Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους, παρατήρησα σήμερα (από χθες πρέπει να συμβαίνει όμως απ'ό,τι μου είπε η γυναίκα) ότι το αυτοκίνητο έχει μια έντονη και άσχημη μυρωδιά όταν λειτουργεί.

Λογικά είναι καταλύτης και ήθελα να ρωτήσω αν είναι κάτι που πρέπει να φτιαχτεί άμεσα, αν είναι επικίνδυνο να κινείται δηλαδή όχι ότι δεν θα το φτιάξω, πόσο περίπου κοστίζει μια τέτοια επισκευή και αν πρέπει να προσέξω κάτι.

Επίσης, είναι φυσιολογική φθορά ή όχι; Κάπου 135000 έχει το αμάξι.

Επεξ/σία από zio10
  • Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν ειναι καταλυτης ειναι επικινδυνο λογω καυσαεριων που δεν φιλτραρονται. Οχι δεν ειναι φυσιολογικο στα 135000 χλμ. Φτιαξτο αμεσα και αν ζοριζεσαι ΒΕΝΖ νομικα βαλε δοσεις σε καρτα. Επειδη οι γυναικες εχουν θεμα εκτιμω οτι το πηγε με κολλημενα φρενα χειροφρενο και της μυρισε η δισκος συμπλεκτης ζορισμενος σε ανηφορα / οπισθεν. Ξεκινα απο εκει...απο τα ευκολα

• Thanks 1
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, zio10 είπε

Καλησπέρα σε όλους, παρατήρησα σήμερα (από χθες πρέπει να συμβαίνει όμως απ'ό,τι μου είπε η γυναίκα) ότι το αυτοκίνητο έχει μια έντονη και άσχημη μυρωδιά όταν λειτουργεί.

Λογικά είναι καταλύτης και ήθελα να ρωτήσω αν είναι κάτι που πρέπει να φτιαχτεί άμεσα, αν είναι επικίνδυνο να κινείται δηλαδή όχι ότι δεν θα το φτιάξω, πόσο περίπου κοστίζει μια τέτοια επισκευή και αν πρέπει να προσέξω κάτι.

Επίσης, είναι φυσιολογική φθορά ή όχι; Κάπου 135000 έχει το αμάξι.

Δεν χαλάει ο καταλύτης έτσι εύκολα εκτός και υπήρξε κάποια άλλη δυσλειτουργία ή έβαλες ένα ακατάλληλο καύσιμο.Εάν το αυτοκίνητο έχει πρόβλημα θα σου ανάψει ένα λαμπάκι (συνήθως καταλύτης) στο ταμπλώ.

Με αυτό όμως δεν πάει να πει ότι τα έπαιξε σώνει και καλά ο καταλύτης.Μπορεί να είναι κάποιος αισθητήρας λ κάποιος άλλος αισθητήρας να θέλει κάποιο καθάρισμα η πεταλούδα ή κάτι άλλο που συνήθως φαίνεται όταν συνδεθεί ειδικό εξάρτημα σε ειδική θήκη που έχουν όλα τα αυτοκίνητα.Αρχικά βγάλτο σε μία μεγάλη ευθεία και οδήγησέ το λίγο για αρκετά χιλιόμετρα  σε υψηλές ξεκινώντας με πρώτη  και φτάνοντας ψηλά αλλάζοντας σε υψηλές στροφές.

Δηλαδή ένα ξεμπούκωμα που λέμε. Εάν συνεχίσει πας στο μάστορα να του ρίξει μια ματιά.

• Thanks 1
Δημοσ.

Το καυσαέριο έχει πολύ ιδιαίτερη μυρωδιά ειδικά αν δεν λειτουργεί ο καταλύτης, μήπως είναι κάτι πιο απλό, πχ καμιά σακούλα κολλημένη στην εξάτμιση που καίγεται ή καμιά τρύπα στην εξάτμιση ( αν και εκεί θα είχε και παραπάνω θόρυβο οπότε θα σου πήγαινε το μυαλό αμέσως )

• Thanks 1
Δημοσ.

zio συνήθως όταν υπάρχει πρόβλημα με τα καυσαέρια βγάζει μία κίτρινη ένδειξη στο ταμπλώ σαν την εικόνα.

Εγώ επειδή έχω υγραέριο ανάβει καμιά φορά και ξέρω ότι πρέπει να το πάω για ρύθμιση του μίγματος (βενζίνη-υγραέριο) Μην σκέφτεσαι ότι σώνει και καλά έχει πρόβλημα ο καταλύτης. Υπάρχουν πολλά άλλα πρώτα λιγότερα κοστοβόρα.

2117endix-check-engine.jpg

• Thanks 1
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους. Η μυρωδιά είναι αυτή η χαρακτηριστική που λέτε. Τη θυμάμαι από παλιά και θυμάμαι να λέμε ότι είναι καταλύτης οταν την πετυχαίναμε  σε κάποιο αμάξι γι'αυτό το λέω.

Ξεκίνησε να μυρίζει χθες στην Εγνατία και σήμερα πάλι μυρίζει σε μια διαδρομή 20 χιλιομέτρων με χαμηλές ταχύτητες. 

Λαμπάκι δεν είναι αναμένο στο ταμπλό.

Θα δοκιμάσω ενα ξεμπούκωμα το συντομότερο να δούμε.

Από αυτά που γράφετε πρέπει να είναι πολύ ακριβή βλάβη όμως αν είναι όντως αυτό, για τι ποσά μιλάμε στο περίπου;

Δημοσ.

Καταλύτης 500 και πάνω συνήθως.Για το δικό μου που έχω ρωτήσει κοστίζει γύρω στα 700 ευρώ.Υπάρχουν και κάτι ιμιτασιόν με 200 - 300 αλλά να τους αποφεύγεται γιατί συνήθως ανάβουν λαμπάκια στο ταμπλώ συνέχεια επειδή ο εγκέφαλος δεν τους αναγνωρίζει ή μπορεί να μην λειτουργούν καλά από την πρώτη στιγμή.

Καταλύτη πάντα γνήσιο να αποφύγετε άλλα προβλήματα.Σε άλλα ανταλακτικά και noname δεν υπάρχει μεγάλο πρόβλημα.

Είπαμε όμως μη σκέφτεσαι τέτοια βλάβη.Όλα τα αυτοκίνητα μπορεί να βγάλουν  άσχημη μυρωδιά όταν κινούνται με μικρές ταχύτητες ή ρελαντί σε ουρά τη στιγμή που βγουν σε ευθεία και γκαζώσουν.

• Thanks 1
Δημοσ.

Λοιπόν, η διάγνωση ήταν εντελώς λάθος. Η βρώμα ήταν από τη μπαταρία! Έσκασε και έβγαζε υγρά, μυρωδιά και λίγο καπνό. Καλά που δεν πήρε και καμιά φωτιά...

Την άλλαξα και όλα οκ.

• Like 2
Δημοσ.

Ρίξε και ένα καθαριστικό τροφοδοσίας με στάθμη καυσίμου πάνω απο τη μέση και βγάλτε εθνικη ή σε κάποιο ταξίδι.

Καλό θα κάνει.

Επίσης αφού άλλαξες μπαταρία , τρίψε τους πόλους και βάλε ειδικό γράσο για αυτή τη δουλειά.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, ELTASSOS είπε

Οκ την εβγαλες με κανα 60αρι....φανταζομαι. 

70άρι αλλά με εξυπηρέτησε ο άνθρωπος, χαλάλι.

15 λεπτά πριν, meletis_m είπε

Ρίξε και ένα καθαριστικό τροφοδοσίας με στάθμη καυσίμου πάνω απο τη μέση και βγάλτε εθνικη ή σε κάποιο ταξίδι.

Καλό θα κάνει.

Επίσης αφού άλλαξες μπαταρία , τρίψε τους πόλους και βάλε ειδικό γράσο για αυτή τη δουλειά.

Τους πόλους της καινούργιας μπαταρίας ή τις ενώσεις του αυτοκινήτου; Τι σπρέι είναι αυτό;

Επίσης, καθαριστικό εννοείς αυτά που μπαίνουν στο τεπόζιτο; Καλύτερα αυτά ή να βάλω 97άρα-100άρα βενζίνη;

Επεξ/σία από zio10
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
48 λεπτά πριν, zio10 είπε

Τους πόλους της καινούργιας μπαταρίας ή τις ενώσεις του αυτοκινήτου; Τι σπρέι είναι αυτό;

Επίσης, καθαριστικό εννοείς αυτά που μπαίνουν στο τεπόζιτο; Καλύτερα αυτά ή να βάλω 97άρα-100άρα βενζίνη;

Ενδεικτικά έχω είχα βάλει το παρακάτω

Τους πόλους της καινούργιας μπαταρίας και τους ακροδέκτες.

Πρόσεξε μην ακουμπήσουν μεταξύ του + με -

Καλύτερα ένα καθαριστικό στη βενζίνη (7-9€) έχει αλλά να έχεις πάνω από 30 λίτρα καυσιμο μέσα .

Επίσης αφού το παίρνει η γυναίκα σου κάνε και ένα γενικό έλεγχο σε στάθμες Παραφλου, υγρών συμπλεκτη,τιμονιού λαδιών κινητηρα όπως και τα τακάκια.

Screenshot_20190712-003839.png

Επεξ/σία από meletis_m
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, zio10 είπε

Λοιπόν, η διάγνωση ήταν εντελώς λάθος. Η βρώμα ήταν από τη μπαταρία! Έσκασε και έβγαζε υγρά, μυρωδιά και λίγο καπνό. Καλά που δεν πήρε και καμιά φωτιά...

Την άλλαξα και όλα οκ.

Θέλω να πιστεύω ότι έγινε καθαρισμός του ηλεκτρολύτη της σκασμενης μπαταρίας.Είναι διάλυμα  θειικού οξέος με διαβρωτικές ιδιότητες.

Επεξ/σία από Βαγγ3λης
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Βαγγ3λης είπε

Θέλω να πιστεύω ότι έγινε καθαρισμός του ηλεκτρολύτη της σκασμενης μπαταρίας.Είναι διάλυμα  θειικού οξέος με διαβρωτικές ιδιότητες.

Καθαρισμός που;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...