Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, di maria kun είπε

και γω κατι αναλογο-σε κατι μηνες εχω βγαλει ενα τεραστιο backlog με καμια 150 απο ταινιες ξενογλωσσες δεκαδες σειρες και anime/ χιλιαδες ωρες gaming/βιβλια και αλλα τετοια,ακομα χειροτερα επειδη ειμαι σε σπιτι οχι σε γραφειο μπορω να γλυτωνω και χρονο απο απλα πραγματα που θα εκανα στην καθημερινοτητα μου,παρολαυτα και γω σαν σεκιουριτι συστηνομαι σε φιλους  γνωστους και νεες γνωριμιες και σιγουρα φαινεται καπως,να σου πω και γω το ιδιο θα ενιωθα αν ημουν στην θεση τους

Έχεις τελειώσει σχολή σεκιούριτι κ είσαι σε αυτή τη θέση;

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, john dee είπε

Βύσμα μέσα στην εταιρία χρειάζεται να έχεις για να πας σε κορυφαία φύλαξη.

Φυσικά, αν πάρεις την ποθητή καλή θέση φύλακα, μετά δε φτάνει μόνο το βύσμα.

Θα χρειαστεί ν' αποδείξεις ότι είσαι και υπεύθυνος για τη θέση που έχεις τοποθετηθεί.

Ο πελάτης δεν είναι κορόιδο, κι αν είσαι τρόμπας θα πάρεις πόδι.

Βύσμα ξεβύσμα συνήθως πλέον θέλει να χεις βγάλει ένα ιεκ τύπου και εννοείται να χεις άδεια σε ισχύ. :P 

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, john dee είπε

Φυσικά, αν πάρεις την ποθητή καλή θέση φύλακα, μετά δε φτάνει μόνο το βύσμα.

Θα χρειαστεί ν' αποδείξεις ότι είσαι και υπεύθυνος για τη θέση που έχεις τοποθετηθεί.

Σε μια αγοραπωλησία γνώρισα παλικάρι που ήταν σε ειδικές χρηματαποστολες (νόμο σε νόμο και εξωτερικό) σε θωρακισμένο με συνοδία και από ότι είχε πει ήταν 300€ το δρομολόγιο με δύο δρομολόγια την εβδομάδα.

Δεν θυμάμαι την εταιρία, αλλά αν ίσχυε (γιατί φαίνεται μεγααααλο ποσο) μιλάμε για απίστευτη δουλειά. 

Αυτός βυζμα εννοείται...

Δημοσ.
23 ώρες πριν, kourkoumpini είπε

όχι. γιαυτο και πήγα για σπουδές ξανά  στα 32. 

Άξιος 

Στις 9/7/2019 στις 7:54 ΜΜ, kleo1 είπε

για πείτε, είστε ευχαριστημένοι με τη δουλειά σας;

Δεν αναφέρομαι για το μισθό που σχεδόν όλοι γκρινιάζουν ότι παίρνουν ψίχουλα. Ούτε για τις συνθήκες πχ υπερωρίες.

Απλά αν σας αρέσει το αντικείμενο και μόνο που ασχολείστε.

πχ Είναι κάποιος καθηγητής σε φροντιστήριο, αφήνουμε στην άκρη αν πληρώνεται καλά ή αν δουλεύει 10 ώρες την ημέρα. Κοιτάμε μόνο αν αυτό που κάνει του αρέσει.

Δε χρειάζεται να αναφέρετε τι δουλειά κάνετε, δεν έχει και τόση σημασία.

Προσωπικά το αντικείμενο της εργασίας μου δε μου αρέσει κατά 50%. Το ένα κομμάτι δηλαδή που κάνω το σιχαίνομαι. Με το δεύτερο κομμάτι είμαι οκ.

Δε θα ήθελα να αναφέρω την εργασία

Εγω θα πω την άποψη μου , που είναι διαφορετική .

Καταρχιν για να κανείς μια δουλειά την εχεις επιλέξει .

Αν όχι δεν είσαι δέντρο με ρίζες , κουνήσου. 

Ειμαι 45 και εχω δουλέψει σε 4 από τις μεγαλυτερες εταιρίες της Ελλάδας . Και οι 4 είναι στις πρώτες 50 συγκεκριμένα .

Ξεκινησα σας new entry με βασικό μισθό .

Ολες οι δουλειές έχουν τα up και τα down τους . Αυτά που σου αρέσουν να κανείς , κάποια που δεν σου αρέσουν και 

καποια που μισείς να κανείς .

Καθε εταιρία και κάθε εργοδότης εχει την δίκη της κουλτούρα και φιλοσοφία με τα καλά της κα τα άσχημα της .

Αυτο που αλλάζει και ανάλογα με αυτό κανείς και τις ανάλογες υποχωρήσεις εινα όταν βάζεις το pin 

στο atm στο τέλος του μήνα, τι ποσό γράφει .

Δημοσ.
2 ώρες πριν, 26ska είπε

Έχεις τελειώσει σχολή σεκιούριτι κ είσαι σε αυτή τη θέση;

Ναι αυτό το κλασσικό των κεκ. Βέβαια όπως αναφέρουν τα παιδιά σε πολύ πολύ μεγάλο βαθμό  στο συγκεκριμένο τομέα ισχύουν τα χειρότερα σε συνθήκες εργασίας μισθό υπερωρίες και ένα σωρό άλλα 

1 ώρα πριν, john dee είπε

Βύσμα δεν είχα από ραντομ αγγελία πήγα. Όσο για τα υπόλοιπα που αναφέρεις ισχύουν απόλυτα. Ειδικά από την στιγμή που είδα περί τίνος πρόκειται είμαι τυπικός σε όλα 

Δημοσ.

Μακάρι να μιλάγαμε όλοι για τις δικές μας δουλειές και όχι για το που δουλεύουμε σε άλλους και μακάρι να ήταν πιο συνηθισμένη η ερώτηση "Τι επιχείρηση έχεις;" παρά η "Πού δουλεύεις;".  Αλλά με 60%+ φόρους στους ελεύθερους επαγγελματίες μάλλον θα παραμείνει όνειρο αυτό...

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, john dee είπε

Και αν μιλάγαμε όλοι για την επιχείρησή μας κι όχι για το που δουλεύουμε σε άλλους, για μας ποιος θα δούλευε;

Συνεργάτες στην επιχείρηση.

Δημοσ.

Οι συνθήκες και ο μισθός είναι μια χαρά ο χαζός ο Έλληνας είναι ο χειρότερος πελάτης σε ότι έχει να κάνει με αυτά που περιμένει ενώ πληρώνει ψίχουλα 

Δημοσ.
Στις 9/7/2019 στις 6:54 ΜΜ, kleo1 είπε

Δεν αναφέρομαι για το μισθό που σχεδόν όλοι γκρινιάζουν ότι παίρνουν ψίχουλα. Ούτε για τις συνθήκες πχ υπερωρίες.

πχ Είναι κάποιος καθηγητής σε φροντιστήριο, αφήνουμε στην άκρη αν πληρώνεται καλά ή αν δουλεύει 10 ώρες την ημέρα. Κοιτάμε μόνο αν αυτό που κάνει του αρέσει.

Προσωπικά το αντικείμενο της εργασίας μου δε μου αρέσει κατά 50%. Το ένα κομμάτι δηλαδή που κάνω το σιχαίνομαι. Με το δεύτερο κομμάτι είμαι οκ.

Καλά είναι. 

Το αντικείμενο είναι αρκετά ενδιαφέρον και το κυριότερο η δουλειά αρκετά χαλαρή (σε γενικές γραμμές).

Ήμουν σε άλλη δουλειά που με άρεσε πάρα πολύ το αντικείμενο με πολλά λεφτά, αλλά οι συνθήκες της εκεί βιομηχανίας ήταν ψιλοχάλια.

Πολύ καλύτερα τώρα, αν και το αντικείμενο είναι απλά καλό.

Με την καμία δεν θα καθόμουν εάν δεν με άρεσε καθόλου το αντικείμενο ή είχα 50% που απεχθάνομαι.

Σε τέτοιες περιπτώσεις δεν αποδίδεις απλά, και να είμαι ένας τύπος που δεν κάνει καλά την δουλειά του δεν το αντέχω.

Πάντα προσωπικά γούστα.

|

|

Στις 10/7/2019 στις 2:34 ΠΜ, Iris_89 είπε

Πλέον ναι. Βρήκα επιτέλους μια δουλειά σε εταιρεία που πολλοί φοράνε παντόφλες στο γραφείο και αν γουστάρω μπορώ να σκάσω με unicorn onesie 😂

Βλέπω υιοθετήσατε εκεί στην αγγλετέρα το Σκανδιναβικό μοντέλο:P 

Όλοι στο γραφείο μου είναι είτε με κάλτσες (όταν κάθονται βγάζουν τα παπούτσια) είτε με τα κροκς/σαγιονάρα. Ακόμη και άτομα με κουστούμια βγάζουν το παπουτσάκι.

Κάποιες φορές νιώθω ότι δουλεύω σε παραλία με γερμανούς τουρίστες...-_-

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, Bas23 είπε

Θα πω τα δικά μου αν και μάλλον θα με πείτε κακομαθημένο γιατί η αλήθεια είναι ότι έχω μια δουλειά που σε ο,τι έχει σχέση με θέματα μισθολογικά, αδειών, ασφάλειας, μέρες δουλειάς από σπίτι κλπ είναι απλά άψογη. Λίγα μέρη στον κόσμο προσφέρουν αντίστοιχο package και ειδικά για κάποιον που έρχεται από Ελλάδα και που έχει δει πως άλλοι υποφέρουν δεν γίνεται να έχεις παράπονο. 

Αλλά θα βασιστώ κυρίως στο main point της ερώτησης: Αν μ' αρέσει το αντικείμενο. 

Καταρχάς είμαι εξωτερικό. Το αντικείμενο εργασίας βασίζεται σε αυτό που σπούδασα. Λάτρευα αυτό που σπούδασα αλλά λάτρευα μια πλευρά του αντικειμένου με την οποία δεν ασχολούμαι εδώ. Βασικά αφότου ήρθα εδώ, ένιωσα ότι παρά τις συνθήκες/μισθούς κλπ που ηταν όλα κομπλέ, ο οργανισμός είναι σχεδιασμένος με ένα τρόπο που δεν αφήνει άτομα που βρίσκονται στην θέση μου ν' ανέβουν. 'Η τουλάχιστον η άνοδος είναι πολύ σπάνια από τη θέση που είμαι στην ακριβώς επόμενη γιατί η θέση μου (παρόλο που έχω σπουδάσει αυτό που απαιτείται για την επόμενη θέση) δεν επιτρέπει ιδιαίτερες επαφές/εμπειρία με άτομα στην απο πάνω θέση. Ασχολούμαι κυρίως με το να χτίζω και να διατηρώ το data infrastructure και λοιπά εργαλεία που οι απο πάνω χρησιμοποιούν για να κάνουν πράγματα που είναι πιο κοντά στο αντικείμενο μου. Και οι ακόμη πιο πάνω δεν θεωρούν ότι η εμπειρία στο infrastructure οδηγεί στις απαραίτητες γνώσεις για την από πάνω θέση. Οπότε για τις από πάνω θέσεις παίρνουν συνήθως άτομα με κατάλληλη εμπειρία από άλλους οργανισμούς. Προσωπικά μετά από 3 χρόνια βαρέθηκα το infrastructure αλλά βρίσκομαι στην θέση που δεν έχω το κουράγιο με όσα συμβαίνουν γύρω να κυνηγήσω δουλειά αλλού. Ακριβώς γιατί όπου και να πάω ουσιαστικά θα ανταλλάξω μισθό και άλλα σημαντικά πράγματα με (πιθανή) επαγγελματική ικανοποίηση. Πιστεύω στον εαυτό μου και σε όσα μπορώ να κάνω. Στις σπουδές μου τελείωσα πρώτος στο τμημα μου και τις συνέχισα με υποτροφία σε ενα απ το καλυτερα Πανεπιστήμια του κόσμου. Την θέση μου εδώ την πήρα σε διαγωνισμό 500 (καταρτισμένων) ατόμων και πραγματικά πιστεύω ότι θα είχα τις δυνατότητες να το κυνηγήσω κάπου αλλού. Αλλά απ' την άλλη έχω βολευτεί σε μία θέση που μπορεί να μου δίνει ό,τι χρειάζομαι για την υπόλοιπη ζωή μου αρκεί να αποδεχθώ ότι θα βαριέμαι τη ζωή μου 8 ώρες την ημέρα (προς το παρόν βαράω και υπερωρίες - πληρωμένες - αλλά μελλοντικά δεν θα υπάρχει λόγος να κάθομαι παραπάνω), ότι πνίγω όλες τις προσδοκίες που πάντα είχα για επαγγελματική εξέλιξη και ότι απλά δέχομαι ότι θα προσπαθώ να απολαύσω όσο περισσότερο μπορώ τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας και τις άδειες μου εκμεταλλευόμενος τις υψηλές αποδοχές. 

βρίσκομαι σε μια πολύ παράλληλ θέση. 

και εγώ βρίσκομαι έξω, και δουλεύω κυρίωςαπό το σπίτι, αλλά ειμαι ops σε ενα τερας backend για iptv τα τελευταία χρόνια. πριν ήμουν σε τμήμα αρχιτεκτονικής. 

Αρχισα ξανά πριν 2.5 μιση χρόνια τις πολεμικές τέχνες, αγόρασα μια βέσπα καιτα καλοκαίρια γυρνάω την αμερικάνικη ήπειρο αφού τις υπερωρίες τις βάζω στην άκρη για μετά.(απο το καλοκαιρι του 2016 εώς σήμερα έχω επισκεφτεί 22 πολιτείες, κάνει 2 ταξίδια απο δυτική ακτη εώς ανατολικη, και είδα όλες τις επαρχίες του Καναδά)

Πλέον βρίσκω άλλες δουλειές πολύ πιο ενδιαφέρουσες, αλλά δεν με πάει η καρδιά να αφήσω τέτοιο βόλεμα. Σου προτείνω να βρεις τον εαυτό σου

Για μισθούς να μην πούμε γιατί τα ποσά σε ops/devops ειναι αστρονομικά για την ελληνική πραγματικότητα

Επεξ/σία από headbanger
Δημοσ.

Η προηγούμενη μου δουλειά μου άρεσε. Αρχικά σε κατάστημα με πελάτες που είχαν θεματάκια αλλά μου άρεσε η εξυπηρέτηση τους. Αργότερα στην ίδια εταιρία στα κεντρικά σε θέση υπεύθυνου. Πήγαινα κάθε μέρα με χαμόγελο και η κάθε μέρα είχε ενδιαφέρον.

Η τωρινή δουλειά είναι βαρετή και ανούσια (έτσι το βλέπω) αλλά πληρώνει ικανοποιητικά. Αρκετά βήματα πίσω από αυτό που έκανα (πάλι έχω να κάνω με πελάτες) αλλά πολύ καλύτερες προοπτικές εξέλιξης.

Ταυτόχρονα ψάχνω για κάτι άλλο μιας και πολλές μέρες απλά θέλω να παραιτηθώ :) 

Δημοσ.
22 ώρες πριν, jackess είπε

και εγώ είμαι στο 3ο αμάξι, μηχανή, σπίτι, ανακαινίζω για να νοικιάσω άλλο και ετοιμάζομαι να ανοίξω ιδιωτικό πάρκινγκ στα 23 μου!!

22 ώρες πριν, jackess είπε

και καθαρίζω κοντά 1μιση χιλιάρικο το μήνα

Sorry δεν θέλω να αμφισβητήσω αυτά που γράφεις αλλά όλα τα παραπάνω με 1.5k δεν είναι εφικτό να γίνουν εκτός αν πάρεις δάνεια (που με 1.5k δύσκολο)

Δημοσ.
9 hours ago, randomcat said:

μακάρι να ήταν πιο συνηθισμένη η ερώτηση "Τι επιχείρηση έχεις;" παρά η "Πού δουλεύεις;"

Με την ευκαιρία αυτού που γράφεις, προχθές έκανα τοποθέτηση ένα αυτοκόλλητο σε ένα γραφείο. Απέναντι απ το γραφείο είναι μια σχολή οδηγών και όση ώρα έκανα τη δουλειά, ο δάσκαλος είχε κάτσει απέναντι και κοιτούσε. Μόλις τελειώνω έρχεται και με ρωτάει " που δουλεύεις παλικάρι? ". Μου έκανε τόση εντύπωση η απορία στο βλέμμα του όταν του είπα πως δουλέυω μόνος μου. Με κοίταξε σαν να χα 3 κεφάλια 😋

Δημοσ.
Στις 9/7/2019 στις 7:54 ΜΜ, kleo1 είπε

αντικείμενο IT SAM

μισθός 1600 καθαρά

δεν μου αρέσει αυτο που κανω

υπερωρίες οχι συχνα

24 λεπτά πριν, snarp7 είπε

Sorry δεν θέλω να αμφισβητήσω αυτά που γράφεις αλλά όλα τα παραπάνω με 1.5k δεν είναι εφικτό να γίνουν εκτός αν πάρεις δάνεια (που με 1.5k δύσκολο)

1.5 κ με ενοικιο δεν φτανει ουτε για εξοδους 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...