Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

Έχει ενταχθεί κάποιος στο παλιό πρόγραμμα, γνωρίζει πληροφορίες? Το κυριότερο θέμα μου είναι οι προμηθευτές, κοιτάζουν να βγάλουν χρήματα παραπάνω από εσένα μέσω του προγράμματος? Πρέπει να τους προπληρώσεις? Για παράδειγμα εγώ αν μπω θα δικαιούμαι το 60% επιδότηση και  αυτά που θέλω να αλλάξω (τζάκι για θέρμανση, 3 μπαλκονόπορτες και ηλιακό) κοστίζουν ανεξάρτητα από το πρόγραμμα έχοντας πάρει τιμές από εταιρείες περίπου 5000€ όλα μαζί. 
Θα ήθελα την γνώμη σας ευχαριστώ.

Επεξ/σία από en10
Δημοσ.

απο οσο ξερω το προγραμμα εχει συγκεκριμενες τιμες. Δε μπορεις πχ εσυ η ο προμηθευτης να πεις οτι ενα παραθυρο 1.5*2,2 κοστιζει 10,000 και να τα τσεπωσεις εσυ η ο προμηθευτης. Λεει μεχρι τοσο μπορει να κανει το παραθυρο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, en10 είπε

Καλησπέρα,

Έχει ενταχθεί κάποιος στο παλιό πρόγραμμα, γνωρίζει πληροφορίες? Το κυριότερο θέμα μου είναι οι προμηθευτές, κοιτάζουν να βγάλουν χρήματα παραπάνω από εσένα μέσω του προγράμματος? Πρέπει να τους προπληρώσεις? Για παράδειγμα εγώ αν μπω θα δικαιούμαι το 60% επιδότηση και  αυτά που θέλω να αλλάξω (τζάκι για θέρμανση, 3 μπαλκονόπορτες και ηλιακό) κοστίζουν ανεξάρτητα από το πρόγραμμα έχοντας πάρει τιμές από εταιρείες περίπου 5000€ όλα μαζί. 
Θα ήθελα την γνώμη σας ευχαριστώ.

14 λεπτά πριν, fredd0 είπε

απο οσο ξερω το προγραμμα εχει συγκεκριμενες τιμες. Δε μπορεις πχ εσυ η ο προμηθευτης να πεις οτι ενα παραθυρο 1.5*2,2 κοστιζει 10,000 και να τα τσεπωσεις εσυ η ο προμηθευτης. Λεει μεχρι τοσο μπορει να κανει το παραθυρο

Ναι όλοι μα όλοι, μόλις ακούν ότι είναι για το πρόγραμμα πάνε τις τιμές στον Θεό…

πχ... «Χρυσα» τα κλιματιστικα του νεου «Εξοικονομω»

Επεξ/σία από bromiaris
Δημοσ.

Αδελφέ επειδή είχα κάνει ΑΚΡΙΒΩΣ πριν το προηγούμενο ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ανακαίνιση, ένα θα σου πω: και μόνο που πρέπει ο μαγαζάτορας να κόψει απόδειξη για όλα, αυτό το 24% τσακίζει κόκαλα. Υπάρχουν περιοχές που το ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ απορροφήθηκε σχεδόν αποκλειστικά από τράπεζες που ανακαίνισαν τα δεκάδες ακίνητα που είχαν στην κατοχή τους. Όταν βγει η προκήρυξη πρέπει να διαβάσεις το εγχειρίδιο για να καταλάβεις για ΤΙ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΜΙΛΑΜΕ και πόσο πρέπει να ασχοληθείς εσύ να βρεις τα έγγραφα να τα δώσεις στον μηχανικό που είναι αδειοδοτημένος για αυτό. Αυτός θα σου πει τι πρέπει να κάνεις για να αναβαθμίσεις την κατοικία σου. Αυτό πρέπει να γίνει ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΠΡΙΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, εσύ θα πληρώσεις το μηχανικό και θα κάνει την αίτηση ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΛΑΒΕΙ. Σημειωτέον ότι ανοίγει το σύστημα και σε 2 ημέρες φινίτο.

• Like 1
Δημοσ.

Επειδή κ εγώ  διαβάζω άρθρα ότι ανεβάζουν τις τιμές λόγω του προγράμματος γι αυτό  το ανέφερα. Έχω ραντεβού με έναν μηχανικό να μου τα εξηγήσει από κοντά. Το μόνο που θα πληρώσω μου είπε αν θέλω να ενταχθώ στο πρόγραμμα είναι το ενεργειακό πιστοποιητικό 240€.  Απλά φοβάμαι την πορεία στο θέμα χρημάτων. Αν είχα να τα δώσω μετρητά, θα τα έδινα κ χωρίς το πρόγραμμα. Άλλοι μου είπαν ότι θα τα καλύψουμε όλα εμείς απλά θα είναι δικά μας συνεργεία (όσο αφορά γραφειοκρατία, συμβούλους, προμηθευτές κλπ). Είναι λίγο μπέρδεμα η κατάσταση.

Δημοσ.

Βρες μηχανικό που έχει συνεργασία με εταιρίες για να δεις τα κόστη μέχρι cent. 

Στοιχίζει παραπάνω; Ναι, γιατί είναι όλα νόμιμα!!! Άρα τον ΦΠΑ δεν τον γλιτώνεις ενώ αν έκανες δουλειά κατά τα... ελληνικα πρότυπα θα ταν όλα μαύρα. Από αυτή την άποψη το εξοικονομώ είναι "ακριβό". 

Δεν προορίζεται για ανθρώπους που έχουν μασουρια αλλά γιαυτους που δεν έχουν ρευστό και θέλουν αναβάθμιση της οικίας τους με δανειοδότηση. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, chill είπε

Στοιχίζει παραπάνω; Ναι, γιατί είναι όλα νόμιμα!!! Άρα τον ΦΠΑ δεν τον γλιτώνεις ενώ αν έκανες δουλειά κατά τα... ελληνικα πρότυπα θα ταν όλα μαύρα. Από αυτή την άποψη το εξοικονομώ είναι "ακριβό".

Στο link που ανέβασα θα διαβάσεις ότι πχ σε πασίγνωστες αλυσίδες ηλεκτρικών ειδών είχαν πάει τις τιμές πχ των κλιματιστικών στον θεό…

Συγκεκριμένα σχεδόν διπλασία τιμή σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα…

Γιατί είχα ενδιαφερθεί και εγώ να ενταθώ και το είχα παρατηρήσει..

Επίσης στις πασίγνωστες αλυσίδες ηλεκτρικών ειδών, δεν γίνετε να γλιτώσεις τον ΦΠΑ άσχετα αν αγοράσεις κάτι για το πρόγραμμα ή όχι…

Άρα??????

Επίσης είχα παρατηρήσει όταν ρωτούσα τιμές για καυστήρα πελλετ… και η τιμή σχεδόν διπλασιάζονταν όταν άκουγαν για πρόγραμμα…

Επεξ/σία από Snoob
Δημοσ.

Οι αυξημένες τιμές μέσω του "Εξοικονομώ" είναι λόγω του ότι οι προμηθευτές φτάνουν να πληρωθούν, σε πολλές περιπτώσεις, μετά από 6 μήνες ενώ όλα τα υλικά τους, τα προπληρώνουν. Επίσης θα πληρώσουν και το Φ.Π.Α. του τιμολογίου πριν καν το πληρωθούν.

• Like 2
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Alejandro είπε

Οι αυξημένες τιμές μέσω του "Εξοικονομώ" είναι λόγω του ότι οι προμηθευτές φτάνουν να πληρωθούν, σε πολλές περιπτώσεις, μετά από 6 μήνες ενώ όλα τα υλικά τους, τα προπληρώνουν. Επίσης θα πληρώσουν και το Φ.Π.Α. του τιμολογίου πριν καν το πληρωθούν.

Έτσι ακριβώς είναι. Όχι πως αυτό δικαιολογεί την κατάσταση αλλά τουλάχιστον την εξηγεί.

Το έχω ξαναπεί σε νήματα σχετικά με το εξοικονομώ και εγκαταστάσεις αερίου με "επιδότηση". Αν "πρέπει" να προπληρώσεις, όπως ζητάνε οι πχ αλουμινάδες, ή να κόψεις σε όλα αποδείξεις, όπως επιβάλει το "εξοικονομώ" σίγουρα υπάρχουν πολλοί που αν βάλουν το κομπιουτεράκι κάτω απλά δεν βγαίνουν τα νούμερα.

Βέβαια αν κάποιος δεν έχει άλλο τρόπο ($$$) να κάνει τις ίδιες παρεμβάσεις απλά προχωράει με το πρόγραμμα και σταματάει να κοιτάει τα φυλλάδια που του πετάνε στην πόρτα οι διάφορες ηλεκτραγορές για μέρες σε όλα τα χρώματα (black friday, red friday και friday λαχανί με...ροζ πιτσίλες) γιατί πολλά απλά θα αισθανθεί πολύ μ...κας.

• Like 2
Δημοσ.

Να τα αναλύσω λίγο, αν και εχουν ειπωθει αρκετές φορές.

ΕΑΝ κάποιος δεν ειναι στην 60% κατηγορία επιδότησης και άνω, ΔΕΝ αξιζει να ασχοληθεί με το πρόγραμμα. Καλύτερα να κάνει τις παρεμβάσεις απο τη τσέπη του γιατι θα του βγεί στο τέλος το ιδιο και πιο οικονομικά (για τους γνωστους άγνωστους λόγους της "ελευθερης οικονομίας μας).

Οι προμηθευτές φουσκώνουν τις τιμές, διοτι οπως σωστά ειπώθηκε, "στοκάρουν" το κεφάλαιο κινησης τους, προπληρώνοντας ΦΠΑ, υλικά, μαστορικά για να πάρουν το κέρδος τους 4-5-6-8 μήνες μετά.

Σε όσους φαίνεται παράξενο, ας αναρωτηθούν τι θα έκαναν στη θεση τους: να φερω ενα παράδειγμα. Μια αντλία θερμοτητας πωλείται πχ 5000ε με πληρωμή την επομένη ημέρα, τιμή σκρουτζ. Ο πωλητής έχει ένα κέρδος, 10% μαξ (κι αυτό ελεγχεται)

ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να τη πουλήσει 5000ε για να πληρωθει σε 8 μήνες :) . Αντ'αυτου όποιος πελάτης επιμείνει στη τιμή "μετρητοίς" ο προμηθευτής του λεει "πληρωσε με τώρα και θα στα δωσω οταν με πληρώσει το προγραμμα". 

Την συνέχεια τη φαντάζεται κανείς;;; απάντηση πελάτη "μα εγω περιμενα το προγραμμα να πληρωσει, οχι απ'τη τσεπη μου".

Ετσι λοιπόν, δε γινεται και τη πιτα ολοκληρη και το σκύλο χορτάτο :)

Δημοσ.

Στην ουσία με το πρόγραμμα κάποιος κάνει δουλειά με 6μηνη πίστωση. Οπότε τοκίζεται. Αν έχεις όμως προμηθευτή της εμπιστοσύνης σου, πληρώνεις κανονικά σαν δουλειά εκτός προγράμματος και όταν εκταμιευτεί το ποσό, σου το επιστρέφει και έχεις το μέγιστο κέρδος.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Alejandro είπε

Στην ουσία με το πρόγραμμα κάποιος κάνει δουλειά με 6μηνη πίστωση. Οπότε τοκίζεται. Αν έχεις όμως προμηθευτή της εμπιστοσύνης σου, πληρώνεις κανονικά σαν δουλειά εκτός προγράμματος και όταν εκταμιευτεί το ποσό, σου το επιστρέφει και έχεις το μέγιστο κέρδος.

Το κακό ειναι φιλε συνφορουμίτη (και νομιζω συνάδελφε) πως εκ του πονηρου οι πελάτες ρωτάνε μια Χ τιμή και ο προμηθευτής δεν ειναι μάγος να μυρισει τα δαχτυλα του αν ειναι με εξοικονομώ ή άνευ.

Με αποτέλεσμα να λεει κατι φθηνότερα για να παρει τη δουλεια και μετά να εκτεθει. Στη πράξη βέβαια, οι περισσότεροι έχουν μάθει και δε τη πατάνε πλέον. 

Γενικά, υπάρχει ΠΟΛΥ κουτοπονηρια και δυστυχως ο κοσμος νομιζει οτι θα κανει ανακαίνιση τζάμπα και θα βάλει και χρήματα στη τσέπη του. Μάθανε ολοι τωρα με υπερτιμολογήσεις, "κόψε οσο λεει το προγραμμα και θα μου δώσεις τα υπόλοιπα".

Ετυχε πελάτης (ντροπή του κι ολας, επαγγελματιας) να μου πει θέλω να κάνω και καινουργια σκεπή, να τη χώσουμε στα τιμολογια των μονώσεων... 

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, kanesaxo είπε

Το κακό ειναι φιλε συνφορουμίτη (και νομιζω συνάδελφε) πως εκ του πονηρου οι πελάτες ρωτάνε μια Χ τιμή και ο προμηθευτής δεν ειναι μάγος να μυρισει τα δαχτυλα του αν ειναι με εξοικονομώ ή άνευ.

Με αποτέλεσμα να λεει κατι φθηνότερα για να παρει τη δουλεια και μετά να εκτεθει. Στη πράξη βέβαια, οι περισσότεροι έχουν μάθει και δε τη πατάνε πλέον. 

Γενικά, υπάρχει ΠΟΛΥ κουτοπονηρια και δυστυχως ο κοσμος νομιζει οτι θα κανει ανακαίνιση τζάμπα και θα βάλει και χρήματα στη τσέπη του. Μάθανε ολοι τωρα με υπερτιμολογήσεις, "κόψε οσο λεει το προγραμμα και θα μου δώσεις τα υπόλοιπα".

Ετυχε πελάτης (ντροπή του κι ολας, επαγγελματιας) να μου πει θέλω να κάνω και καινουργια σκεπή, να τη χώσουμε στα τιμολογια των μονώσεων... 

Νομίζω πως πλέον όλοι δίνουν τιμές "Εξοικονομώ" με σημειωμένη την ανάλογη έκπτωση αν η δουλειά γίνει με εξόφληση στην παράδοση.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Alejandro είπε

Νομίζω πως πλέον όλοι δίνουν τιμές "Εξοικονομώ" με σημειωμένη την ανάλογη έκπτωση αν η δουλειά γίνει με εξόφληση στην παράδοση.

εγω συναντω κατι χειροτερο...

Τιμή μεγαλύτερη απ του προγράμματος με εκπτωση σημειωμένη στη τιμή του προγράμματος. Πηρα τέτοια προσφορά απο 2 κουφωμάταδες :( και έτριβα τα μάτια μου.

Εννοείται οτι δε μπορούν να πούν οι άνθρωποι τα μαγειρέματα απ'το τηλ ή σε μειλ. 

Δημοσ.

Οπως και να εχει, ασχετως ολων αυτών, ειναι μια καλή ευκαιρία για το κάθε πολίτη να αναβαθμισει το σπιτι του και τη τσέπη του, σε βάθος χρόνου.

Διότι έρχεται ο καιρος που θα αντικατασταθεί ο ΕΝΦΙΑ, με φορο περιβαλλοντικό και όσο ενεργοβόρα η οικία, τόσα παραπάνω θα πληρώνει. Γι'αυτο αν δείτε έχουν ρίξει "αδεια" για να πιάσουν "γεματα", όπου βελτιώνοντας ενεργειακά την οικία σου θα εκπίπτει απ'το Φ.Ε. για κάποια χρόνια...

Ας ετοιμαστούμε για αλλαγές.

Οπως ακριβως στο εξωτερικό...αν δει κανεις τα ενοικιαστήρια/πωληηρια εξω απ'τα μεσιτικα, θα καταλαβει τι εννοω.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...