Papajohn Δημοσ. 18 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2004 Αντιγράφω απο το post μου στο divx μιας και εκεί δεν ακούγομαι και θέλω όσο το δυνατόν συντομότερη απάντηση! Χαίρεται, Έχω να σας κάνω μια πολύ σημαντική ερώτηση! Αυτή τη στιγμή περνάνε τα καλώδια στο νεα μας σπίτι και αποφασίσαμε στον χωραταξιή τοποθέτηση όλων των ηλεκτρονικών. Ολα καλα, ηχεια στεραωφωνικα, τηλεοράσεις αλλά ξεχάσαμε κάτι και ο ηλεκτρολόγος είναι στα τελειώματα! Λοιπόν, το στερεωφωνικό και η θέση της τηλεόρασης/DVD απέχουν μεταξύ τους 3 μέτρα περίπου και παρεμβάλεται το τζάκι. Το πρόβλημα είναι πως δεν μιλήσαμε καθόλου για τα κλώδια ήχου που φεύγουν απο το DVD και καταλήγουν στον ενισχυτή ωστε να τα περάσει απο τον τοίχο!! Μιας όμως και δεν έχω ιδιαίτερη σχέση με dvd decks και ενισχυτες, δεν γνωρίζω τι καλωδιο πρέπει να περαστεί για αυτή τη δουλεία, και αμφιβαλλω αν το ξέρει ο ηλεκτρολόγος! Για ενημερώστε με λιγο παιδια, είναι επίγον! Papajohn 2 τροποι υπαρχουν για να συνδεσεις dvd με ενισχυτη (εαν μιλαμε για av ενισχυτη) 1)coaxial 2)optical Kαι τα 2 ειναι καλωδια για ψηφιακη μεταδοση σηματος Εαν μιλας για ενισχυτη χωρις ψηφιακη εισοδο (ολοι οι καινουργιοι 5.1 εχουν μαζι με αποκωδικοποιητη dolby digital ,dts κ.λπ) τοτε θες stereo rca σε srereo rca Παιδιά SSSSSOOOOOOOSSSSSS!!! Όταν λέμε coaxial εννούμε το κλασσικό καλώδιο της κεραίας της τηλεόρασης;;; Τι είναι καλυτερο, αυτό ή μια οπτική ίνα;; Ποιο η διαφορα τους;;; ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΞΕΡΩ ΜΕΧΡΙ ΑΥΡΙΟ!!!! Papajohn Και κάτι ακόμα. Τι είδους πρέπει να είναι οι απολήξεις του καλωδίου στους τοίχους;;; Ευχαριστω οποιοσδήποτε απαντήσει, σίγουρα όμως, μέσα απ΄τη καρδιά μου!
stazzy Δημοσ. 19 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2004 Όταν λέμε coaxial για digital σήμα από τον ενισχυτή εννοούμε ενα μονοκλωνο RCA καλώδιο και όχι σαν αυτό της κεραίας της τηλεόρασης! Εννοείται ότι είναι καλύτερο το καλώδιο με οπτική ίνα, αλλά είναι τσουχτερή η τιμή του και δεν γνωρίζω αν ειναι εύκολο να τοποθετηθεί μεσα σε τοιχο... Οπότε ένα RCA θα έκανε τη δουλειά του μια χαρά... Α! Πέρασε και κανα καλώδιο στο ταβάνι για το option μελλοντικά του projector!!! Btw... Πολλοί AV Ενισχυτές υποστηρίζουν και OSD display για τις λειτουργίες τους και τη ρύθμισή τους... Οπότε σκέψου ίσως να οδηγούσες και ένα καλώδιο video από τον ενισχυτή στην τηλεόραση, όπως επίσης και ένα καλώδιο video απο το dvd για τον ενισχυτή! Ακούγεται λίγο κουλό, αλλά αυτό κάνω εγώ! DVD Video me RCA από το deck στον ενισχυτή και από ενισχυτή με RCA στην TV! :idea: Α! Και να μην ξεχάσω!!! Σκέφτηκες το σενάριο να ακούς την τηλεόραση από το στερεοφωνικό; TV Audio Out στον ΑV Ενισχυτή! Είναι πιο ζεστή η φωνή του Χατζηνικολάου μεσα από το κεντρικό ηχείο και το Sub!!! gl stazzy
Papajohn Δημοσ. 19 Μαρτίου 2004 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2004 Ευχαριστώ για την απάντηση!!! Όμως βλέπω οτι έχω μεγάλα κενά στο αντικείμενο. Κατ' αρχήν να σου πω πως ακόμη δεν έχω κάποια καλή συσκευή, όλα θα αγοραστούν στο μελλον οπότε τώρα κοιτάμε το καλο της εγκατάστασης. Απορίες: AV ενισχυτές? Τ' είναι τούτο?? Δηλαδή που χρειάζεται ενίσχυση το Video σήμα?? Για ποιο λόγο να πας το video σήμα στον ενισχυτή?? Εγώ φαντάζομαι την αγορά ενός καλού στερεωφωνικού (σχετικό αυτό. Εννοώ τα "καλά" ας πούμε που πουλάει η Ηλεκτρονική) και ενός DVD.. Αν απλά θέλω να βλέπω DVD με πολυκάναλο ήχο απλά θέλω ένα RCA ομοαξονικό καλώδιο. Αλήθεια σε τι είδους πρίζες καταλήγει? (ασχετο. Αυτό το καλώδιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί απο μια κάρτα ήχου αν ποτέ αποφασίσω να βάλω ενα media pc στη θέση του DVD deck και να έχω πολυκάναλο ήχο απο το pc/κάρτα ήχου στον ενισχυτή?) Προβολέας αποκλείεται και για το μέλλον, πολυυυ χλωμό. Για να έχω ήχο απο την TV στο stereo θέλω και δεύτερο καλώδιο?? Τί είδους?? papajohn
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2004 Papajohn, για να γεμίσεις τις απορείες σου α. πάρε το HITECH που βγήκε χθες γιατί έχει AV ενισχυτές β. πέρασε λίγο από το avforum Τώρα επειδή μάλλον τα θέλεις έτοιμα και τα βιάζεσαι: α. A/V Ενισχυτές - Επεξεργαστές Οι AV ενισχυτές αναλαμβάνουν να πάρουν-επεξεργαστούν-μετατρέψουν-μεταφέρουν μεγάλο ποσοστό εισόδων εικόνας και ήχου και να το δώσουν σε άλλη μορφή. Στον τομέα εικόνας πχ. επεμβαίνει ο scaler (βλ. Faroujia) για σωστότερη αλλαγή ανάλυσης ή διορθώνει την εικόνα από NTSC -> PAL ή βγάζει την εικόνα σε progressive. Στον τομέα του ήχου, μετατρέπει πχ. την είσοδο του DVD από optical καλώδιο της μορφής 5.1 DD σε 7.1 με DSP πρόγραμμα μεγάλου δωματίου. Πίστεψε με ο A/V ενισχυτής είναι βασικό μέρος ενός Home Cinema. β. Για την δική σου περίπτωση θα πρέπει να περάσεις καλώδια RCA μέσα στον τοίχο για 7.1 ηχεία. Επειδή όμως το να ξέρεις μόνο τα καλώδια είναι το λιγότερο, θα σου πρότεινα να ρωτήσεις κάποιο από τα ειδικά συνεργία που στήνουν τέτοια συστήματα. Πρέπει να ξέρεις σε ποια ακριβώς θέση στο δωμάτιο θα μπουν τα ηχεία, πως βάζουμε τα καλώδια μέσα στα κανάλια (όχι σε γωνίες αλλά πάντα σε καμπύλη μορφή γιατί χαλάει το καλώδιο). γ. Για να πάρεις πολυκάναλο ήχο από τον Η/Υ πρέπει να υπάρχει σύνδεση optical-ψηφιακή και στην κάρτα σου και στον ενισχυτή A/V ή στο DVD σαν audio-in αν έχει εξόδους για 5.1 τουλάχιστον ηχεία. δ. Για να ακούς τον ήχο της τηλεόρασης στο στερεωφονικό, πρέπει να συνδέσεις το line-out της τηλεόρασης με το AUX-in του στερεοφωνικού σου με στερεοφωνικό RCA. ΥΓ. Νομίζω ότι πέφτεις στα βαθιά χωρίς να έχεις προετοιμαστεί καθόλου. Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά τα παραπάνω είναι λίγα από τα βασικά που πρέπει να γνωρίζεις πριν φτάσεις στο "φύτεμα" των καλωδίων στα κανάλια. Καλή τύχη...
Papajohn Δημοσ. 19 Μαρτίου 2004 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2004 Φιλε μου ευχαριστώ!!! Όπως σωστά κατάλαβες, δεν έχω χρονο να ασχοληθώ θέλω απαντήσεις!! Τα καλώδια για τα ηχεία τα έχει περάσει ήδη ο ηλεκτρολόγος!, δεν πρόκειται να κάνω τίποτα εγώ. Απλά αυτός μου πε να ρωτήσω τι καλώδιο θέλω για τον ήχο, μιας και ούτε αυτός ήξερε τι καλώδιο να περάσει. Λοιπόν, στα βασικά, δεν βλέπω ποτέ να αγοράζω ειδικό AV ενισχυτή. Καλά θα ναι αν αγοράσω ενα πεντακάναλο στερεοφωνικό για το σαλόνι. Οπότε το RCA καλωδιο που μου είπαν είναι το σωστό για ψηφιακή μετάδοση aθdio?? papajohn
stazzy Δημοσ. 19 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2004 Και απλά να προσθέσω ότι AV δεν αφορά μόνο το video αλλά και τον ήχο... (AV audio-video Amplifier) Χμμμ, για να στήσεις από ένα basic home cinema μέχρι ένα hi end θα χρειαστείς έναν ενισχυτή ξεχωριστό... Κοινώς ένα ηχοσύστημα midi-mini (όχι κομματια δηλαδή) δεν νομίζω να μπορεί να αποδόσει 5.1 εως 7.1 ήχο. Δεν το εχω ψάξει γιατί πάντα γι αυτή τη δουλειά προσανατολιζόμουν σε dedicated amplifier... Πιθανώς να υπάρχουν, αλλά... Γι' αυτό στην αρχή παραξενεύτηκα με το γεγονός ότι ο ενισχυτής θα απέχει από το dvd 3m αφού έχω συνηθίσει την ιδέα AV-Amp και DVD-Deck να βρίσκονται στο ίδιο επιπλάκι ή τουλάχιστον σε γειτνιάζουσα θέση... Ρίξε μια ματιά για να πάρεις μια ιδέα! (Το βρήκα σε ένα διαφιμιστικό στο δρόμο) http://www.dvdworld.gr/hshowcat.php?cat=15.2.1.2 [edit] Ναι, ένα μονό RCA για το digital out από το dvd στο 5καναλο συγκρότημα θα σου κάνει τη δουλειά, αρκεί το στερεοφωνικό να δέχεται digital coaxial in! Διαφορετικά πρέπει να πάς σε descrete 5.1 (1 rca για κάθε κανάλι δηλαδή) από το dvd στο στερεοφωνικό. Αρκεί πάντα το dvd να βγάζει εξόδους για κάθε κανάλι ξεχωριστά και ο ενισχυτής σου να το δέχεται !!! Χάσιμο ε; Κουράγιο!
Papajohn Δημοσ. 19 Μαρτίου 2004 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2004 γ. Για να πάρεις πολυκάναλο ήχο από τον Η/Υ πρέπει να υπάρχει σύνδεση optical-ψηφιακή και στην κάρτα σου και στον ενισχυτή A/V ή στο DVD σαν audio-in αν έχει εξόδους για 5.1 τουλάχιστον ηχεία. δ. Για να ακούς τον ήχο της τηλεόρασης στο στερεωφονικό' date=' πρέπει να συνδέσεις το line-out της τηλεόρασης με το AUX-in του στερεοφωνικού σου με στερεοφωνικό RCA. [/quote'] γ. δηλαδή με αυτό το καλώδιο που είπα δεν θα μπορώ να μεταφέρω ήχο ψηφιακά απο μια ψηφιακή έξοδο της κάρτας ήχου στην ψηφιακή είσοδο του stereo όπως θα κάνω με το dvd?? δ. τι καλωδιο πρέπει να περάσω γι αυτό??? Papajohn
Papajohn Δημοσ. 19 Μαρτίου 2004 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2004 Και απλά να προσθέσω ότι AV δεν αφορά μόνο το video αλλά και τον ήχο... (AV audio-video Amplifier)Χμμμ' date=' για να στήσεις από ένα basic home cinema μέχρι ένα hi end θα χρειαστείς έναν ενισχυτή ξεχωριστό... Κοινώς ένα ηχοσύστημα midi-mini (όχι κομματια δηλαδή) δεν νομίζω να μπορεί να αποδόσει 5.1 εως 7.1 ήχο. Δεν το εχω ψάξει γιατί πάντα γι αυτή τη δουλειά προσανατολιζόμουν σε dedicated amplifier... Πιθανώς να υπάρχουν, αλλά... Γι' αυτό στην αρχή παραξενεύτηκα με το γεγονός ότι ο ενισχυτής θα απέχει από το dvd 3m αφού έχω συνηθίσει την ιδέα AV-Amp και DVD-Deck να βρίσκονται στο ίδιο επιπλάκι ή τουλάχιστον σε γειτνιάζουσα θέση... Ρίξε μια ματιά για να πάρεις μια ιδέα! (Το βρήκα σε ένα διαφιμιστικό στο δρόμο) http://www.dvdworld.gr/hshowcat.php?cat=15.2.1.2[/quote'] Και γω ένα καλό στερεοφωνικό σαλονιού εννοώ, σε κομμάτια αλλά όχι τα κομμάτια που μερικοί ίσως εννοόυν που κάνουν μισό εκτατομμύριο έκαστο. Κανένα stereo τον 600-700€, αυτά τα sony ας πούμε που πουλάνε. Papajohn
crAss Δημοσ. 19 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2004 auto pou exo kanei ego sto spiti mou einai prin apo ta sovatismata exo valei koufious plastikous solines kalodion ekei pou endexomenos tha eixa anagkes argotera gia kalodia Etsi opote xreiastei, aplos anoigo to koutaki kai pernao to kalodio (einai toso megaloi oi solines pou pernoun kalodio mazi me to visma tou apo mesa...) crAss
Papajohn Δημοσ. 19 Μαρτίου 2004 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2004 Ox isos afti ine i lisi..... Mono pu tora to sovatisma egine... Tha do... Papajohn
Papajohn Δημοσ. 19 Μαρτίου 2004 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2004 [edit] Ναι' date=' ένα μονό RCA για το digital out από το dvd στο 5καναλο συγκρότημα θα σου κάνει τη δουλειά, αρκεί το στερεοφωνικό να δέχεται digital coaxial in! Διαφορετικά πρέπει να πάς σε descrete 5.1 (1 rca για κάθε κανάλι δηλαδή) από το dvd στο στερεοφωνικό. Αρκεί πάντα το dvd να βγάζει εξόδους για κάθε κανάλι ξεχωριστά και ο ενισχυτής σου να το δέχεται !!! Χάσιμο ε; Κουράγιο![/quote'] Nai ma kathos den ta exo afta akoma, otan tha ta agoraso tha frodiso na exun! Ke akomi: afto to kalodio mpori na xrisimopiithi, as pume apo mia audigy2, gia na stiili me ton idio tropo ston enisxiti psifiako sima?? Papajohn
stazzy Δημοσ. 19 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2004 γ. Για να πάρεις πολυκάναλο ήχο από τον Η/Υ πρέπει να υπάρχει σύνδεση optical-ψηφιακή και στην κάρτα σου και στον ενισχυτή A/V ή στο DVD σαν audio-in αν έχει εξόδους για 5.1 τουλάχιστον ηχεία. δ. Για να ακούς τον ήχο της τηλεόρασης στο στερεωφονικό' date=' πρέπει να συνδέσεις το line-out της τηλεόρασης με το AUX-in του στερεοφωνικού σου με στερεοφωνικό RCA. [/quote'] γ. δηλαδή με αυτό το καλώδιο που είπα δεν θα μπορώ να μεταφέρω ήχο ψηφιακά απο μια ψηφιακή έξοδο της κάρτας ήχου στην ψηφιακή είσοδο του stereo όπως θα κάνω με το dvd?? δ. τι καλωδιο πρέπει να περάσω γι αυτό??? Papajohn γ. Ναι είναι περίπου το ίδιο καλώδιο. Στον ενισχυτή θα συνδέεται το coax digital in (RCA Μονοκλωνο) αλλά από την κάρτα ήχου το digital out είναι συνήθως μικρό καρφί, τουλάχιστον για τις απλές live 5.1 κάρτες ήχου! Νομίζω βέβαια ότι οι audigy και πάνω όπως και κάποιες κάρτες ήχου άλλων κατασκευαστών βγάζουν εξοδο και σε rca αλλά και σε οπτική ινα... δ. Στερεοφωνικό RCA είναι το κοινό καλώδιο Κόκκινο-Άσπρο. Διπλό δηλαδή RCA και όχι μονό που χρειάζεται για τη μεταφορά του digital σήματος ήχου. stazzy
GINA_23 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2004 Α! Και να μην ξεχάσω!!! Σκέφτηκες το σενάριο να ακούς την τηλεόραση από το στερεοφωνικό; TV Audio Out στον ΑV Ενισχυτή! Είναι πιο ζεστή η φωνή του Χατζηνικολάου μεσα από το κεντρικό ηχείο και το Sub!!! Η φωνή του Χατζηνικολάου ειναι πιο ζεστή οταν πατήσεις το πλήκτο "MUTE" . (btw, εγώ προτιμάω το διπλανό που γραφει "Change Chanel Up/Down")
GINA_23 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2004 ...αλλα για να μιλήσουμε σοβαρά, αν δεν έχεις τελειώσει τα δάπεδα (πραγμα που θεωρώ πιθανό, αφού τώρα φτιάχνεις τα ηλεκτρικά), μπορείς -μεχρι την τελευταία στιγμή- να περάσεις τις γραμμές απο το δάπεδο.... κυρίως για τα ηχεία συνιστώ να προβλέψεις όλες τις πιθανές θέσεις για 5.1 ή 7.1 ηχοσύστημα ...κυρίως για να αποφύγεις διέλευση καλωδίων μπροστα απο τις πόρτες και το τζάκι, τράβηξε επιδαπέδιες γραμμές απο τον ενισχυτή προς πάσα πιθανή κατεύθυνση...και δεν στοιχίζει (σχεδόν) τίποτα (μονο τις πρίζες και το καλώδιο, δεν σου χρειάζεται ηλεκτρολόγος)
Papajohn Δημοσ. 19 Μαρτίου 2004 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2004 Ναι, δεν έχει τοποθετηθει το δάπεδο ακόμη! Θα δω, θα ρωτήσω και τον ηλεκτρολόγο (δεν τον πληρώνω εγώ ο κατασκευαστής το κάνει!) να μου πεί τι να κάνω καλύτερα. Πάντως η απάντηση είναι: -απλό RCA για to dvd (digital) -διπλό RCA για TV (stereo) ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ!!!! Papajohn YΓ. Ξαναλέω πως τα ηχεία τα έχουμε διαμορφώσει μια χαρά!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.