vasilisgeo07 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Γεια σας μεχρι τις 15 Ιουλίου πρεπει να κανω το μηχανογραφικο και ειμαι μεταξυ του ceid στην πατρα και της πληροφορικής και τηλεματικης στο χαροκοπειο. Με ενδιαφερει αρκετα το software. Εχω ακουσει οτι στο ceid δεν ασχολεισαι τοσο με software ισχυει αυτο? Θα ηθελα να μου πειτε τις αποψεις σας για αυτα τα 2 τμηματα.
lefwiz Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 1 ώρα πριν, vasilisgeo07 είπε Γεια σας μεχρι τις 15 Ιουλίου πρεπει να κανω το μηχανογραφικο και ειμαι μεταξυ του ceid στην πατρα και της πληροφορικής και τηλεματικης στο χαροκοπειο. Με ενδιαφερει αρκετα το software. Εχω ακουσει οτι στο ceid δεν ασχολεισαι τοσο με software ισχυει αυτο? Θα ηθελα να μου πειτε τις αποψεις σας για αυτα τα 2 τμηματα. Για αρχή μπορείς να ψάξεις το περσινό πρόγραμμα σπουδών των σχολών που σου αρέσουν και να δείς αν τα μαθήματα-κατευθύνσεις που προσφέρονται σε ενδιαφέρουν.
vasilisgeo07 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 3 ώρες πριν, lefwiz είπε Για αρχή μπορείς να ψάξεις το περσινό πρόγραμμα σπουδών των σχολών που σου αρέσουν και να δείς αν τα μαθήματα-κατευθύνσεις που προσφέρονται σε ενδιαφέρουν. Επειδη με ενδιαφερουν και τα 2 για αυτο εθεσα το ερώτημα.
Sazerac Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 Σαν σχολές σίγουρα το ceid είναι πιο γνωστό και μάλλον (ή σίγουρα) πιο καλό, με την έννοια πιο δύσκολο πρόγραμμα σπουδών, καλύτεροι καθηγητές σπουδαγμένοι σε γνωστά ξένα πανεπιστήμια, και γενικά στο εξωτερικό πιο γνωστό αν ψάξεις για μεταπτυχιακό. Στην ελληνική αγορά δεν θα έχεις θέμα. Αν σου αρέσει το software, το Χαροκόπειο είναι καλή επιλογή, θα κάνεις εργαστήρια, θα έχεις πάρα πολλά μαθήματα με υποχρεωτική εργασία για να περάσεις, οπότε θα αναγκαστείς να ασχοληθείς με κώδικα. Επίσης στο 3ο έτος και μετά θα μπορείς εύκολα να κάνεις πρακτική, με πολλές διαθέσιμες επιλογές, και μάλιστα πιθανώς να σε κρατήσουν και μετά. Γενικά θα το πρότεινα το Χαροκόπειο, παρόλο που δεν είναι γνωστό πανεπιστήμιο, γίνεται καλή δουλειά. Οπότε αν είσαι Αθηναίος και δεν θες να μπεις σε έξοδα, το Χαροκόπειο είναι καλή λύση.
SOADNICK Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 Στις 9/7/2019 στις 3:40 ΜΜ, vasilisgeo07 είπε Γεια σας μεχρι τις 15 Ιουλίου πρεπει να κανω το μηχανογραφικο και ειμαι μεταξυ του ceid στην πατρα και της πληροφορικής και τηλεματικης στο χαροκοπειο. Με ενδιαφερει αρκετα το software. Εχω ακουσει οτι στο ceid δεν ασχολεισαι τοσο με software ισχυει αυτο? Θα ηθελα να μου πειτε τις αποψεις σας για αυτα τα 2 τμηματα. Όχι, δε λιώνεις στο s/w, που δε ξέρω αν γίνεται σε κάποια σχολή ούτως ή άλλως. Άλλα μια χαρά έχεις εργασίες να ασχοληθείς, με εξαίρεση ίσως το δεύτερο έτος. Πρώτο έτος κάνεις τη κλασική εισαγωγή με C που γίνεται παντού (στο χειμερινό εξάμηνο) και εν συνεχεία στο εαρινό OOP με Java/C++ που συνήθως βάζουν καλές εργασιούλες. Δεύτερο έτος τα πράγματα είναι λίγο φτωχά, μόνο ένα προτζεκτάκι στις Δομές Δεδομένων υπάρχει, αν και έχεις τα εργαστήρια αρχιτεκτονικής (assembly/μικροκώδικας(?)). Τρίτο έτος όμως έχεις αρκετές εργασίες, Λειτουργικά Συστήματα (C) και Βάσεις Δεδομένων (mysql + java) στο χειμερινό και Compilers, Παράλληλη Επεξεργασία (😍😍) στο εαρινό. Τέταρτο και πέμπτο έτος έχεις πολλά μαθήματα επιλογής, όποτε εξαρτάται από εσένα το τι θα κάνεις. Ρίξε μια ματιά στα υποχρεωτικά μαθήματα εδώ: https://www.ceid.upatras.gr/el/undergraduate/courses/ypohreotika και στα επιλογής, εδώ: https://www.ceid.upatras.gr/el/undergraduate/courses/electives και ρώτα ό,τι θες.
vasilisgeo07 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 5 ώρες πριν, Sazerac είπε Επίσης στο 3ο έτος και μετά θα μπορείς εύκολα να κάνεις πρακτική, με πολλές διαθέσιμες επιλογές, και μάλιστα πιθανώς να σε κρατήσουν και μετά. Πρακτικη εννοεις μεσα στο πανεπιστημιο?
majnun Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 Στις 9/7/2019 στις 3:40 ΜΜ, vasilisgeo07 είπε Γεια σας μεχρι τις 15 Ιουλίου πρεπει να κανω το μηχανογραφικο και ειμαι μεταξυ του ceid στην πατρα και της πληροφορικής και τηλεματικης στο χαροκοπειο. Με ενδιαφερει αρκετα το software. Εχω ακουσει οτι στο ceid δεν ασχολεισαι τοσο με software ισχυει αυτο? Θα ηθελα να μου πειτε τις αποψεις σας για αυτα τα 2 τμηματα. Φίλε μου από το CEID στη χρονιά μου δε γνωρίζω ούτε ένα που να μη δουλεύει. Επίσης μπορείς να ακολουθήσεις πολλές κατευθύνσεις επαγγελματικά τελειώνοντας (όχι μόνο developer). Για μένα καρα-αξίζει αλλά ετοιμάσου να λιώσεις στο διάβασμα. Είναι αρκετά δύσκολη σχολή με καμιά 70αριά μαθήματα. Στην αγορά (την ελληνική σίγουρα) έχει πολύ δυνατό όνομα.
SOADNICK Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 4 λεπτά πριν, majnun είπε Φίλε μου από το CEID στη χρονιά μου δε γνωρίζω ούτε ένα που να μη δουλεύει. Επίσης μπορείς να ακολουθήσεις πολλές κατευθύνσεις επαγγελματικά τελειώνοντας (όχι μόνο developer). Για μένα καρα-αξίζει αλλά ετοιμάσου να λιώσεις στο διάβασμα. Είναι αρκετά δύσκολη σχολή με καμιά 70αριά μαθήματα. Στην αγορά (την ελληνική σίγουρα) έχει πολύ δυνατό όνομα. Κάπου 55 πλέον, αλλά με ελληνικά κόλπα του στυλ ενώνουμε δυο μαθήματα σε ένα, δεν αλλάζουμε την ύλη και λέμε ότι μειώσαμε τον αριθμό των μαθημάτων. 1
majnun Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 Μόλις τώρα, SOADNICK είπε Κάπου 55 πλέον, αλλά με ελληνικά κόλπα του στυλ ενώνουμε δυο μαθήματα σε ένα, δεν αλλάζουμε την ύλη και λέμε ότι μειώσαμε τον αριθμό των μαθημάτων. Αχά. Δεν το γνώριζα αυτό. Από τη μακρινή πια εποχή του 2006 που είχα περάσει εγώ ελπίζω να είναι πιο "ανθρώπινα" τα πράγματα γιατί τότε είχαμε κάτι μαθήματα που απαιτούσαν ένα τρίμηνο αφιέρωση για να βγουν
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα