comfuzio Δημοσ. 12 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2019 Καλησπέρα! Λοιπόν λέω από Σεπτέμβρη να κάνω το νέο μου pc και να βγάλω σε σύνταξη τον FX8350. Το PC που θα πάρω είναι το εξής: CPU: AMD Ryzen 9 3900x (δύσκολο για 3950x αλλά υπάρχει μια μικρή πιθανότητα) MOBO: ASUS ROG Strix x570-f Gaming, ναι ξέρω ότι αν πάω σε x470 είναι πιο οικονομική αλλά δεν θα κάνω νέο pc κάθε λίγο και λιγάκι και λέω να βάλω ότι πιο καινούριο υπάρχει στην αγορά. RAM: Corsair Vengeance RGB Pro 32GB DDR4-3200MHz ή κάτι πιο γρήγορο αν παίζει σε κοντινή τιμή. GPU: Asus ROG Strix-RX-480 O8G Gaming την οποία και έχω στο ήδη υπάρχων pc και θα αλλαχτεί αργότερα. NVME: εδώ θέλω τα φώτα σας, ξέρω για τον Corsair Force MP600, θέλω κάποιον pci-e gen 4 nvme από 512GB ως 1TB Case: NZXT H500i PSU: Corsair Modular 650w 80platinum (δεν θυμάμαι λεπτομέρειες) Η χρήση του pc είναι για gaming, video editing, streaming και τρέχω αρκετά vm Δεκτές οι όποιες συμβουλές!
zx1234r Δημοσ. 12 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2019 43 λεπτά πριν, comfuzio είπε Corsair Vengeance RGB Pro 32GB DDR4-3200MHz ή κάτι πιο γρήγορο αν παίζει σε κοντινή τιμή. Αν τρέχεις πολλά vm ταυτόχρονα θα έλεγα να πας σε περισσότερη μνήμη.
comfuzio Δημοσ. 12 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, zx1234r είπε Αν τρέχεις πολλά vm ταυτόχρονα θα έλεγα να πας σε περισσότερη μνήμη. Προς το παρών τρέχω 2, ένα με Manjaro και ένα με MacOS αλλά δεν τα τρέχω συνέχεια, λογικά είμαι καλά με 32 αλλά μετά μπορώ να βάλω άλλα 32. Edit: Τρέχω για τώρα 2 λόγο του ότι έχω 8GB Ram γενικά έχω αρκετά linux vm Επεξ/σία 12 Ιουλίου 2019 από comfuzio
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 12 Ιουλίου 2019 Moderators Δημοσ. 12 Ιουλίου 2019 Είναι ανώριμη ακόμα η φάση για pcie 4.0 ssds. https://www.techpowerup.com/review/pci-express-4-0-nvme-ssd-test-amd-x570-ryzen-3000/ Ο adata βγάζει ίδια απόδοση κατά μέσο όρο. Μόνο σε sustained read/write έχει διαφορά, αλλά να γράψεις απο που τόσο γρήγορα; Επίσης δες τι θερμοκρασίες πιάνει...
comfuzio Δημοσ. 10 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2019 Ένα bump για το ΑΝ υπάρχει κάτι νεότερο σε σχέση με pci-e 4.0 nvme.
pnick Δημοσ. 10 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2019 3 ώρες πριν, comfuzio είπε Ένα bump για το ΑΝ υπάρχει κάτι νεότερο σε σχέση με pci-e 4.0 nvme. Δες λίγο αυτόν https://geizhals.de/gigabyte-aorus-nvme-gen4-ssd-1tb-gp-asm2ne6100tttd-a2094102.html?hloc=at&hloc=de Όπως ειπώθηκε πιό πάνω, είναι λίγο νωρίς.
comfuzio Δημοσ. 10 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2019 14 λεπτά πριν, pnick είπε Δες λίγο αυτόν https://geizhals.de/gigabyte-aorus-nvme-gen4-ssd-1tb-gp-asm2ne6100tttd-a2094102.html?hloc=at&hloc=de Όπως ειπώθηκε πιό πάνω, είναι λίγο νωρίς. Ναι, λίγο νωρίς. Βλέπω τον controller για τους nvme 1.4 https://www.anandtech.com/show/14728/phison-previews-nextgen-ps5018e18-pcie-40-ssd-controller-up-to-7-gbs-nvme-14
PanosK16 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2019 Λοιπόν φίλε αρχικά θα παρεις ένα απλό ssd για το OS σου το οποιο να είναι περίπου 120 gb. Μετά παίρνεις ένα Samsung 970 Evo 1Tb και εισαι έτοιμος. Δεν χρειάζεσαι τπτ αλλλ
comfuzio Δημοσ. 10 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2019 11 λεπτά πριν, PanosK16 είπε Λοιπόν φίλε αρχικά θα παρεις ένα απλό ssd για το OS σου το οποιο να είναι περίπου 120 gb. Μετά παίρνεις ένα Samsung 970 Evo 1Tb και εισαι έτοιμος. Δεν χρειάζεσαι τπτ αλλλ Ευχαριστώ για την ιδέα αλλά κάτω από 500GB δύσκολα να κάνω την δουλειά μου + εξτρά ssd (χ2) και απλούς HDD. Τα 500 είναι το απόλυτο ελάχιστο στην περίπτωση μου
Gerasimos80 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 12/7/2019 στις 2:23 ΜΜ, comfuzio είπε Καλησπέρα! Λοιπόν λέω από Σεπτέμβρη να κάνω το νέο μου pc και να βγάλω σε σύνταξη τον FX8350. Το PC που θα πάρω είναι το εξής: CPU: AMD Ryzen 9 3900x (δύσκολο για 3950x αλλά υπάρχει μια μικρή πιθανότητα) MOBO: ASUS ROG Strix x570-f Gaming, ναι ξέρω ότι αν πάω σε x470 είναι πιο οικονομική αλλά δεν θα κάνω νέο pc κάθε λίγο και λιγάκι και λέω να βάλω ότι πιο καινούριο υπάρχει στην αγορά. RAM: Corsair Vengeance RGB Pro 32GB DDR4-3200MHz ή κάτι πιο γρήγορο αν παίζει σε κοντινή τιμή. GPU: Asus ROG Strix-RX-480 O8G Gaming την οποία και έχω στο ήδη υπάρχων pc και θα αλλαχτεί αργότερα. NVME: εδώ θέλω τα φώτα σας, ξέρω για τον Corsair Force MP600, θέλω κάποιον pci-e gen 4 nvme από 512GB ως 1TB Case: NZXT H500i PSU: Corsair Modular 650w 80platinum (δεν θυμάμαι λεπτομέρειες) Η χρήση του pc είναι για gaming, video editing, streaming και τρέχω αρκετά vm Δεκτές οι όποιες συμβουλές! Καλησπέρα , Θα φτιάξω και εγω ένα παρόμοιο σύστημα. Αρχικά θα πρότεινα να παρεις λίγο καλύτερο mobo όπως το taichi της asrock η το Msi ACE. Ο 3900Χ είναι τέρας και αν θες να κάνεις overclocking θες καλυτερο mobo. Τσεκαρε και τα κουτια της Fractal Design to define R6 είναι καταπληκτικο , χωράει τα πάντα με απιστευτο airflow , cable management. Psu απο τη στιγμή που τρέχεις όλα αυτα και με τον 3900 X για future proof . θα πηγαινα στο Seasonic 750 platinum . Αναφορικα με αυτο που σε κάιει τωρα. Οτι γραψανε οι κύριοι απο πάνω ισχύει. Το έψαξα και εγω πολύ και δεν υπάρχει αυτη τη στιγμή κάποια αξιοπίστη λύση που να δικαιολογεί το κοστος . Ούτε κατα διάνοια. Εγω θα αγοράσω τον Corsair Force FP510 που είναι ισαξιος του 970 evo στο 60% της τιμής και σε κανα εξάμηνο που θα αναπτυχθει η τεχνολογία θα κοιτάξω για pci-e 4.0. Επεξ/σία 11 Αυγούστου 2019 από Gerasimos80 1
comfuzio Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 ASRock μητρική; Οκ έχω χρόνια να δουλέψω με ASRock αλλά όταν τις έφερα στο μαγαζί που δούλευα τότε 9/10 μας ήρθαν πίσω με βλάβη και πήγαμε σε άλλη λύση, η 1 δουλεύει ακόμα 10 χρόνια τώρα αλλά γενικά σαν μάρκα την αποφεύγω και την σταματήσαμε και από το κατάστημα γενικά! Προτιμώ να δώσω ακόμα και χ2 τα λεφτά για κάτι πιο καλό xD MSI MEG x570 Ace; Θα την δω και αυτήν αλλά έλεγα για Asus ROG Strix λόγο του ότι έχω GPU τέτοια και να κάνουν sync τα leds κτλ με ένα πρόγραμμα αντί για 1 ανά κομμάτι στο pc 😛 αλλά σίγουρα αν δεν βρω την x570-E θα την δω. Το case το έχω ήδη όπως και το psu αλλά είναι ωραίο αυτό που πρότεινες! Ίσως πιο μετά που θα πάρω πιο καλή γραφικών να πάρω και τροφοδοτικό αλλά νομίζω για τώρα ότι είναι καλά ε; Για το NVMe και γω τελικά λέω να πάω σε κάποιο οικονομικό και γρήγορο 1ΤΒ και όταν με το καλό βγουν καλοί gen 4 (nvme 1.4) να βάλω τον "παλιό" στο 2ο m.2 slot. Αν επιτρέπεται, θα πάρεις και εσύ τον 3900Χ; Αν ναι, από που; Γιατί τον έκλεισα από msystems αλλά άγνωστο το πότε θα έρθει και θέλω να το έχω έτοιμο πριν από 4/9! 1
Gerasimos80 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 1 ώρα πριν, comfuzio είπε ASRock μητρική; Οκ έχω χρόνια να δουλέψω με ASRock αλλά όταν τις έφερα στο μαγαζί που δούλευα τότε 9/10 μας ήρθαν πίσω με βλάβη και πήγαμε σε άλλη λύση, η 1 δουλεύει ακόμα 10 χρόνια τώρα αλλά γενικά σαν μάρκα την αποφεύγω και την σταματήσαμε και από το κατάστημα γενικά! Προτιμώ να δώσω ακόμα και χ2 τα λεφτά για κάτι πιο καλό xD MSI MEG x570 Ace; Θα την δω και αυτήν αλλά έλεγα για Asus ROG Strix λόγο του ότι έχω GPU τέτοια και να κάνουν sync τα leds κτλ με ένα πρόγραμμα αντί για 1 ανά κομμάτι στο pc 😛 αλλά σίγουρα αν δεν βρω την x570-E θα την δω. Το case το έχω ήδη όπως και το psu αλλά είναι ωραίο αυτό που πρότεινες! Ίσως πιο μετά που θα πάρω πιο καλή γραφικών να πάρω και τροφοδοτικό αλλά νομίζω για τώρα ότι είναι καλά ε; Για το NVMe και γω τελικά λέω να πάω σε κάποιο οικονομικό και γρήγορο 1ΤΒ και όταν με το καλό βγουν καλοί gen 4 (nvme 1.4) να βάλω τον "παλιό" στο 2ο m.2 slot. Αν επιτρέπεται, θα πάρεις και εσύ τον 3900Χ; Αν ναι, από που; Γιατί τον έκλεισα από msystems αλλά άγνωστο το πότε θα έρθει και θέλω να το έχω έτοιμο πριν από 4/9! Δεν το ήξερα αυτό για τις asrock. Έχω διαβάσει άπειρα review και την συγκεκριμένη την αποθεώνουν. Δεν έχω ψαχτεί ακόμα για την αγορά αλλά έχω γνωριμίες με χονδρεμπορους απο τη δουλεια και θα ψαχτω εκεί για τον 3900x. 1
comfuzio Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 Και γω με τιμολόγιο θα το πάρω το νέο pc, αλλά δεν υπάρχει δείγμα από 3900x! Όπου και να ρωτάω λένε για 2 με 3 βδομάδες αναμονή και ότι έχουν μεγάλη λίστα με παραγγελίες! Όσο για ASRock μπορεί μετά από τόσα χρόνια να έχουν στρώσει, δεν το ξέρω αλλά και δεν θέλω να το ρισκάρω για μερικά ευρώ +/-. Μακάρι να τον βρεις σύντομα τον επεξεργαστή! Όλα τα άλλα υπάρχουν διαθέσιμα λίγο-πολύ!
comfuzio Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 Αν πας για την MSI MEG x570 Ace παίζει και μια προσφορά της MSI ως της 18/8 https://www.msi.com/Promotion/I-Love-You-3000-AMD/
Gerasimos80 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 12 ώρες πριν, comfuzio είπε Αν πας για την MSI MEG x570 Ace παίζει και μια προσφορά της MSI ως της 18/8 https://www.msi.com/Promotion/I-Love-You-3000-AMD/ Ενδιαφέρον το ace με την υδροψυξη δώρο έχει περίπου 100 ευρώ πάνω από το taichi και 120 έχει η υδροψυξη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα