AristidisZ Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 13 ώρες πριν, kleo1 είπε Απλά αν σας αρέσει το αντικείμενο και μόνο που ασχολείστε. Αφήνοντας απέξω ώρες, μισθούς και λοιπά, προσωπικά νιώθω τυχερός και χαίρομαι που κάνω δουλειά που έχει 100% σχέση με το αντικείμενο που έχω σπουδάσει 2
jackess Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, di maria kun είπε Τι μου θύμισες. Μας το έκανε ένας μπάρμαν πριν καμιά δεκαετία (πασοκαρα ακόμα) και έγινε του κοκτέιλ εκείνης της περιόδου. Στα της ερώτησης. Έχω κάνει κάποιες δουλειές και σε δημόσιο και σε ιδιωτικό. Έχω σπουδάσει αλλά είχα βγάλει συγχρόνως και διάφορες βεβαιώσεις διπλώματα κτλ. Εδω και μήνες δουλεύω σαν σεκιουριτι. Αλλά μόνο στο τίτλο. Στη πράξη είναι σαν οδηγός επιφυλακής. Δεν θέλω να μπω σε τεχνικές λεπτομέρειες απλά είναι κάπως καβατζωτικη. Πόσο καβατζωτικη?? Tοσο που δεν κάνω τπτ απολύτως.Δούλεψα 3 φορές σαν δημόσιος υπάλληλος και αυτό που κάνω τώρα είναι πολύ πολύ πιο λίγο. Πληρώνομαι στα 800και κατι. Συνήθως στο 8ωρο μπορεί να μην χρειαστεί να κάνω τπτ και να έχω άπειρο ελευθερο χρόνο και κανέναν πάνω από το κεφάλι μου. Είμαι σε χώρο με ίντερνετ/κρεβάτι και άλλες ανέσεις βασικά σε σπίτι. Μπορώ να βλέπω ταινίες σειρές και να παίξω games η στο λαπτοπ η στο Switch και όλη την βάρδια. Η φυσικά να κάνω πράγματα που θα τα έκανα σπίτι. Φοράω πολιτικά φόρμες αθλητικές και γενικά πολλά μικρά τέτοια θετικά. Λοιπον Προσωπικά είμαι μπερδεμενος. Πολλές φορές νιώθω ότι ντρέπομαι για τον τίτλο της δουλειάς. Φυσικά και η δουλειά δεν είναι ντροπή δεν το εννοώ έτσι. Απλά όταν πχ γνωρίσω μια κοπέλα και μου πει με τι ασχολείσαι εσύ που τελείωσες πανεπιστήμιο λέω σεκιουριτι. Έχω φίλους που δουλεύουν περισσότερο (βάσικα ότι και να κάνεις είναι περισσότερο) και παίρνουν λιγότερα. Είναι όμως κάτι. Εγώ δεν κάνω τπτ. Δεν προσφέρω τπτ. Από την άλλη βέβαια το παραδέχομαι ότι ειδικά για σημερινα δεδομένα ή δουλειά είναι φάντασμα. Δεν υπάρχει. Πως θα νιώθατε? ΥΓ ξέχασα προοπτική στο αντικείμενο δεν υπάρχει φυσικά ενώ υπάρχει σταθερότητα για το μέλλον αν μείνω Θα μιλήσω και για το αντικείμενο μου αλλά σχολιάζοντας το δικό σου. Αφού έκλεισα ένα μαγαζί που μου είχε δώσει ο παππούς μου και τσακώθηκα με τον συνεργάτη μου (ταπετσαρίες αυτοκινήτων, πουλμαν κλπ) έψαχνα κάτι γρήγορο. Σπουδές δεν ακολούθησα διότι μόλις τέλειωσα το σχολείο έπιασα το μαγαζί. Δε με ενδιέφεραν ιδιαίτερα τα λεφτά παρά μόνο να είναι ξεκούραστο διότι μου είχε βγει η παναγία με τις ταπετσαρίες (Άνοιγα 7 το πρωί και έκλεινα 11-11μιση το βράδυ για αρκετό καιρό) Ο σκοπός μου ήταν να κάνω υπομονή κανα δυο χρόνια να πάρω κάτι λεφτά που περίμενα και να φύγω έξω. Τύχαινε ο τότε κολλητός μου και δούλευε σεκιούριτι σε μία πολύ ωραία φύλαξη που ουσιαστικά η δουλειά του ήταν να παίζει με το κινητό, να πίνει το καφεδάκι του και να ρυθμίζει το air condition στην αρέσκεια του. Με πείθει λοιπόν να μπω στο επάγγελμα με την δικαιολογία πως θα με "χώσει" να δουλεύουμε μαζί (ήταν δυο άτομα ανα βάρδια) αλλά λίγο πριν πάρω την άδεια στα χέρια μου παραιτείται. Αρχίζω λοιπόν να ψάχνω καμιά θέση και πολύ γρήγορα βρήκα μία απίστευτα ξεκούραστη σε ρεσεψιόν πολύ μεγάλης ασφαλιστικής που δεν είχε καμία σχέση με ασφάλεια, σεκιούριτι κλπ. Σαν να με είχαν νοικιάσει. Φυσικά τα λεφτά ήταν πολύ άσχημα με αυτά που έβγαζα πριν (έπαιρνα περίπου 600€ καθαρά τότε) αλλά γύρναγα σπίτι μου ατσαλάκωτος και ξεκούραστος γεμάτος όρεξη. Ένα χρόνο μετά, έχοντας άριστες σχέσεις με την εταιρία "σεκιούριτι" που είχα προσληφθεί αρχικά αλλά και με τον "πελάτη", μεταφέρθηκα λίγο μακριά μεν αλλά σε πολύ καλύτερη θέση, ως "προαγωγή". Τώρα η δουλειά μου είναι να κάθομαι στο γραφείο μου, στο air condition μου με το laptop μου να παίζω games, youtube, ταινίες και μουσική. Δουλεύω μία φορά το μήνα βγάζοντας πρόγραμμα για τους φύλακες, κανονίζω τις αλλαγές τους όποτε και αν το χρειαστούν, συνεργάζομαι με τη συντήρηση για την ασφάλεια του κτηρίου (όπως και κάμερες, συναγερμούς κλπ μιας και έχω Α + Β άδεια ηλεκτρονικού εγκαταστάτη) και επεμβαίνω όταν γίνει το οτιδήποτε (ή χτυπήσει συναγερμός/πυρασφάλεια), συν κάποιες άλλες μικρές αρμοδιότητες (όπως να καλύψω φύλακα σε περίπτωση ανάγκης). Αυτή είναι η δουλειά μου. Είμαι ευχαριστημένος; ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ. Ουσιαστικά δεν κάνω ΤΙΠΟΤΑ και καθαρίζω κοντά 1μιση χιλιάρικο το μήνα με τις υπερωρίες. Έχει προοπτική; Ίσως, ίσως όχι. Πόσο πιο πάνω να πας όταν ξεκινάς από σεκιούριτι; Και στα χαρτιά, προσωπικό ιεπυα φαίνεσαι. Και όταν ρωτάς τι δουλειά κάνεις, με μία λέξη "σεκιουριτι" απαντάς. Και ναι έχω φάει πολυυυ καζουρα για το "σεκιουριτιλίκι" και ας βγάζω πολλά παραπάνω από τον μέσο καφετζή που την είδε μπαρίστα στο μιλάνο. Το μεγάλο πρόβλημα με την δουλειά μας είναι πως όλοι, όταν τους πεις ότι ασχολείσαι με security, νομίζουν πως είσαι στον ηλεκτρικό να φωνάζεις στους γέρους ή σε κάνα κατάστημα μην κλέψουν κάνα βρακί και παίρνεις 350€. Κανένας δεν γνωρίζει πως είναι ένας ταχύτατα αναπτυσσόμενος κλάδος με πολλά παρακλάδια ως προσωπικό. Και ειδικά την τελευταία 5-10ετία στην Ελλάδα που υπάρχει τεράστια έλλειψη στο προσωπικό μιας και κανένας δεν θέλει να γίνει "σεκιουριτάς" έχουν ανέβει αρκετά και οι μισθοί όπως και οι παροχές. (Πριν κάποιο καιρό έψαχνα φύλακα για 12 μέρες το μήνα εργασία, 4*12ωρα + 8*8ωρα, 549€ και ο κόσμος απλά δεν γούσταρε να δουλέψει ως φύλακας) Τι θέλω να πω με όλο το κατεβατό : ΠΟΤΕ, μα ΠΟΤΕ δε πρέπει να ντρέπεσαι για τον τίτλο της ΔΟΥΛΕΙΑΣ σου. ΟΤΙ και να κάνεις!! Όταν ξεκίνησα ως φύλακας πραγματικά ΝΤΡΕΠΟΜΟΥΝ να πω τι δουλειά κάνω. Ακόμα και κοντινοί μου φίλοι (από τον στρατό) με κορόιδεψαν και είχα σκεφτεί να μην συνεχίσω!! Αυτοί ακόμα κατηγορούν το κράτος για την ανεργία, τρώνε από τους γονείς τους και εγώ είμαι στο 3ο αμάξι, μηχανή, σπίτι, ανακαινίζω για να νοικιάσω άλλο και ετοιμάζομαι να ανοίξω ιδιωτικό πάρκινγκ στα 23 μου!! Να ξέρεις πως αν είσαι καλός στη δουλειά σου και το κυνηγήσεις θα πάρεις προαγωγή 100% είτε ως επόπτης, αρχιφύλακας ή υπεύθυνος ασφαλείας. ΟΥΦ!! ΠΟΛΛΑ ΕΓΡΑΨΑ!! Επεξ/σία 10 Ιουλίου 2019 από jackess 4
Φέτα Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 Εκτός των άλλων είμαι ΚΑΙ στον χώρο της εκπαίδευσης (ιδιωτική). Το σιχαίνομαι όσο δε πάει. Πιστεύω ότι αν καθόμουν απέναντι από έναν τοίχο και μιλούσα, περισσότερα θα καταλάβαινε ο τοίχος. Δεν έχει κανένα μα κανένα νόημα, έρχονται πληρώνουν για να πάρουν το χαρτί κι εγώ πρέπει να παριστάνω τον καθηγητή απλά για να δικαιολογούνται τα χρήματα που δίνουν. 34 λεπτά πριν, jackess είπε Θα μιλήσω και για το αντικείμενο μου αλλά σχολιάζοντας το δικό σου. Αφού έκλεισα ένα μαγαζί που μου είχε δώσει ο παππούς μου και τσακώθηκα με τον συνεργάτη μου (ταπετσαρίες αυτοκινήτων, πουλμαν κλπ) έψαχνα κάτι γρήγορο. Σπουδές δεν ακολούθησα διότι μόλις τέλειωσα το σχολείο έπιασα το μαγαζί. Δε με ενδιέφεραν ιδιαίτερα τα λεφτά παρά μόνο να είναι ξεκούραστο διότι μου είχε βγει η παναγία με τις ταπετσαρίες (Άνοιγα 7 το πρωί και έκλεινα 11-11μιση το βράδυ για αρκετό καιρό) Ο σκοπός μου ήταν να κάνω υπομονή κανα δυο χρόνια να πάρω κάτι λεφτά που περίμενα και να φύγω έξω. Τύχαινε ο τότε κολλητός μου και δούλευε σεκιούριτι σε μία πολύ ωραία φύλαξη που ουσιαστικά η δουλειά του ήταν να παίζει με το κινητό, να πίνει το καφεδάκι του και να ρυθμίζει το air condition στην αρέσκεια του. Με πείθει λοιπόν να μπω στο επάγγελμα με την δικαιολογία πως θα με "χώσει" να δουλεύουμε μαζί (ήταν δυο άτομα ανα βάρδια) αλλά λίγο πριν πάρω την άδεια στα χέρια μου παραιτείται. Αρχίζω λοιπόν να ψάχνω καμιά θέση και πολύ γρήγορα βρήκα μία απίστευτα ξεκούραστη σε ρεσεψιόν πολύ μεγάλης ασφαλιστικής που δεν είχε καμία σχέση με ασφάλεια, σεκιούριτι κλπ. Σαν να με είχαν νοικιάσει. Φυσικά τα λεφτά ήταν πολύ άσχημα με αυτά που έβγαζα πριν (έπαιρνα περίπου 600€ καθαρά τότε) αλλά γύρναγα σπίτι μου ατσαλάκωτος και ξεκούραστος γεμάτος όρεξη. Ένα χρόνο μετά, έχοντας άριστες σχέσεις με την εταιρία "σεκιούριτι" που είχα προσληφθεί αρχικά αλλά και με τον "πελάτη", μεταφέρθηκα λίγο μακριά μεν αλλά σε πολύ καλύτερη θέση, ως "προαγωγή". Τώρα η δουλειά μου είναι να κάθομαι στο γραφείο μου, στο air condition μου με το laptop μου να παίζω games, youtube, ταινίες και μουσική. Δουλεύω μία φορά το μήνα βγάζοντας πρόγραμμα για τους φύλακες, κανονίζω τις αλλαγές τους όποτε και αν το χρειαστούν, συνεργάζομαι με τη συντήρηση για την ασφάλεια του κτηρίου (όπως και κάμερες, συναγερμούς κλπ μιας και έχω Α + Β άδεια ηλεκτρονικού εγκαταστάτη) και επεμβαίνω όταν γίνει το οτιδήποτε (ή χτυπήσει συναγερμός/πυρασφάλεια), συν κάποιες άλλες μικρές αρμοδιότητες (όπως να καλύψω φύλακα σε περίπτωση ανάγκης). Αυτή είναι η δουλειά μου. Είμαι ευχαριστημένος; ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ. Ουσιαστικά δεν κάνω ΤΙΠΟΤΑ και καθαρίζω κοντά 1μιση χιλιάρικο το μήνα με τις υπερωρίες. Έχει προοπτική; Ίσως, ίσως όχι. Πόσο πιο πάνω να πας όταν ξεκινάς από σεκιούριτι; Και στα χαρτιά, προσωπικό ιεπυα φαίνεσαι. Και όταν ρωτάς τι δουλειά κάνεις, με μία λέξη "σεκιουριτι" απαντάς. Και ναι έχω φάει πολυυυ καζουρα για το "σεκιουριτιλίκι" και ας βγάζω πολλά παραπάνω από τον μέσο καφετζή που την είδε μπαρίστα στο μιλάνο. Το μεγάλο πρόβλημα με την δουλειά μας είναι πως όλοι, όταν τους πεις ότι ασχολείσαι με security, νομίζουν πως είσαι στον ηλεκτρικό να φωνάζεις στους γέρους ή σε κάνα κατάστημα μην κλέψουν κάνα βρακί και παίρνεις 350€. Κανένας δεν γνωρίζει πως είναι ένας ταχύτατα αναπτυσσόμενος κλάδος με πολλά παρακλάδια ως προσωπικό. Και ειδικά την τελευταία 5-10ετία στην Ελλάδα που υπάρχει τεράστια έλλειψη στο προσωπικό μιας και κανένας δεν θέλει να γίνει "σεκιουριτάς" έχουν ανέβει αρκετά και οι μισθοί όπως και οι παροχές. (Πριν κάποιο καιρό έψαχνα φύλακα για 12 μέρες το μήνα εργασία, 4*12ωρα + 8*8ωρα, 549€ και ο κόσμος απλά δεν γούσταρε να δουλέψει ως φύλακας) Τι θέλω να πω με όλο το κατεβατό : ΠΟΤΕ, μα ΠΟΤΕ δε πρέπει να ντρέπεσαι για τον τίτλο της ΔΟΥΛΕΙΑΣ σου. ΟΤΙ και να κάνεις!! Όταν ξεκίνησα ως φύλακας πραγματικά ΝΤΡΕΠΟΜΟΥΝ να πω τι δουλειά κάνω. Ακόμα και κοντινοί μου φίλοι (από τον στρατό) με κορόιδεψαν και είχα σκεφτεί να μην συνεχίσω!! Αυτοί ακόμα κατηγορούν το κράτος για την ανεργία, τρώνε από τους γονείς τους και εγώ είμαι στο 3ο αμάξι, μηχανή, σπίτι, ανακαινίζω για να νοικιάσω άλλο και ετοιμάζομαι να ανοίξω ιδιωτικό πάρκινγκ στα 23 μου!! Να ξέρεις πως αν είσαι καλός στη δουλειά σου και το κυνηγήσεις θα πάρεις προαγωγή 100% είτε ως επόπτης, αρχιφύλακας ή υπεύθυνος ασφαλείας. ΟΥΦ!! ΠΟΛΛΑ ΕΓΡΑΨΑ!! Καταρχήν συγχαρητήρια για ό,τι έχεις πετύχει αλλά να ξέρεις ότι είσαι απλά τυχερός. Σχολιάζω το κείμενο σου διότι εδώ που δουλεύω τυχαίνει να εκπαιδεύονται και για security. Μπορώ λοιπόν κυριολεκτικά να σου βρω πάνω από 200 άτομα που έχουν πάρει το χαρτί και παίρνουν 3 και 60 (πολλοί δε παίρνουν ούτε αυτά). Εννοείται υπερωρίες απλήρωτες και φυσικά ούτε λόγος για νυχτερινά. Και κλασικά 1 μήνας μέσα (τουλάχιστον). Οπότε δυστυχώς αυτός είναι ο κανόνας. Στην ελλάδα όσο καλός και να είσαι αυτό που μετράει πρώτα είναι το βύσμα. Και δυστυχώς έχω δει άτομα να είναι αστέρια σε αυτό που κάνουν (κάποιοι και μαθητές μου) αλλά να χάνουν θέσεις από άτομα που δεν μπορείς να τα εμπιστευτείς ούτε να σου πετάξουν τα σκουπίδια στον κάδο. Να είναι καλά οι γνωριμίες όμως. Ειλικρινά πιστεύεις ότι όποιος επιλέξει να πάει "σεκιουριτάς" θα είναι αραχτός στον υπολογιστή όπως είσαι εσύ; Γιατί εγώ πιθανότερο θεωρώ να κόβει βόλτες μέσα στον ήλιο με το αλεξίσφαιρο παρέα. Το λάθος που κάνεις είναι ότι αναγάγεις την προσωπική σου εμπειρία σε κανόνα. Στα 1000 άτομα 1 θα βρεθεί στη δική σου θέση. Η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική 5 1
jackess Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 23 λεπτά πριν, Φέτα είπε Εκτός των άλλων είμαι ΚΑΙ στον χώρο της εκπαίδευσης (ιδιωτική). Το σιχαίνομαι όσο δε πάει. Πιστεύω ότι αν καθόμουν απέναντι από έναν τοίχο και μιλούσα, περισσότερα θα καταλάβαινε ο τοίχος. Δεν έχει κανένα μα κανένα νόημα, έρχονται πληρώνουν για να πάρουν το χαρτί κι εγώ πρέπει να παριστάνω τον καθηγητή απλά για να δικαιολογούνται τα χρήματα που δίνουν. Καταρχήν συγχαρητήρια για ό,τι έχεις πετύχει αλλά να ξέρεις ότι είσαι απλά τυχερός. Σχολιάζω το κείμενο σου διότι εδώ που δουλεύω τυχαίνει να εκπαιδεύονται και για security. Μπορώ λοιπόν κυριολεκτικά να σου βρω πάνω από 200 άτομα που έχουν πάρει το χαρτί και παίρνουν 3 και 60 (πολλοί δε παίρνουν ούτε αυτά). Εννοείται υπερωρίες απλήρωτες και φυσικά ούτε λόγος για νυχτερινά. Και κλασικά 1 μήνας μέσα (τουλάχιστον). Οπότε δυστυχώς αυτός είναι ο κανόνας. Στην ελλάδα όσο καλός και να είσαι αυτό που μετράει πρώτα είναι το βύσμα. Και δυστυχώς έχω δει άτομα να είναι αστέρια σε αυτό που κάνουν (κάποιοι και μαθητές μου) αλλά να χάνουν θέσεις από άτομα που δεν μπορείς να τα εμπιστευτείς ούτε να σου πετάξουν τα σκουπίδια στον κάδο. Να είναι καλά οι γνωριμίες όμως. Ειλικρινά πιστεύεις ότι όποιος επιλέξει να πάει "σεκιουριτάς" θα είναι αραχτός στον υπολογιστή όπως είσαι εσύ; Γιατί εγώ πιθανότερο θεωρώ να κόβει βόλτες μέσα στον ήλιο με το αλεξίσφαιρο παρέα. Το λάθος που κάνεις είναι ότι αναγάγεις την προσωπική σου εμπειρία σε κανόνα. Στα 1000 άτομα 1 θα βρεθεί στη δική σου θέση. Η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική Καταρχάς σε ευχαριστώ. Να σημειώσω πως συμφωνώ 100% και πως είμαι απίστευτα τυχερός για τη θέση και την εταιρία που εργάζομαι. Μάλιστα όταν άρχισα να στέλνω βιογραφικά έστειλα μαζικά σε 4 εταιρίες στις 9 το πρωί. 9 και 5 μου απάντησε η εταιρία που εργάζομαι τώρα Δεύτερον μετράει αρκετά στην θέση μου το πτυχίο ηλεκτρονικού που έχω μιας και χωρίς αυτό δεν μπορείς να πάρεις την άδεια. Επίσης συμφωνώ απίστευτα στο ότι πάρα πολλές θέσεις είναι για πέταμα, με απίστευτη εκμετάλλευση, 12 ώρες στον ήλιο κλπ κλπ Θυμάμαι και εγώ όταν έδινα και έκανα μαθήματα, στο τμήμα μου υπήρχε μόνο άλλο ένα παλικάρι που στρόφαρε. Όλοι οι υπόλοιποι/υπόλοιπες ήταν, θα το πω ευγενικά, για τα μπάζα. 30 φορές να επαναλαμβάνει καθηγητής βασικά πράγματα και να μην μπορούν να καταλάβουν ούτε το 10%. Κάποιοι να νομίζουν ότι είναι μαγκάιβερ και άλλοι αστυνομικοί "ε και αν δουλεύω σε σούπερ μάρκετ και δω κάποιον να κλέβει θα του πω να το δώσει πίσω αλλιώς θα τον σπάσω στο ξύλο- κάνω πολεμικές τέχνες εγώ βλέπεις". Με το κείμενο μου εκτός του σχολίου περί ντροπής θέλω να εκφράσω πως υπάρχουν και καλές θέσεις όπως και κακές (καταστήματα, σουπερ μάρκετ, ΔΕΚΟ), καλές εταιρίες όπως και κακές, ακριβώς όπως σε όλους τους κλάδους - ακριβώς όπως υπάρχουν καλοί σεφ υπάρχουν και κακοί (εντάξει οι φύλακες είναι επι το πλείστον σφύρα μου )
Φέτα Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 10 λεπτά πριν, jackess είπε Καταρχάς σε ευχαριστώ. Να σημειώσω πως συμφωνώ 100% και πως είμαι απίστευτα τυχερός για τη θέση και την εταιρία που εργάζομαι. Μάλιστα όταν άρχισα να στέλνω βιογραφικά έστειλα μαζικά σε 4 εταιρίες στις 9 το πρωί. 9 και 5 μου απάντησε η εταιρία που εργάζομαι τώρα Δεύτερον μετράει αρκετά στην θέση μου το πτυχίο ηλεκτρονικού που έχω μιας και χωρίς αυτό δεν μπορείς να πάρεις την άδεια. Επίσης συμφωνώ απίστευτα στο ότι πάρα πολλές θέσεις είναι για πέταμα, με απίστευτη εκμετάλλευση, 12 ώρες στον ήλιο κλπ κλπ Θυμάμαι και εγώ όταν έδινα και έκανα μαθήματα, στο τμήμα μου υπήρχε μόνο άλλο ένα παλικάρι που στρόφαρε. Όλοι οι υπόλοιποι/υπόλοιπες ήταν, θα το πω ευγενικά, για τα μπάζα. 30 φορές να επαναλαμβάνει καθηγητής βασικά πράγματα και να μην μπορούν να καταλάβουν ούτε το 10%. Κάποιοι να νομίζουν ότι είναι μαγκάιβερ και άλλοι αστυνομικοί "ε και αν δουλεύω σε σούπερ μάρκετ και δω κάποιον να κλέβει θα του πω να το δώσει πίσω αλλιώς θα τον σπάσω στο ξύλο- κάνω πολεμικές τέχνες εγώ βλέπεις". Με το κείμενο μου εκτός του σχολίου περί ντροπής θέλω να εκφράσω πως υπάρχουν και καλές θέσεις όπως και κακές (καταστήματα, σουπερ μάρκετ, ΔΕΚΟ), καλές εταιρίες όπως και κακές, ακριβώς όπως σε όλους τους κλάδους - ακριβώς όπως υπάρχουν καλοί σεφ υπάρχουν και κακοί (εντάξει οι φύλακες είναι επι το πλείστον σφύρα μου ) αυτό ακριβώς που έγραψα στην αρχή του ποστ μου. χαίρομαι που δεν είμαι εγώ ο παράλογος και δε συμβαίνει μόνο σε μένα. Να πω την αλήθεια αυτά που γράφεις τα είχα γράψει αλλά τα έσβησα πριν υποβάλλω το ποστ. Και δυστυχώς ναι, το επιβεβαιώνω. Οι περισσότεροι σε αυτόν τον τομέα είναι για γέλια. Και το κορυφαίο που μου είπανε και ακόμα γελάω. Από ένα σεκιουριτά είχαν κλέψει το κινητό του εν ώρα εργασίας.
jackess Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 6 λεπτά πριν, Φέτα είπε αυτό ακριβώς που έγραψα στην αρχή του ποστ μου. χαίρομαι που δεν είμαι εγώ ο παράλογος και δε συμβαίνει μόνο σε μένα. Να πω την αλήθεια αυτά που γράφεις τα είχα γράψει αλλά τα έσβησα πριν υποβάλλω το ποστ. Και δυστυχώς ναι, το επιβεβαιώνω. Οι περισσότεροι σε αυτόν τον τομέα είναι για γέλια. Και το κορυφαίο που μου είπανε και ακόμα γελάω. Από ένα σεκιουριτά είχαν κλέψει το κινητό του εν ώρα εργασίας. Γελάς δε γελάς, στο δίπλα εργοστάσιο μπήκαν με όπλο για να πάρουν το κινητό του φύλακα πριν περίπου 1 χρόνο. Εν το μεταξύ έχω παραδείγματα και ιστορίες απο κακούς φύλακες να φάνε και οι κότες. Γενικά πολύ παρεξηγημένο επάγγελμα αλλά με αυτούς που το δουλεύουν...λογικό... -ΟΦΤΟΠΙΚ- Spoiler Εν το μεταξύ φύλακας έμενε μακριά και οι βενζίνες κόστιζαν. Δούλευε 20 μέρες το μήνα και ήθελε 100 ευρώ βενζίνες. Έρχεται και μου ζητάει : -Θέλω να δουλέψω λιγότερο -Γιατί; -Να έρχομαι 20 φορές το μήνα και καίω πολλά σε βενζίνες και δε μου μένουν μετά. -Και τι θες; Υπερωρίες; -Κόψε μου 5-6 μέρες να γλιτώσω λεφτά -Μα αν σου κόψω 5-6 μέρες θα πέσεις αρκετά στο μισθό -Ναι αλλά δε θα χαλάω τόσα σε βενζίνες -ΟΦΤΟΠΙΚ 1
pontez2 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 Ναι. Μετά απο εμπειρία σε ιδιωτικές εταιρίες, στο δημόσιο 2 χρόνια (προ του 2005), στο εξωτερικό, επέστρεψα Ελλάδα διότι η θέση ηταν ακριβως αυτό που ειχα τελειώσει και ήθελα να κάνω. Και όχι μονο αυτό, αλλά υπάρχει και η διάθεση να τη προσαρμόζω ανάλογα με τα θέλω μου (τα οποία προφανως και οι μεγάλοι δέχονται σε μεγάλο βαθμό) αλλά και να κινούμαι σε άλλους τομείς που μου αρέσουν (πχ το εκπαιδευτικό κομμάτι) Τα λεφτά είναι καλά για κάποιον που ειναι εργένης, ειναι λίγα για κάποιον με οικογένεια. Ομως ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Ελλάδα με τη παρεά σου και την οικογένειά σου ή εξωτερικο με καλά λεφτά;
alexioannou Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 9 ώρες πριν, di maria kun είπε Τι μου θύμισες. Μας το έκανε ένας μπάρμαν πριν καμιά δεκαετία (πασοκαρα ακόμα) και έγινε του κοκτέιλ εκείνης της περιόδου. Στα της ερώτησης. Έχω κάνει κάποιες δουλειές και σε δημόσιο και σε ιδιωτικό. Έχω σπουδάσει αλλά είχα βγάλει συγχρόνως και διάφορες βεβαιώσεις διπλώματα κτλ. Εδω και μήνες δουλεύω σαν σεκιουριτι. Αλλά μόνο στο τίτλο. Στη πράξη είναι σαν οδηγός επιφυλακής. Δεν θέλω να μπω σε τεχνικές λεπτομέρειες απλά είναι κάπως καβατζωτικη. Πόσο καβατζωτικη?? Tοσο που δεν κάνω τπτ απολύτως.Δούλεψα 3 φορές σαν δημόσιος υπάλληλος και αυτό που κάνω τώρα είναι πολύ πολύ πιο λίγο. Πληρώνομαι στα 800και κατι. Συνήθως στο 8ωρο μπορεί να μην χρειαστεί να κάνω τπτ και να έχω άπειρο ελευθερο χρόνο και κανέναν πάνω από το κεφάλι μου. Είμαι σε χώρο με ίντερνετ/κρεβάτι και άλλες ανέσεις βασικά σε σπίτι. Μπορώ να βλέπω ταινίες σειρές και να παίξω games η στο λαπτοπ η στο Switch και όλη την βάρδια. Η φυσικά να κάνω πράγματα που θα τα έκανα σπίτι. Φοράω πολιτικά φόρμες αθλητικές και γενικά πολλά μικρά τέτοια θετικά. Λοιπον Προσωπικά είμαι μπερδεμενος. Πολλές φορές νιώθω ότι ντρέπομαι για τον τίτλο της δουλειάς. Φυσικά και η δουλειά δεν είναι ντροπή δεν το εννοώ έτσι. Απλά όταν πχ γνωρίσω μια κοπέλα και μου πει με τι ασχολείσαι εσύ που τελείωσες πανεπιστήμιο λέω σεκιουριτι. Έχω φίλους που δουλεύουν περισσότερο (βάσικα ότι και να κάνεις είναι περισσότερο) και παίρνουν λιγότερα. Είναι όμως κάτι. Εγώ δεν κάνω τπτ. Δεν προσφέρω τπτ. Από την άλλη βέβαια το παραδέχομαι ότι ειδικά για σημερινα δεδομένα ή δουλειά είναι φάντασμα. Δεν υπάρχει. Πως θα νιώθατε? ΥΓ ξέχασα προοπτική στο αντικείμενο δεν υπάρχει φυσικά ενώ υπάρχει σταθερότητα για το μέλλον αν μείνω "Τι μου θύμισες. Μας το έκανε ένας μπάρμαν πριν καμιά δεκαετία (πασοκαρα ακόμα) και έγινε του κοκτέιλ εκείνης της περιόδου" Λογικά εγώ θα ήμουν.Διοτι σε όσους το έφτιαχνα δεν το είχαν ξανά δοκιμάσει. Μιλάμε για το caipirinia malibu. Γιατί το caipirinia με casassa ήταν απλά τραγικο,αφου μιλάμε για ρούμι της χειρότερης ποιότητας.
jackess Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 7 λεπτά πριν, bexonu είπε @jackess Παντα ο ανειδικευτος εργατης εχει πιο πολλα χρηματα απο ενα παιδι που θα μπει στο πανεπιστήμιο να φαει 5-6 χρονια σε σπουδες. Οι αλβανοι εργατες/τεχνιτες στα 25 τους ειχαν 10 εκατομυρια δραχμες στην τραπεζα, ποσο που ΚΑΝΕΝΑΣ 25ρης ελληνας δεν ειχε. Οταν σπουδασεις ειναι μια επενδυση για οταν θα εισαι 40, 50, 60 κλπ τοτε που ο ανειδικευτος ακομα θα κυνηγάει το μεροκάματο. Χωρις χαρτι μακρια δε θα φτασεις. ΦΙλικα. Δεν νομίζω να έθιξα πουθενά τους σπουδαστές. Εγώ θα αρπάξω όσα μπορώ μέχρι την προικοδότηση του ΜΤΝ που περιμένω και θα επενδύσω σε real estate σε εστίαση γιατί πολύ απλά δεν έχω κανένα σοβαρό χαρτί στα χέρια μου. Η κοπέλα μου που είναι χρηματοοικονομική σύμβουλος και λογίστρια β κατηγορίας παίρνει ακόμα τον βασικό-στα 28 της- και ελπίζει για αύξηση στο μέλλον. Σίγουρα ένα χαρτί σε βοηθάει και είναι μια επένδυση για το μέλλον και εννοείται πως εγω σαν εργάτης θα ψάχνω το μεροκάματο στα 50 μου ΑΛΛΑ το χαρτί δεν εξασφαλίζει, απλά βοηθάει. Ειδικά στην Ελλάδα.
Bas23 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Θα πω τα δικά μου αν και μάλλον θα με πείτε κακομαθημένο γιατί η αλήθεια είναι ότι έχω μια δουλειά που σε ο,τι έχει σχέση με θέματα μισθολογικά, αδειών, ασφάλειας, μέρες δουλειάς από σπίτι κλπ είναι απλά άψογη. Λίγα μέρη στον κόσμο προσφέρουν αντίστοιχο package και ειδικά για κάποιον που έρχεται από Ελλάδα και που έχει δει πως άλλοι υποφέρουν δεν γίνεται να έχεις παράπονο. Αλλά θα βασιστώ κυρίως στο main point της ερώτησης: Αν μ' αρέσει το αντικείμενο. Καταρχάς είμαι εξωτερικό. Το αντικείμενο εργασίας βασίζεται σε αυτό που σπούδασα. Λάτρευα αυτό που σπούδασα αλλά λάτρευα μια πλευρά του αντικειμένου με την οποία δεν ασχολούμαι εδώ. Βασικά αφότου ήρθα εδώ, ένιωσα ότι παρά τις συνθήκες/μισθούς κλπ που ηταν όλα κομπλέ, ο οργανισμός είναι σχεδιασμένος με ένα τρόπο που δεν αφήνει άτομα που βρίσκονται στην θέση μου ν' ανέβουν. 'Η τουλάχιστον η άνοδος είναι πολύ σπάνια από τη θέση που είμαι στην ακριβώς επόμενη γιατί η θέση μου (παρόλο που έχω σπουδάσει αυτό που απαιτείται για την επόμενη θέση) δεν επιτρέπει ιδιαίτερες επαφές/εμπειρία με άτομα στην απο πάνω θέση. Ασχολούμαι κυρίως με το να χτίζω και να διατηρώ το data infrastructure και λοιπά εργαλεία που οι απο πάνω χρησιμοποιούν για να κάνουν πράγματα που είναι πιο κοντά στο αντικείμενο μου. Και οι ακόμη πιο πάνω δεν θεωρούν ότι η εμπειρία στο infrastructure οδηγεί στις απαραίτητες γνώσεις για την από πάνω θέση. Οπότε για τις από πάνω θέσεις παίρνουν συνήθως άτομα με κατάλληλη εμπειρία από άλλους οργανισμούς. Προσωπικά μετά από 3 χρόνια βαρέθηκα το infrastructure αλλά βρίσκομαι στην θέση που δεν έχω το κουράγιο με όσα συμβαίνουν γύρω να κυνηγήσω δουλειά αλλού. Ακριβώς γιατί όπου και να πάω ουσιαστικά θα ανταλλάξω μισθό και άλλα σημαντικά πράγματα με (πιθανή) επαγγελματική ικανοποίηση. Πιστεύω στον εαυτό μου και σε όσα μπορώ να κάνω. Στις σπουδές μου τελείωσα πρώτος στο τμημα μου και τις συνέχισα με υποτροφία σε ενα απ το καλυτερα Πανεπιστήμια του κόσμου. Την θέση μου εδώ την πήρα σε διαγωνισμό 500 (καταρτισμένων) ατόμων και πραγματικά πιστεύω ότι θα είχα τις δυνατότητες να το κυνηγήσω κάπου αλλού. Αλλά απ' την άλλη έχω βολευτεί σε μία θέση που μπορεί να μου δίνει ό,τι χρειάζομαι για την υπόλοιπη ζωή μου αρκεί να αποδεχθώ ότι θα βαριέμαι τη ζωή μου 8 ώρες την ημέρα (προς το παρόν βαράω και υπερωρίες - πληρωμένες - αλλά μελλοντικά δεν θα υπάρχει λόγος να κάθομαι παραπάνω), ότι πνίγω όλες τις προσδοκίες που πάντα είχα για επαγγελματική εξέλιξη και ότι απλά δέχομαι ότι θα προσπαθώ να απολαύσω όσο περισσότερο μπορώ τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας και τις άδειες μου εκμεταλλευόμενος τις υψηλές αποδοχές. Επεξ/σία 10 Ιουλίου 2019 από Bas23 2
Iris_89 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 11 ώρες πριν, TriLoBiTe είπε Tι λε' ρε συ για σένα είναι η ζωή!!!1! Τα καλα του να δουλευεις σε gaming company 😀 2
babality Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 δουλευω 12-16 ωρες τη μερα. αλλα μ'αρεσει. ειναι πληρως ελευθερο επαγγελμα και πολυ δημιουργικο.
rudigarcia222 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 3 ώρες πριν, alexioannou είπε Μιλάμε για το caipirinia malibu. οφτοπικ αυτο το κοκτειλ παιζει να ειναι και ενα γαματο λευκο χρωμα??και εγω αυτο επινα/κορυφη και σε γευση και σε εμφανιση
di maria kun Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 5 ώρες πριν, jackess είπε Τώρα η δουλειά μου είναι να κάθομαι στο γραφείο μου, στο air condition μου με το laptop μου να παίζω games, youtube, ταινίες και μουσική. και γω κατι αναλογο-σε κατι μηνες εχω βγαλει ενα τεραστιο backlog με καμια 150 απο ταινιες ξενογλωσσες δεκαδες σειρες και anime/ χιλιαδες ωρες gaming/βιβλια και αλλα τετοια,ακομα χειροτερα επειδη ειμαι σε σπιτι οχι σε γραφειο μπορω να γλυτωνω και χρονο απο απλα πραγματα που θα εκανα στην καθημερινοτητα μου,παρολαυτα και γω σαν σεκιουριτι συστηνομαι σε φιλους γνωστους και νεες γνωριμιες και σιγουρα φαινεται καπως,να σου πω και γω το ιδιο θα ενιωθα αν ημουν στην θεση τους
jackess Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 2 λεπτά πριν, di maria kun είπε και γω κατι αναλογο-σε κατι μηνες εχω βγαλει ενα τεραστιο backlog με καμια 150 απο ταινιες ξενογλωσσες δεκαδες σειρες και anime/ χιλιαδες ωρες gaming/βιβλια και αλλα τετοια,ακομα χειροτερα επειδη ειμαι σε σπιτι οχι σε γραφειο μπορω να γλυτωνω και χρονο απο απλα πραγματα που θα εκανα στην καθημερινοτητα μου,παρολαυτα και γω σαν σεκιουριτι συστηνομαι σε φιλους γνωστους και νεες γνωριμιες και σιγουρα φαινεται καπως,να σου πω και γω το ιδιο θα ενιωθα αν ημουν στην θεση τους ακριβώς αυτό!! βλέπω σειρές και games στη δουλειά και σπίτι έχω ελεύθερο χρόνο να ασχοληθώ με ότι θέλω!! παλιότερα δε μπορούσα να δω ούτε ένα επεισόδιο, να παίξω λίγο αφού για να δω έχανα το απόγευμα μου... το καλύτερο ++++ ειναι!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις