Επισκέπτης Δημοσ. 11 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2019 Καλησπέρα , Ψάχνομαι καιρό να κάνω μια στροφή επαγγέλματος.Ας χαρακτηρίσω ανώριμη την επιλογή μου να επιλέξω λογιστική - τότε - και βρίσκομαι σε σκέψεις για μεταπτυχιακό του χρόνου.Ήδη ετοιμάζομαι για τις εξετάσεις στο πτυχίο του prof που θεωρείται υποχρεωτικό για την αίτηση μου.Η μια σκέψη ειναι στον τομέα της πληροφορικής/προγραμματισμου.Δεν ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει στον χώρο σας ,καμία απολύτως ιδέα.Δηλαδη : τι θεσεις εργασιας υπαρχουν ,τι καθηκοντα-γνωσεις αντιστοιχουν στην καθε θεση και αλλα πολλα.Που θα μπορουσα να ανατρεξω ωστε να αποκτησω μια πρωτη εικονα του κλαδου ή σε καποιο thread στο φορουμ;Π.χ. βλεπω μερικες θεσεις οπως software architect,IT manager/director data engineer ,help desk support ...και αναρωτιεμαι σε ποιους ανθρωπους απευθυνονται και τι πτυχιο πρεπει να εχεις ως βαση; Ενας ενδοιασμος ειναι αν στα 27 μου κανω μεταπτυχιακο παραλληλα με την δουλεια θα μου δωσει τα βασικα και με ενα σεμιναριο ; να εχω αξιωσεις για δουλεια σε αυτο που θα επιλεξω.Θεωρειτε την ηλικια μου εμποδιο με δεδομενο οτι αλλοι σε αυτη την ηλικια βρισκονται ετη φωτος μπροστα οσο αναφορα την εργασιακη εμπειρια; Ευχαριστω για τον χρονο σας
masteripper Δημοσ. 12 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2019 Αν σαν λογιστής το έχεις...δηλαδή το οικονομικό σου αρέσει...ψάξε για Quant Engineering και τα συναφή.
zenwalk23 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Αν εχεις την δυνατοτητα, θα σου προτεινα το γνωστο bootcamp. Καλώς ή κακώς θα σου βρουν εύκολα junior θεση σε καλή εταιρεία.
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Στις 13/7/2019 στις 4:28 ΜΜ, zenwalk23 είπε Αν εχεις την δυνατοτητα, θα σου προτεινα το γνωστο bootcamp. Καλώς ή κακώς θα σου βρουν εύκολα junior θεση σε καλή εταιρεία. Θα του ρίξω μια ματιά.Προσεξα πως είναι ταχύρυθμο πρόγραμμα εκπαίδευσης.Εχεις προσωπική εμπειρία ή από γνωστό;
townleader Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Παντως απο λογιστικη σε μεταπτυχιακο Computer Science ειναι διαφορετικό αρκετά.. Πρεπει να γινεις πιο συγκεκριμένος στο "προς τα που θες να πας στο χώρο της πληροφορικής.."
zenwalk23 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 23 ώρες πριν, CallMeRp είπε Θα του ρίξω μια ματιά.Προσεξα πως είναι ταχύρυθμο πρόγραμμα εκπαίδευσης.Εχεις προσωπική εμπειρία ή από γνωστό; Απο γνωστους εχω εμπειρια. Εγω ειχα κανει κατι αντιστοιχο, αλλα δωρεαν και με βοηθησε να βρω δουλεια σχετικα αμεσα. Πιστευω αξιζει αν θες κατι γρηγορο.
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Στις 15/7/2019 στις 2:02 ΜΜ, townleader είπε Παντως απο λογιστικη σε μεταπτυχιακο Computer Science ειναι διαφορετικό αρκετά.. Πρεπει να γινεις πιο συγκεκριμένος στο "προς τα που θες να πας στο χώρο της πληροφορικής.." Καλησπέρα.Είναι έτσι όπως το θέτεις.Συγκεκριμένα αναζητώ ειδικότητα που θα μπορέσω να την εξασκήσω και στο εξωτερικό με δυνατότητες εξέλιξης.Ας πούμε - υποθετικά - it manager θα μπορουσε να ειναι μια απο τις επιλογες.Αλλα δεν ξερω κατα πόσο εφικτό είναι απο αποψη ηλικιας για την συγκεκριμενη ειδικοτητα.Ειναι εφικτο ;Ενας ανθρωπος που κανει τέτοια στροφή στα 27 του ποντάρει σε αυτο ;Ή κοιταει για αλλη ειδικοτητα που ειναι πιο εφικτη λυση και βιωσιμη λυση; Διοτι θα πρεπει να υπολογιζω χρονο για το μεταπτυχιακο ,εργασιακή προυπηρεσια στην ελλαδα και αν είμαι έτοιμος να φύγω τη δεδομενη χρονικη στιγμη που αλλοι στην ηλικια μου θα εχουν αγγιξει πολυ καλο επιπεδο. Προσπαθω να βρω μια διεξοδο απο το τωρινο μου επαγγελμα και μια απο τις επιλογες μου ειναι στον χωρο του προγραμματισμου,πληροφορικης.Το προβλημα ειναι δεν ξερω απο που να αντλησω πληροφοριες που να με κατατοπισουν σωστα διοτι ο κλαδος σας εχει ενα σωρο ειδικοτητες.
Predatorkill Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, CallMeRp είπε .Το προβλημα ειναι δεν ξερω απο που να αντλησω πληροφοριες που να με κατατοπισουν σωστα διοτι ο κλαδος σας εχει ενα σωρο ειδικοτητες Τι πληροφοριες ψαχνεις; Εχουν ανοιχτει δεκαδες θεματα εδω «πως να ξεκινησω», αν δεν σε καλυπτουν ανοιξε ενα νεο θεμα με τις αποριες σου κι εδω ειμεθα. Εγω εκανα στροφη στα 33, ειχα ομως καθημερινη επαφη με την τεχνολογια σε διαφορους τομεις που δεν ειναι του παροντος, θελω να πω, δε ξυπνησα ενα πρωι και απο ασχετος κατεληξα αυτοδιδακτος. Επεξ/σία 16 Ιουλίου 2019 από Predatorkill
BladeRunner14 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2019 Αγαπητέ @CallMeRp, Αρχικά πρέπει να ξεκαθαρίσεις τι γουστάρεις εσύ. Θες να ξεκόψεις από το παλιό επάγγελμα ή να κάνεις κάτι κοντά σε αυτό; - Αν θες να ξεκόψεις τότε ο προγραμματισμός έχει ψωμί αλλά δεν μαθαίνεται σε μεταπτυχιακό. Μόνος σου με tutorial κτλ. - Αν θες όμως η λογιστική - οικονομικά σε συνδυασμό με πληροφορική μπορεί να σου αποφέρει καλό εισόδημα σε βάθος χρόνου. Αυτό μπορείς να το μάθεις σε μεταπτυχιακό. Απλά πρέπει να βρεις και την εταιρεία που να ασχολείται με αυτά πχ. ναυτιλιακές.
mad-proffessor Δημοσ. 23 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, BladeRunner14 είπε Αγαπητέ @CallMeRp, Αρχικά πρέπει να ξεκαθαρίσεις τι γουστάρεις εσύ. Θες να ξεκόψεις από το παλιό επάγγελμα ή να κάνεις κάτι κοντά σε αυτό; - Αν θες να ξεκόψεις τότε ο προγραμματισμός έχει ψωμί αλλά δεν μαθαίνεται σε μεταπτυχιακό. Μόνος σου με tutorial κτλ. - Αν θες όμως η λογιστική - οικονομικά σε συνδυασμό με πληροφορική μπορεί να σου αποφέρει καλό εισόδημα σε βάθος χρόνου. Αυτό μπορείς να το μάθεις σε μεταπτυχιακό. Απλά πρέπει να βρεις και την εταιρεία που να ασχολείται με αυτά πχ. ναυτιλιακές. Πρακτικά ίσως δεν γίνεται να μαθεις τα πάντα για τον προγραμματισμό σε μεταπτυχιακό αλλά θεωρητικά με ένα πρόγραμμα σπουδών που στο πρώτο εξάμηνο θα έχει π.χ εισαγωγή σε θεωρίες αντικειμενοστρέφειας σε java ή python και δομές δεδομένων/αλγορίθμους στο δεύτερο δημιουργία desktop applications με javafx,swing ή wxwidgets/tkinter στο τριτο εξάμηνο web development/network programming και στην διπλωματική κάνεις κάποια καλή εφαρμογή restful services π.χ έχεις μια άψογη αντίληψη και καλές προοπτικές για την αγορά ως σχεδόν full stack developer. Επεξ/σία 23 Ιουλίου 2019 από mad-proffessor
BladeRunner14 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2019 7 λεπτά πριν, mad-proffessor είπε Πρακτικά ίσως δεν γίνεται να μαθεις τα πάντα για τον προγραμματισμό σε μεταπτυχιακό αλλά θεωρητικά με ένα πρόγραμμα σπουδών που στο πρώτο εξάμηνο θα έχει π.χ εισαγωγή σε θεωρίες αντικειμενοστρέφειας σε java ή python και δομές δεδομένων/αλγορίθμους στο δεύτερο δημιουργία desktop applications με javafx,swing ή wxwidgets/tkinter στο τριτο εξάμηνο web development/network programming και στην διπλωματική κάνεις κάποια καλή εφαρμογή restful services π.χ έχεις μια άψογη αντίληψη και καλές προοπτικές για την αγορά ως σχεδόν full stack developer. Έχεις πολύ δίκιο. Απλά στα ελληνικά πανεπιστήμια είναι λίγο δύσκολο να βρεις τέτοιο πρόγραμμα σπουδών και αν βρεις μπορεί να είναι σε άλλη πόλη κτλ... προκύπτουν άλλες δυσκολίες. Τα περισσότερα μεταπτυχιακά στην Ελλάδα είναι πιο "επιστημονικά" δηλαδή ασχολούνται περισσότερο με επιστημονικά κομμάτια (Τεχνητή Νοημοσύνη, Ανάλυση Δεδομένων, Δίκτυα) 1
mad-proffessor Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 23/7/2019 στις 3:16 ΜΜ, BladeRunner14 είπε Έχεις πολύ δίκιο. Απλά στα ελληνικά πανεπιστήμια είναι λίγο δύσκολο να βρεις τέτοιο πρόγραμμα σπουδών και αν βρεις μπορεί να είναι σε άλλη πόλη κτλ... προκύπτουν άλλες δυσκολίες. Τα περισσότερα μεταπτυχιακά στην Ελλάδα είναι πιο "επιστημονικά" δηλαδή ασχολούνται περισσότερο με επιστημονικά κομμάτια (Τεχνητή Νοημοσύνη, Ανάλυση Δεδομένων, Δίκτυα) Σίγουρα έχεις δίκιο και έτσι είναι κάπως , δηλαδή οφείλει το πανεπιστήμιο να ωθεί τον σπουδαστή στήν έρευνα, να προάγει την επιστήμη. Άρα καταλήγουμε νομίζω στο συμπέρασμα ότι ένα πιο πρακτικό πρόγραμμα σπουδών είναι περισσότερο δουλειά κάποιου ΑΤΕΙ ( ή πρώην ΑΤΕΙ ). Επεξ/σία 24 Ιουλίου 2019 από mad-proffessor
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.Η αλήθεια είναι πως έδωσα και με το παραπάνω τον χρόνο στο αντικείμενο μου.Αναζητώ επάγγελμα το οποιό και θα μου προσφέρει σε επίπεδο γνώσεων,ενδιαφέροντος και μισθολογικά με το πέρασμα του χρόνου αλλά και εγώ ο ίδιος θα του προσφέρω από τον χρόνο μου. Στις 23/7/2019 στις 3:06 ΜΜ, mad-proffessor είπε Πρακτικά ίσως δεν γίνεται να μαθεις τα πάντα για τον προγραμματισμό σε μεταπτυχιακό αλλά θεωρητικά με ένα πρόγραμμα σπουδών που στο πρώτο εξάμηνο θα έχει π.χ εισαγωγή σε θεωρίες αντικειμενοστρέφειας σε java ή python και δομές δεδομένων/αλγορίθμους στο δεύτερο δημιουργία desktop applications με javafx,swing ή wxwidgets/tkinter στο τριτο εξάμηνο web development/network programming και στην διπλωματική κάνεις κάποια καλή εφαρμογή restful services π.χ έχεις μια άψογη αντίληψη και καλές προοπτικές για την αγορά ως σχεδόν full stack developer. Ενα αντιστοιχο προγραμμα σπουδων μπορει να βρεθει σε ελληνικο πανεπιστημιο;Υποθετω πως ενας εργοδοτης δεν θα βασιστει μονο σε τυχον σεμιναρια αλλα επιθυμει να δει και τιτλο 3βαθμιας εκπαιδευσης στο σχετικο αντικειμενο και γι αυτο ρωτω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα