God Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2019 5 ώρες πριν, SpirtouLisS είπε Αυτό που αναφέρεται στο review ότι δεν έχει soft start στον ελεγκτή pwm του ινβερτερ σε συνδυασμό με τον μεγάλο πύκνωτη των 400v 680uF είναι λίγο σοβαρό...Δεν εχει ούτε θερμιστορ να κόψει λίγο τα αμπερ στην αρχή που φορτίζει ο πυκνωτης και πέφτει όλο το ζόρι στις διόδους ανόρθωσης? Δεν το θυμάμαι και η αλήθεια είναι πως βαριέμαι να κάτσω να την ανοίξω για να δω, αλλά δεν έριξε 10άρα ασφάλεια όταν την χρησιμοποιούσα, οπότε πιθανότατα κάποιον περιορισμό έχει, αλλιώς το inrush είναι πάρα πολύ μικρού χρόνου (που δεν δικαιολογείται με τέτοιο πυκνωτή). Δεν θεωρώ πως θα έχει πρόβλημα από κάτι τέτοιο.
Alxnks Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2019 25 λεπτά πριν, poulaki1976 είπε priority direct mail Παρελαβα κανονικά με dhl Θενξ, έψαξα το θρεντ από την αρχή και τσεκαρα, την παρήγγειλα πριν κάνα 2ωρο. Έχω ήδη μια χαλκού από τον πατέρα μου, πολύ καλή και δυνατή, δεν καταλαβαίνει τίποτα σε σύγκριση με μια (ονομαστικά πιο δυνατή της μάλιστα) imperia ξαδέρφου μου που κάναμε κάτι δουλειές πριν 2 μήνες. Αλλά είναι βέβαια και πολύ βαριά. Οπότε είπα να παραγγείλω κι αυτήν και να πάρουν θεση μια στο σπίτι και μια στο εξοχικό, να μην χρειάζονται κουβαληματα κτλ...θα δω τι θα κάνω.
JohNickZ Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Καλησπερα, μου ηρθε και εμενα και αρχισα το assembly! Πειτε μου παλι ρε παιδια τι καλωδιο παιρνουμε το 16αρι η το 25αρι γιατι δεν καταλαβα καποιος ειπε οτι κανονικα χρειαζεται το 25αρι? Καποιο λινκ?
Alxnks Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Εγώ 25αρι θα βάλω. Κάπου 4-5 μέτρα στη τσιμπίδα του ηλεκτροδίου και 2-3 στης γείωσης. https://www.kafkas.gr/proionta/ilektrologiko-yliko/kalodia/diafora-efkampta/ilektrosygkolisi/kal-hlektp-seos-nslff-ho1n2-d-1x25_94635/ Και αυτό για την παροχή της https://www.kafkas.gr/proionta/ilektrologiko-yliko/kalodia/esot-egkatastaseon/nymhy-nylhy-h05vv-f-h03vv-f/kal-eykampto-nymhy-ho5vv-f-3x2-5-maypo_94509/ 1
thanasisxask Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Εγώ πήρα 5 μέτρα σύνολο 25αρι. Πιστεύω ότι είναι αρκετά γιατί την ηλεκτροκόλληση την έχεις κοντά σου. Καλύτερα κάνε πιο μακρύ το καλώδιο της παροχής ρεύματος. 1
Alxnks Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Εγώ λέω καλύτερα μακρύτερα τα καλώδια που δουλεύεις. Μπορεί να δουλεύεις κάπου ψηλά, να δουλεύεις σε απόσταση κτλ. Έτσι έχω και στην χαλκού που έχω. Βέβαια εκείνη είναι και πολύ βαριά, αυτή είναι πούπουλο. Αλλά και πάλι, γιατί να την κουβαλάω εδώ κι εκεί; Θα χω τα μακριά καλώδια και θα δουλεύω άνετα. Επίσης οι ινβερτερ παιδιά μακριά από τροχό! Αν τροχιζετε και πάνε μέσα της ρινίσματα, θα κάνουν βραχυκύκλωμα και καληνύχτα. Μεγάλη προσοχή! Άλλος ένας λόγος λοιπόν να την έχεις μακριά από εκεί που δουλεύεις. 1
JohNickZ Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 25αρι λοιπόν. Μάλλον θα πάω για 5 μέτρα σύνολο μισα μισά. Και κάνα 2 μέτρα τροφοδοσίας νομίζω είναι κομπλέ! Ευχαριστώ αλάνια μου. Κάτι ακόμη στο φις που μπαίνει στην ηλεκτροκόλληση η βίδα που σφίγγει και προεξέχει πως μπαίνει στο μονωτικο πλαστικό? Με τσαμπουκα? Η θα σφίξει τόσο πολύ που θα έρθει πρόσωπο και θα μπει ακριβώς? Επεξ/σία 30 Σεπτεμβρίου 2019 από JohNickZ
Alxnks Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 14 λεπτά πριν, JohNickZ είπε 25αρι λοιπόν. Μάλλον θα πάω για 5 μέτρα σύνολο μισα μισά. Και κάνα 2 μέτρα τροφοδοσίας νομίζω είναι κομπλέ! Ευχαριστώ αλάνια μου. Κάτι ακόμη στο φις που μπαίνει στην ηλεκτροκόλληση η βίδα που σφίγγει και προεξέχει πως μπαίνει στο μονωτικο πλαστικό? Με τσαμπουκα? Η θα σφίξει τόσο πολύ που θα έρθει πρόσωπο και θα μπει ακριβώς? Δεν θέλω να επιμείνω, αλλά σκέψου να δουλεύεις σε μια καγκελοπορτα πχ. Το ύψος της είναι καπου 2 μέτρα, άρα θα έχεις ακόμα μισό μέτρο από το μηχάνημα. Ή να δουλέψεις σε μια σκεπή, ακόμα χειρότερα. Βέβαια όλα αυτά εξαρτώνται από το τι δουλειά πρόκειται να κάνει κάποιος με την ηλεκτροκόλληση. 1
Alxnks Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 παρελαβα σημερα το πρωι απο ΕΛΤΑ (ηταν απο χτες στο ταχυδρομειο). ολα καλα, χωρις να μπει κατι εξτρα απο τελωνειο. στο καπακι ηρθα δουλεια, οποτε δεν εχω ανοιξει ακομα το κουτι για να ξερω αν ηρθε το 200ρι ή καποιο αλλο μεγαλυτερο μοντελο που ειδα οτι εχει συμβει. στην επιστροφη θα περασω και απο ΚΑΥΚΑ να παρω καλωδια και Leroy για τσιμπιδες και να την ετοιμασω.
ExTaCy1337 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 1 ώρα πριν, Alxnks είπε παρελαβα σημερα το πρωι απο ΕΛΤΑ (ηταν απο χτες στο ταχυδρομειο). ολα καλα, χωρις να μπει κατι εξτρα απο τελωνειο. στο καπακι ηρθα δουλεια, οποτε δεν εχω ανοιξει ακομα το κουτι για να ξερω αν ηρθε το 200ρι ή καποιο αλλο μεγαλυτερο μοντελο που ειδα οτι εχει συμβει. στην επιστροφη θα περασω και απο ΚΑΥΚΑ να παρω καλωδια και Leroy για τσιμπιδες και να την ετοιμασω. Εχει δωρεαν μεταφορικα ο ΚΑΥΚΑΣ να ξερεις εως 13/10!! Πηρα προχθες 5 μετρα καλωδιο παροχης, 4 μετρα καλωδιο για τσιμπιδα & 2 μετρα για γειωση. Ο χαζος ξεχασα να παρω ΦΙΣ! Μην το ξεχασεις και εσυ! 😂 24,5 ευρω (χωρις το φις). Τσιμπιδα και σωμα απο Leroy, 10 ευρω. Ηλεκτροκολληση 36.5 ευρω. Συνολο 71 ευρω, με το φις πες 72-73 ευρω. Τελικα δεν ξερω κατα ποσο αξιζε η αγορα, στο σκρουτζ εχει 2 borrman και μια Helix inverter απο 66 εως 73 ευρω. Βεβαια νομιζω τα καλωδια ειναι πολυ μικροτερα απ'αυτα που εφτιαξα. Αλλα δινει δωρο μασκα στην μια, η αλλη εχει anti-stick και ιστοριες, και δεν ξερω αν αξιζε, ειναι καλυτερη; Απ'οτι λενε τα Amper οτι λενε στο μισο, αρα ειναι 100A? Αυτες του σκρουτζ που λενε 140 ειναι οντως τοσα;
Alxnks Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, ExTaCy1337 είπε Εχει δωρεαν μεταφορικα ο ΚΑΥΚΑΣ να ξερεις εως 13/10!! Πηρα προχθες 5 μετρα καλωδιο παροχης, 4 μετρα καλωδιο για τσιμπιδα & 2 μετρα για γειωση. Ο χαζος ξεχασα να παρω ΦΙΣ! Μην το ξεχασεις και εσυ! 😂 24,5 ευρω (χωρις το φις). Τσιμπιδα και σωμα απο Leroy, 10 ευρω. Ηλεκτροκολληση 36.5 ευρω. Συνολο 71 ευρω, με το φις πες 72-73 ευρω. Τελικα δεν ξερω κατα ποσο αξιζε η αγορα, στο σκρουτζ εχει 2 borrman και μια Helix inverter απο 66 εως 73 ευρω. Βεβαια νομιζω τα καλωδια ειναι πολυ μικροτερα απ'αυτα που εφτιαξα. Αλλα δινει δωρο μασκα στην μια, η αλλη εχει anti-stick και ιστοριες, και δεν ξερω αν αξιζε, ειναι καλυτερη; Απ'οτι λενε τα Amper οτι λενε στο μισο, αρα ειναι 100A? Αυτες του σκρουτζ που λενε 140 ειναι οντως τοσα; Έχω υπολογίσει και το φις Και ναι, έχουν πολύ μικρά καλώδια, οπότε μην υπολογίζεις το κόστος του καλωδίου καν...ή υπολόγισε το με τα μικρά που έχουν εκείνες αν θέλεις σωστό μέτρο σύγκρισης. Επίσης...από leroy μου είχαν πει ότι εκείνες που είχα ρωτήσει στο μάξιμουμ δίνουν 60% , οπότε έβγαιναν πολύ λίγα. Αυτή εδώ άρα δίνει περισσότερα στο 60% επίσης. Θα την δοκιμάσω κάποια στιγμή και θα δω τι κάνει. Υγ. 200αρα μου ήρθε τελικά, δεν ήμουν από τους τυχερούς που παρέλαβαν παραπάνω. Επεξ/σία 10 Οκτωβρίου 2019 από Alxnks 1
xristossl2000 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 Παιδιά μην κολλάτε σε νούμερα. Σε καμία περίπτωση δε βγάζει ούτε τα μισά αμπέρ έστω και αν γράφει 250Amp. Το 60% που δίνει είναι ο κύκλος εργασίας της και όχι τα αμπέρ. Π.χ στη συγκεκριμένη 60% σημαίνει 6 λεπτά κόλλημα και 4 λεπτά να κρυώσει. Το 60% με πολύ επιφύλαξη μιας και εξαρτάται από τα αμπερ που την δουλεύεις και την θερμοκρασία περιβάλλοντος. Επίσης μην ξεχνάτε και τις τεχνολογίες που διαθέτουν οι περισσότερες inverter όπως hot start , anti sticking, arc force που βοηθούν πάρα πολύ τον άπειρο ερασιτέχνη όπως είμαστε εμείς. Δε βλέπω πουθενά η συγκεκριμένη να γράφει κάτι σχετικό. Συν η έλλειψη εγγύησης με απέτρεψαν από να την αγοράσω. Απ΄οτι βλέπω όμως πολλές κινέζικες στην ελληνική αγορά έχουν καλές κριτικές, με όλες τις τεχνολογίες της inverter και ελάχιστα παραπάνω χρήματα. Οπότε ο καθένας τα ζυγίζει και πράττει αναλόγως. Σε κάθε περίπτωση όσοι παραλάβατε να τις ευχαριστηθείτε και καλοδούλευτες. 2
Alxnks Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 18 λεπτά πριν, xristossl2000 είπε Παιδιά μην κολλάτε σε νούμερα. Σε καμία περίπτωση δε βγάζει ούτε τα μισά αμπέρ έστω και αν γράφει 250Amp. Το 60% που δίνει είναι ο κύκλος εργασίας της και όχι τα αμπέρ. Π.χ στη συγκεκριμένη 60% σημαίνει 6 λεπτά κόλλημα και 4 λεπτά να κρυώσει. Το 60% με πολύ επιφύλαξη μιας και εξαρτάται από τα αμπερ που την δουλεύεις και την θερμοκρασία περιβάλλοντος. Επίσης μην ξεχνάτε και τις τεχνολογίες που διαθέτουν οι περισσότερες inverter όπως hot start , anti sticking, arc force που βοηθούν πάρα πολύ τον άπειρο ερασιτέχνη όπως είμαστε εμείς. Δε βλέπω πουθενά η συγκεκριμένη να γράφει κάτι σχετικό. Συν η έλλειψη εγγύησης με απέτρεψαν από να την αγοράσω. Απ΄οτι βλέπω όμως πολλές κινέζικες στην ελληνική αγορά έχουν καλές κριτικές, με όλες τις τεχνολογίες της inverter και ελάχιστα παραπάνω χρήματα. Οπότε ο καθένας τα ζυγίζει και πράττει αναλόγως. Σε κάθε περίπτωση όσοι παραλάβατε να τις ευχαριστηθείτε και καλοδούλευτες. Αν δεν το έχεις δει: Amyway, εγώ σαν δεύτερη την πήρα ή σαν πιο εύκολη, έχω και χαλκού πολύ καλή, αλλά πολύ βαριά. Η κάθε μία στον τομέα της.
xristossl2000 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 Πως δε το έχω δει. Εγώ το πόσταρα αν προσέξεις. Το βιντεάκι είναι πολύ χρήσιμο και αναλυτικό. Απλά λέω μην αναλογιστείτε μόνο την χαμηλή τιμή που είναι όντως δελεαστική. Προσωπική μου άποψη αξίζουν λίγα χρήματα παραπάνω για κάτι καλύτερο που ενδεχομένως θα διευκολύνει τον ερασιτέχνη να κάνει καλύτερες κολλήσεις. Επίσης παιδιά προσοχή στα μάτια σας. Η ηλεκτρονική μάσκα βοηθάει πολύ και σας αφήνει και τα δύο χέρια ελεύθερα. 2
Fausto Coppi Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Στις 20/8/2019 στις 8:50 ΠΜ, nickbillzoes86 είπε Για την ηλεκτροκόλληση του λιντλ, στο πίσω μέρος της, επιασα με λίγο συρματάκι ένα ανεμιστηρακι από παλιό υπολογιστή, για να σπρώχνει κρύο αέρα μεσα. Αφού το σταθεροποίησα κ χρησιμοποιώντας ένα παλιό μετασχηματιστή 12ν, τώρα κάνω γαζί με 2,5 ηλεκτρόδιο κ δεν πέφτει η ασφάλεια της 😉 γιατί ο καυτός αέρας βγαίνει από τα πλαϊνά της εγω εχω του λιντλ και παντα κολλαω με ανεμιστηρα στο φουλ απο πισω που ειναι ορθανοικτη με ενα κυκλικο πλεγμα... η ηλεκτροκολληση αν ξερεις να την ξεκινησεις (χαλκου) γαζωνει... εχω κανει μεχρι και 4 ηλεκτρωδια 2.5 συνεχωμενο γαζι χωρις κανενα προβλημα και σταματημα τι παραπανω να θελουμε για 50 ευρω..μετα πας να κανεις γαζι σε LPG Τανκερ
Προτεινόμενες αναρτήσεις