Προς το περιεχόμενο

AMD Ryzen 3000: Τα συμπεράσματα από τα πρώτα reviews είναι εξαιρετικά θετικά

voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

14 λεπτά πριν, NT1G είπε

Και γιατί να μην δεις 3700X στα 359€ και 480€ για τον 9900Κ; Και οι 2 είναι 8c/16t.

Ναι φυσικά θα μπορούσε κάποιος. Ειδικά αν δεν ενδιαφέρεται μόνο για gaming κ για τα υψηλότερα frames κοιτάς τον 3700X. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 160
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 ώρα πριν, Menelegr είπε

Οχι ουτε καν να ειχες 4 dimms και να τρεχαν στα 1866 με fx 8350 μονο σε 2 dimms σου ανεβαζει εως 1866 αν βαλεις παραπανω dimms ριχνει σε 1600 mhz ειναι τα ψιλα γραματα που εχει κατω κατω στις πληροφοριες cpu sστην ιστοσελιδα της ,και οχι δεν ειναι πραγματικος 8 πυρηνος και ας γραφει το wiki οτι θελει ......ΑΡΑ  εισαι εσυ λαθος!

Για τις μνημες σε γενικες γραμμες εχεις δικιο. Δυστυχως με γελα η μνημη μου κ δεν θυμαμαι να σου πω με ακριβεια εκ ιδιας χρησης-> νομιζω οτι ειχα κλοκαρει προ 7ετιας εναν 8120 +1Ghz κ τις μνημες στα 1866 (4x2gb) με μητρικη asus σταθερα (τιποτα το εξαιρετικο, απλα ηθελα να δωσω λιγο δυναμη σε ενα μηχανημα που σε λιγο καιρο θα εδινα σε φιλο). Αλλα δεν θα επιμεινω γιατι δεν θυμαμαι με ακριβεια το στησιμο. 

Για τους πυρηνες ακομα συνεχιζει η διαμαχη αν ηταν πραγματικοι οι πυρηνες αυτης της οικογενειας, η αν ηταν διαφημιστικο κολπακι απο πλευρας AMD κ θα πρεπει να τους μετραμε στη μεση. Ακρη δεν βγαινει νομιζω, γιατι ειναι πως θελει να το δει καποιος. Ειναι τα modules πυρηνες, η πυρηνες ειναι αυτα που εχουν μεσα τα modules? Ειναι πολυπυρηνα χωρις νηματα, η πολυπυρηνα με "φυσικα" νηματα? Αν ενας θελει να αμφισβητησει την επισημη ονοματολογια, δεν νομιζω να εχει τελος ο διαλογος αυτος.

15 ώρες πριν, songokuy είπε

το τι λενε τα μπεντσμαρκσ κρατα το για παρτυ σου. τα κομπλεξιλικια που περασα με τον αμδ δεν θελω να τα ξαναπερασω. και ο εφ εξ, οχι ουτε για τα λεφτα του ηταν καλος. για πεταμα ηταν.

ποτε ξανα αμδ.

αλλα διαφημιζαν και αλλα πουλαγαν. και για να μην μιλισω για τα μεμορυ μπασ σπιντ τισ σειρασ εφ εξ που ηταν και αυτο για πεταμα. ετρογα μποττλνεκ σε παιχνιδια επιδη το μεμορυ κοντρολλερ και σπιντ τησ αμδ ειναι μουφα.  για παραδειγμα. εαν  η μαδερμπορντ σου ειχε 4 σλοτσ για μνημεσ τοτε η ταχυτητα μνημησ του φχ πηγενε μονο μεχρι 1333 ενω για να παει 1866 που ειναι το μαξ θελει η μομπο να χει 2 σλοτς, αυτα δεν τα διαφιμιζε η αμδ και εαν τα ηξερα απο πριν δεν θα τον αγοραζα εξαρχησ.

κομπλεκσιλικια μεχρι αηδιασ ομως και μη ξεκαθαρεσ καταστασεισ.

μπορει να ηταν 4γιγα χερτζ αλλα επιδη η ταχυτητα τησ μνημησ ηταν ΓΤΠ, τοτε δεν αξιοπιοταν ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ τον ΠΟΤΟΝ αυτα τα 4γιγα του επεξεργαστη. ο μονοσ τροπος να μην ειχες προβλεμ με το 8εμα ραμ σπιντ ηταν να κανεισ FSB οβερκλοκ το οποιο ειναι καπως μανικη να το κανεις  και πεσ οτι τα καταφερες τοτε απλα στρεσαρης το intergrated memory controller tis amd ΜΕ αποτελεσμα να μειωνησ ετσι την ζωη του επεξεργαστη για ενα 20% οφελος σε αποδοση.

και ασ μην μιλισω για τα ξεκαρφωτα αυτιστικα προβληματα που τα συναντησα μονο με την αμδ.

ποτε ξανα αμδ και ευχομαι να κλειση κιολλασ η κολοεταιρεια :)

Δεν σε πιανω. οτι θεσ να μαθεισ παντοσ ουικιπιντια ειναι η λυση.

Ο ΠΙΟ ΚΑΛΟΣ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΗΜΟΥΝ ΕΓΩ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ !!! ΟΕ ΟΕ!!!!

ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΜΟΥ Μ ΕΙΧΑΝΕ ΜΗΝ ΒΡΕΞΕΙ Κ ΜΗΝ ΣΤΑΞΕΙ !!!!! (backround ΟΕ!! ΟΕ!!!)

52 λεπτά πριν, SilverMachine είπε

Για τις μνημες σε γενικες γραμμες εχεις δικιο. Δυστυχως με γελα η μνημη μου κ δεν θυμαμαι να σου πω με ακριβεια εκ ιδιας χρησης-> νομιζω οτι ειχα κλοκαρει προ 7ετιας εναν 8120 +1Ghz κ τις μνημες στα 1866 (4x2gb) με μητρικη asus σταθερα (τιποτα το εξαιρετικο, απλα ηθελα να δωσω λιγο δυναμη σε ενα μηχανημα που σε λιγο καιρο θα εδινα σε φιλο). Αλλα δεν θα επιμεινω γιατι δεν θυμαμαι με ακριβεια το στησιμο. 

Για τους πυρηνες ακομα συνεχιζει η διαμαχη αν ηταν πραγματικοι οι πυρηνες αυτης της οικογενειας, η αν ηταν διαφημιστικο κολπακι απο πλευρας AMD κ θα πρεπει να τους μετραμε στη μεση. Ακρη δεν βγαινει νομιζω, γιατι ειναι πως θελει να το δει καποιος. Ειναι τα modules πυρηνες, η πυρηνες ειναι αυτα που εχουν μεσα τα modules? Ειναι πολυπυρηνα χωρις νηματα, η πολυπυρηνα με "φυσικα" νηματα? Αν ενας θελει να αμφισβητησει την επισημη ονοματολογια, δεν νομιζω να εχει τελος ο διαλογος αυτος.

Ο ΠΙΟ ΚΑΛΟΣ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΗΜΟΥΝ ΕΓΩ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ !!! ΟΕ ΟΕ!!!!

ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΜΟΥ Μ ΕΙΧΑΝΕ ΜΗΝ ΒΡΕΞΕΙ Κ ΜΗΝ ΣΤΑΞΕΙ !!!!! (backround ΟΕ!! ΟΕ!!!)

Ναι ισχυει οπως λες σε μνημες 2χ4 με xmp στα 1866 αλλα με 4χ4 στα 1600 μονο παραπανω αν εβαζες και με oc στον cpu παλι υα εριχνε στα 1600 ...ειχα φαει τον κοσμο να δω τι και πως μεχρι που διαβασα οπως ειπα τα μικρα γραματα ......οι FX ειχαν μια αρχιτεκτονικη κατι σαν HT εβλεπε 8 νηματα μεν αλλα στην ουσια ηταν 4*4 τον εδωσα και χαλαρωσα.Τωρα ειμαι σε φαση να φτιαξω PC αλλα περιμενο να δω και την Intel τι θα βγαλει μεχρι τελος του ετους και αν ισχυουν οι COMET LAKE η οχι και βλεπουμε ,σκεφτομαι για  r5 3600 στο  μονο που δεν εχω ψαξει τσεκαρει ακομα αλλα δεν φανταζομαι να εχει θεμα ειναι με CEMU και αν τυχων κανει stuttering ......

8 ώρες πριν, Menelegr είπε

Ναι ισχυει οπως λες σε μνημες 2χ4 με xmp στα 1866 αλλα με 4χ4 στα 1600 μονο παραπανω αν εβαζες και με oc στον cpu παλι υα εριχνε στα 1600 ...ειχα φαει τον κοσμο να δω τι και πως μεχρι που διαβασα οπως ειπα τα μικρα γραματα ......οι FX ειχαν μια αρχιτεκτονικη κατι σαν HT εβλεπε 8 νηματα μεν αλλα στην ουσια ηταν 4*4 τον εδωσα και χαλαρωσα.Τωρα ειμαι σε φαση να φτιαξω PC αλλα περιμενο να δω και την Intel τι θα βγαλει μεχρι τελος του ετους και αν ισχυουν οι COMET LAKE η οχι και βλεπουμε ,σκεφτομαι για  r5 3600 στο  μονο που δεν εχω ψαξει τσεκαρει ακομα αλλα δεν φανταζομαι να εχει θεμα ειναι με CEMU και αν τυχων κανει stuttering ......

Intel πάρε απο τώρα ,γιατί να περιμένεις ?

• Confused 1

9 ώρες πριν, Menelegr είπε

Προσωπικα την βλεπω μονο ποιος εχει το "πανω χερι" σε γενικες γραμμες. Τον καιρο των Athlon κ μεχρι τους Athlon64x2 το ειχε η amd. Μετα με την ελευση των Core το πηρε η intel κ το κρατησε μεχρι το 2017. Απο κει κ μετα εως σημερα ειναι η κοκκινη ξανα στα πανω της. Τωρα το τι θα ειναι τα comet lake δεν ξερουμε. Το εχει χαλασει το γλυκο η ιντελα.... Μια με θερμοκρασιες, μια με οδοντοπαστες σε ακριβα τσιπακια, μια με κενα ασφαλειας, μια με καινουργια σοκετ καθε χρονο, μια με ψευτικες παρουσιασεις ανυπαρκτων επεξεργαστων κλοκαρισμενων στο θεο.... Τα χει κανει κυριολεκτικα μανταρα. Αντι να κανει πραγματικο πολεμο στην κοκκινη, κανει βλακειες κ γινεται βουτυρο στο ψωμι της amd. Ειλικρινα τοση αναξιοτητα δεν την περιμενα απο εταιρια που κανει 55 δις καθαρα τον χρονο.

Ηδη εχω εναν ryzen πρωτης γενιας κ οταν αναβαθμισω θα παρω παλι ryzen οποια γενια θα ειναι τοτε καινουργια (μαλλον τουχρονου). Τα comet lake πρεπει να ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ περαν πασης αμφιβολιας οτι αξιζουν τα λεφτα τους πρωτα κ η ιντελα οτι πηρε το μαθημα της κ κρατα τιμες σε επιπεδα πραγματικα ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ. Κ μαλιστα, οχι δεν μου φτανουν τα reviews φιλε μου!!! Οι reviewers/youtubers κοιταν την τσεπη τους κ αγοραζονται. ΕΣΑΣ εδω θα δω κ θα κατασταλαξω σε γνωμη. Τα παιδια του insomnia μπορει να μην ειναι με μεγαλα καναλια, κ πολλοι μπορει να μην ειναι οι μεγαλυτεροι γνωστες, αλλα τουλαχιστον δεν τα παιρνουν απο κανεναν για να πουν μαυρη/ασπρη γνωμη. Αν διαβασεις οσα λεγονται εδω, παιρνεις μια ιδεα κατα ποσο ειναι αληθινα αυτα που λεγονται στα μιντια. Τοτε κ μονο τοτε θα ξανακοιταξω την ιντελα. 

Οποτε σου προτεινω να προχωρησεις με 3600, γιατι 1μισης χρονος ειναι πολυς καιρος, κ αφου δεις κ σιγουρευτεις οτι τα comet ειναι αξιολογο προιον (οχι να ψηνουν αυγα στα 200W για 5% παραπανω κ ανευ πατσαρισματων ασφαλειας) κοιτα αν θες να επενδυσεις ξανα στην ιντελα τοτε.

• Like 2

1 ώρα πριν, SilverMachine είπε

Αν διαβασεις οσα λεγονται εδω, παιρνεις μια ιδεα κατα ποσο ειναι αληθινα αυτα που λεγονται στα μιντια

Εκτύπωση και κορνίζα δικέ μου...

1 ώρα πριν, SilverMachine είπε

ΕΣΑΣ εδω θα δω κ θα κατασταλαξω σε γνωμη.

Για ιντελα δε σε κόβω πάντως....

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Παντως διαβαζω και ακρη δε βγαζω. Ετοιμαζομαι για καινουργιο  build το σεπτεμβρη για gaming αποκλειστικα (pubg τελευταια με τη παρεα κυριως που ριχνουμε και λιγο γελιο). Απο οτι εχω δει, εχω καταληξει με budget τα 1000 ευρω σε 9600k και 2060, τις 5700 και 5700xt δεν ξερω κατα ποσο αξιζουν. Ο 3600x δε με εχει ψησει πολυ για το σκοπο που τον θελω. Υπ'οψιν απο overclock και τετοια ειμαι ασχετος γι'αυτπ δεν γραφω το 3600 γιατι συγκρινω με το performance out of the box. Μονο αν πεσουν πολυ οι τιμες σε ενα μηνα και δεν αξιζει δηλαδη παει ο 3600x 30 ευρω πιο φθηνα απο 9600k.

1 ώρα πριν, stathisgs800 είπε

Παντως διαβαζω και ακρη δε βγαζω. Ετοιμαζομαι για καινουργιο  build το σεπτεμβρη για gaming αποκλειστικα (pubg τελευταια με τη παρεα κυριως που ριχνουμε και λιγο γελιο). Απο οτι εχω δει, εχω καταληξει με budget τα 1000 ευρω σε 9600k και 2060, τις 5700 και 5700xt δεν ξερω κατα ποσο αξιζουν. Ο 3600x δε με εχει ψησει πολυ για το σκοπο που τον θελω. Υπ'οψιν απο overclock και τετοια ειμαι ασχετος γι'αυτπ δεν γραφω το 3600 γιατι συγκρινω με το performance out of the box. Μονο αν πεσουν πολυ οι τιμες σε ενα μηνα και δεν αξιζει δηλαδη παει ο 3600x 30 ευρω πιο φθηνα απο 9600k.

Πεταμένα λεφτά ο 9600Κ, νεκρή πλατφόρμα και θα πρέπει να πας σε 8 πυρήνες αν θες να έχεις μια διάρκεια στο σύστημα σου. Οι νέες κονσόλες είναι προ των πυλών και θα είναι zen2 8/16 συστήματα. 

Ακόμα και τον απλό 3600 θα ζοριζομουν να τον σκεφτώ για CPU που θα τον ήθελα για τα επόμενα 5 χρόνια παρόλο που είναι 6/12. 

Αν είσαι σοβαρός για το gaming θα πας σε 3700Χ ή Ι9 9900Κ και τίποτα λιγότερο. Αν τα λεφτά είναι μετρημένα κουκιά τότε 3600 και θα έχεις και δυνατότητα αναβάθμισης στο μέλλον. 

16 ώρες πριν, stathisgs800 είπε

O 9600k πλεον ειναι αστειος, ειδικα αν δεν σκοπευεις να τον κλοκαρις. 3600 με κλειστα τα ματια

Στις 12/7/2019 στις 2:04 ΜΜ, logistoulis είπε

εγώ

και ξέρεις γιατί; γιατί ο intel επεξεργαστής που έχω τώρα είναι γτπ από τη στιγμή που βγήκε από το κουτί του και ας τον χρυσοπλήρωσα 

Δε καταλαβες το "πνευμα" της γραφης μου :)

• Like 1

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν μετά από κανά μήνα+ αναμονής απ το σκρουτζομάγαζο παρέλαβα και εγω.

ryzen 5 3600, το asrockάκι b450m pro4 και χτες τα έστησα.

Καλώς δε λέω αλλά δεν κατουρήθηκα και πάνω μου.

Διαφορά σε επιδόσεις εκεί που το ήθελα βλέπω αλλά δεν ήταν και το τεράστιο βήμα.

Και τώρα μιλάμε για προηγούμενο  pc με i5 3ης γενιάς (που κόστιζε τότε 120-130 ευρό ο i5).

Να αναβαθμίσει κάποιος σε ryzen από όσους έχουν i7 τριετίας-τετραετίας δεν νομίζω ότι έχει νόημα.

Εκτός αν συζητάμε για ειδικές περιπτώσεις χρηστών που κάνουν φούλ χρήση των content creation δυνατοτήτων του chip.

Απο i5 750 σε i5 3470 που ήταν η προηγούμενη αναβάθμιση είχα δει σπουδαιότερα πράγματα.

Προσοχή στις μνήμες (είχα θέμα με τις hyper X 3200 με hynix chips)

Aν θέλετε να μην έχετε προβλήματα μπείτε στο site του mobo και βρείτε τα συμβατά modules με αυτό...

Δεν είναι απαραίτητα και τα φθηνότερα 3200άρια που θα βρείτε, οπως νόμιζα. :P😂🤣

Επεξ/σία από yiannis_1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...