@zouve@ Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 χαίρεται, πριν πολλά χρόνια είχα αγοράσει από το ebay ένα Victorinox Sportline 4.5680 Ήμουν τρελαμένος με οτιδήποτε Ελβετικό είχα φάει κόλλημα. Πιτσιρικάς έβλεπα και φουλ MacGyver οπότε καταλαβαίνετε. Ψάχνοντας τότε βρήκα το παραπάνω ρολογάκι σε μια λογική τιμή και το αγόρασα. Δεν θυμάμαι ακριβώς το ποσό που πλήρωσα αλλά δεν έδωσα πολλά. Το έφερα από απευθείας από Ελβετία όπως ακριβώς φαίνεται και στη φωτογραφία με τη θήκη του, τις οδηγίες του και με την εγγύηση του. Ένα πρωινό μου γλιστράει από το καρπό και πέφτει κάτω στο πάτωμα και από τότε κολλάει ο δείκτης των δευτερολέπτων σε άτακτα χρονικά διαστήματα. Με αποτέλεσμα να χάνει το αναλογικό ενώ το ψηφιακό να δουλεύει κανονικά. Λυπήθηκα να το πετάξω και το φύλαξα μιας και δε το πρόλαβα να το φορέσω και πολύ καιρό , ούτε χρόνο αν θυμάμαι καλά. Μετά από αρκετά χρόνια 8+ όταν καθάριζα το ντουλάπι μου έπεσα τυχαία πάνω του. Όταν το άνοιξα το ψηφιακό λειτουργούσε ακόμα μετά από τόσο καιρό. Όσο για το αναλογικό το είχα βγάλει εκτός τραβώντας τη κορώνα προς τα έξω για να μην ζορίζεται. Μόλις την έβαλα μέσα για να λειτουργήσει και το αναλογικό προχώρησε ο δείκτης των δευτερολέπτων για λίγο και μετά κόλλησε, κλασσικά. Το ερώτημα μου είναι αξίζει να το πάω σε κάποιον μάστορα να το δει; Είναι όντως Victorinox ή είναι τίποτα μαϊμουδιάρικο; Γιατί τα Victorinox είναι ακριβά ρολόγια. Είναι δυνατόν με μια πτώση να παθαίνουν τέτοια ζημιά; Εγώ μια ζωή είχα Casio ψηφιακά και τα τελευταία χρόνια φοράω προπονητικά της Polar οπότε δεν έχω εμπειρίες.
TechnoState Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 ....το πήρες με θήκη, εγγύηση, οδηγίες.... μήπως είχε κ μια κάρτα γνησιότητας μαζί? Στείλε στην εταιρία mail με το serial number κ κάποιες φωτογραφίες απο το ρολόι κ τα παρελκόμενα κ πιστεύω θα σου απαντήσουν. Δοκίμασε να ρωτήσεις διαδικασία κ πιθανό κόστος επισκευής, ποτέ δεν ξέρεις. Επίσης κάποιος έμπειρος ωρολογοποιός σίγουρα θα μπορεί να στο επισκευάσει κ ίσως να σου λύσει κ την απορία περί γνησιότητας.
gdriver Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 ψάξε για το μοντέλο αυτό , τί μηχανή φοράει. Για παράδειγμα αν είναι καμία tissot όπως eta010 , τότε δεν επισκευάζεται καθώς δε μπορεί να αποσυναρμολογηθεί. Αν είναι καμία άλλη που μπορεί να αποσυναρμολογηθεί τότε θα επισκευαστεί. Δυστυχώς ή ευτυχώς είναι ρολόϊ με μπαταρία επομένως οι μηχανές των , έχουν αυτούς τους περιορισμούς. το καλό πλεόν είναι πως όλα τα μπαταριάτα ρολόγια έχουν μηχανές που αποσυναρμολογούνται. Απότην α΄λλη το ρολόί είναι 8 χρόνων επομένως να εύχεσαι να μη φοραέι κάποια του ομίλου swatch.
logistoulis Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, gdriver είπε ψάξε για το μοντέλο αυτό , τί μηχανή φοράει. Για παράδειγμα αν είναι καμία tissot όπως eta010 , τότε δεν επισκευάζεται καθώς δε μπορεί να αποσυναρμολογηθεί. Αν είναι καμία άλλη που μπορεί να αποσυναρμολογηθεί τότε θα επισκευαστεί. Δυστυχώς ή ευτυχώς είναι ρολόϊ με μπαταρία επομένως οι μηχανές των , έχουν αυτούς τους περιορισμούς. το καλό πλεόν είναι πως όλα τα μπαταριάτα ρολόγια έχουν μηχανές που αποσυναρμολογούνται. Απότην α΄λλη το ρολόί είναι 8 χρόνων επομένως να εύχεσαι να μη φοραέι κάποια του ομίλου swatch. δεν κατάλαβα, ποια quartz λες ότι δέχονται service και ποια όχι; μπορώ να σκεφτώ quartz του ομίλου που μπορεί να φτάνουν 20ετια αλλά να παίρνουν service , όπως υπάρχουν και αυτόματα που μόλις χαλάσουν τα πετάς 7 ώρες πριν, @zouve@ είπε Είναι δυνατόν με μια πτώση να παθαίνουν τέτοια ζημιά; φυσικά επίσης αν έχεις αφήσει πολλά χρόνια μέσα την ίδια μπαταρία δεν ξέρω πόσο καλά θα είναι τα πράγματα αν έχει οξειδωθεί Επεξ/σία 10 Ιουλίου 2019 από logistoulis
AristidisZ Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 1 λεπτό πριν, logistoulis είπε δεν κατάλαβα, ποια quartz λες ότι δέχονται service και ποια όχι; μπορώ να σκεφτώ quartz του ομίλου που μπορεί να φτάνουν 20ετια αλλά να παίρνουν service , όπως υπάρχουν και αυτόματα που μόλις χαλάσουν τα πετάς Βασικά και εγώ στην Tissot που είχα πάει να πάρω ρολόι στη γυναίκα, μου είχαν πει ότι αν πάθει το δικό μου κάτι, δεν το επισκευάζουν, αλλά έχουν πρόγραμμα απόσυρσης, σύμφωνα με το οποίο σου κάνουν πολύ γερή έκπτωση για το αντίστοιχο καινούριο μοντέλο...
logistoulis Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 9 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Βασικά και εγώ στην Tissot που είχα πάει να πάρω ρολόι στη γυναίκα, μου είχαν πει ότι αν πάθει το δικό μου κάτι, δεν το επισκευάζουν, αλλά έχουν πρόγραμμα απόσυρσης, σύμφωνα με το οποίο σου κάνουν πολύ γερή έκπτωση για το αντίστοιχο καινούριο μοντέλο... ναι το κάνει αυτό η swatch, βγάζει αυτόματους μηχανισμούς που δεν ανοίγουν όσο αντέξουν και αλλαγή όλος όπως και σχεδόν όλα τα quartz δεν επισκευάζονται παρόλα αυτά υπάρχουν και αυτά που επισκευάζονται , δηλαδή ένα quartz σε ένα omega ας πούμε επισκευάζεται δεν είναι "μιας χρήσης" το ίδιο ισχύει και για σχεδόν όλα τα αυτόματα, επισκευάζονται για περισσότερο "για πάντα" , περισσότερο από όσο πρόκειται να ζήσουμε αλλά παίζουν και μερικοί μηχανισμοί που δεν σηκώνουν service, τα αυτόματα με το brand της swatch σίγουρα είναι έτσι (sistem 51), αλλά ναι τώρα που το λες έχω ακούσει να βάζουν αντίστοιχους μηχανισμούς και σε tissot.. δεν αξίζει imho.. το μόνο καλό του αυτόματου είναι ότι μπορείς να το επισκευάζεις έξω εκτός αντιπροσωπείας για πάντα , αν χάσεις αυτό μετά εξαρτασαι από την αντιπροσωπεία
@zouve@ Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Στο Owners manual αναφέρει "Made in Switzerland with precision Swiss quartz movement" Επίσης στο φυλλάδιο της εγγύησης ,φαίνεται και στη φωτογραφία ποιο πάνω, έχει το service ανά χώρα για την Ελλάδα αναφέρει μια στην Θεσσαλονίκη http://www.cartotecnica.gr αλλά σιγά αυτή μην επισκευάζει. Έστειλα email στο παράρτημα Αθήνας με σχετική ερώτηση. Επεξ/σία 10 Ιουλίου 2019 από @zouve@
chsam Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 53 λεπτά πριν, @zouve@ είπε Στο Owners manual αναφέρει "Made in Switzerland with precision Swiss quartz movement" Επίσης στο φυλλάδιο της εγγύησης ,φαίνεται και στη φωτογραφία ποιο πάνω, έχει το service ανά χώρα για την Ελλάδα αναφέρει μια στην Θεσσαλονίκη http://www.cartotecnica.gr αλλά σιγά αυτή μην επισκευάζει. Έστειλα email στο παράρτημα Αθήνας με σχετική ερώτηση. Εγω παντως που πηγα πριν δυο χρονια στην cartotecnica καισαριανη για αντικατασταση zippo, μου ειπε ο ανθρωπος μονο Θεσσαλονικη γινεται αντικατασταση και ουτε μπορουσε να το στειλει ο ιδιος σαν εταιρεια ταχυδρομικως.Επρεπε να το στειλω εγω με δικα μου εξοδα , ευτυχως ετυχε να παω Θεσσαλονικη σε μια αδεια και πηγα ο ιδιος τον zippo. Αυτα στα λεω γιατι cartotecnica καισαριανης μην περιμενεις και πολλα, ενα ισογειο ειναι με λιγα πραγματα μεσα.
@zouve@ Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 3 ώρες πριν, chsam είπε Εγω παντως που πηγα πριν δυο χρονια στην cartotecnica καισαριανη για αντικατασταση zippo, μου ειπε ο ανθρωπος μονο Θεσσαλονικη γινεται αντικατασταση και ουτε μπορουσε να το στειλει ο ιδιος σαν εταιρεια ταχυδρομικως.Επρεπε να το στειλω εγω με δικα μου εξοδα , ευτυχως ετυχε να παω Θεσσαλονικη σε μια αδεια και πηγα ο ιδιος τον zippo. Αυτα στα λεω γιατι cartotecnica καισαριανης μην περιμενεις και πολλα, ενα ισογειο ειναι με λιγα πραγματα μεσα. καλά δεν περιμένω αντικατάσταση μιας και έχει αγοραστεί εδώ και πολλά χρόνια από το εξωτερικό. Απλώς μια συμβουλή για το τι να το κάνω θα ήταν το ιδανικό.
chsam Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 2 λεπτά πριν, @zouve@ είπε καλά δεν περιμένω αντικατάσταση μιας και έχει αγοραστεί εδώ και πολλά χρόνια από το εξωτερικό. Απλώς μια συμβουλή για το τι να το κάνω θα ήταν το ιδανικό. Γιατι να μην το ψαξεις;;;Ποσα χρονια εγγυηση εχει (μπορει να εχει εφ'ορου ζωης);Φαινεται καποια ζημια απο το πεσιμο;Μπορει να στο αντικαταστησουν, μπορει να εχουν καποιο συνεργαζομενο μαστορα...
louben Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 Παιδια ν α κανω και εγω μια ερωτηση? Σκεφτομαι σοβαρα να παρω το Tissot seastar 80 Power reserve που ειναι και αυτοματο. Απο τα λιγα που εχω διαβασει εδω αν και φοραει αυτοματο μηχανισμο παιζει να ειναι της Swatch group οποτε και δεν επισκευαζεται. Ισχυει κατι τετοιο; Αν ναι να το αποφυγω. ΠΑντως σε tissot Που ηδη εχω στη 10ετια χαλασε ο μηχανισμος. Κλασσικα μου ειπαν οτι δεν επισκευαζεται αλλα αντικαθισταται το οποιο και εκανα ΜΑλλον λανθασμενα αφου η ολη διαδικασια μου στοιχησε παραπανω απο το μισο κοστος του ρολογιου. Απο τοτε το εχω στην κουτα και το φοραω κυριακες και εορτες κατι που δε με ευχαριστει. Ηθελα λοιπον ενα αυτοματο που να το φοραω 24/7.
logistoulis Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, louben είπε Παιδια ν α κανω και εγω μια ερωτηση? Σκεφτομαι σοβαρα να παρω το Tissot seastar 80 Power reserve που ειναι και αυτοματο. Απο τα λιγα που εχω διαβασει εδω αν και φοραει αυτοματο μηχανισμο παιζει να ειναι της Swatch group οποτε και δεν επισκευαζεται. Ισχυει κατι τετοιο; Αν ναι να το αποφυγω. ΠΑντως σε tissot Που ηδη εχω στη 10ετια χαλασε ο μηχανισμος. Κλασσικα μου ειπαν οτι δεν επισκευαζεται αλλα αντικαθισταται το οποιο και εκανα ΜΑλλον λανθασμενα αφου η ολη διαδικασια μου στοιχησε παραπανω απο το μισο κοστος του ρολογιου. Απο τοτε το εχω στην κουτα και το φοραω κυριακες και εορτες κατι που δε με ευχαριστει. Ηθελα λοιπον ενα αυτοματο που να το φοραω 24/7. δεν θυμάμαι πώς λέγεται ο μηχανισμός της tissot που δεν επισκευάζεται, αλλά ο powematic 80 όχι απλά επισκευάζεται αλλά είναι και γαμάτος μηχανισμός για το κόστος του είναι στην ουσία κλωνος γνωστού eta σκυλιού με βελτιώσεις όπως μεγαλυτερη αυτονομία 80 ωρών (βέβαια με 6 χτύπους το δευτερόλεπτο αντί για 8 ) , έχει free sprung balance το οποίο δεν θυμάμαι πώς μεταφράζεται αλλά είναι χαρακτηριστικό που έχουν συνήθως ακριβά ρολόγια και με λίγα λόγια κάνει τη ρύθμιση του πιο δύσκολη για τον τεχνικό (γιατί δεν έχει το διακοπτάκι να ρυθμίζει το μήκος του ελατηρίου αλλά ρυθμίζεται με βίδες που λειτουργούν ως βαρύδια ) αλλά του δίνει καλύτερη ακρίβεια και καλύτερη αντοχή σε δονήσεις και επίσης και επίσης στα tissot συγκεκριμένα το κυρίως ελατήριο (hairspring τελοσπάντων δεν ξέρω αν το μεταφράζω σωστά) είναι από σιλικόνη άρα δεν επηρεάζεται από μαγνητισμό τα hamilton που έχουν επίσης τους ίδιους μηχανισμούς (h30, h10 κτλ.. ) διατηρούν το μέταλλο και από εμπειρία μπορούν να μαγνητιστούν με λίγα λόγια αν και φθηνό ρολόι έχει χαρακτηριστικά που σε διαφορετική περίπτωση βλέπεις σε rolex (καμία σχέση βέβαια, αλλά η βασική ιδέα σε κάποια βασικά πράγματα είναι η ίδια) και αυτονομία 80 ωρών που σου επιτρέπει ένα ολόκληρο σκ να το έχεις αφόρετο δεν τη βλέπεις και σε πολύ πιο ακριβές μάρκες , μετά μπορεί να πάμε σε μυθικά ποσά μεγάλο αρνητικό βέβαια για πολλούς είναι οι 6 χτύποι το δευτερόλεπτο, αλλά για την αυτονομία αξίζει και επίσης αν ρυθμιστεί από τεχνικό που ξέρει μπορεί να παίξει φοβερή ακρίβεια για αυτόματο (κάτω από 2 sec τη μέρα ) εδιτ σιλικόνη με ένα γρήγορο ψάξιμο βλέπω ότι έχει η cosc εκδοχή του, άρα υπάρχει και απλή εδιτ 2 οι μηχανισμοί που δεν επισκευάζονται λέγονται swissmatic, οι powermatic είναι κανονικοί οπότε αποφεύγεις swissmatic Επεξ/σία 18 Ιουλίου 2019 από logistoulis 1
@zouve@ Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 2 ώρες πριν, logistoulis είπε δεν θυμάμαι πώς λέγεται ο μηχανισμός της tissot που δεν επισκευάζεται, αλλά ο powematic 80 όχι απλά επισκευάζεται αλλά είναι και γαμάτος μηχανισμός για το κόστος του είναι στην ουσία κλωνος γνωστού eta σκυλιού με βελτιώσεις όπως μεγαλυτερη αυτονομία 80 ωρών (βέβαια με 6 χτύπους το δευτερόλεπτο αντί για 8 ) , έχει free sprung balance το οποίο δεν θυμάμαι πώς μεταφράζεται αλλά είναι χαρακτηριστικό που έχουν συνήθως ακριβά ρολόγια και με λίγα λόγια κάνει τη ρύθμιση του πιο δύσκολη για τον τεχνικό (γιατί δεν έχει το διακοπτάκι να ρυθμίζει το μήκος του ελατηρίου αλλά ρυθμίζεται με βίδες που λειτουργούν ως βαρύδια ) αλλά του δίνει καλύτερη ακρίβεια και καλύτερη αντοχή σε δονήσεις και επίσης και επίσης στα tissot συγκεκριμένα το κυρίως ελατήριο (hairspring τελοσπάντων δεν ξέρω αν το μεταφράζω σωστά) είναι από σιλικόνη άρα δεν επηρεάζεται από μαγνητισμό τα hamilton που έχουν επίσης τους ίδιους μηχανισμούς (h30, h10 κτλ.. ) διατηρούν το μέταλλο και από εμπειρία μπορούν να μαγνητιστούν με λίγα λόγια αν και φθηνό ρολόι έχει χαρακτηριστικά που σε διαφορετική περίπτωση βλέπεις σε rolex (καμία σχέση βέβαια, αλλά η βασική ιδέα σε κάποια βασικά πράγματα είναι η ίδια) και αυτονομία 80 ωρών που σου επιτρέπει ένα ολόκληρο σκ να το έχεις αφόρετο δεν τη βλέπεις και σε πολύ πιο ακριβές μάρκες , μετά μπορεί να πάμε σε μυθικά ποσά μεγάλο αρνητικό βέβαια για πολλούς είναι οι 6 χτύποι το δευτερόλεπτο, αλλά για την αυτονομία αξίζει και επίσης αν ρυθμιστεί από τεχνικό που ξέρει μπορεί να παίξει φοβερή ακρίβεια για αυτόματο (κάτω από 2 sec τη μέρα ) εδιτ σιλικόνη με ένα γρήγορο ψάξιμο βλέπω ότι έχει η cosc εκδοχή του, άρα υπάρχει και απλή εδιτ 2 οι μηχανισμοί που δεν επισκευάζονται λέγονται swissmatic, οι powermatic είναι κανονικοί οπότε αποφεύγεις swissmatic ρε φίλε πυρηνικός επιστήμονας ρολογιών είσαι;
logistoulis Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 4 λεπτά πριν, @zouve@ είπε ρε φίλε πυρηνικός επιστήμονας ρολογιών είσαι; όχι λογιστής
vagos789 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 Στις 10/7/2019 στις 1:36 ΠΜ, @zouve@ είπε Γιατί τα Victorinox είναι ακριβά ρολόγια. Huh? ρολογακια της πλακας ειναι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα