Προς το περιεχόμενο

200€ Για Αλλαγη Λαδιων...

dimos15

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, gia_nnis είπε

Δεν σου βαζει το σωστο λαδι γι αυτον τον κινητηρα και σου παιρνει πολλα! sport=1.6  

Για πες μου, τι θα έπρεπε να μου χρεώνει;  Και τι λάδι παίρνει το sport;

Πάντως πέρα από τον μηχανικό μου και η Castrol μοιάζει να κάνει λάθος με τα δεδομένα σου και σχετικά με την τιμή, από τα 50 τα 12 είναι ΦΠΑ.

Πες μου λοιπόν το "σωστό" λάδι και την "σωστή" τιμή

Screenshot 2019-07-14 at 15.08.19.png

Επεξ/σία από orgixmh
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, orgixmh είπε

Για πες μου, τι θα έπρεπε να μου χρεώνει; 

Θα μπορουσε να σου εβαζε 5/30 φουλ συνθετικα με 6-7ευρω/λιτρο και ποσο κοστιζει ενα φιλτρο λαδιου και καμπινας?

Τωρα που κοιταξα το φ. λαδιου εχει 3-3.5ε και καμπινας απο 4-6ευρω

Αθηνα εισαι?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, gia_nnis είπε

Θα μπορουσε να σου εβαζε 5/30 φουλ συνθετικα με 6-7ευρω/λιτρο και ποσο κοστιζει ενα φιλτρο λαδιου και καμπινας?

Τωρα που κοιταξα το φ. λαδιου εχει 3-3.5ε και καμπινας απο 4-6ευρω

Αθηνα εισαι?

σου απάντησα και πάνω, η καστρόλ φαίνεται να προτείνει το λάδι αυτό για το swift sport και από τα 50 αυτά που πραγματικά μένουν είναι 50 - (20+12φπα+3φίλτρο) 15 ολόκληρα ευρώ. Αυτό είναι το κέρδος του και το θεωρώ λίγο.

Επεξ/σία από orgixmh

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, orgixmh είπε

σου απάντησα και πάνω, η καστρόλ φαίνεται να προτείνει το λάδι αυτό για το swift sport και από τα 50 αυτά που πραγματικά μένουν είναι 50 - (20+12φπσ+3φίλτρο) 15 ολόκληρα ευρώ. 

Θες αυτο το service να το κανεις με λιγοτερα χρηματα και με καλυτερα λαδια?

Αθηνα εισαι???

23 λεπτά πριν, orgixmh είπε

σου απάντησα και πάνω, η καστρόλ φαίνεται να προτείνει το λάδι αυτό για το swift sport και από τα 50 αυτά που πραγματικά μένουν είναι 50 - (20+12φπα+3φίλτρο) 15 ολόκληρα ευρώ. Αυτό είναι το κέρδος του και το θεωρώ λίγο.

Αυτος τσεπωνει απο τα 50ε το 50% αλλα το θεμα ειναι οτι για τα χρηματα που δινεις δεν βαζεις το αντιστοιχο λαδι!

Τι του ειναι κοπος που κανει αυτο:

Τι να πουν και καποιοι που μοιραζουν φυλλαδια μεσα στον ηλιο για 3ε/ωρα και την αλλη μερα παλι μπορει να μην εχουν δουλεια!

Αυτα τα κανουν καποιοι ακομα επειδη υπαρχουν κοροιδα.. Για να πεσει η δουλεια τους να δεις που θα πανε οι τιμες!!!!

Επεξ/σία από gia_nnis

Επισκέπτης

Εδώ μιλάμε για αυτοκίνητο 1 έτους με ενα απο τα πιο προηγμένα τεχνολογικά μοτερ που πρέπει να πάει στην αντιπροσωπεία και θεωρείτε premium μάρκα.

Όχι για κουβάδες 15 και 20 ετών που διαβάζω. Άκυρα όσα σχόλια κανένα γιατί έχουν τόση σχέση και τα καρπούζια με τα διαστημόπλοια.

26 λεπτά πριν, gia_nnis είπε

Θες αυτο το service να το κανεις με λιγοτερα χρηματα και με καλυτερα λαδια?

Αθηνα εισαι???

Αυτος τσεπωνει απο τα 50ε το 50% αλλα το θεμα ειναι οτι για τα χρηματα που δινεις δεν βαζεις το αντιστοιχο λαδι!

Τι του ειναι κοπος που κανει αυτο:

Τι να πουν και καποιοι που μοιραζουν φυλλαδια μεσα στον ηλιο για 3ε/ωρα και την αλλη μερα παλι μπορει να μην εχουν δουλεια!

Αυτα τα κανουν καποιοι ακομα επειδη υπαρχουν κοροιδα.. Για να πεσει η δουλεια τους να δεις που θα πανε οι τιμες!!!!

Ρε φίλε απο που προκύπτει το 50%. Εγώ παίρνω παραστατικό κανονικά και αυτός φορολογείται, τι είναι αυτά που γράφεις; 
Το λάδι όσες φορές δεν το είχε ο άνθρωπος και με έστειλε να το αγοράσω το πλήρωσα 22 ευρώ 4L. το swift παίρνει μέχρι και 5w/30 ανάλογα το ψύχος που θα εκτεθεί, αυτά τα γράφει το manual και δεν τα κατεβάζω απο το κεφάλι μου.  

Στις 12/7/2019 στις 3:52 ΜΜ, dimos15 είπε

Δεν μπορω να παω σε αλλον γιατι θα χασω την εγγυηση...

Το εχουν κανει ετσι ωστε να σε γδερνουν και να μην μπορεις να πεις και τπτ..

Δεν χάνεις καμία εγγύηση για τα service που θα γίνουν σε οποιοδήποτε άλλο συνεργείο. Δε χρειάζεται καν να είναι εξουσιοδοτημένο. Ας κοπεί αυτή η γνωστή παπάτζα . Υπάρχει Ευρωπαϊκός Κανονισμός που ισχύει σε όλα τα κράτη μέλη εδώ και 10ετία +.
Αρκεί το service να γίνει με αναλώσιμα που πληρούν τις προδιαγραφές του κατασκευαστή . Γνήσια. Eπίσης πλήρη καταγραφή τόσο στην απόδειξη  όσο και στο bookservice για όλες τις εργασίες που γίναν , περιγραφή αναλώσιμων , σφραγίδα συνεργείο και φυσικά αυτός που σου κάνει την συντήρηση να είναι αδειούχος και πτυχιούχος μηχανικός . 
https://www.accukltd.co.uk/right-to-choose

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EL/TXT/PDF/?uri=CELEX:32010R0461&from=EN

https://www.autoblog.gr/2010/10/12/block-exemption-and-choice-of-car-maintenance/

• Like 3
  • Thanks 1

Μόλις τώρα, omitziz είπε

Εδώ μιλάμε για αυτοκίνητο 1 έτους με ενα απο τα πιο προηγμένα τεχνολογικά μοτερ που πρέπει να πάει στην αντιπροσωπεία και θεωρείτε premium μάρκα.

Όχι για κουβάδες 15 και 20 ετών που διαβάζω. Άκυρα όσα σχόλια κανένα γιατί έχουν τόση σχέση και τα καρπούζια με τα διαστημόπλοια.

Όχι ότι αμφιβάλω γενικότερα με αυτά που λες κάπως έτσι είναι αλλά το τραβάς λιγάκι. Η αλλαγή λαδιών παραμένει αλλαγή λαδιών, δεν θέλει την τεχνογνωσία του enterprize και τα αυτοκίνητα στα 30k δεν είναι διαστημόπλοια αλλά καλύτεροι κουβάδες. Για λάδια γράφουμε και όχι για την μηχανική του μοτέρ :)

• Like 1

Επισκέπτης
Μόλις τώρα, orgixmh είπε

Όχι ότι αμφιβάλω γενικότερα με αυτά που λες κάπως έτσι είναι αλλά το τραβάς λιγάκι. Η αλλαγή λαδιών παραμένει αλλαγή λαδιών, δεν θέλει την τεχνογνωσία του enterprize και τα αυτοκίνητα στα 30k δεν είναι διαστημόπλοια αλλά καλύτεροι κουβάδες. Για λάδια γράφουμε και όχι για την μηχανική του μοτέρ :)

Την διατήρηση εγγύησης σε premium μάρκα πληρώνεις.  Όταν περάσει το κάνεις σε εξειδικευμένο στα μισά και λιγότερο λεφτά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, omitziz είπε

Την διατήρηση εγγύησης σε premium μάρκα πληρώνεις.  Όταν περάσει το κάνεις σε εξειδικευμένο στα μισά και λιγότερο λεφτά.

Δεν μου κάθετε καλά, αλήθεια, δεν αμφισβητώ αυτά που γράφεις, τα καταλαβαίνω απόλυτα και φαντάζομαι για να δώσει κάποιος 30K+ για αμάξι τα 200 και 300 μέσα στο έτος δεν είναι χρήματα παρόλα αυτά πληρώνοντας αυτά τα χρήματα θα περίμενες και premium service και όχι πιτσιρικάδες του ΟΑΕΔ. Αυτό με ενόχλησε στην Mercedes αλλά και στην Suzuki.

Επεξ/σία από orgixmh
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, orgixmh είπε

Εγώ στον "Μπάμπη" της γειτονιάς μου πάω το swift μου εδώ και μερικά χρόνια αλλά και του πατέρα μου το αμάξι.  50 ευρώ μου παίρνει για λάδια - φίλτρα και 140 για μεγάλο service (ιριδίου μπουζί ng1).

Τώρα αν εσένα σε ενοχλεί ο αλλοδαπός βοηθός του όπου είσαι και σίγουρος ότι κάθε Μπάμπης έχει βοηθό που δεν του βάζει ένσημα την ώρα που  στις αντιπροσωπείες γιατί πέρασα και από εκεί το service μου το κάναν παλικάρια από ΟΑΕΔ που κάναν την εκπαίδευση τους εκεί με μισθό ξευτίλας και μάλιστα με συμμετοχή του ΟΑΕΔ με κάνει να πιστεύω ότι το πρόβλημα σου είναι ο αλλοδαπός στον Μπάμπη που πήγες και ψάχνεσαι για δικαιολογίες. Συζητάμε για service αυτοκινήτου και μερικοί ενοχλούνται από τον "αλλοδαπό" βοηθό του Μπάμπη. 

Από την εμπειρία μου θα πρότεινα να βρείτε ένα καλό μηχανικό που να ασχολείται μόνο με την μάρκα αυτοκινήτου που έχετε και να είναι εξουσιοδοτιμένος ώστε να μην έχετε πρόβλημα με την εγγύηση. Με τον δικό μου Μπάμπη έχω μείνει ευχαριστημένος και δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα, αγορά είναι και θέλει ψάξιμο.

φιλε σου είπα εγώ ότι έχω πρόβλημα με τον Μπάμπη η με τον αλλοδαπό βοηθό του η με τον οποιο βοηθό του με η χωρίς ένσημα , εγώ ανέφερα ένα παράδειγμα για να συγκρίνεις και τα κόστη τις μιας επιχείρησης και τις άλλης , και έτσι να καταλάβει κάποιος πως προκύπτει και τέτοια διαφορα στη τιμή για την ίδια υπηρεσία , τώρα όσο αφορά τον οαεδ που αναφέρεις τι ξεκάρφωτο είναι και αυτό πάλι , τα προγράμματα του οαεδ εκεί ειναι ας πάει να τα πάρει και ο μπάμπης , και για να μην λέμε και πολλά αν εσύ κατάλαβες κάτι άλλο από αυτό που έγραψα να πας να το κοιτάξεις μην το αφήσεις έτσι , μπορεί να σε γυρίσει σε καμια άτυπη πνευμονια

Επεξ/σία από MTX
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 λεπτά πριν, orgixmh είπε

Ρε φίλε απο που προκύπτει το 50%. Εγώ παίρνω παραστατικό κανονικά και αυτός φορολογείται, τι είναι αυτά που γράφεις; 
Το λάδι όσες φορές δεν το είχε ο άνθρωπος και με έστειλε να το αγοράσω το πλήρωσα 22 ευρώ 4L. το swift παίρνει μέχρι και 5w/30 ανάλογα το ψύχος που θα εκτεθεί, αυτά τα γράφει το manual και δεν τα κατεβάζω απο το κεφάλι μου.  

Σεβαστο στα οσα γραφεις..  Αλλα υπαρχει και η λυση ακομα και τσι:

Λαδια 22ε+φ.λαδιου 3ε+φ.καμπ.5ε+εργασια 5ε=35ευρω! Γλυτωνεις 15ευρω με την διαφορα αλλαζεις εσυ το φιλτρο καμπινας!

Επισης υπαρχουν στην αγορα τα 5/40 της castrol στα 28ε/4λ μαζι με την αλλαγη απλα χρεωνει το φ.λαδιου 4ε και σε παει 32ευρω!!!

Εγω θα του εβαζα καλο λαδι φουλ συνθετικο 5W40 με 4.5ε/λ!!!  Δεν πληρωνω brand..!  Εννοειτε οτι δεν συγκρινεται με το ημισυνθετικο 10/40 της castrol!!!

Ειμαι της αποψης σε αυτους που περισσευουν να στηριζουν την αγορα.. Οποτε ανακαλω πιο πανω που λεω για κοροιδα..

57 λεπτά πριν, omitziz είπε

Μην βαζεις ταμπελες.. Γιατι αν η αλλαγη λαδιων ειναι η κλασικη διαδικασια και τα λαδια ειναι και αυτα του εμποριου και νομικα μπορεις να το πας σ ενα απλο συνεργειο για την αλλαγη τους δεν βρισκω το λογο να μην γλυτωσεις χρηματα..!

Επεξ/σία από gia_nnis
  • Like 1

1 ώρα πριν, omitziz είπε

Και το μαγαζί γωνία που είναι 1000 τετραγωνικά και έχει 20 υπαλλήλους που λέει ο λόγος.

Δεν μας ενημέρωσε ο φίλος τι λάδια και πόσα παίρνει το αυτοκίνητό του.

Το δικό μου πχ παίρνει 7 lt συγκεκριμένο τύπο Castrol  που μου το χρεώνουν 140€ --μόνο το λάδι.

Εύλογα, μου φάνηκαν πολλά και έψαξα να τα βρω στην αγορά. Η φτηνότερη τιμή που τα βρήκα ήταν 120€.  Δεν ξαναέψαξα.

Βάλε κι ένα 25άρι το φίλτρο, εργατικά σούξου-μούξου και νάσου το 200άρι ή σχεδόν.😉

13 hours ago, papoys1 said:

Εγώ θα πρότεινα το άλλο.Βάλτε το σωστό ιξώδες που προτείνει ο κατασκευαστής αλλά κάντε πιο συχνά αλλαγές και όχι στα τρελά νούμερα των 15.000 - 20.000 και 25.000 χιλιομέτρων που προτείνουν κάποιοι κατασκευαστές.

Τι λάδι είναι αυτό που διατηρεί τα συστατικά του με τις θερμοκρασίες που ανεβάζει η μηχανή ιδιαίτερα το καλοκαίρι μετά από 15 - 20 και 25 χιλιάδες χιλιόμετρα.Ενδεχομένως αυτά να ισχύουν για το Γερμανό το Γάλλο τον Ολανδό το βέλγο τον Ελβετό που αγοράζει ένα καινούργιο αυτοκίνητο για 100  άντε 150.000 χιλιόμετρα οπότε σκασίλα του αν μετά τα 100.000 χιλιόμετρα το μοτέρ πάρει τον κατήφορο και αρχίζει να καίει λάδια.Το δίνει το στέλνουν Ελλάδα και άλλες παρόμοιες τρίτες χώρες το αγοράζει ο Έλληνας και αρχίζει να πληρώνει ζημιές.

Θεωρώ ότι το καλύτερο για τα αυτοκίνητα δεν είναι να του βάζουμε λαδι και να το πληρώνουμε 200 - 300 ευρώ γιατί πάνω γράφει πλατίνιουμ - διαμάντιουμ -  χρυσάφιουμ ή ατσάλιουμ. Αυτά είναι μαρκετίστικες λέξεις που καμία σχέση δεν έχουν με το περιεχόμενο.

Δεν λέω να του βάλετε σώνει και καλά λάδι lidl (εγώ το κάνω και δεν έχω πρόβλημα).Βάλτε του ένα παρόμοιο λάδι που προτείνει ο κατασκευαστής με 25-30 ευρώ απλά κάντε πιο συχνές αλλαγές. Αυτή η κίνηση θα δώσει ζωή στον κινητήρα σας.

Αυτά τα λες ως χημικός, μηχανικός, κάτι άλλο σχετικό? 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...