Papakaliati Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Δεν λέω σε καμία περίπτωση ότι μετάνιωσα που έφυγα και έζησα εξωτερικό. Ουτε λέω σε κάποιον να μην το κάνει. Αλλά έχω και αρκετούς φίλους Ελλάδα , που δεν φυγάνε ποτέ έξω και έχουνε φτάσει πολύ ψηλά, δεν είναι προϋπόθεση το να φύγεις έξω για να καταφέρεις κάτι. Απλά προσωπικα κατάφερα ότι ήθελα να καταφέρω, και η ζωή είναι πιο γλυκιά στην ελληνική επαρχία. 4
wizzy Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) @filarhos Ρίξε μια ματιά σε αυτό το post στο οποίο εξηγώ την χρήση του τύπου Γεωγραφικής Αγοραστικής Δύναμης για να πάρεις μια ιδέα όσον αφορά στο εάν σε συμφέρει να μεταναστεύσεις και με τι μισθό. Στο post η σύγκριση γίνεται μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, οπότε θα χρειαστεί να κάνεις την ανάλογη προσαρμογή. Επεξ/σία 18 Απριλίου 2022 από wizzy 1
dbrillis Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Οπως ειπα στον @filarhos και προσωπικα, με 60κ μεικτα το χρονο για πρωτη χρονια με 30% ruling και με μεγαλη πιθανοτητα να βρει δουλεια και η συζυγος πολυ γρηγορα, δεν εχουν λογο να μην το δοκιμασουν. Μετα απο τους πρωτους λιγο δυσκολους μηνες ο ενας μισθος θα τους μενει στην ακρη. Τον αν θα τους αρεσει ειναι ΠΟΛΥ προσωπικο θεμα και δεν μπορω να το απαντησω σε κανεναν, ειναι ομως μια εμπερια που σε ωριμαζει σαν ανθρωπο και εχεις κερδισει κατι ακομα και αν γυρισεις πισω μετα απο δυο χρονια. https://thetax.nl/?year=2022&startFrom=Year&salary=60000&allowance=1&socialSecurity=1&retired=0&ruling=1&rulingChoice=normal Τα 60κ το χρονο με το holiday allowance μεσα και 30% ruling ειναι € 3,894 καθαρα το μηνα. Το 30% ειναι για 5 χρονια. https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/en/individuals/content/coming-to-work-in-the-netherlands-30-percent-facility 1400€ ενοικιο (επιπλωμενο) 300€ ρευμα, νερο, αεριο (πριν πεταχτουν οι εξυπνοι, το αεριο πλεον ειναι ασυμφωρο στην Ολλανδια, περισυ για πολυ παραπανω χρηση πληρωνα 140 το μηνα) 35€ Ιντερνετ σπιτιου 40€ Κινητα 240€ οι δυο ασφαλειες υγειας το μηνα 100-150€ τιποτα ψιλικοκο που ξεχναω. 40€ Ποδηλατα (swapfiets) Σου μενουν 1689 ευρω για να πας σουπερ μαρκετ, να παρεις τραινα, να κανεις βολτες, να αγορασεις κατι για το σπιτι και τα λοιπα και λοιπα. Τα οποια 1680 ειναι υπεραρκετα. Φαι απο εξω, καφε καθε μερα απο εξω και λοιπα, κομμενα Φανταστειτε να πιασει δουλεια και η συντροφος και να παρει και αυτη το 30% ruling. ( Το ruling ειναι για μισθους ανω των 37-38κ το χρονο) Α, εχεις και μια φορα το χρονο περιπου ενα 600ρι για δυο ατομα για τα δημοτικα τελη και τα φραγματα. Εφοσον λοιπον ξεπεραστει ο σκοπελος του να βρεις σπιτι και να εχεις τα 3-4κ που ζητανε μπροστα και να περασουν οι πρωτοι μηνες μεχρι να εγκριθει το 30% ruling, μετα εισαι ανετος. Μολις παρεις το πρωτο ολοκληρο holiday allowance παιρνεις τα πανω σου. Δεν εχουμε παιδια και δεν θα κανουμε οποτε δεν μπορω να βοηθησω σε αυτο αλλα καταλαβαινω πληρως τον @Papakaliati, εχω συναδελφους epxats αλλα και Ολλανδους που λογω τεκνων γκρινιαζουν οτι δεν εχουν προσωπικο χρονο. Αυτοκινητο δεν εχω οποτε ουτε σε αυτα τα εξοδα μπορω να βοηθησω. Το κεντρο του Ροτερνταμ με μετρο, τραμ και λεωφορεια ειναι μια πολη που δεν εχω την αναγκη να εχω αμαξι. Εργασιακα λογικα μονο προς τα πανω παει, οποτε καλο ειναι οι μισθοι να ανεβουν στην πενταετια ετσι ωστε οταν τελειωσει το 30% τα καθαρα σου να ειναι παλι κοντα στα 3900(τσουζει πολυ οταν τελειωνει). Αν καποιος αποφασισει να μεινει Ολλανδια καλο ειναι να αγορασει σπιτι ΤΩΡΑ! Τα ενοικια ανεβαινουν καθε χρονο(πολυ) και οι τιμες των σπιτιων επισης. Δεν βρισκω λογο να μην αρεσει σε καποιον η Ολλανδια οπως επισης καταλαβαινω απολυτα αυτους που φευγουν. Κακα τα ψεμματα ειμαστε και ευρωπαιοι πολιτες οποτε την καουρα που εχουν οι Ινδοι, οι Τουρκοι και οι Ρωσοι να γινουν Ολλανδοι πολιτες, δεν την εχουμε, αν δεν μας αρεσει φευγουμε. Δεν ειναι ολα τελεια στο εξωτερικο οπως δεν ειναι ολα χαλια στην Ελλαδα. Οποιοι εχουν αυτες τις ακραιες αποψεις τους αγνοω επιδεικτικα. Το θεμα υγεια στην Ολλανδια ειναι λιγο ζαρι, εμεις ολες τις εξετασεις μας τις κανουμε Ελλαδα, αν εχεις διαγωση απο καπου αλλου θα βγαλεις ακρη και την Ολλανδια, αν περιμενεις να σε διαγνωσουν... good luck με τον γενικο γιατρο. Ολοι οι φιλοι μονοι ή ζευγαρια που ειχα Ολλανδια πριν ερθω εγω, εχουν γυρισει Ελλαδα.(Καποιοι πηγαν Ισπανια) Ολοι γυρω στην επταετια γυρισαν. Γυρισαν εχοντας καλη δουλεια και τη συνεχιζουν απο Ελλαδα ή επειδη βρηκαν Ελλαδα μια εξισου καλη δουλεια. Το γιατι γυρισαν δεν το εχω καταλαβει ακομα (ειμαι 3,5 χρονια Ολλανδια) αλλα γενικα ολο το lifecycle που μου περιεγραψαν βγαινει, οποτε δεν αποκλειω να γυρισω και εγω. Αυτη ειναι μια καθαρα προσωπικη αποψη, στο θεμα μεταναστευση, καλως ή κακως, ο καθενας πρεπει να αποκτησει την δικη του αποψη. Τα ακριβως ιδια πραγματα 2 διαφορετικοι ανθρωποι τα βλεπουν αλλιως. Οπως επισης ο ιδιος ανθρωπος αλλαζει και βλεπει και αυτος αλλιως τα πραγματα. Ενα πραγμα που εχει αλλαξει για μενα ζωντας στο εξωτερικο ειναι οτι αγαπω πιο πολυ την Ελλαδα απο οτι πριν, σε αντιθεση με αυτους που την λενε Ελλαδισταν και βριζουν γιατι νομιζουν οτι εκαναν κατι τρομερο επειδη πηγαν να ζησουν σε μια αλλη χωρα. 14
giwfys Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 3 hours ago, teotsigourakos said: Για παράδειγμα πώς μπορείς να μου μιλάς για ποιότητα ζωής στην Ελλάδα όταν δεν έχεις δρόμους, πεζοδρόμια, πάρκα, σωστό οδικό σύστημα κλπ κλπ. Νοοτροπία των οδηγών στο δρόμο (χωρίς να είμαι υπερβολικός), για τα σκουπίδια και θα μπορούσα να γράφω για πολύ ακόμα. Στην Ελλάδα έχει μείνει η καραμέλα-φιλοσοφία-ιδέα ότι ποιότητα ζωής είναι ο καιρός μόνο είτε η καλοπέραση... Γι αυτο και η "ποιοτητα ζωης" για τον καθενα ειναι διαφορετικη.. Κακα τα ψεματα οπως ειπε κ ενας παραπανω οι περισσοτεροι μετα απο καποια χρονια γυρισαν. Και ειμαι σιγουρος για οικογενειακους λογους. Γιατι οι γονεις μεγαλωνουν και θες να τους βλεπεις, γιατι το παιδι σου θες να μεγαλωσει με τα ξαδερφια, με τα παιδια των φιλων σου, με τους παππουδες κτλ.. και αυτα ειναι 100000 φορες πανω απο την λακκουβα στο δρομο και το τελεια κουρεμενο γκαζον στο παρκο.. Ολα αυτα φυσικα προυποθετουν καλες δουλειες στην Ελλαδα ή τουλαχιστον ανεκτες.. 4
barman_ Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 59 minutes ago, dbrillis said: Εργασιακα λογικα μονο προς τα πανω παει, οποτε καλο ειναι οι μισθοι να ανεβουν στην πενταετια ετσι ωστε οταν τελειωσει το 30% τα καθαρα σου να ειναι παλι κοντα στα 3900(τσουζει πολυ οταν τελειωνει). Μπορείς να δώσεις ένα παράδειγμα? Δεν έχω πιάσει ακριβώς το ruling. Εφαρμόζεται μόνο σε νέους εργαζόμενους στην Ολλανδία?
dbrillis Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, barman_ είπε Μπορείς να δώσεις ένα παράδειγμα? Δεν έχω πιάσει ακριβώς το ruling. Εφαρμόζεται μόνο σε νέους εργαζόμενους στην Ολλανδία? Καλησπερα, ναι ειναι για νεο εισερχομενους στην Ολλανδια, πρεπει να βρεις δουλεια η οποια θα σε καλεσει στην Ολλανδια, να βγαζεις πανω 39κ το χρονο και τα τελευταια 2 χρονια να μην εχεις δουλεψει κοντα στα συνορα της Ολλανδιας. Ολες οι λεπτομερειες ειναι στο λινκ https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/en/individuals/content/coming-to-work-in-the-netherlands-30-percent-facility Επεξ/σία 19 Απριλίου 2022 από dbrillis 2
teotsigourakos Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, dbrillis είπε Καλησπερα, ναι ειναι για νεο εισερχομενους στην Ολλανδια, πρεπει να βρεις δουλεια η οποια θα σε καλεσει στην Ολλανδια, να βγαζεις πανω 39κ το χρονο και τα τελευταια 5 χρονια να μην εχεις δουλεψει κοντα στα συνορα της Ολλανδιας. Ολες οι λεπτομερειες ειναι στο λινκ https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/en/individuals/content/coming-to-work-in-the-netherlands-30-percent-facility Τα 2 τελευταία χρόνια να μην έχεις δουλέψει Ολλανδία γνωρίζω. Επεξ/σία 19 Απριλίου 2022 από teotsigourakos 1
Imola Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 Λόγω προσωπικής εμπειρίας έχω να πω ότι για Ολλανδία 2 άτομα με λογικό νοίκι έξω απο τις μεγάλες πόλεις χρειάζεσαι minimum 60k. Το στεγαστικό είναι ζήτημα αλλά την άκρη την βρίσκεις. Η ποιότητα ζωής είναι θαυμάσια, διότι στην κοινωνία τους υπάρχει οργάνωση και υπάρχουν κανόνες, οπότε και λιγότερο άγχος. Η Ελλάδα και η ομορφιά των τοπίων της είναι για 20 μέρες διακοπές το καλοκαίρι και όταν το πορτοφόλι σου είναι γεμάτο τότε η Ελλάδα γίνεται ακόμα πιό όμορφη. 3 1
dbrillis Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 6 ώρες πριν, teotsigourakos είπε Τα 2 τελευταία χρόνια να μην έχεις δουλέψει Ολλανδία γνωρίζω. Ναι, εχεις δικιο, ειναι δυο χρονια.
Speculoos Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 18 ώρες πριν, Papakaliati είπε Δεν μιλάνε για 'παρκαρουμε', μιλάμε για δεν έχουμε ούτε λεπτό προσωπικού χρόνου για 10 χρόνια, όχι για συνεχίζω την ζωή που έκανα και τέτοια χαζά. Τι να τα κάνω τα παραπάνω λεφτά, όταν οι γονείς μου δεν μπορούσαν να δούνε το παιδί μου για 24 μήνες; Μια χαρά στην τελικη ευκαιρίες μπορείς να βρεις και στην Ελλάδα. Και επαγγελματικα έφτασα να δουλεύω εκεί ακριβώς που πάντα ηθελα, so what? Άμα έχεις καλη δουλεια με καλά λεφτά, Ελλάδα θα περάσεις σαφέστατα καλύτερα αποτι εξωτερικό. Στην τελική, απλά δεν έμεινε τίποτα άλλο να καταφέρουμε στο εξωτερικό, οτι θέλαμε το πραγματοποιήσαμε και με το παραπάνω. Δεκτό, για αυτό μίλησα για τον μικρόκοσμο και τις παραστάσεις του καθενός καθώς και το που μπορεί να υπάρχουν τα περισσότερα θετικά. Δεν έχεις μόνο θετικά ή μονο αρνητικά επιλέγοντας τη μία ή την διαδρομή. Για μένα πχ η ζωή που κάνουν τα παιδιά εδώ και η εκπαίδευση που παίρνουν είναι πολύ καλύτερη από την αντίστοιχη που θα είχαν στην Αθήνα, το σύστημα δε ασφάλισης και υγείας είναι πολύ καλύτερο. Μπορεί να μην έχουμε γιαγιάδες ή baby sitter που μια φορά τον μήνα θα μας έδιναν την ευκαιρία εμένα και της συντρόφου μου να βγούμε μια βόλτα αλλά έχουμε κάνει πράγματα με την οικογένεια που δύσκολα θα κάναμε στην Ελλάδα. Από αυτή την άποψη δηλαδή δεν μου έχει λείψει τόσο η "προσωπική ζωή". Εξάλλου επαγγελματικά στην Ελλάδα είναι από δύσκολο ως αδύνατο να βρεθεί ευκαιρία αντίστοιχη με τις δουλειές που έχουμε εδώ τόσο ως θέση όσο και ως απολαβές οπότε αυτόματα το επίπεδο ζωής δεν μπορεί να είναι το ίδιο. 16 ώρες πριν, dbrillis είπε Τα 60κ το χρονο με το holiday allowance μεσα και 30% ruling ειναι € 3,894 καθαρα το μηνα. Το 30% ειναι για 5 χρονια. https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/en/individuals/content/coming-to-work-in-the-netherlands-30-percent-facility Πόσο βγαίνει το χρόνο καθαρά χωρίς το 30%; Στο Βέλγιο όπου δεν υπάρχει το 30%, ένας ετήσιος μισθός 60k σου αφήνει αν είσαι εργένης ακριβώς 36k καθαρά στο χέρι υπολογίζοντας 13,92 μηνιάτικα και μη λαμβάνοντας υπόψη άλλα έστω και μικρά allowances τύπου Ticket Restaurant που θα υπάρχουν σχεδόν σίγουρα στον μισθό. Μου κάνει εντύπωση αυτό που λες για το ιατρικό σύστημα, θεωρείται το καλύτερο στην Ευρώπη αν και δεν έχω εμπειρία. 1
Anonymous11 Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, Speculoos είπε Δεκτό, για αυτό μίλησα για τον μικρόκοσμο και τις παραστάσεις του καθενός καθώς και το που μπορεί να υπάρχουν τα περισσότερα θετικά. Δεν έχεις μόνο θετικά ή μονο αρνητικά επιλέγοντας τη μία ή την διαδρομή. Για μένα πχ η ζωή που κάνουν τα παιδιά εδώ και η εκπαίδευση που παίρνουν είναι πολύ καλύτερη από την αντίστοιχη που θα είχαν στην Αθήνα, το σύστημα δε ασφάλισης και υγείας είναι πολύ καλύτερο. Μπορεί να μην έχουμε γιαγιάδες ή baby sitter που μια φορά τον μήνα θα μας έδιναν την ευκαιρία εμένα και της συντρόφου μου να βγούμε μια βόλτα αλλά έχουμε κάνει πράγματα με την οικογένεια που δύσκολα θα κάναμε στην Ελλάδα. Από αυτή την άποψη δηλαδή δεν μου έχει λείψει τόσο η "προσωπική ζωή". Εξάλλου επαγγελματικά στην Ελλάδα είναι από δύσκολο ως αδύνατο να βρεθεί ευκαιρία αντίστοιχη με τις δουλειές που έχουμε εδώ τόσο ως θέση όσο και ως απολαβές οπότε αυτόματα το επίπεδο ζωής δεν μπορεί να είναι το ίδιο. Πόσο βγαίνει το χρόνο καθαρά χωρίς το 30%; Στο Βέλγιο όπου δεν υπάρχει το 30%, ένας ετήσιος μισθός 60k σου αφήνει αν είσαι εργένης ακριβώς 36k καθαρά στο χέρι υπολογίζοντας 13,92 μηνιάτικα και μη λαμβάνοντας υπόψη άλλα έστω και μικρά allowances τύπου Ticket Restaurant που θα υπάρχουν σχεδόν σίγουρα στον μισθό. Μου κάνει εντύπωση αυτό που λες για το ιατρικό σύστημα, θεωρείται το καλύτερο στην Ευρώπη αν και δεν έχω εμπειρία. Το ιατρικό σύστημα στην Ολλανδία είναι ‘Να εύχεσαι να μην σου τύχει κάτι σοβαρό’ . Μιλάμε για ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ Επεξ/σία 19 Απριλίου 2022 από Anonymous11 1 1
dbrillis Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 2 ώρες πριν, Speculoos είπε Πόσο βγαίνει το χρόνο καθαρά χωρίς το 30%; Στο Βέλγιο όπου δεν υπάρχει το 30%, ένας ετήσιος μισθός 60k σου αφήνει αν είσαι εργένης ακριβώς 36k καθαρά στο χέρι υπολογίζοντας 13,92 μηνιάτικα και μη λαμβάνοντας υπόψη άλλα έστω και μικρά allowances τύπου Ticket Restaurant που θα υπάρχουν σχεδόν σίγουρα στον μισθό. Μου κάνει εντύπωση αυτό που λες για το ιατρικό σύστημα, θεωρείται το καλύτερο στην Ευρώπη αν και δεν έχω εμπειρία. Στο λινκ που εχω στο σχολιο μου, στο thetax.nl δηλαδη, μπορεις να υπολογισεις οτι θελεις. Το ιατρικο συστημα στην Ολλανδια δεν ειναι καλο για τον ασθενη, ειναι καλο για το συστημα. Ειναι ενας παραγοντας που κανει κοσμο να φευγει ή να πηγαινει ιατρικο τουρισμο στην Τουρκια. 2 ώρες πριν, Anonymous11 είπε Το ιατρικό σύστημα στην Ολλανδία είναι ‘Να εύχεσαι να μην σου τύχει κάτι σοβαρό’ . Μιλάμε για ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ +1000 1
papapontikas Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 20 ώρες πριν, giwfys είπε Κακα τα ψεματα οπως ειπε κ ενας παραπανω οι περισσοτεροι μετα απο καποια χρονια γυρισαν. Και ειμαι σιγουρος για οικογενειακους λογους. Γιατι οι γονεις μεγαλωνουν και θες να τους βλεπεις, γιατι το παιδι σου θες να μεγαλωσει με τα ξαδερφια, με τα παιδια των φιλων σου, με τους παππουδες κτλ.. και αυτα ειναι 100000 φορες πανω απο την λακκουβα στο δρομο και το τελεια κουρεμενο γκαζον στο παρκο.. Έχοντας κάνει 15 χρόνια στο εξωτερικό (Αγγλία, Ολλανδία, Σιγκαπούρη), και πλέον στην Ελλάδα τα τελευταία 2 χρόνια λόγω covid (αν και επιστρέφω Σιγκαπούρη τον Νοέμβρη) έχω παρατηρήσει ότι λόγος που γυρνάνε πίσω στην Ελλάδα είναι πιο απλος. Ο λόγος που οι περισοτεροι γυρνάνε πίσω είναι επειδή πνευματικα δεν φύγανε ποτέ. Η όπως συνηθίζω να λέω μετανάστες με το ένα πόδι στην Ελλάδα. Τους ξεχωρίζεις πολύ εύκολα. Κάθε ευκαιρία για διακοπές (Χριστούγεννα, Πάσχα, καλοκαίρι) βουρ για Ελλάδα. Τρι-ημερο? Ryanair και ελλαδιτσα. Παρέες μόνο με Έλληνες (άντε και κανένα ξένο ανάμεσα να σπάει η μονοτονία) κτλ. Ποτέ τους δεν ριζώνουν γιατί συνήθως έρχονται με νοοτροπία θα κάτσω 5-10 χρόνια να βγάλω λεφτά και μετά "οταν στρώσουν τα πράγματα στην Ελλάδα" θα γυρίσω εξασφαλίζοντας καλύτερη δουλειά. Με αποτέλεσμα το πολύ σε 4-7 χρόνια να γυρνάνε πίσω. 6 1
giwfys Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 45 minutes ago, papapontikas said: Έχοντας κάνει 15 χρόνια στο εξωτερικό (Αγγλία, Ολλανδία, Σιγκαπούρη), και πλέον στην Ελλάδα τα τελευταία 2 χρόνια λόγω covid (αν και επιστρέφω Σιγκαπούρη τον Νοέμβρη) έχω παρατηρήσει ότι λόγος που γυρνάνε πίσω στην Ελλάδα είναι πιο απλος. Ο λόγος που οι περισοτεροι γυρνάνε πίσω είναι επειδή πνευματικα δεν φύγανε ποτέ. Η όπως συνηθίζω να λέω μετανάστες με το ένα πόδι στην Ελλάδα. Τους ξεχωρίζεις πολύ εύκολα. Κάθε ευκαιρία για διακοπές (Χριστούγεννα, Πάσχα, καλοκαίρι) βουρ για Ελλάδα. Τρι-ημερο? Ryanair και ελλαδιτσα. Παρέες μόνο με Έλληνες (άντε και κανένα ξένο ανάμεσα να σπάει η μονοτονία) κτλ. Ποτέ τους δεν ριζώνουν γιατί συνήθως έρχονται με νοοτροπία θα κάτσω 5-10 χρόνια να βγάλω λεφτά και μετά "οταν στρώσουν τα πράγματα στην Ελλάδα" θα γυρίσω εξασφαλίζοντας καλύτερη δουλειά. Με αποτέλεσμα το πολύ σε 4-7 χρόνια να γυρνάνε πίσω. Εχεις ενα δικιο, αλλα ειναι πολυ λογικο διοτι το 90% που εφυγε απο την κριση και μετα εφυγαν απο αναγκη και οχι γιατι ηθελαν να ζουνε στο παρκο με το κουρεμενο γρασιδι και στον δρομο χωρις λακουβα. Επισης λογικο δεν ειναι να γυρνας στην Ελλαδα ειδικα μετα τα 30? Και εγω ανυπομονω να γυρναω πασχα χριστουγεννα καλοκαιρι. Θελω να δω τους ανθρωπους οχι απαραιτητα την Ελλαδα. Δεν ειμαι 20 ερασμιτης μπακπακερ χωρις αναγκες και υποχρεωσεις. Περιμενω πως και πως να δω τα αδερφια μου και τα ανιψακια μου και τους παππουδες πλεον γονεις μου που δεν ξερω ποσο καιρο ακομα θα τους βλεπω. Δεν παω ελλαδα να πιω φραπε. Και ναι το 90% των ελληνων κανει παρεα με ελληνες αληθεια ειναι, αλλα και αυτο λογικο ειναι υπαρχει χαοτικη διαφορα νοοτροπιας με τους δυτικοευρωπαικους και αμερικανους. 7
archer100 Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 Στις 18/4/2022 στις 11:04 ΠΜ, filarhos είπε Έχω μια πρόταση για δουλειά στην Ολλανδία και έχω προβληματιστεί. Αρχικά να πω ότι το ποσό που μου δίνουν είναι κάπου στα 40καθαρά, περισσότερα από τα διπλά από ότι παίρνω τώρα. Μαζί μου θα έρθει η σύζυγος και το σκυλάκι μας. Πρακτικά θα είμαστε με ένα μισθό μέχρι να βρει η σύζυγος κι αυτή εργασία, σχετική με ναυτιλιακά. Στην επικοινωνία που είχαμε μου είπαν ότι βολεύει να βρω σπίτι μεταξύ Αμστερνταμ και Ουτρέχτη. Οι απαιτήσεις μου ως προς το σπίτι είναι να έχει κήπο και να έχει 3 δωμάτια. Πάω με σκοπό να βελτιώσω την ποιότητα ζωής μου και όχι για κάτι άλλο. Για γλώσσα μου ζήτησαν μόνο Αγγλικά, δεν ξέρω πόσο εύκολα είναι τα Ολλανδικά αλλά δεν το έχουν απαιτούμενο. Τι θα με συμβουλεύατε; Ευχαριστώ πολύ Υ.Γ. Αυτή τη στιγμή και οι δύο μαζί καθαρά είμαστε κάτω από τα 30 και δουλεύουμε και οι δύο, δεν έχουμε ενοίκιο. Το πρόβλημα είναι ότι εδώ που είμαι δεν έχω εξέλιξη, ούτε μισθολογική ούτε καν γνωσιακά στο αντικείμενο, εδώ και μερικά χρόνια. Το κακό είναι ότι σε συζητήσεις δεν βλέπω βελτίωση σύντομα. Σε προσπάθειες να βρω κάπου αλλού οι αμοιβές δεν είναι σημαντικά καλύτερες και οι απαιτήσεις είναι υπερβολικές με πολλές ώρες επιπλέον, από εκεί που είμαι τώρα, για 200-300€ παραπάνω τον μήνα. Στη θεση σου δεν θα εφευγα, ειδικα αφου ειστε στη φαση να κανετε παιδι. Με 30.000 Ελλαδα καθαρα και χωρις ενοικιο ειστε παρα πολυ καλα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα