Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 minutes ago, christakos07 said:

Υπάρχει δεδικασμένο:

https://www.google.com/amp/s/www.protothema.gr/greece/article/818216/apisteuto-polutekni-oikogeneia-tha-plironei-300-euro-stous-geitones-otan-ta-paidia-kanoun-fasaria/AMP/

Αν έχεις δικηγόρο, πες του να κάνει ενα τηλεφώνημα😝

Στη συγκεκριμενη περιπτωση ομως, επιβεβαιωσαν και οι γειτονες τη φασαρια, οποτε ηταν πιο πολλες οι πιθανοτητες να δικαιωθουν αυτοι που εκαναν την αγωγη.

Τετοιες περιπτωσεις υπαρχουν επειδη ορισμενοι ανθρωποι  πιστευουν πως εχουν φουλ δικαιωματα και καμια υποχρεωση. 

Επεξ/σία από Kostasspil
  • Like 1
  • Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Η καταγγελία στην πολεοδομία δεν είναι ανώνυμη, οπότε έτσι κι αλλιώς θα μάθει ποιος τον κατήγγειλε. 

εντάξει οκ με αυτό αλλά το σχόλιο μου ήταν γενικό για το πως λειτουργούμε σε τέτοιες περιπτώσεις.

Κι εγώ έχω γείτονα καραγκιόζη που δε μπορείς να συνεννοηθείς. Όταν είχε αδειάσει ξυλεία για το τζάκι σε σημείο που ενοχλούσε, δε μπήκα καν στη διαδικασία να του μιλήσω.

Αν στη θέση του ήταν ένας λογικός και του το έλεγες, θα τα μετακινούσε. Βασικά ο λογικός δε θα το έκανε καν. Με αυτόν θα μάλωνες....και ποιος είσαι εσύ που θα μου πεις τι θα κάνω.

Αστυνομία κι έληξε το θέμα. Τα μάζεψε την ίδια στιγμή.

Αν ο άλλος δε παίρνει από λόγια δεν έχει νόημα να του μιλήσεις.

Φίλος έχει πρόβλημα με γείτονα το οποίο θα μπορούσε να το λύσει με πλάγιο τρόπο.... Δε το έκανε, αντιθέτως έκανε παράπονα στο γείτονα ενώ έκανε μπαμ ότι δε παίρνει από λόγια.

Τι πέτυχε; Τίποτα. Πολύ απλά τώρα τον σταμπάρανε κι αν τώρα πάει να εφαρμόσει τον "πλάγιο τρόπο" θα βρει και το μπελά του. Κι εννοείται το πρόβλημα συνεχίζεται. Η αστυνομία τον στέλνει στο Δήμο κι ο Δήμος παραπέρα.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Και ένα ερωτημα τωρα.

Ο απο πάνω ενημερωνει ευγενικά τη πολυκατοικία πως ξεκινάει εργασίες ανακαίνισης, που θα διαρκέσουν 8 μηνες.

Κάθε μέρα απο τις 10 έως τις 12 ξεκινάει κομπρεσέρ, τριπάνια κτλ κτλ.

4 μηνες ΚΑΘΕ μερα η ιδια φασαρία 10-12 το πρωι. Μετά σφυριά, φασαρίες άλλου ειδους κτλ.

Ειναι μονο 10 με 12 το πρωι.

ΔΕΝ ειναι ωρες κοινης ησυχίας, ΔΕΝ ειναι τα Σαββατοκύρια.

Κιόμως, υπήρξαν φρικτά παράπονα από τη πολυκατοικία, απο άτομα που εργάζονται σπίτι τους, η που απλά γουστάρουν (και έχουν κάθε δικαίωμα) να κοιμούνται ως αργά και ηρθε η αστυνομία.

Δεν ξέρω τι έγινε, πλέον βαράει ανα 2-3 μέρες και όπου ναναι τελειώνει.

Αυτο που θέλω να πω, ειναι οσο καλη θέληση και να υπάρχει, κάποια πράγματα μπορει να μη τα αντέξεις.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Και ένα ερωτημα τωρα.

Ο απο πάνω ενημερωνει ευγενικά τη πολυκατοικία πως ξεκινάει εργασίες ανακαίνισης, που θα διαρκέσουν 8 μηνες.

4 μηνες ΚΑΘΕ μερα η ιδια φασαρία 10-12 το πρωι. Μετά σφυριά, φασαρίες άλλου ειδους κτλ.

Κιόμως, υπήρξαν φρικτά παράπονα από τη πολυκατοικία, απο άτομα που εργάζονται σπίτι τους, η που απλά γουστάρουν (και έχουν κάθε δικαίωμα) να κοιμούνται ως αργά και ηρθε η αστυνομία.

Αυτο που θέλω να πω, ειναι οσο καλη θέληση και να υπάρχει, κάποια πράγματα μπορει να μη τα αντέξεις.

Αυτό με τις ανακαινίσεις όταν ενημερώνεις και δεν ξεκινάς από τις 7:00πμ   και κάνεις φασαρία 2-3  ώρες την ήμερα είναι μια χαρά.

Όσο για αυτούς που απλά δεν γουστάρουν και θέλουν να κοιμούνται μέχρι τις 14:00 να σκεφτούν οτι κάποτε

για να φτιαχτεί η οικοδομή η ,πολυκατοικία και τέλος το διαμέρισμα που κοιμούνται κάποιοι άλλοι δεν κοιμήθηκαν...

Έτσι πρέπει να έχουμε λίγο ανοχή σε φυσιολογικά πλαίσια...

ΥΓ Δεν θα πιάσω αυτόν τον π@στη στην γειτονιά που 3 μέρες τώρα βάζει τροχό στις 7:01πμ... Φέτες θα τον κόψω...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βάση νόμου φίλε μου δεν παίζει κάμερα και ηχογραφήσεις και τέτοια κόλπα ,,, το μόνο που μπορείς να κανεις είναι το γνωστό ,,,,, αστυνομία ,,,, αν δεν θέλουν να καταλάβουν , θα τους φέρνεις την αστυνομία κάθε τρεις και λίγο ..... μόνο έτσι θα σταματήσουν 

15 ώρες πριν, sexymwro7 είπε

Αγορασε μια εφημεριδα ή απλα ενα φυλλαδιο, κοψε προσεκτικα με ψαλιδι διαφορα γραμματακια, χρησιμοποιησε τα κολλωντας τα σε ενα χαρτι για να συνταξεις ενα απειλητικο μηνυμα περι μαυρης μαγειας, πηγαινε στα τζαμπο και αγορασε μερικα μαυρα κερια ή οτι αλλο κριπι βρεις, τοποθετησα τα στην εισοδο της πολυκατοικιας. Αν δεν σταματησουν τουλαχιστον θα τα στιγματισεις για ολη τους τη ζωη...

Στείλε το Δημητροκαλη και το Κατσούλα σαν κοινωνικούς λειτουργούς ,,,, :))))))))(

13 ώρες πριν, randomcat είπε

1) Πλήρωσε ένα πολύ ωραίο γκομενάκι για να την πέσει στον σύζυγο.

2) Ο σύζυγος υποκύπτει και το ζευγάρι χωρίζει.

3) Μετακομίζουν όλοι ή φεύγει η μάνα με τα παιδιά.

4) Εάν τον συγχωρέσει, επιστρέφεις στο βήμα 1, αλλιώς προχωράς στο βήμα 6.

5) Εάν μείνει πίσω η μάνα με τα παιδιά, τότε επένδυσε σε μερικές παιχνιδοκονσόλες ως δώρο για τα παιδιά της,
και για να τους παρηγορήσεις οικογενειακώς που έφυγε ο πατέρας - έτσι είτε θα μετακομίσουν επειδή είσαι creepy
είτε θα αφοσιωθούν τα παιδιά στα παιχνίδια και θα κάνουν λιγότερη φασαρία.

6) ???

7) Profit

Ή πήδα εσυ τη μάνα των παιδιών ,,,, έτσι και αλλιώς θα είσαι πάνω εκείνη τη στιγμή ,,,,

13 ώρες πριν, divo είπε

Την ωρα που ακους ησυχία βαλε στο φουλ heavy metal και πηγαινε για καφε. Αν δεν αυτοκτονήσουν ισως το  ξανασκεφτουν. 

Λίγα τα λόγια γιατί heavy metal , μη στείλω το σατανα να σας αποκεφαλίσει

3 ώρες πριν, valkon είπε

Είχες όνειρο ποτέ να είσαι σε μπάντα; Τώρα μπορείς να το εκπληρώσεις! Φέρε 3 φίλους, ντραμς, δύο κιθάρες, μπάσο και κάντε cover από Gorgoroth και κάτω. 

Τι ντραμς ρε σις ,,,,,, γκάιντα !!! Ότι χειρότερο για κλειστό χώρο ,,,,, σαν να βιάζουν αλεπούδες με γυαλοχαρτο ,,,,,,, παίζει να μετακομίσει όλο το τετράγωνο μετά ,,, άσε το άλλο ,,, ο ήχος της Γκάϊντας είναι πολύ παραπλανητικός , δεν καταλαβαίνεις από που έρχεται ,,, αυτοί πάνω θα τον ακούνε και θα νομίζουν άτι έρχεται από παντού ,,,,

1 ώρα πριν, pontez2 είπε

Και ένα ερωτημα τωρα.

Τι φάση ;!;!;!; Τι φτιάχνουν τόσο καιρό ;;;

Επεξ/σία από Plig88
  • Confused 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Plig88 είπε

Τι φάση ;!;!;!; Τι φτιάχνουν τόσο καιρό ;;;

Ανακαινιση...το λιγοτερο 6 μηνες αν θες να κάνει ολικη.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, pontez2 είπε

Ρει τα φερει εγκο τι μαστορια από τη φιερη και ντουλεια γκριγκορα σε 1 εβντομαντα ,,, 

Δημοσ.
17 ώρες πριν, doubtful είπε

Χαίρετε. Είναι απο πάνω μου μια οικογένεια η οποία εχει τρία παιδία. Δύο αγόρια, ενα κορίτσι. Και το πρόβλημα ειναι οτι ξεκινώντας απο της 5-7 (ανάλογα με τα κέφια τους) αρχίζουν να βαράνε πανω απο το κεφάλι μου. Και οταν λεω βαράνε, ειναι σαν αν πέρνεις μια κοτρώνα και να την αφήνεις να πέφτει στο πάτωμα (φανταστείτε λοιπόν). Και αυτο το πράγμα συνεχίζεται κατα τι διάρκεια ολης της ημέρας και εννοείτε και το μερημέρι. Πιο συγκεκριμένα μπορεί να χτυπανε ανα 1 λεπτό, ανα 3 λεπτά, ανα 10-15 λεπτά (όποτε τους τη βαρέσει δηλαδή). Τους έχω κάνει παρατηρήσεις αλλά ΔΕΝ θέλουν να καταλάβουν και απο οτι φαίνεται δεν τους νοιαζει.
Σκέφτομαι να πάρω μια κάμερα που να μπορεί να κάνει και καλή ηχογράφηση, έτσι ώστε να εχω και αποδείξεις, μιας και οταν τους πρωτό εκανα παρατηρση αρνήθηκαν τα πάντα.

Θα ήθελα σας παρακαλώ να μου πείτε τι μπορώ να κάνω βάση νόμου. Ποιές ειναι οι επιλογές μου.

Ρε αδερφέ μπας και είναι αυτοί που μένανε πάνω από το δικό μας διαμέρισμα και φύγανε μετά από κλήση που τους κάναμε με δικηγόρο;

Μοιάζουν όλα τόσο πολύ, ακριβώς τα ίδια έκαναν στα δυο χρόνια που ήταν στην πολυκατοικία, με την διαφορά ότι δεν είχαν καν ώρες ησυχίας παρά γινόταν της κακομοίρας οποιαδήποτε ώρα της ημέρα μέχρι και αργά το βράδυ. Οι γονείς έλειπαν όλη μέρα στη δουλειά και άφηναν 3 ανήλικα 13-16 ετών μόνα τους στο σπίτι, και σαν να μην έφτανε αυτό έφερναν και άλλα διαόλια από το σχολείο μαζί και γινόταν ο κακός χαμός. Χώρια τα πάρτι κάθε τρεις και λίγο.

Αντέξαμε δυο χρόνια και προσπαθούσαμε όλοι οι ένοικοι να τους πάρουμε με το καλό, να υπάρξει κάποια κατανόηση, δεν είμαστε κάφροι έχουμε πολλές ανοχές, αλλά δεν υπήρχε ανταπόκριση, κάποιοι προσπάθησαν με την αστυνομία, κάλεσαν τους γονείς, αλλά και πάλι δεν έγινε τίποτα σε μια δυο μέρες ξανά τα ίδια. Δεν έρχονταν και σε καμία συνέλευση οι γονείς.

Τελικά μαζευτήκαμε οι υπόλοιπες 4 οικογένειες βάλαμε ένα δικηγόρο να μιλήσει στους γονείς πως αν δεν κοιτάξουν λίγο τα παιδιά τους θα προχωρήσουμε σε αγωγή για παραμέληση ανηλίκων, μόλις έλαβαν το τηλεφώνημα του δικηγόρου, σε 2-3 βδομάδες έφυγαν αλλά παρέμειναν σε άλλη πολυκατοικία στη γειτονιά γιατί τους βλέπουμε, και βλέπω να φεύγουν και από εκεί νύχτα.

Λέω μπας και είναι αυτοί 😂

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

η μετακομιζεις η πληρωνεις απο την τσεπη σου να βαλουν αυτοι πανω πατωμα που να μην περναει θορυβος η εσυ να βαλεις ηχομονωση στο ταβανι με πετρομβαμβακες ψυψοσανιδες και τα σχετικα...η οτοασπιδες οταν κοιμασαι...λυσεις υπαρχουν φιλε..λεφτα να εχεις να χαλας εξαιτιας των αλλων και ολα μια χαρα...οσο για την μουσικη που λενε μερικοι heavy metal...πλεον δεν κανει τιποτα αυτο το ειδος μουσικης...αν θες αμεσα αποτελεσματα βαλε το παρακατω...την νυχτα με δυνατα ηχεια...και ολα καλα μετα...

Επεξ/σία από markoliaz
  • Like 1
Δημοσ.

Έχει γίνει συχνό φαινόμενο στην εποχή μας, σαν να λιγοστεύουν οι άνθρωποι που νοιάζονται για τους άλλους. Οι πολυκατοικίες που χτίστηκαν κιόλας αποκλειστικά για πούλημα ή ενοικίαση επίσης δεν βοηθάνε γιατί έχουν χάλια μόνωση και το πρόβλημα μεγενθύνεται. Μην σου πω ότι περισσότερο ακούγονται οι χτύποι σε σενα από ότι στο δικό τους διαμέρισμα.

Σε μερικές περιοχές της Αθήνας δεν ασχολείται η αστυνομία ή μπορεί να μην έρθει κ καθόλου. Ακόμα κ να ρθουν δεν κάνουν τίποτα παρά σύσταση, θα πρέπει να το κυνηγήσεις πάλι εσύ μετά αφού έρθουν κανα 2 φορές για να πάρουν πρόστιμο, και ΑΝ.

Με το νόμο αν θες να κάνεις κάτι θες μάρτυρες και κάνεις κινήσεις με δικηγόρο, ασφαλιστικά μέτρα βγαίνουν σε ένα μήνα, και αν θες κάνεις και μήνυση που μπορεί να πάρει και 5 χρόνια. Οι μάρτυρες καλύτερα ναναι οι γείτονες γιατί αν κάνει έφεση αυτούς θα ρωτήσουν.

Άλλη λύση είναι αν νοικιάζεις και είσαι καλοπληρωτής απειλείς στον ιδιοκτήτη ότι θα φύγεις γιατί δεν αντέχεις. Συνήθως αυτοί οι φασαριόζοι δεν πληρώνουν καλά, έχω παραδείγματα να χρωστάνε 4-5 νοίκια και καμιά 300αρια κοινόχρηστα. Οπότε τον πιέζει ο ιδιοκτήτης ή να κάνει ησυχία ή να διώξει εκείνον γιατί δεν τον συμφέρει να χάσει κάποιον που πληρώνει στην ώρα του. Γενικά αν νοικιάζεις κάνεις τα παράπονα στον διαχειριστή και στον ιδιοκτήτη πρώτα και συνήθως ενεργούν αυτοί νομικά ή όχι. Αν είναι αρκετά χρόνια στον χώρο θα χουν δει πολλά και θα χουν εμπειρία πως να το χειριστούν

Τη λύση με την φασαρία για αντίποινα πρέπει να ξέρεις ότι θα τους ενοχλεί, για να μην ενοχλείς εσύ άδικα άλλους γείτονες. Μου είχε τύχει μια στο διπλανό διαμέρισμα που έβαζε δυνατά σκυλάδικα όποτε έκανε δουλειές ή τα απογεύματα που καθόταν μπαλκόνι. Έτσι άρχιζα να βάζω δυνατά (70% του ενισχυτή) τις ώρες που το βαζε αυτή να παίζω battlefield. Μια δυο τρεις το πήρε το μήνυμα και δεν ξαναβαλε τόσο δυνατά χωρίς τσακωμούς και παράπονα. Αλλά στην περίπτωση σου που είναι από πάνω είναι πιο δύσκολο αυτό. Φυσικά υπάρχουν και άλλου είδους αντίποινα αλλά δεν ξέρεις αν θα πάρουν το μήνυμα

Αν με τίποτα από αυτά δεν μπορείς να βρεις λύση, η μόνωση για το ταβάνι στο σπίτι σου με πετροβάμβακα και γυψοσανίδα θα πάει ~300-400 για κάθε δωμάτιο μόνο τα υλικά και πάλι δεν είναι σίγουρο ότι θα ησυχάσεις γιατί ο ήχος μπορεί να μεταφέρεται και από αλλού, ειδικά σε τέτοιες πολυκατοικίες. Οπότε μπορεί πιο φτηνά να σου βγει να μετακομίσεις πριν αρχίσεις να χεις ψυχολογικά τραύματα παρά να χτίζεις χωρίς εγγύηση αποτελέσματος

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, pontez2 είπε

Πες του να το κοιτάξει για Γκίνες αυτό.

Δημοσ.

Χωρίς διάθεση για flame...εσείς που λέτε για πρόστιμα, ασφαλιστικά μέτρα, αστυνομίες, αυστηρές συστάσεις κλπ...έχετε παιδιά?

Γιατί νομίζω ότι στο μεγαλύτερο ποσοστό, δε ξέρετε τι λέτε...sorry κιολας..

• Like 2
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, eMike είπε

Χωρίς διάθεση για flame...εσείς που λέτε για πρόστιμα, ασφαλιστικά μέτρα, αστυνομίες, αυστηρές συστάσεις κλπ...έχετε παιδιά?

Προσωπικά, όχι, αλλά σε ώρες κοινές ησυχίας δεν θέλω φασαρία. Όπως έμαθα να μην κάνω και εγώ μικρός. 

Το ίδιο και για τα σκυλιά. Δεν είμαι υποχρεωμένος να το ακούω να γαβγίζει, ακόμα και σε ώρες μη κοινής ησυχίας (για πολλές ώρες συνεχόμενα, όχι χαράς ή πάνω σε παιχνίδι), επειδή δεν κατάφερε ο ιδιοκτήτης να το εκπαιδεύσει. 

Επεξ/σία από overpower
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, eMike είπε

Φίλε μου δεν φταίνε τα παιδιά αν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί δεν ξέρουν να τα διαπαιδαγωγουν σωστά. Έχω 3 οικογένειες με παιδιά στην πολυκατοικία μου (κατασκευής του 70, μηδέν μόνωση) από 1 μέχρι 10 χρόνων και πότε καμία οικογένεια δεν έχει δημιουργήσει προβλημα. Ο σεβασμός στον συνάνθρωπο μαθαίνεται από πολύ μικρή ηλικία.

Επεξ/σία από filip123go
  • Like 6
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
14 ώρες πριν, Xacti είπε

Αν έχεις τα στοιχεία του, πας στον Εισαγγελέα και παίρνεις μια εισαγγελική παραγγελία την οποία και δίνεις στο Α.Τ της περιοχής σου. Στη συνέχεια ο Αξιωματικός Υπηρεσίας θα τον/τους καλέσει στο τμήμα και θα τους εκφράσει τα παράπονα εκ μέρους σου καθώς και όλες τις νόμιμες διαδικασίες. Συνήθως οι περισσότεροι μετά από αυτό φοβούνται. Αλλιώς υπάρχει και δεδικασμένο, δες εδώ

Και πάλι δεν είναι σίγορο οτι θα έχει αποτέλεσμα. Το έχω κάνει σε παρόμοια περίπτωση, ειδοποιήθηκε ο ένοικος που ενοχλούσε από το τμήμα, δεν πήγε ποτέ, δε μπορούσαν να τον υποχρεώσουν με κάποιο τρόπο να πάει. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...