2) Φιλτράκι λαδιού επίσης από τοπικό κατάστημα ανταλλακτικών (πολύ καλής κατασκευαστικής ποιότητας) > 3,50 € Σύνολο : 30,50 € (Σημειώνω ότι τα λάδια τα άλλαξα μόνος μου με την βοήθεια 2 γρύλων (ενός υδραυλικού και ενός μηχανικού) 2 τριπόδων (πρώτα η ασφάλειά μας) , καλής παρέας και φραπεδιάς και είμαι σίγουρος ότι τα άλλαξα και πολύ πιο σχολαστικά από το x μαστόρι των αντιπροσωπειών.. τα άφησα να στραγγίξουν καλά αρκετή ώρα.. καλό καθάρισμα υποδοχής φίλτρου κ.λ.π. κ.λ.π. ) 5 λιτρα παιρνει το 14αρη.Εγω ειμαι πιο φθηνος.Παιρνει μονο 3 λιτρα και δεν χρειαζομαι και γρυλο Επεξ/σία 15 Ιουλίου 2019 από toyo73 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dvs Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, keysmith είπε Με κάνει να χαμογελώ η συζήτηση. Εγώ για κάποιους θυγμένους υπέρμαχους κάποιων τακτικών βλέπω ότι γίνεται (βασικά) το αντίθετο. Μου επιτέθηκαν πχ (εμένα) φραστικά (διαγράφηκαν τα υβριστικά μηνύματα από τους admins του thread και χωρίς να το ζητήσω) ως ταλυροφωνιά και άλλα ωραία γιατί είπα την άποψή μου. Δλδ αν υπάρχει απαράδεκτη συμπεριφορά ήταν μερικών εδώ απέναντι σε αυτούς που έλεγαν "θα πάμε στον Μπάμπη" και όχι στην αντιπροσωπία. Τέλος πάντων ας γυρίσουμε στο θέμα. Δεν επέμεινε κανείς στην θεωρία να μην πας το αυτοκίνητο στην αντιπροσωπία επειδή είναι ακριβή και μάλιστα όταν είναι στην εγγύηση. Σιγουρα υπάρχει και αυτή η άποψη αλλά δεν είναι επικρατέστερη εδώ. Εδώ όμως μιλάμε για άλλο πράγμα. Αν είναι ληστρικό 200€ για αλλαγή λαδιών. Ούτε για εγκεφάλους μιλάμε ούτε για smart συστήματα με AI ούτε αυτά που γράφετε μερικοί θυγμένοι παραπάνω (γιατί όμως θυγμένοι?). Το Α3 δεν είναι διαστημόπλοιο ούτε στην τελευταία του έκδοση και 200€ για λάδια είναι ληστεία. Αν είναι για πρώτη αλλαγή λαδιών στα 1000χλμ που λέμε για καθάρισμα των ρινισμάτων (δλδ μη προβλεπόμενο σερβις καθώς την πρώτη αλλαγή λαδιών δεν την παραδέχονται οι περισσότεροι) δεν πας στην αντιπροσωπία και δεν πληρώνεις 200€. Δεν ξέρω αν το Α3 έχει κάποιους είδους "χαφιέ" να καταλάβει και να μαρτυρήσει σε κάποιον ότι άλλαξε λάδια αλλά δεν το νομίζω. Off topic Από κει και πέρα "φιλοσοφικά" συζητάμε για όλα τα άλλα που λέτε. Πχ αν στο πρόσχημα της δήθεν υπερπολιπλοκότητας δικαιολογούνται τα αστρονομικά ποσά που ζητούν κάποιες αντιπροσωπίες. Αν ρωτάτε εμένα, αν είναι επειδή σας έβαλαν ηλεκτρικό χειρόφρενο και αυτόματα φώτα να πληρώνετε 500€ στα μικρά τα σερβις (πχ 500 κάτι πάρα πολύ) λάθος κάνατε και έπρεπε να διαλέξετε κάτι πιο "απλό" σε αυτοκίνητο. Τώρα αν δεν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα και τα 200€ είναι οκ για λάδια και τα 500€ είναι οκ για μέτριο σέρβις εντάξει τι το συζητάτε πάντε κάντε το. Αλλά δεν είναι το θέμα του TS αυτο. Πάντως νομίζω το Α3 και όταν αγόρασα εγώ καινούριο αμάξι πάντα τόσο ήθελε και ας είχε cd αντί mp3. Δεν του αύξησε το κόστος η "πολυπλοκότητα" της γερμανικής του υπεροχής . Πάντα η εταιρία αυτή πανάκριβο ήταν σε σερβις και ανταλλακτικά αλλά αυτό γίνεται με κάποιες μάρκες και το έχει αποδεχθεί ο αγοραστής αλλιώς κακώς αγόρασε τέτοιο αυτοκίνητο. Νομίζω το εξαντλήσαμε και επαναλαμβανόμαστε. Πλεον δύσκολα θα βρεις αμάξι μεσαίας κατηγορίας χωρις αυτα τα ηλεκτρονικά, τα περισσότερα απο αυτα πλεον είναι και υποχρεωτικά απο την ΕΕ. Οποτε το service αναγκαστικά κυμαίνεται σε αυτα τα επίπεδα. Και φυσικά μιρκοζημιές (πχ καθρέπτες) πλεον κοστίζουν πολύ περισσότερα ελφτά σε σχέση με παλιά: ηλεκτρικοί, θερμαινόμενοι, με GPS, με θερμόμετρα , κτλ Η τάση ειναι πλέον αυτή και δεν μπορείς να ξεφύγεις. Το θεμα ειναι να ανεβαίνει ο μισθός των ανθρώπων, ωστε να μπορούν να αγοράζουν και να συντηρούν αυτα που παίρνει και η υπόλοιπη Ευρώπη Επεξ/σία 15 Ιουλίου 2019 από Dvs Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kostas_ms Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 2 ώρες πριν, apostolosl είπε Επειδή συνεχίζονται οι αναφορές για το κόστος αλλαγής λαδιών των αυτοκινήτων μας και μιας που δεν μπορώ να κρατηθώ άλλο λόγω πτώσης του σαγονιού μου 😃 αναφέρω ότι : Άλλαξα στις 19/6/2019 σε ένα Mazda 3 2009 1.4 Βενζίνης λάδια με κόστος : 1) ενα full συνθετικό 5λιτρο 5w40 liqui moly (από τοπικό κατάστημα με ένα ψιλοπαζαράκι) > ίσως το καλύτερο λάδι που κυκλοφορεί στην αγορά κατ'εμέ βάσει τεχνικών χαρακτηριστικών μετά από καλή έρευνα > 27 € 2) Φιλτράκι λαδιού επίσης από τοπικό κατάστημα ανταλλακτικών (πολύ καλής κατασκευαστικής ποιότητας) > 3,50 € Σύνολο : 30,50 € (Σημειώνω ότι τα λάδια τα άλλαξα μόνος μου με την βοήθεια 2 γρύλων (ενός υδραυλικού και ενός μηχανικού) 2 τριπόδων (πρώτα η ασφάλειά μας) , καλής παρέας και φραπεδιάς και είμαι σίγουρος ότι τα άλλαξα και πολύ πιο σχολαστικά από το x μαστόρι των αντιπροσωπειών.. τα άφησα να στραγγίξουν καλά αρκετή ώρα.. καλό καθάρισμα υποδοχής φίλτρου κ.λ.π. κ.λ.π. ) Δεν εχουν ολοι το χρονο η και τη διαθεση να σηκωνουν αυτοκινητα και να αλλαζουν λαδια αμφιβολου γνησιοτητας, τα οποια παλι πρεπει καπου να πας να τα πεταξεις για ανακυκλωση , -προφανως οχι στον υπονομο- . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apostolosl Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 24 λεπτά πριν, gia_nnis είπε Κανονικα πρεπει να ειναι σε επιπεδη επιφανεια αλλα οκ δεν πειραζει.. Οχι εγώ τα άλλαξα σε βουνοπλαγιά.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gia_nnis Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 2 λεπτά πριν, apostolosl είπε Οχι εγώ τα άλλαξα σε βουνοπλαγιά.. Ωραιος για να παρεις την διαφορα..!!!!😜 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lanike71 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Πριν χρόνια αρκετά, καμιά δεκαετία, πρώτο σέρβις 170 ευρώ, στα 10.000 χλμ., σε ένα ταπεινό Γιαπωνέζο των 14.000 ευρώ. Είδα τη χρέωση, λάδια κλπ...Έλεγχος στον εγκέφαλο: 30 ευρώ. Και τώρα εκεί που πάω, το κάνει τσάμπα. Επεξ/σία 15 Ιουλίου 2019 από Lanike71 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apostolosl Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, Kostas_ms είπε Δεν εχουν ολοι το χρονο η και τη διαθεση να σηκωνουν αυτοκινητα και να αλλαζουν λαδια αμφιβολου γνησιοτητας, τα οποια παλι πρεπει καπου να πας να τα πεταξεις για ανακυκλωση , -προφανως οχι στον υπονομο- . α) Λάδια αμφιβόλου γνησιότητας εννοείς τα γερμανικά liqui moly ;; μάλλον δεν γνωρίζεις το αντικείμενο , καθόλου .. β) οχι τα παλιά λάδια τα κρατάω για τη σαλάτα.. είναι δύσκολες εποχές για φρέσκο ελαιόλαδο. Τα αυτονόητα. Φυσικά τα παλιά λάδια προσεκτική αποθήκευση σε δοχείο για επιστροφή γιατί είναι τοξικά για το περιβάλλον. Επεξ/σία 15 Ιουλίου 2019 από apostolosl 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Κι εγώ από δω και πέρα μόνος μου θα τ' αλλάζω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 2011. Το Golf VI μου πάει για το Service του, στα 45.000km. Μου ζητάνε 280€. Καλά, τι αλλάζετε, τους λέω, και κάνουν τόσα πολλά;;; Μου λένε: Φίλτρο λαδιού, αέρα, καμπίνας, καυσίμου, λάδια και κάνουμε και γενικό έλεγχο. -Αν σας τα φέρω εγώ, κάνετε το service? -To κάνουμε αλλά χάνετε την εγγύηση. Mail στην Kosmocar. Απάντηση: Δεν χάνετε εγγύηση, παρά μόνο αν προκληθεί ζημιά που αποδειχθεί ότι οφείλεται σε ελαττωματικό αναλώσιμο. Εγώ: Πήρα αυτή την απάντηση, με πόσο μου το κάνετε τώρα το σέρβις με τα υλικά δικά μου; -60€. Κόστος Α' ποιότητας αναλώσιμων (MANN φίλτρα, Castrol Edge λιπαντικά): 90€. Σύνολο γενικού service: 150 από 280. Άντε γεια με το που έληξε η εγγύηση! 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NickTG Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 9 hours ago, papoys1 said: Μερικοί έχουμε τόσα χιλιόμετρα που κάποιοι ούτε στο όνειρό τους δεν θα τα δουν. WOW!!! Και τι ακριβώς μας λέει αυτό? Φαντάζομαι οι ταξιτζήδες είναι τοπ στη γνώση γύρω από αυτοκίνητα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα