Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαι μισθωτός στον ιδιωτικό τομέα.

Δεν έχω κανένα άλλο εισόδημα 

Εχω στο όνομα μου μόνο ενα αμάξι και φολοξενουμαι από τους γονείς μου.

Πως γίνεται να βγάζω στην φορολογική χρεωστικό 480 ευρω?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, koulkos είπε

Αποδείξεις έβαλες στον 049;

Αυτό. Για μέχρι 10.000 εισόδημα περίπου, πρέπει να δηλώσεις το 10% σε αποδείξεις.

Επεξ/σία από gokuthelegend
Δημοσ.
2 ώρες πριν, antonisask είπε

γινεται,οταν ο λογιστης δεν ξερει την τυφλα του ή δεν προλαβαινει να σε ενημερωνει ή δεν ενδιαφερεται να σε ενημερωνει ή ολα μαζι.αλλαξε λογιστη.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, antonisask είπε

Το "Είμαι μισθωτός στον ιδιωτικό τομέα" ξέρεις δεν βοηθάει και πολύ ώστε να καταλάβουμε το ύψος του εισοδήματος σου.

Όπως επίσης το "Εχω στο όνομα μου μόνο ενα αμάξι" δεν βοηθάει και πολύ ώστε να καταλάβουμε το ύψος των τεκμηρίων που σε επιβαρύνει.

Δημοσ.

Μου κάνουν τρομερή εντύπωση τέτοιες ερωτήσεις.

"Είμαι μισθωτός και έχω ένα αμάξι, γιατί μου βγάζει χρεωστικό 480 ευρώ;".

Η συμπλήρωση της δήλωσης για μισθωτό με ένα αμάξι μόνο που φιλοξενείται από γονείς παίρνει κυριολεκτικά ΔΥΟ λεπτά,

βάζεις αποδείξεις στο 049, συμπληρώνεις το ΑΦΜ του ατόμου που σε φιλοξενεί και τελείωσες.

Πες ότι είναι πολύπλοκο αυτό και δεν μπορείς να το κάνεις μόνος σου, το να λες όμως "είμαι απλά μισθωτός και μου βγάζει χρεωστικό, γιατί;;"

ΔΕΝ δικαιολογείται, δηλαδή αν παίρνεις 3 χιλιάρικα τον μήνα από την δουλειά σου θα ήταν περίεργο να φορολογηθείς; Δεν είναι χρήσιμο στοιχείο το

να αναφέρεις και ΠΟΣΑ παίρνεις;

Υποθέτοντας ότι δεν παίρνεις κανάν τρελό μισθό, το μόνο που απομένει είναι το ότι δεν πέρασες αποδείξεις, ελπίζω να γνωρίζεις το ότι πρέπει να κάνεις αγορές

με ΚΑΡΤΑ για μίνιμουμ το 10% του εισοδήματος σου (πλέον 15% για το 2019), οι οποίες εμφανίζονται αυτόματα στην δήλωση όταν κλικάρεις στο πεδίο με τα έξοδα και μόλις τις περάσεις, λογικά

θα πέσεις στο Μηδενικό εκκαθαριστικό.

Αν όχι, πληρώνεις φόρο 22% για το ποσό που λείπει και που δεν έχεις κάνει αγορές.

Και όλα αυτά ξανά υποθέτοντας ότι δεν έχεις κανά τρελό αμάξι που σου ανεβάζει το τεκμήριο, αλλά κανά μικρό που δικαιολογείται από τον μισθό σου.

Επισκέπτης
Δημοσ.
9 ώρες πριν, antonisask είπε

Ο λογιστής σου τι λέει γι' αυτό?

Δημοσ.

Η χρέωση οφείλεται στο τεκμαρτό εισόδημα που έχεις λόγω αντικειμενικών δαπανών. Σε τέτοια περίπτωση σε φορολογούν για το υπολογισμένο τεκμαρτό εισόδημα με το καθεστώς ελεύθερου επαγγελματία, δηλαδή φόρος από το πρώτο ευρώ συν προκαταβολή για το επόμενο έτος. Για τον κωδικό 049 και τις αποδείξεις, μπορείς να μειώσεις το ποσόν του φόρου αν είχες εισοδήματα μισθωτού, συνταξιούχου ή αγρότη. Αν έχεις μηδενικό πραγματικό εισόδημα και ο φόρος προκύπτει από το τεκμαρτό εισόδημα δεν σου μειώνουν τίποτα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...