Προς το περιεχόμενο

USB πρόβλημα σε MACBOOK

maximusgr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας. Προσπαθώ να μεταφέρω μεγάλο αρχείο (ταινία) από το Macbook σε στικάκι και δε με αφήνει, λέγοντας πως το αρχείο είναι μεγάλο για τη μορφή τόμου.

Κατόπιν αναζήτησης βλέπω πως πρέπει να κάνω format και να επιλέξω exfat. Μετά όμως ενω δέχεται το μεγάλο αρχείο, η συσκευή δεν αναγνωρίζεται στην tv μου!

Τί θα πρέπει να κάνω ώστε καί να μπορέσω να μεταφέρω αρχείο πχ 30 gb αλλά καί αυτό μετά να παίξει σε τηλεόραση; 

Επεξ/σία από maximusgr
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, maximusgr είπε

Καλησπέρα σας. Προσπαθώ να μεταφέρω μεγάλο αρχείο (ταινία) από το Macbook σε στικάκι και δε με αφήνει, λέγοντας πως το αρχείο είναι μεγάλο για τη μορφή τόμου.

Κατόπιν αναζήτησης βλέπω πως πρέπει να κάνω format και να επιλέξω exfat. Μετά όμως ενω δέχεται το μεγάλο αρχείο, η συσκευή δεν αναγνωρίζεται στην tv μου!

Τί θα πρέπει να κάνω ώστε καί να μπορέσω να μεταφέρω αρχείο πχ 30 gb αλλά καί αυτό μετά να παίξει σε τηλεόραση; 

Η τηλεοραση ξερεις τι ειδους file system ανγνωριζει? Αν θελει ntfs τοτε πρεπει να εγκαταστησεις καποιο driver στον mac να διαχειριζεται το ntfs. 

7 ώρες πριν, atheatos είπε

Η τηλεοραση ξερεις τι ειδους file system ανγνωριζει? Αν θελει ntfs τοτε πρεπει να εγκαταστησεις καποιο driver στον mac να διαχειριζεται το ntfs. 

Είναι μία lg oled. Μόλις βάζω το στικάκι λέει πως πρέπει να διαμορφωθεί για να παίξει. Το διαμορφώνει και μετά το βάζω στο Mac για να περάσω μεγάλο αρχείο και  μου λέει πως δεν αναγνωρίζεται.. Δεν ξέρω τί μορφές αναγνωρίζει η τηλεόραση. 

Στις 10/7/2019 στις 6:14 ΠΜ, maximusgr είπε

Είναι μία lg oled. Μόλις βάζω το στικάκι λέει πως πρέπει να διαμορφωθεί για να παίξει. Το διαμορφώνει και μετά το βάζω στο Mac για να περάσω μεγάλο αρχείο και  μου λέει πως δεν αναγνωρίζεται.. Δεν ξέρω τί μορφές αναγνωρίζει η τηλεόραση. 

H τηλεόραση σου διαβάζει USB Drives και σκληρούς δίσκους με NTFS και FAT32. Στο FAT32 το κάθε αρχείο μπορεί να είναι έως 4GB, ενώ στο NTFS δεν υπάρχει περιορισμός. Από την άλλη για να περάσεις από το Mac σε στικάκι διαμορφωμένο με NTFS είναι παλούκι.

Δίνεις ένα 20€ για αυτό  https://www.paragon-software.com/home/ntfs-mac/ και είσαι κομπλέ!

Αν το θες γενικά, η λύση είναι η παραπάνω.

Αν το θες για μία φορά υπάρχουν δωρεάν λύσεις είτε για pc (όχι tv )  να διαβάζει macάδικες διαμορφώσεις είτε το ανάποδο.

Μια λύση στην περίπτωσή σου είναι αν έχεις κάποιο σκληρό seagate, υπάρχει free driver για mac που διαβάζει seagate ntfs σκληρούς.

Βάζεις sτον seagate ntfs σκληρό την ταινία από mac Και τον βλέπει η tv σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...