Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα το pc μου ξαφνικά κάνει random blue screen Εχτές μόλις άνοιξα το pc  και κοίταζα YouTube ξαφνικά Blue screen και σε παιχνίδια μου το κάνει αυτό  το πρόβλημα και έχω κάιρο τον υπολογιστή και ξαφνικά έχω και Black screen εκεί που πεζώ παιχνίδια 

Το pc έχει αυτά 

NZXT Source S340 Special Edition (Window)

Amd 2700x 

Asus Strix vega 64 graphics  με Samsung μημνες 

Asus Rog Crosshair VII Hero

EVGA SuperNova 1300 G2 

Patriot Viper RGB 16GB DDR4-3600MHz είναι Samsung B died

Corsair Hydro H100i Υδροψυξη 

Samsung 960 0 Evo 250GB nvme 

Samsung 840 Evo 250GB sata 

Western Digital Red NAS 2TB

viper voltage.png

viper ram.png

Επεξ/σία από exclood
drr4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, exclood είπε

Καλημέρα το pc μου ξαφνικά κάνει random blue screen Εχτές μόλις άνοιξα το pc  και κοίταζα YouTube ξαφνικά Blue screen και σε παιχνίδια μου το κάνει αυτό  το πρόβλημα και έχω κάιρο τον υπολογιστή και ξαφνικά έχω και Black screen εκεί που πεζώ παιχνίδια 

Το pc έχει αυτά 

Amd 2700x 

EVGA SuperNova 1300 G2 

και στο τεστ μου βγαζει πολλα error  μου πεταξε και blue screen και εκανα και τεστ με 1.45 volt στις ram  και εβγαλε 14 error995781689_viperram14error.png.aa32cd3d362475687975cbab11095ed6.png

Επεξ/σία από exclood
Δημοσ.
Στις 11/7/2019 στις 9:19 ΜΜ, exclood είπε

και στο τεστ μου βγαζει πολλα error  μου πεταξε και blue screen και εκανα και τεστ με 1.45 volt στις ram  και εβγαλε 14 error995781689_viperram14error.png.aa32cd3d362475687975cbab11095ed6.png

Αν κάνεις τα πάντα reset στο bios έχεις blue , black screen? επίσης temps?

Δημοσ.

Καλημέρα και σε ευχαριστώ γιατί απάντηση όχι δεν το έχω δοκιμάσει στα 2133 που είναι default  εχτές που έκανα δοκιμές και σωστές επιλογές πάλι error έβγαλε στο matest και πάλι 7 error έβγαλε 

Δημοσ.

Εγώ πάντως σκέφτομαι να  πάω για αλλαγή τις μημνες από εκεί έχω τα προβλήματα με το pc μου και βρήκα αυτές G.Skill TridentZ Royal 16GB DDR4-3600MHz (F4-3600C18D-16GTRG) και πιστεύω να ηρεμήσω από τα προβλήματα που έχω γιατί άλλη λύση δεν βρίσκω 

Δημοσ.

Κάνε clear cmos και άσε τον 2700x stock και τις μνήμες στα 2133 και τρέξε ξανά memtest (καλύτερα όχι μέσα από τα windows)  και πες μας.

Δημοσ.
Στις 11/7/2019 στις 11:50 ΠΜ, exclood είπε

Το pc έχει αυτά 

Amd 2700x 

EVGA SuperNova 1300 G2 

viper voltage.png

viper ram.png

Καταλαβαινεις οτι αυτα ειναι καποια προτεινομενα settings και δεν σου εγγυαται κανεις οτι θα ειναι σταθερες οι μνημες ε? 

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας ναι έχω βάλει το τελευταίο bios τις μητρική  ξήλωσα ότι asus πρόγραμματα είχα εγκατάσταση  και 2 ημέρες δεν  έχω  Blue screen  αλλά δεν ξέρω ποιο πρόγραμμα να δοκιμάσω εκτός Windows  για τιν μετρήσεις τις μνήμες 

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Στελνω για παρομοθα θέμα ώστε να μην ανοίγω άλλο thread . Κάνοντας mem test επειδή είχα επανηλημενα bsod , η μια από τις δυο ram είχε απειρα errors ενώ η άλλη ήταν κομπλέ. Οι ram είναι σετάκι jskill. Η ram πάει για πεταμα;  Υπάρχει κάποια άλλη επιλογή;

Δημοσ.

Αν την δοκιμασες και σε άλλο σλοτ (ναι μου εχει συμβει και αυτο!) και παλι εβγαλε errors ειναι μη λειτουργικη.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Crybal είπε

Αν την δοκιμασες και σε άλλο σλοτ (ναι μου εχει συμβει και αυτο!) και παλι εβγαλε errors ειναι μη λειτουργικη.

Μου κάνει εντυπωση που μόνο η μια έχει θέμα με πολλα errors ενώ η άλλη τιποτα!

Δημοσ.
Στις 14/7/2019 στις 12:19 ΜΜ, exclood είπε

Καλημέρα και σε ευχαριστώ γιατί απάντηση όχι δεν το έχω δοκιμάσει στα 2133 που είναι default  εχτές που έκανα δοκιμές και σωστές επιλογές πάλι error έβγαλε στο matest και πάλι 7 error έβγαλε 

Δεν υπάρχουν σωστές επιλογές στον Ryzen RAM calculator. Και πολλές φορές δίνει λάθος τιμές. Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που επηρεάζουν.

1. Κανε πρώτα memtest (https://www.memtest86.com/) την μνήμη στα 2133MHz (απενεργοποίηση XMP). Γενικά δες πως συμπεριφέρεται και αν έχει λυθεί το πρόβλημα.

2. Μετά αφού σιγουρευτείς ότι το πρόβλημα λύθηκε: Ενεργοποίησε το XMP και βάλε χειροκίνητα τις μνήμες στα 2933MHz. Κάνε πάλι memtest και δες αν βγάζει λάθη.

Αν δεν βγάλει λάθη, τότε ανέβασε την συχνότητα στις μνήμες μέχρι εκεί που παίρνει και δεν βγάζει λάθη.

Αυξάνοντας tRC, tRFC,  ή/και την τάση στα 1.37 ή 1.38V ή 1.39V  μπορεί να βοηθήσει.

Προσωπικά προτιμώ λιγότερα MHz αν είναι να έχω περισσότερη σταθερότητα. Θέλω solid rock σύστημα, από το να κερδίσω 2 ή 3 fps.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, GeG είπε

Μου κάνει εντυπωση που μόνο η μια έχει θέμα με πολλα errors ενώ η άλλη τιποτα!

Αν θα εβγαζαν και οι 2 error τοτε ή θα είχε προβλημα η μητρική ή θα ησουν πααααρα πολυ γκαντεμης για να σου τυχουν και οι δυο μνημες!!!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...