Προς το περιεχόμενο

AMD Ryzen 3000: Τα συμπεράσματα από τα πρώτα reviews είναι εξαιρετικά θετικά

voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

21 λεπτά πριν, MTX είπε

Έγινε ένταξη , 15 χρόνια ΝΕΤ καφέ με 40 pc έχουνε περάσει από τα χέρια μου ανάμικτα συστήματα και έχω δουλέψει και της δύο εταιρείες πολλές γενιές , θα μπω να δω βίντεο στο YouTube να ανοίξουν τα μάτια μου , έλα παπού να σου δείξω τα χωράφια σού , αποχώρω από τη συζήτηση πάρτε AMD για gaming και θα περάσετε φίνα

Χτες μάλιστα είχε το digital foundry ανάλυση του the journey, παιχνίδι του PS3 αρχικά που αργότερα έγινε remaster στο PS4 και τώρα ήρθε κ στο pc. Λοιπόν το τεσταραν σε pc με έναν 1700Χ κ μια 2080ti κ εξαιτίας του ryzen είχε stutter και πεσιματα(κάτω από 60) στα frames. Στον Intel i5 8400 που τον δοκίμασαν ήταν κομπλέ είπαν. Κατέληξαν επίσης ότι αυτό το φαινόμενο με τους ryzen το έχουν συναντήσει κ σε άλλα παιχνίδια.  

• Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 160
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

56 λεπτά πριν, andreas84gr είπε

Χτες μάλιστα είχε το digital foundry ανάλυση του the journey, παιχνίδι του PS3 αρχικά που αργότερα έγινε remaster στο PS4 και τώρα ήρθε κ στο pc. Λοιπόν το τεσταραν σε pc με έναν 1700Χ κ μια 2080ti κ εξαιτίας του ryzen είχε stutter και πεσιματα(κάτω από 60) στα frames. Στον Intel i5 8400 που τον δοκίμασαν ήταν κομπλέ είπαν. Κατέληξαν επίσης ότι αυτό το φαινόμενο με τους ryzen το έχουν συναντήσει κ σε άλλα παιχνίδια.  

Χάλια port αλλά να είχαμε να λέγαμε. Link υπάρχει;

1 ώρα πριν, andreas84gr είπε

Ποιους ryzen? Την αρχιτεκτονική "zen 2"

4 ώρες πριν, Aias είπε

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια... Τα παιχνιδια δουλεύουν με έναν πυρήνα οπότε οι ιντελ όταν κλοκαρουν στα 5ghz παίζουν καλύτερα από τα 4.5ghz των amd. 

Τι παίζεις Age of Empires II?

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ.....ρε, για επεξεργαστη μιλαμε εδω μεσα και οχι για παιχνιδομηχανες.....βασικα ξερετε τι μπορει να κανει ενας επεξεργαστης η να αρχισουμε τα μαθηματα?

• Like 4
  • Confused 1
  • Sad 1

οτι και να κανουν και οι 2 εταιριες ειναι η ποιο ακαταλληλη περιοδος για φτιαξει κανεις high end συστημα και φυσικα και οι 2 δεν χανουν την ευκαιρια και πλασαρουν πυρινες στον κοσμο που ουτε το 2% τους χρειαζεται για τυρι στην φακα  ...με ddr5 να ερχονται και ποσες ακομα τεχνολογιες μεσα σε 2020 και 2021 ..και επισης εκτιμω  οτι οι επομενες καρτες γραφικων θα ειναι μεγαλο αλμα επισης .....γινεσαι αυτοματα πολυ μεγαλο κοροιδο αν κανεις ''επενδυση'' τωρα στα φρεσκα ''καλουδια'' των εταιριων ...σε μαξ 2 χρονια θα σε τσαλαπατανε συστηματακια entry level ...

• Confused 2

5 ώρες πριν, mohic4n είπε

Mpla mpla mpla...

Όλοι χαίρονται αλλά στο τέλος θέλω να δω ποιος θα πάει σε AMD, είτε για gaming pc είτε για workstation (κάθε είδους)...

Γιατί όλοι ενθουσιάζονται αλλά στο τέλος πάλι στη "μπλε" γυρνάνε...

Μην το λες, μετά από δεκαετίες μόνο ιντελ, εγώ βήμα έκανα.

11 λεπτά πριν, ταΝοs είπε

Ποιους ryzen? Την αρχιτεκτονική "zen 2"

Τον 1700X την πρώτη φουρνιά, το θέμα είναι όμως ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι του 2012 κ δεν δικαιολογείται όλο αυτό.

6 λεπτά πριν, andreas84gr είπε

Τον 1700X την πρώτη φουρνιά, το θέμα είναι όμως ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι του 2012 κ δεν δικαιολογείται όλο αυτό.

Φίλε μου νομίζω πως απάντησες από μόνος σου στην δικιά σου απορία 😁

• Like 1

36 λεπτά πριν, andreas84gr είπε

Το θέμα είναι πως μιλάμε για τον 3600 και όχι τον 1600/1700 πλέον. 

Δεν το λέω για να πάρω μέρος, απλά η πρώτη και η δεύτερη γενιά υστερούσε όντως σε single core σε σχέση με την Intel και αυτό φαινόταν αρκετά σε Gaming (όχι τόσο η 2η όσο η 1η). Πολλά πράγματα όμως έχουν βελτιωθεί πλέον.  

Επίσης μην ξεχνάμε πως το ότι κολλάει σε ένα (η κάποια) παιχνίδι/α δεν σημαίνει αναγκάστηκα πως έχει θέμα ο  επεξεργαστής αλλά μπορεί να φταίει το optimisation που έχουν κάνει οι devs. Σε καλά optimized παιχνίδια πρέπει να εστιάζουμε κυρίως.

Ξαναλέω πως δεν με νοιάζει το Intel vs Amd, αλλά κυρίως το να κρίνουμε αντικείμενικα σε κάποια πράγματα. 

Για την ιστορία εγώ έχω έναν 1600 και μια 1070, παίζω σε μια σάπια οθόνη με 60hz και είμαι καλά

• Like 3

Και να ξεκαθαρισουμε κατι για οσους εχουν στο μυαλο τους αναβαθμιση---

Οσοι μιλατε για συγκριση τιμων 2019 (δλδ. ΑΜ4 vs 1159) πρεπει να αναφερεται οτι στα AMD μηχανηματα μιλαμε σκετα για επεξεργαστη. Στα Intel για επεξεργαστη, μητρικη (υποχρεωτικα) κ ψυκτρα (υποχρεωτικα).

Οποιος εχει μια σταγονα εγκεφαλο καταλαβαινει οτι πραγματικη συγκριση δεν υφισταται καν.

Μιλαμε για εναν φτηνο 6πυρινο, η 8πυρινο, η 12πυρινο (απο 200, 350, 500 Ε αντιστοιχα), κ μπορεις να εχεις ολο το αλλο συστημα που ειχες πριν, χωρις να αλλαξεις τιποτα. Κ απο απεναντι εχουμε 6, 8, 10 πυρηνες σε πιο ακριβες τιμες (κ μην μου αναφερεται εδω το fake πινακα που εχει κυκλοφορησει), + καινουργια μητρικη, + κλειστη λουπα να αντεχει την ζεστη, + περισσοτερη καταναλωση (μια κ η ιντελα αναγραφει τα W σε base freq) !! Θες απο 500Ε σαν αρχη κ φτανεις ευκολα κ το χιλιαρικο, κ ακομα δεν εχεις στησει μηχανημα (που θα καταναλωνει κ περισσοτερο ρευμα!).

Οποιοι λενε οτι η Ιντελα εχει "απαντησεις" στους Ryzen δεν θελουν να δουν την πραγματικοτητα. Την "μεγαλη αντεπιθεση" το Team Blue την ετοιμαζει απ τα 10nm κ μετα. Τα blueprints που φτιαχνει ο Jim Keller κ τις gpu που μαγειρευει o Raja Koduri νομιζεται οτι τα εχουμε δει ηδη??? 

ΛΟΛ!!!! 

Ο πανικος ξεκιναει απο του χρονου, που ερχονται τα 10nm (αν οντως κρατησει η μπλε το χρονοδιαγραμμα που εχει ανακοινωσει). Αυτη την στιγμη, το μονο που μπορουμε να πουμε με σιγουρια ειναι οτι το 2017 η amd τους επιασε στον υπνο κ απο τοτε μεχρι σημερα κανουν damage control !! Βασικα η Ιντελα απλα τοσο καιρο προσπαθει να "πατησει φρενο" στην καταστροφη που της κανει η amd σε ολους τους τομεις, κ να κρατηθει οσο καλυτερα γινεται μεχρι τα 10nm κ την ολοκαινουργια αρχιτεκτονικη Keller+Koduri. Συνεχιζει το ιδιο παραμυθι οπως παντα, με μοναδικες ανανεωσεις απο μερια μαρκετινγκ/ διαφημισης- οχι πραγματικης τεχνολογιας. Κοιτα να κρατησει τα ποσοστα πωλησεων οσο καλυτερα γινεται εως τουχρονου (η το 2021, αν βγουν αληθηνοι αυτοι που λενε οτι δεν θα τα καταφερει, κ χρειαζεται κ αλλο χρονο).

• Like 7
  • Thanks 1

3 λεπτά πριν, ταΝοs είπε

Φίλε μου νομίζω πως απάντησες από μόνος σου στην δικιά σου απορία 😁

Δλδ αν είναι παλιό ένα παιχνίδι δικαιολογείται τέτοια απόδοση από έναν τόσο ισχυρό επεξεργαστή? Παρεμπιπτόντως και με τον i5 8400 που δοκίμασαν το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν είχε θέμα. Αυτό είπαν οι άνθρωποι. 

3 λεπτά πριν, andreas84gr είπε

Δλδ αν είναι παλιό ένα παιχνίδι δικαιολογείται τέτοια απόδοση από έναν τόσο ισχυρό επεξεργαστή? Παρεμπιπτόντως και με τον i5 8400 που δοκίμασαν το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν είχε θέμα. Αυτό είπαν οι άνθρωποι. 

Δεν κατάλαβα να έκαναν σύγκριση. Στον ΑΜΔ είχαν βάλει 2080Τι με 8, και στον ιντελ κάρτα ΑΜΔ, με 4. Οπότε δεν γίνεται σύγκριση. Χάθηκε να βάλουν την ίδια κάρτα και στις 2 δοκιμές;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...