KostasKri Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 16 ώρες πριν, keysmith είπε βρίζω από την πρώτη μέρα που εμφανίστηκαν τα "νέα μινιμαλιστικά" λαπτοπ που πληρώνεις ένα κάρο λεφτά για να μην μπορείς να συνδέσεις ένα γ@μοφλασάκι.... Πληρώνεις 1500€ και σου δίνει ένα (ένα, 1, uno) usb και μάλιστα type-C.. Να το κάνω τι ρε ένα type-C? Στο θέμα μας τώρα. Μπράβο στην Vaio που το 2019 έχει ακριβώς τις θύρες που έχει το δικό μου θνητό των 300€ λαπτοπ 11.3'' μάρκας ACER του 2013 που ακόμα χρησιμοποιώ.. Με εξαίρεση το type-c που το δικό μου νετμπουκ δεν το έχει (καθώς δεν υπήρχε τότε) για να ήμαστε ακριβοδίκαιοι. Πάλι καλά πάντως που ακούμε μία θετική είδηση γιατί αλήθεια το αυτονόητο (δλδ η λειτουργικότητα του λαπτοπ που εξαρτάται από την συνδεσιμότητα σε μεγάλο βαθμό) πάει να καταργηθεί σε μία εκβιαστική μινιμαλιστικότητα που μας επέβαλαν οι έξω από εδώ (apple).. Υ.Γ. οι μαζόχιστές (τους λές και έτσι) που αρκούνται να συνδέουν αντάπτορες και hubs στην μία usb-c τους μπορούν να αναπτύξουν τα λογικά επιχειρήματά τους γιατί αυτό είναι καλύτερο. Είμαι έτοιμος να τα διαβάσω με ενδιαφέρον το σκεπτικό τους. Όπως μέχρι τώρα κουβαλούσες usbA φλασάκια, έτσι τώρα θα κουβαλάς usbC φλασάκια. Όπως κουβαλούσες hdmi καλώδιο, μπορείς τώρα usbC to HDMI. Το πρόβλημά σου είναι που πρέπει να αγοράσεις άλλα καλώδια πρακτικά; Το VGA πχ είναι άχρηστο σε πάρα πολλούς. ΓΙΑΤΊ να το έχω στο λάπτοπ μου; Δώσε μου usbC που κάνει τα πάντα! Επίσης, θεωρητικά οδεύουμε προς το να χρησιμοποιύμε μόνο usbC. Στην καλύτερη το μόνο που θα θες είναι ένα usbC to usbC για να το βάζεις για external display κτλ. Όλα αυτά βέβαια θα γίνουν αν οι manufacturers αποχωριστούν τις παλιές θύρες. Όσο τις κρατάνε, τόσο τα accessories των υπολογιστών θα μένουν στο 2010. Όπως ακριβώς και όταν ξεφορτωθήκαμε το headphone jack. Από τότε έχουν βγει άπειρα αξιοπρεπέστατα bluetooth ακουστικά και έχει πάει μπροστά η τεχνολογία. 2
keysmith Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, KostasKri είπε Επίσης, θεωρητικά οδεύουμε προς το να χρησιμοποιύμε μόνο usbC. Ναι "θεωρητικά".. Στην πράξη το 2019 (και όχι το 2029) δεν αρκεί ένα (1) usb και μάλιστα type C. Δεν ξέρω αν πρέπει να το εξηγήσω παραπάνω νομίζω είναι ηλίου φαεινότερο. αυτά που γράφεις θα τα δούμε σε 10 χρόνια και ΑΝ τότε ΘΑ είναι έτσι (και αυτό είναι αμφίβολο αν ρωτάς εμένα). Σαν παλιός πληροφορικός είχα ακούσει ότι και το usb-1 των 90s θα τα αντικαθιστούσε όλα ή έστω τα περισσότερα. Μέχρι να κερδίσει ένα σύστημα, άλλα δύο βύσματα ξαπροβάλανε που τελικά ήταν καλύτερα για την δουλειά που το ήθελαν. Δεν τα πήγε άσχημα (δε λέω) και χάρι σε αυτό ξεφορτωθήκαμε ps/2, rs-232 (σειριακή συνήθως), db-25 (parallel συνήθως) και στο τέλος και τα SCSI (το είχαν κάτι δίσκοι, κάτι scanners κτλ). Μέχρι να το κάνει όμως και για αυτά, συνυπήρχε και κανένας δεν διανοούταν να δώσει μηχάνημα χωρίς rs-232 και όλες τις άλλες θύρες. Η προσδοκία κάποιων να τρέξουν το μέλλον σήμερα δεν τους ακολουθεί από την πραγματικότητα. Τόσο υλικό εκεί έξω ούτε άχρηστο είναι ούτε το αντικαθιστά επειδή η apple θέλει 1 usb-c. Και αυτό το υλικό θέλει τις θύρες του. Σήμερα (σήμερα όχι το 2029) τα φλασάκια είναι type-A στην συντριπτική τους πλειοψηφία και αν δεν κάποιος σε μοναχικό περιβάλλον ελιτιστών (δλδ ακόμα και να έχεις εσύ type C φλασσάκι ο μέσος συνάδελφος που θα σου δώσει ή πάρει αρχεία θα φέρει type A). Και type A θα έχουν ποντίκια (ασύρματα ή ενσύρματα) και όλα τα άλλα είναι ακόμα ειδικές περιπτώσεις (bt mouses που κάθε τόσο τα ψάχνει ο η/υ, type-C). Το ότι υπάρχει εναλλακτική δεν την κάνει σήμερα καλύτερη λύση από την κλασσική. Δλδ δεν θα πετάξω εγώ το μονιτόρ μου για να πάρω νέο με usb-C ούτε θα συμβιβαστώ σε αντάπτορες της κακιάς ώρας. Για να μην τα πολυλογούμε η σημερινή αναλογία που έχουν τα σοβαρά (λέω σοβαρά της apple δεν είναι) laptop είναι 2 type A ένα Type-C για το μέλλον. Επίσης στην πράξη ακόμα και η VGA χρειάζεται (στο λέω εγώ που συνδέω λαπτοπ σε παρουσιάσεις ότι 1 στους 20 προτζέκτορες έχει hdmi καλώδιο στο δημόσιο για παράδειγμα) και δεν είναι κακό και να υπάρχει. Τέλος πάντων επειδή έχουμε ξανα-τσακωθεί για το θέμα. Όπως βολεύεται ο καθένας, εγώ έχω μάθει και χρειάζομαι όλες τις πόρτες ενός μέσου λάπτοπ και σε usb θέλω πολλές (3Α+1C ή έστω 2-1 για το σήμερα). Όποιος διαφωνεί, είπαμε.. υπάρχουν dongles, hubs δικαίωμά του να τα προτιμά. Υ.Γ. Κανείς δεν ξεφορτώθηκε τα 3.5mm ακουστικά. Οι κατασκευαστές το θέλουν για δικό τους συμφέρον. Μια χαρά είναι τα δικά μου (και πλήθος άλλου εξοπλισμού που λειτουργεί με 3.5mm) και δεν θέλω να τα αλλάξω. Προτιμώ και θα το κάνω όσο μπορώ να πάρω κινητό που μου δίνει την θύρα. Επεξ/σία 10 Ιουλίου 2019 από keysmith 1
korakios Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 Κάκιστες εντυπώσεις από VAIO σε θέμα υποστήριξης drivers και αναβάθμισης λογισμικού από εποχής μετάβασης win7 σε win10. Όλα τα κομμάτια είχαν υποστήριξη αλλά η κασονι δεν άφηνε , με μονόδρομο χακιες των inf files .... τώρα δεν ξέρω τι κάνει αλλά η ρετσινιά έμεινε . Από θέμα ποιότητας πάντως ήταν τίμιες σειρές . 1
fsbmaniac Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 Tο brand vaio δεν εχει καμμια σχεση με τα laptop που κυκλοφορουσαν πριν το 2014. Πλεον μιλαμε για bussiness grade models...ψαξτε λιγο
apos Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 13 ώρες πριν, asmilon είπε Γιατι αυτο το Vaio ειναι Sony? Μα έκανα πολύ συγκεκριμένη παράθεση!
polaki Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 Στις 9/7/2019 στις 6:46 ΜΜ, godmode είπε Ολες οι εταιρειες πηγαινουν στην εποχη των ασυρματων συσκευων, με ολα ασυρματα και η Sony βαζει κι αλλα καλωδια #SAD Vaio stands for innovations 🤣 Excuse me, τί ακριβώς σχέση έχει η SONY με τα VAIO?
keysmith Δημοσ. 11 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2019 18 λεπτά πριν, Regulus είπε Ναι αλλά παράλληλη θύρα δεν είδα!!! είδες όμως όλες όσες χρησιμοποιούνται σήμερα και για πολλούς είναι (όλες) απαραίτητες.
KostasKri Δημοσ. 11 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, keysmith είπε Ναι "θεωρητικά".. Στην πράξη το 2019 (και όχι το 2029) δεν αρκεί ένα (1) usb και μάλιστα type C. Δεν ξέρω αν πρέπει να το εξηγήσω παραπάνω νομίζω είναι ηλίου φαεινότερο. αυτά που γράφεις θα τα δούμε σε 10 χρόνια και ΑΝ τότε ΘΑ είναι έτσι (και αυτό είναι αμφίβολο αν ρωτάς εμένα). Σαν παλιός πληροφορικός είχα ακούσει ότι και το usb-1 των 90s θα τα αντικαθιστούσε όλα ή έστω τα περισσότερα. Μέχρι να κερδίσει ένα σύστημα, άλλα δύο βύσματα ξαπροβάλανε που τελικά ήταν καλύτερα για την δουλειά που το ήθελαν. Δεν τα πήγε άσχημα (δε λέω) και χάρι σε αυτό ξεφορτωθήκαμε ps/2, rs-232 (σειριακή συνήθως), db-25 (parallel συνήθως) και στο τέλος και τα SCSI (το είχαν κάτι δίσκοι, κάτι scanners κτλ). Μέχρι να το κάνει όμως και για αυτά, συνυπήρχε και κανένας δεν διανοούταν να δώσει μηχάνημα χωρίς rs-232 και όλες τις άλλες θύρες. Η προσδοκία κάποιων να τρέξουν το μέλλον σήμερα δεν τους ακολουθεί από την πραγματικότητα. Τόσο υλικό εκεί έξω ούτε άχρηστο είναι ούτε το αντικαθιστά επειδή η apple θέλει 1 usb-c. Και αυτό το υλικό θέλει τις θύρες του. Σήμερα (σήμερα όχι το 2029) τα φλασάκια είναι type-A στην συντριπτική τους πλειοψηφία και αν δεν κάποιος σε μοναχικό περιβάλλον ελιτιστών (δλδ ακόμα και να έχεις εσύ type C φλασσάκι ο μέσος συνάδελφος που θα σου δώσει ή πάρει αρχεία θα φέρει type A). Και type A θα έχουν ποντίκια (ασύρματα ή ενσύρματα) και όλα τα άλλα είναι ακόμα ειδικές περιπτώσεις (bt mouses που κάθε τόσο τα ψάχνει ο η/υ, type-C). Το ότι υπάρχει εναλλακτική δεν την κάνει σήμερα καλύτερη λύση από την κλασσική. Δλδ δεν θα πετάξω εγώ το μονιτόρ μου για να πάρω νέο με usb-C ούτε θα συμβιβαστώ σε αντάπτορες της κακιάς ώρας. Για να μην τα πολυλογούμε η σημερινή αναλογία που έχουν τα σοβαρά (λέω σοβαρά της apple δεν είναι) laptop είναι 2 type A ένα Type-C για το μέλλον. Επίσης στην πράξη ακόμα και η VGA χρειάζεται (στο λέω εγώ που συνδέω λαπτοπ σε παρουσιάσεις ότι 1 στους 20 προτζέκτορες έχει hdmi καλώδιο στο δημόσιο για παράδειγμα) και δεν είναι κακό και να υπάρχει. Τέλος πάντων επειδή έχουμε ξανα-τσακωθεί για το θέμα. Όπως βολεύεται ο καθένας, εγώ έχω μάθει και χρειάζομαι όλες τις πόρτες ενός μέσου λάπτοπ και σε usb θέλω πολλές (3Α+1C ή έστω 2-1 για το σήμερα). Όποιος διαφωνεί, είπαμε.. υπάρχουν dongles, hubs δικαίωμά του να τα προτιμά. Υ.Γ. Κανείς δεν ξεφορτώθηκε τα 3.5mm ακουστικά. Οι κατασκευαστές το θέλουν για δικό τους συμφέρον. Μια χαρά είναι τα δικά μου (και πλήθος άλλου εξοπλισμού που λειτουργεί με 3.5mm) και δεν θέλω να τα αλλάξω. Προτιμώ και θα το κάνω όσο μπορώ να πάρω κινητό που μου δίνει την θύρα. Ωραία τα είπες και συμφωνώ στα περισσότερα. Ως του κλάδου κι εγώ, προσπαθώ να είμαι μπροστά. Προφανώς και δεν έχω εξαλείψει τα USB-A φλασάκια, αλλά αυτά που αγοράζω είναι both A & C για να τα χρησιμοποιώ παντού. Επίσης το να έχω 1-2 dongles στην τσάντα μου δεν μου φαίνεται τόσο τρομερά δύσκολο. Επιπλέον στο γραφείο, έχοντας λάπτοπ με USB-C (HP Probook), με ένα καλώδιο συνδέομαι σε docking station και κάνω την δουλειά μου. Πριν λίγο καιρό που είχα EliteBook, το docking station του ήταν διαφορετικό και δεν μπορούσες να το συνδέσεις όπου ήθελες. Δεν προσπαθώ να σε πείσω, αλλά να σου δείξω ότι δεν είναι και τόσο τρομερό όσο το κάνουν όλοι να δείχνει. ΥΓ. Το ένα thunderbolt 3 που ανέφερες, για μένα, εσένα και όσους διαβάζουν ένα tech forum πιθανώς είναι αδιανόητο(ούτε εγώ θα το αγόραζα). Για κάποιον ο οποίος όμως το θέλει για απλή χρήση και με ένα cloud account μέσα, η έξτρα μπαταρία που χώρεσαν μέσα στην θέση όλων βυσμάτων είναι priceless. Οι tech enthusiasts και αυτοί που αξιοποιούν πλήρως αυτά που αγοράζουν είναι ένα πολύ μικρό ποσοστό. Δηλαδή η μητέρα μου που της αγόρασα ένα Dell Laptop που έχει HDMI, ένα σκασμό USB-A, ethernet κτλ τι ακριβώς θα τα κάνει; Πρέπει να καταλάβουμε πως εμείς είμαστε η μειονότητα των χρηστών, και το να κρίνουμε κάποιες συσκευές είναι λάθος όταν προφανώς δεν απευθύνονται σε μας. Επεξ/σία 11 Ιουλίου 2019 από KostasKri
FishFIsh Δημοσ. 11 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2019 Στις 9/7/2019 στις 8:21 ΜΜ, apos είπε Ναι αλλά δεν είναι SONY Μα πως μου διέφυγε... πόσο ανόητος μπορεί να είμαι;...
geophi Δημοσ. 11 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2019 Για όσους δεν γνωρίζουν πως να το συνδέσουν, έχω να τους πω ότι δεν είναι τίποτα. Συνδέεις τα ψιψιψίνια με τα κοκοψόψαρα.
Regulus Δημοσ. 11 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2019 22 ώρες πριν, keysmith είπε είδες όμως όλες όσες χρησιμοποιούνται σήμερα και για πολλούς είναι (όλες) απαραίτητες. Χιούμορ έκανα φίλε μου (άσχετα που το CNC που έχω λειτουργεί με παράλληλη σύνδεση). Πάντως θα ήθελα να δω το ίδιο και από άλλους κατασκευαστές. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα