oliz Δημοσ. 11 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2019 Καλησπερα παιδια ξεθαβω ενα πολυ παλιο θεμα διοτι μαλλον τωρα ισως ειναι ξεπερασμενη μοδα.. θελω να βαψω φιγουρες απο διαφορα απο επιτραπεζια κτλπ.. εχω παρει αρκετα χρωματα της citadel, base, washer,layer αλλα δν εχω παρει κανενα ασταρι.
Moderators Inuyasha Δημοσ. 11 Ιουλίου 2019 Moderators Δημοσ. 11 Ιουλίου 2019 2 ώρες πριν, oliz είπε Καλησπερα παιδια ξεθαβω ενα πολυ παλιο θεμα διοτι μαλλον τωρα ισως ειναι ξεπερασμενη μοδα.. θελω να βαψω φιγουρες απο διαφορα απο επιτραπεζια κτλπ.. εχω παρει αρκετα χρωματα της citadel, base, washer,layer αλλα δν εχω παρει κανενα ασταρι. Τι ερώτηση ή τι ακριβώς θέλεις δεν μπορώ να καταλάβω
kgian Δημοσ. 11 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2019 Χρειάζεσαι primer. Πάρε ή citadel ή army painter. Δοκίμασε να πάρεις άσπρο ή μαύρο. Κάποιοι την βρίσκουν με γκρί. Χρώματα όπως είπες citadel ή army painter. Βάφεις πρώτα τα βασικά χρώματα στην φιγούρα πάνω από το primer και μετά περνάς ένα wash (μελάνι) και είσαι αρκετά καλά. 1
oliz Δημοσ. 11 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουλίου 2019 Σε ευχαριστω για το ενδιαφερων να με βοηθησεις, βασικα ενας φιλος που βαφει μου πε να μην βαζω καθολου σπρει με ασταρι κ να το περασω μονο ενα μαυρο abandom black ολοι τη φιγουρα κ αφου στεγνωσει, ξεκιναω βαψιμο ειναι σωστο αυτο η θα μου μεινει αργοτερα η μπογια στο χερι??? Τελος για να μην βαφω τη βαση των φιγουρων βαζετε κατι μεταξυ βασης κ γυρο γυρο απ τα παπουτσια??
Super Moderators Snoob Δημοσ. 11 Ιουλίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 11 Ιουλίου 2019 Υπάρχουν πάρα πολλά βίντεο στο youtube που εξηγούν διάφορες τεχνικές, για αρχάριους και προχωρημένους. Πολύ μου αρέσει ο τύπος που έχει το κανάλι Goobertown Hobbies. Νομίζω πως έχει αρκετές χρήσιμες τεχνικές, είναι πολύ υπομονετικός και ήρεμος (κι έχει και κάτι απίθανα γατιά). Υπάρχουν και άλλοι καλοί, όπως ο Miniac, αλλά και τύποι που έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς της GW, μέχρι και Golden Demon έχουν κερδίσει -εκεί μιλάμε για προχωρημένες/επαγγελματικές τεχνικές, όμως τα βασικά είναι ίδια παντού: Πέρασμα με primer (λευκό/γκρι για ανοιχτά χρώματα, μαύρο για σκούρα), βασικό χρώμα, highlights, wash και μετά ένα βερνίκι (ματ ή γυαλιστερό, ανάλογα με το εφέ που θέλει κανείς) για να "κλειδώσει" το χρώμα. Στα βίντεο εξηγούν και διάφορες τεχνικές για τη βάση (κόλλα + χώμα γάτας/πετραδάκια, kit bashing/περισσευούμενα κομμάτια από παλιά σετ, χορταράκια που πωλούνται έτοιμα κτλ.) Γενικά, μπορείς να βρεις τα πάντα, από προτάσεις για πινέλα/airbrush, μέχρι reviews για νέες σειρές χρωμάτων, λ.χ. έγινε πολύς ντόρος με τις καινούργιες contrast paints της GW. Y.Γ. Καταπληκτικός για σκηνικά/βάσεις/ντεκόρ/τέρατα κτλ. είναι ο τύπος που έχει το Black Magic Craft, με πενταροδεκάρες φτιάχνει παπάδες, και περιγράφει και μερικές πολύ καλές/κατανοητές τεχνικές βαψίματος. 2
oliz Δημοσ. 11 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουλίου 2019 Εχω δει βιντεακια στο youtube, εσυ βαφεις? Ασταρωνεις παντα με σπρει τις φιγουρες σου?? 1 ώρα πριν, kgian είπε Χρειάζεσαι primer. Πάρε ή citadel ή army painter. Δοκίμασε να πάρεις άσπρο ή μαύρο. Κάποιοι την βρίσκουν με γκρί. Χρώματα όπως είπες citadel ή army painter. Βάφεις πρώτα τα βασικά χρώματα στην φιγούρα πάνω από το primer και μετά περνάς ένα wash (μελάνι) και είσαι αρκετά καλά. Ειναι σουπερ απαραιτητο δηλαδη?? Ειναι λαθος αυτο που κανω??
Super Moderators Snoob Δημοσ. 11 Ιουλίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 11 Ιουλίου 2019 Έχω καιρό να ασχοληθώ, αλλά, ναι, πάντοτε μια βάση χρειάζεται. Είτε σπρέι, είτε μπορείς και με abaddon black (μιας και το ανέφερες πριν), είτε με airbrush, είτε σε λεπτές, πολλαπλές στρώσεις με πινέλο, ελαφρώς αραιωμένο. Προφανώς το σπρέι είναι βολικότερο/γρηγορότερο, αλλά θέλεις καλά αεριζόμενο χώρο, και να μην έχει παλαβές συνθήκες έξω. Λ.χ., στην Αγγλία (είχα εργαστεί και ένα φεγγάρι για χαρτζηλίκι σε κατάστημα της GW, τω καιρώ εκείνω...) με την υγρασία υπήρχε θέμα. Αυτές τις μέρες, Ελλάδα, με την πολλή ζέστη επίσης μπορεί να "σκάσει" το χρώμα αν δεν είναι λεπτή η στρώση. Τα χρώματα (λευκό/μαύρο/γκρι) δεν είναι "ευαγγέλιο", παίζουν και διαφοροποιήσεις, λ.χ. θα ακούσεις πως το κίτρινο (βασικό χρώμα) θέλει οπωσδήποτε λευκή βάση, όμως έχω πετύχει εξαιρετικές περιπτώσεις imperial fists με γκρι και μαύρη βάση. Προφανώς, ένας καινούργιος καλό είναι να ξεκινήσει από πιο ασφαλείς επιλογές, ανοιχτό χρώμα/ανοιχτή βάση. Όπως θα δεις και στα βίντεο, πάντοτε χρησιμοποιούν μια βάση, και τα χρώματα πιάνουν καλύτερα έτσι, και πιο στρωτό αποτέλεσμα έχεις. Επίσης, θα παρατηρήσεις πως αραιώνουν τα χρώματα, και χρησιμοποιούν στο πρώτο πέρασμα airbrush, αλλά αυτά θα τα δεις στην πορεία, πόσο θέλεις να ασχοληθείς κτλ. Στην Αγγλία είχε έρθει ένας από τα κεντρικά στο Λονδίνο και είχε φτιάξει απίθανα πράγματα (με την παλιά έκδοση της Necromunda, αγαπημένο παιχνίδι) με ένα φτηνό πινελάκι από το βασικό σετ που πουλάγαμε τότε, πόσο, 5 λίρες; Ούτε που θυμάμαι κιόλας. Το φτηνότερο που είχαμε. Αυτό που έχω διαπιστώσει είναι πως τα washes/inks βοηθάνε πολύ για ένα πειστικότερο αποτέλεσμα (εύκολες σκιές, highlights, λίγη προσοχή θέλει να μην αφήσεις να "μαζέψει" υπερβολικά σε κάποια εσοχή) και επίσης το drybrushing δίνει καλά και γρήγορα highlights, χωρίς να απαιτείται κάποια εξαιρετική μαεστρία. Το πόσο βοηθάνε τα washes -ιδίως τους αρχάριους ή όταν θες να βάψεις ολόκληρους στρατούς και όχι κομμάτια για επίδειξη/διαγωνσμό- φάνηκε και με τη νέα σειρά των contrast paints, που είναι πολύ αραιότερα χρώματα σε σχέση με τη βασική σειρά, και ουσιαστικά ρέπουν προς το wash. Αν ψάξεις contrast paint, θα βρεις πολλά βίντεο και θα δεις πόσο εύκολα, με ένα-δυο περάσματα, βγαίνει πολύ πιο "ψαγμένο" αποτέλεσμα, ακριβώς γιατί είναι κάτι ανάμεσα σε κλασικό χρώμα και wash. Βέβαια (όπως με πολλά προϊόντα της GW) υπάρχουν παράπονα για τις τιμές. Ο τύπος που πρότεινα στο προηγούμενο μήνυμα, που έχει το Goobertown Hobbies, έχει προτείνει και δικές του "συνταγές" για να μιμηθείς το αποτέλεσμα της νέας σειράς πολύ πιο οικονομικά. 1
oliz Δημοσ. 11 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Εισαι κορυφη!! Κ απολυτα κατανοητος με πολυ καλη αναπτυξη λογου!! Σε ευχαριστω παρα πολυ!!! Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2019 από oliz
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα