PC_MAGAS Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, Παρόλο που ο προγραμματισμός μου αρέσει σε επαγγελματικό επίπεδο καταλήγω να είμαι νευριασμένος, ως εκ τούτου ψάχνω για ένα εναλλακτικό επάγγελμα που ναι μεν να έχει ανάπτυξη λογισμικού ΑΛΛΑ να μην έχει το πρόβλημά "Γιατί δεν χρησιμοποίησε DI;" ή να έχω ένα Θηρίο να δαμάσω. Ως εκ τούτου θέλω να πάω σε ποιο διδακτικά μονοπάτια και να διδάσκω προγραμματισμό σε ΙΕΚ. Διαθέτω Master και έχω προϋπηρεσία σε θέσεις προγραμματιστή, όμως δεν γνωρίζω: Πόσο μεγάλος ανταγωνισμός είναι σε θέση καθηγητή. Πόσο χαμηλότερες αποδοχές έχει ένας καθηγητής ΙΕΚ αντί προγραμματιστή. Γενικά που κυμαίνετε μισθολογικά. Γενικά θα ήθελα μια θέση που θα είμαι στο επίκεντρο της προσοχής έστω και να μην είμαι σπουδαίος. (Χμμ μάλλον πρέπει να πάει αλλού, αξιαγάπητοι Sysadmins θα ήθελα τη βοήθεια σας σε αυτό.) Επεξ/σία 9 Ιουλίου 2019 από PC_MAGAS
Lanike71 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 1 ώρα πριν, PC_MAGAS είπε Καλησπέρα, Παρόλο που ο προγραμματισμός μου αρέσει σε επαγγελματικό επίπεδο καταλήγω να είμαι νευριασμένος, ως εκ τούτου ψάχνω για ένα εναλλακτικό επάγγελμα που ναι μεν να έχει ανάπτυξη λογισμικού ΑΛΛΑ να μην έχει το πρόβλημά "Γιατί δεν χρησιμοποίησε DI;" ή να έχω ένα Θηρίο να δαμάσω. Ως εκ τούτου θέλω να πάω σε ποιο διδακτικά μονοπάτια και να διδάσκω προγραμματισμό σε ΙΕΚ. Διαθέτω Master και έχω προϋπηρεσία σε θέσεις προγραμματιστή, όμως δεν γνωρίζω: Πόσο μεγάλος ανταγωνισμός είναι σε θέση καθηγητή. Πόσο χαμηλότερες αποδοχές έχει ένας καθηγητής ΙΕΚ αντί προγραμματιστή. Γενικά που κυμαίνετε μισθολογικά. Γενικά θα ήθελα μια θέση που θα είμαι στο επίκεντρο της προσοχής έστω και να μην είμαι σπουδαίος. (Χμμ μάλλον πρέπει να πάει αλλού, αξιαγάπητοι Sysadmins θα ήθελα τη βοήθεια σας σε αυτό.) Αν μιλάς για ιδιωτικό ιεκ, δε μπορώ να πω. Για δημόσιο, που παίρνουν κάποιους και κάνουν κάποιες ώρες, τα λεφτά είναι λιγοστά. Φίλος την έκανε ως δεύτερη δουλειά, νομίζω έπαιρνε κάπου 200 ευρώ το μήνα για 6-7 ώρες τη βδομάδα.
PC_MAGAS Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 1 ώρα πριν, Lanike71 είπε Αν μιλάς για ιδιωτικό ιεκ, δε μπορώ να πω. Για δημόσιο, που παίρνουν κάποιους και κάνουν κάποιες ώρες, τα λεφτά είναι λιγοστά. Φίλος την έκανε ως δεύτερη δουλειά, νομίζω έπαιρνε κάπου 200 ευρώ το μήνα για 6-7 ώρες τη βδομάδα. Για ιδιωτικό μιλώ. Δηλαδή εάν είναι στα ~700€ και να μην έχω να βλέπω την κάθε βλακεία στον κώδικα και να έχω την αίσθηση του ότι καθοδηγώ κάποια άτομα τότε ίσως να είναι καλύτερο από το να παίρνω χιλιάρικο και να είμαι καθημερινώς σε νεύρα.
Lanike71 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 12 λεπτά πριν, PC_MAGAS είπε Για ιδιωτικό μιλώ. Δηλαδή εάν είναι στα ~700€ και να μην έχω να βλέπω την κάθε βλακεία στον κώδικα και να έχω την αίσθηση του ότι καθοδηγώ κάποια άτομα τότε ίσως να είναι καλύτερο από το να παίρνω χιλιάρικο και να είμαι καθημερινώς σε νεύρα. Τώρα δε θα δεις βλακείες σε κώδικα δηλαδή; 😄
PC_MAGAS Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 1 λεπτό πριν, Lanike71 είπε Τώρα δε θα δεις βλακείες σε κώδικα δηλαδή; 😄 Εάν δω είναι δικαιολογημένη, γιατί θα είναι από άτομο που τώρα μαθαίνει, αλλά το να βλέπω και να κάνω συνέχεια patchwork σε κώδικα που είναι όπως να ναι, το βαρέθηκα, ειδικά σε teams 2 ατόμων. Γενικά ψάχνω μια θέση που να είναι περισσότερο Lovewolf παρά teamwork. Σαφώς δεν είμαι ο Super προγραμματισταράς αλλά αυτό που βλέπεις και ρώτησες/σα και είδα στο stackoverflow ή στο βιβλίο να γίνει! Σε team πνίγομαι θέλω να έχω μια θέση που ποιάνω κάτι στα χέρια μου to the detail. Well η διδασκαλία δεν είναι 100% lonewolf διαδικασία, αλλά θα είμαι στο επίκεντρο της προσοχής, και στην τελική το δυσκολότερο θα είναι το να έχω μια στοίβα από διαγωνίσματα προς διόρθωση, oh well θα το έχω 1-2 φορές το χρόνο, ok μικρό το κακό. Εξάλλου μια ταξη ΙΙΕΚ πόσο μεγάλη να είναι 30 άτομα;
antbyron Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 Πάντως και το επίπεδο στο ΙΕΚ μην νομίζεις ότι θα είναι το καλύτερο. Οι μαθητές είναι χύμα οι περισσότεροι ενώ θα πρέπει να προσαρμοστείς και στις επιταγές του ιδρύματος, πχ να κάνεις τα στραβά μάτια στις εξετάσεις για να μην μένει κανένας. Δεν ξέρω αν σε χαλάνε ή όχι αυτά, αλλά εγώ ως σπουδαστής κάποτε στα ιεκ δεν μου άρεσε η φάση. Έχε το υπόψιν, μην πας έχοντας στο μυαλό σου ότι θα είναι ιδανικά. Από την άλλη θα είναι μία εμπειρία.
PC_MAGAS Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 19 ώρες πριν, antbyron είπε Πάντως και το επίπεδο στο ΙΕΚ μην νομίζεις ότι θα είναι το καλύτερο. Οι μαθητές είναι χύμα οι περισσότεροι ενώ θα πρέπει να προσαρμοστείς και στις επιταγές του ιδρύματος, πχ να κάνεις τα στραβά μάτια στις εξετάσεις για να μην μένει κανένας. Δεν ξέρω αν σε χαλάνε ή όχι αυτά, αλλά εγώ ως σπουδαστής κάποτε στα ιεκ δεν μου άρεσε η φάση. Έχε το υπόψιν, μην πας έχοντας στο μυαλό σου ότι θα είναι ιδανικά. Από την άλλη θα είναι μία εμπειρία. Well depends, από τη μια να πάω να δω (που μπορεί και την υπάρχουσα εργασία να ήμουν καλά) από την άλλη ΟΚ Pascal θα διδάσκω πόσο δύσκολο θα είναι πια. Από την άλλη θα έχω μια κοντινή επαφή με άτομα και θα έχω την αίσθηση ότι θα βάζω το λιθαράκι μου. Τώρα το να έχω παρτάλια well μένει να το δω στην πράξη, που μπορεί στην τελική να πω ότι εάν κάνετε focus και περάσετε σας περιμένει blink blink cold cash. Απο την άλλη έχω κάποια μικρή και decent προϋπηρεσία σαν software engineer και έτσι πάω ξανά πίσω.
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 Αν έχεις προβλήματα θυμού ίσως το καλύτερο θα ήταν να πας σε έναν ψυχολόγο αντί να υποβιβάζεις την καριέρα σου με δουλειές του κώλου. Στα ιδιωτικά ΙΕΚ οι μισθοί είναι τόσο χαμηλοί που όλοι τα βλέπουν ως συμπλήρωμα για το εισόδημα τους. Αν θες δουλειά lonewolf κάτσε και φτιάξε κάτι που να το πουλάς μόνος σου.
PC_MAGAS Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Ok δεν θα πάω και θα γυρίζω τραπέζια απλά είμαι απογοητευμένος σαν developer. Επεξ/σία 10 Ιουλίου 2019 από PC_MAGAS
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 Άλλαξε εταιρία ρε αδερφέ. Λύσεις υπάρχουν. Κι από ζήτηση άλλο τίποτα.
leonidas_fs Δημοσ. 11 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλά όλοι περνάμε τις φρίκες μας, αλλα still πρέπει να αποφασίσεις εαν δεν σ'αρέσει το περιβάλλον που εργάζεσαι ή δεν σ'αρεσει ο κλάδος στον οποίο εργάζεσαι! Επεξ/σία 11 Ιουλίου 2019 από leonidas_fs
isay Δημοσ. 12 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2019 @PC_MAGAS Σε ιδιωτικό ιεκ χρειάζεσαι δυο πράγματα: Να έχεις τεράστιες ανοχες να διδάξεις μια τάξη που ελάχιστοι θέλουν να μάθουν και πάνε με τη φιλοσοφία, πληρώνω να πάρω το χαρτί. Να είσαι διατεθειμένος να πληρώνεσαι με ψίχουλα από ψίχουλα για τον όγκο εργασίας που θα έχεις Διαβάζοντας αυτά που γράφεις εγώ θα άλλαζα εταιρεία ( ή θα έφτιαχνα τη δική μου για την αναπτυξη κάτι καινουργιου) ΚΑΙ παραλληλα θα έκανα ελάχιστες διδακτικές ώρες σε ιεκ για χαλάρωση και να δεις αν σου ταιριάζει/αρέσει. Αν μάλιστα τους προτείνεις να διδαξεις κάποιο σεμινάριο σε πολύ χαμηλό κόστος, θα σε λατρέψουν γιατί αυτοι θα το μοσχοπουλήσουν. Αν σου αρέσει, βλέπεις του χρόνου αν θα αυξήσεις τις ώρες ή αν θα κάνεις αίτηση για δημοσιο ιεκ ( δες διαδικασία -> https://edu.klimaka.gr/dia-viou-mathhsh/ekpaideutes/935-aithseis-wromisthioi-dhmosia-iek 1
PC_MAGAS Δημοσ. 12 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2019 Από την άλλη εάν έχεις startup που θα έχει τρέξιμο τότε ίσως ένα ιέκ να είναι κάλό συμπλήρωμα.
bahamut_zero Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 το προβλημα σου ειναι πως δεν μπορεις να συνεργαστεις με αλλα ατομα και πως θες την προσοχη στραμενη επανω σου; ο καθηγητης πληροφορικης ειναι πρωτα καθηγητης με την ευρεια εννοια του ορου. Τι ακριβως θα μεταλαμπαδευσεις στους μελλοντικους μαθητες σου ακριβως; Πως να τα παρατανε στις δυσκολιες, να ειναι ατομιστες και να διαλεγουν το ευκολο δρομο; Προφανως το να σαι καθηγητης δεν ειναι ο ευκολος δρομος για ολους, καποιοι το κανουν απο αγαπη και θεληση να μοιραστουν τη γνωση. Εσυ μαλλον θες να το κανεις για να μην εχεις ευθυνες και να σαι one man show αν καταλαβαινω καλα απο τα λεγομενα σου. well, εσυ ξερεις καλυτερα βεβαια, αλλα η γνωμη μου ειναι πως για καθηγητης δεν κανεις σιγουρα. 1
MitsarasAth Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 σε αυτόν τον κλάδο το καθηγητιλικη δεν έχει καλές απολαβές και είναι πιο πολύ part time. Πέρα από αυτό στον κλάδο μας το πιο δύσκολο είναι να επικοινωνησεις με τους ανθρώπους γύρω.Και ειδικά σε αυτόν τον κλάδο έχει πολλούς ξερολες ,ισχυρογνωμονες ,εξυπνάκηδες. Το κακό ξεκινάει αυτό από ψηλά όπου οι μάνατζερ, σινιόρ το ανέχονται αυτό και κάπως έτσι διογκώνεται...Αυτό πάει προς τα κάτω στους υφιστάμενους και κάποια στιγμή φτάνεις στο αμήν και άπλα πας σε άλλη εταιρεία ελπίζοντας ότι εκεί το κλίμα θα είναι καλύτερο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα