teotsigourakos Δημοσ. 12 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 2019 2 λεπτά πριν, Dr_Slump είπε Τρόπος του λέγειν. Προφανώς κι εγώ ειρωνικός ήμουν. Αν και γενικά απ όλο αυτό το σουσουρο είναι σαν να μιλάμε σε ένα "παιδί"... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mourouzis2005 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 2019 1 ώρα πριν, merkon είπε Τι ειδους εταιρεια κανει καποιος με 3-4 χιλιαδες ευρω; Πες μας και εμας να κανω 5-6 αν ειναι 😂 Αδελφέ δεν μπορεί κανένας και τίποτα, ούτε καντίνα να ανοίξεις. Είχα την ακριβώς ίδια απορία και για αυτό ρώτησα. Την ίδια στιγμή οι άλλοι του λέγανε να πάει σε εταιρείες που κάνουνε εισαγωγές από Κίνα και να αυτοπλασαριστεί ως «εισαγωγαί-εξαγωγαί». Ε αφού τον είδα τόσο αποφασισμένο του πρότεινα να ανοίξει γυράδικο. Η ολλη φάση δε φαίνεται σοβαρή ούτως ή άλλως, εγώ γιατί να ξεκινήσω να μιλάω σοβαρά? 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_Slump Δημοσ. 12 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 2019 Γνωστός πήγε να ανοίξει καντίνα με "Greek kalamaki" στην Πορτογαλία, πήγε με 50 χιλιάρικα και δεν έφταναν ούτε για πλάκα... γύρισε πίσω και άνοιξε μικρό cafe και πάλι με ζόρια. Ευτυχώς πήρε μπρος και ζει από αυτό. Τυχερός που δεν τα πέταξε εκεί... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jumaru17 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Παιδιά απλά λίγο μπερδέψατε λίγο το λόγο που έκανα την ανάρτηση. Το να θέλω να ακούσω τις απόψεις δεν σημαίνει πως ήρθα για να κρίνετε τις όποιες επιλογές μου ή να προσπαθείτε να με αποτρέψετε ή ακόμα και να ειρωνευτείτε. Άκρη θέλω να βρω όχι να με ψυχοπλακώσετε. Ευχαριστώ πολύ όσους απάντησαν ΣΟΒΑΡΑ πάντως θα τα λάβω όλα υπόψιν μου Επεξ/σία 12 Ιουλίου 2019 από jumaru17 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_Slump Δημοσ. 12 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Κανένας εδώ δε νομίζω πως έχει κακό σκοπό, δεν υπάρχει λόγος άγνωστος κόσμος να θέλει το κακό σου και μάλιστα χωρίς κάποιο κέρδος. Αν μπούμε καθαρά στο ψητό, δηλαδή στο τι πρέπει να κάνεις, νομίζω ότι το σοφότερο είναι να συμβουλευτείς την κοπέλα σου ή άλλο πρόσωπο εμπιστοσύνης από εκεί. Κανείς απολύτως εκτός Κίνας δεν ξέρει τι θα μπορούσες να κάνεις εκεί επαγγελματικά. Πρέπει να είναι ντόπιος και να κάνει έρευνα. Επεξ/σία 12 Ιουλίου 2019 από Dr_Slump Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
archer100 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 2019 Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να ποσταρεις το ερωτημα σου σε ενα αγγλοφωνο φορουμ, ει δυνατο που εστιαζει αποκλειστικα στην Κινα Καλως η κακως, τα ελληνοφωνα φορουμ απευθυνονται σε μικρο αναλογικα κοινο και πιθανο να μην βρεις ατομα που να μπορουν να καλυψουν τα ερωτηματα σου, θα βρεις ομως σιγουρα παρομοιες περιπτωσεις με τις δικες σου σε αγγλοφωνο κοινο που ειναι 200 φορες μεγαλυτερο καποιοι απο χωρες που σχετιζονται πιο πολυ με την Κινα Ξεκινα απο αυτο https://www.expat.com/forum/viewforum.php?id=144 Η κανε ενα ερωτημα σε μεγαλα σαιτ οπως το Quora, Reddit κλπ 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
possiz Δημοσ. 12 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 2019 Μην πας. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kostasspil Δημοσ. 12 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 hours ago, jumaru17 said: Άκρη θέλω να βρω όχι να με ψυχοπλακώσετε Αν σε ψυχοπλακωνει η πραγματικοτητα τοτε κακως ανοιξες το νημα μαλλον. Υπαρκτες δυσκολιες σου παρεθεσαν ολοι, δε σου ειπαν οτι θα σε κυνηγαει η Τριαδα. Τεσπα, καλη αρχη ευχομαι Επεξ/σία 12 Ιουλίου 2019 από Kostasspil 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lary7 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 2019 Έχω φιλαράκι και συμφοιτητή στην Κινα από το 2008, ο οποίος κατάφερε σε 11 χρόνια να ανελιχθεί και να γίνει απο τους κορυφαίους στον κλάδο του στην Σανγκαι μετά από αρκετό κόπο, οπότε απο αυτά που συζητάμε κάθε χρόνο όταν έρχεται έχω να σου πω: 1) Η Κίνα είναι από τις πιο δύσκολες χώρες για να βγάλεις άδεια παραμονής, το σύστημα τους δεν τους πολύ θέλει τους ξένους και η όποια άδει βγάλεις είναι νομίζω για 2 χρόνια. Ο φίλος μου έφτασε να παίρνει δουλειές δεκάδων χιλιάδων ευρώ , αλλά επίσημα εμφανίζονταν να δουλεύει σε ένα εργοστάσιο μαρμάρου το οποίο το είχε ο μπαμπάς μιας φίλης του και τον προσλαμβαναν για να μην φάει απέλαση. Οπότε η πρώτη κίνηση που πρέπει να κάνεις είναι να βρεις μια οποιαδήποτε δουλειά ώστε να βγάλεις άδεια παραμονής, και φυσικά θα πρέπει να έχεις κάποιο προσόν για να σε προσλάβει κάποιος. 2)Οι Κινέζοι παλαιότερα είχαν έντονο κομπλεξ κατωτερότητας με αποτέλεσμα να θεωρούν τους Δυτικούς ανώτερους και να τους προσλαμβάνουν πολλές φορές για φιγούρα. Τον φίλο μου όταν intern τον έπαιρναν σε πολύ σημαντικές συναντήσεις για να φανούν "δείτε, έχουμε και Ευρωπαίους στο team μας". Αυτό δεν είναι τόσο έντονο πλέον αλλά εκεί θα πρέπει να ποντάρεις. Αν έχεις κάποιο χαρτί στο σκίτσο, δες αν μπορείς να πάρεις και κάποια παγκόσμια πιστοποίηση στο αντικείμενο (πχ photoshop) και για αρχή ψάξε προς τα εκεί δουλειά. Αν πχ υπάρχει κάποια εταιρία που έχει 100 σκιτσογράφους σίγουρα θα τους ενδιέφερε να έχει και έναν καυκάσιο για την φιγούρα. 3)Αφού λες έχεις κάπου να μείνεις και να σε ταΐσουν, ξεκίνα να δικτυώνεσαι. Γενικά οι Ευρωπαίοι κάνουν παρέα στην κίνα αλληλοβοηθούνταν, ψάξου από τώρα σε φόρουμ Ευρωπαίων για το τι παίζει και προσπάθησε να γνωρίσεις άτομα από Ευρώπη και μην βασιστείς στις γνωριμίες που θα σου κάνει η κινέζα. 4)Έχε ένα 1000ρικο πάντα στην μπάντα μην χρειαστεί να φύγεις νύχτα. 4 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jumaru17 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Kostasspil είπε Αν σε ψυχοπλακωνει η πραγματικοτητα τοτε κακως ανοιξες το νημα μαλλον. Υπαρκτες δυσκολιες σου παρεθεσαν ολοι, δε σου ειπαν οτι θα σε κυνηγαει η Τριαδα. Τεσπα, καλη αρχη ευχομαι Φίλε πολύ Sleeping Dogs παίζεις! Ευχαριστώ! 59 λεπτά πριν, lary7 είπε Έχω φιλαράκι και συμφοιτητή στην Κινα από το 2008, ο οποίος κατάφερε σε 11 χρόνια να ανελιχθεί και να γίνει απο τους κορυφαίους στον κλάδο του στην Σανγκαι μετά από αρκετό κόπο, οπότε απο αυτά που συζητάμε κάθε χρόνο όταν έρχεται έχω να σου πω: 1) Η Κίνα είναι από τις πιο δύσκολες χώρες για να βγάλεις άδεια παραμονής, το σύστημα τους δεν τους πολύ θέλει τους ξένους και η όποια άδει βγάλεις είναι νομίζω για 2 χρόνια. Ο φίλος μου έφτασε να παίρνει δουλειές δεκάδων χιλιάδων ευρώ , αλλά επίσημα εμφανίζονταν να δουλεύει σε ένα εργοστάσιο μαρμάρου το οποίο το είχε ο μπαμπάς μιας φίλης του και τον προσλαμβαναν για να μην φάει απέλαση. Οπότε η πρώτη κίνηση που πρέπει να κάνεις είναι να βρεις μια οποιαδήποτε δουλειά ώστε να βγάλεις άδεια παραμονής, και φυσικά θα πρέπει να έχεις κάποιο προσόν για να σε προσλάβει κάποιος. 2)Οι Κινέζοι παλαιότερα είχαν έντονο κομπλεξ κατωτερότητας με αποτέλεσμα να θεωρούν τους Δυτικούς ανώτερους και να τους προσλαμβάνουν πολλές φορές για φιγούρα. Τον φίλο μου όταν intern τον έπαιρναν σε πολύ σημαντικές συναντήσεις για να φανούν "δείτε, έχουμε και Ευρωπαίους στο team μας". Αυτό δεν είναι τόσο έντονο πλέον αλλά εκεί θα πρέπει να ποντάρεις. Αν έχεις κάποιο χαρτί στο σκίτσο, δες αν μπορείς να πάρεις και κάποια παγκόσμια πιστοποίηση στο αντικείμενο (πχ photoshop) και για αρχή ψάξε προς τα εκεί δουλειά. Αν πχ υπάρχει κάποια εταιρία που έχει 100 σκιτσογράφους σίγουρα θα τους ενδιέφερε να έχει και έναν καυκάσιο για την φιγούρα. 3)Αφού λες έχεις κάπου να μείνεις και να σε ταΐσουν, ξεκίνα να δικτυώνεσαι. Γενικά οι Ευρωπαίοι κάνουν παρέα στην κίνα αλληλοβοηθούνταν, ψάξου από τώρα σε φόρουμ Ευρωπαίων για το τι παίζει και προσπάθησε να γνωρίσεις άτομα από Ευρώπη και μην βασιστείς στις γνωριμίες που θα σου κάνει η κινέζα. 4)Έχε ένα 1000ρικο πάντα στην μπάντα μην χρειαστεί να φύγεις νύχτα. Πολύ χρήσιμες συμβουλές, τα γνωρίζω όμως μιας και έχω κάνει άπειρες κουβέντες με Έλληνες που ζουν εκεί ή ξένους και έχω έντονη επαφή με τη χώρα εδω και πολλά χρόνια. 3 ώρες πριν, archer100 είπε Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να ποσταρεις το ερωτημα σου σε ενα αγγλοφωνο φορουμ, ει δυνατο που εστιαζει αποκλειστικα στην Κινα Καλως η κακως, τα ελληνοφωνα φορουμ απευθυνονται σε μικρο αναλογικα κοινο και πιθανο να μην βρεις ατομα που να μπορουν να καλυψουν τα ερωτηματα σου, θα βρεις ομως σιγουρα παρομοιες περιπτωσεις με τις δικες σου σε αγγλοφωνο κοινο που ειναι 200 φορες μεγαλυτερο καποιοι απο χωρες που σχετιζονται πιο πολυ με την Κινα Ξεκινα απο αυτο https://www.expat.com/forum/viewforum.php?id=144 Η κανε ενα ερωτημα σε μεγαλα σαιτ οπως το Quora, Reddit κλπ Πολύ σωστή τοποθέτηση απλά πάντα θέλω να είμαι αισιοδοξός! Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2019 από jumaru17 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fasttam Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Με τι είδους βίζα που να σου δίνει τη δυνατότητα να πιάσεις δουλειά/πληρώνεσαι θα πας στην Κίνα; Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2019 από fasttam Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kostasspil Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 14 hours ago, jumaru17 said: Φίλε πολύ Sleeping Dogs παίζεις! Δεν έχω ιδέα τι είναι αυτό Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jumaru17 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 13 λεπτά πριν, Kostasspil είπε Δεν έχω ιδέα τι είναι αυτό https://en.m.wikipedia.org/wiki/Sleeping_Dogs_(video_game) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Φίλη μου, Πολωνή, έφυγε στα 18 της και πήγε μόνιμα στην Κίνα. Διδάσκει Αγγλικά στα πιτσιρίκια, κάνει μόντελινγκ καθώς και ασχολείται ως δίαυλος με εταιρείες σε Ευρώπη - Κίνα. Σε πάρα πολλές Ασιατικές χώρες, οι ξένοι διδάσκουν ξένες γλώσσες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Black Demis Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 19 ώρες πριν, jumaru17 είπε Παιδιά απλά λίγο μπερδέψατε λίγο το λόγο που έκανα την ανάρτηση. Το να θέλω να ακούσω τις απόψεις δεν σημαίνει πως ήρθα για να κρίνετε τις όποιες επιλογές μου ή να προσπαθείτε να με αποτρέψετε ή ακόμα και να ειρωνευτείτε. Άκρη θέλω να βρω όχι να με ψυχοπλακώσετε. Ευχαριστώ πολύ όσους απάντησαν ΣΟΒΑΡΑ πάντως θα τα λάβω όλα υπόψιν μου άποψη όλον είναι πάνω κάτω ίδια χωρίς κάτι που να χρειάζεται εκεί (δλδ σπουδές και γλώσσες σαν πακέτο πχ) απλά δεν θα βρεις καμία δουλειά από την άλλη αν είσαι χρήσιμος εκεί λόγο δεξιοτήτων θα βρεις καλή δουλειά όλα είναι θέμα τι γνώσεις εχεις και πόσο καλά της κατέχεις και ξέρεις να της χειρίζεσαι για παράδειγμα αν ήξερες έστω 3 γλώσσες (κινεζεικα αγγλικά και ρώσικα που είναι Must εκεί) και είχες κάνει καποιες σπουδές που να έχουν σχέση με μαρκετηνγ κλπ θα εβρισκες (ενα παράδειγμα είναι αυτο) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα