Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Περίμενα μέχρι τώρα τις εξελίξεις με ryzen για να αποφασίσω για το Build μου. Ενδεχομένως να περιμένω και για την RTX 2080 Super αλλά ίσως και όχι:

'Εχω κάνει την παρακάτω λίστα: 

https://de.pcpartpicker.com/list/MpBvgw

Οι ερωτήσεις μου είναι εξής:

• Χωράνε όλα στο Η500i με αντοχή για overclock της CPU? Μου αρέσει πολύ αυτό το κουτί αλλά αν δεν είναι αρκετό και υπάρχει κάτι παρόμοιο που θα με καλύπτει, είναι ευπρόσδεκτο.
  • Προφανώς είχα και ακόμη έχω σ' ένα βαθμό το δίλημμα Ryzen ή Intel. To PC το θέλω καθαρά για gaming κ ενδεχομένως ακόμη και τα 5-10 fps διαφορά σ' αυτην την ανάλυση να αξίζουν για να πάω Ιντελ. Αν πιστεύουμε ότι αυτά τα fps διαφορά δεν θα υπάρχουν τότε παω πάσο και πάω σε Ryzen. Οι τιμές δεν διαφέρουν πολύ. Θα έβαζα 3700x που είναι 25 ευρώ φθηνότερος και μάλλον B450 pro Carbon που είναι 40 ευρώ φθηνότερο. Μικρή πιθανότητα να κράταγα και το cooler που ειχε η Ryzen μέσα βέβαια  που θα έριχνε το κόστος αρκετά (Σύνολο σε αυτή την περίπτωση θα ήταν 200 ευρώ λιγότερα να πάω σε 3700x απ' ότι σε 9700κ. Λιγότερο αν διάλεγα ένα Χ570 chip κοντά στα 200. Πάντως είδα ότι στα benchmarks με 2080ti η διαφορά παρέμενε και στα 1440p benchmarks, μάλιστα ηταν ποσοστιαία μεγαλύτερη σε κάποια παιχνίδια απ ότι στα 1080p, παραδόξως!
  • Είναι κομπλέ το ΜΒ που διάλεξα; Υπάρχει κάτι προφανώς καλύτερο σε μικρότερη τιμή; Ή κάτι πολύ καλύτερο με μικρή διαφορά προς τα πάνω;
  • Προτείνετε να πάω σε άλλη 2080 ti? Υπάρχει φθηνότερη επιλογή που είναι σαφώς καλύτερη ή πολύ φθηνότερη επιλογή που πραγματικά δεν αξίζει η διαφορά για την gaming x trio? Η φθηνότερη είναι στα 989 η Palit twin fan. 
  • Προτείνετε κάποιο πιο οικονομικό Cooler που θα με αφήσει να κάνω άνετα το overclock μου; Μόνο μην μου πείτε το cooler της Noctua... Δεν μπορώ να το βλέπω... 
  • Άλλες προτάσεις ευπρόσδεκτες.

Edit: Έξτρα ερώτηση. Υπάρχει τρόπος να σώσουμε από κάπου αρκετά χρήματα ωστε ν' αλλάξω σε 9900κ (ενώ μπορώ ακόμη να κάνω overclock) χωρίς να ανέβει το μπάτζετ; Ουσιαστικά πρέπει να σώσουμε 110ευρώ από κάπου που να αξίζει (όχι κάρτα γραφικών πχ).

Ευχαριστώ

PS: Αγοράζω από Γερμανία (μένω εδώ), οπότε το de.pcpartpicker.com μας κάνει.

Επεξ/σία από Babis_allos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...