planetman Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Ρε παιδιά, ψάχνοντας τώρα να μειώσω το αισθητό IPS glow της οθόνης, έπεσα πάνω στην ιδέα του bias lighting και φαίνεται να έχει πολλά πλεονεκτήματα. Λιγότερη κούραση στα μάτια, καλύτερη αντίληψη αντίθεσης κτλ. Διάβασα πως μία πολύ καλή λύση είναι λεντοταινία με θερμοκρασία 6500K. Βλέπω πολλές έτοιμες RGB λύσεις στο ebay αλλά φαίνονται καγκούρικες και δεν ξέρω αν στην πράξη κάνουν καλά αυτό που πρέπει. Νομίζω μία σταθερή 6500K λύση είναι καλύτερη από αυτά που διάβασα. Έχει κάποιος ασχοληθεί με το θέμα;
Sheogorath Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 4 λεπτά πριν, planetman είπε Ρε παιδιά, ψάχνοντας τώρα να μειώσω το αισθητό IPS glow της οθόνης, έπεσα πάνω στην ιδέα του bias lighting και φαίνεται να έχει πολλά πλεονεκτήματα. Λιγότερη κούραση στα μάτια, καλύτερη αντίληψη αντίθεσης κτλ. Διάβασα πως μία πολύ καλή λύση είναι λεντοταινία με θερμοκρασία 6500K. Βλέπω πολλές έτοιμες RGB λύσεις στο ebay αλλά φαίνονται καγκούρικες και δεν ξέρω αν στην πράξη κάνουν καλά αυτό που πρέπει. Νομίζω μία σταθερή 6500K λύση είναι καλύτερη από αυτά που διάβασα. Έχει κάποιος ασχοληθεί με το θέμα; Καλησπέρα, ναι, πολλοί έχουν βάλει πίσω απο την τηλεόραση. Θες ψυχρό φως, να μοιάζει με ηλίου, για αυτό θερμοκρασία >6000Κ.
planetman Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Άρα καλύτερα λεντοταινία σταθερού χρώματος; Υπάρχει δοκιμασμένη καλή λύση; Κάποιο λινκ; RGB βρίσκω άπειρα και φτηνά αλλά σταθερού χρώματος όχι και τόσα.
Sheogorath Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Μόλις τώρα, planetman είπε Άρα καλύτερα λεντοταινία σταθερού χρώματος; Υπάρχει δοκιμασμένη καλή λύση; Κάποιο λινκ; RGB βρίσκω άπειρα και φτηνά αλλά σταθερού χρώματος όχι και τόσα. Ε εντάξει, και μια RGB να βάλεις έχει λευκό (αν και ίσως μπλεδίζει). Εγώ RGB έχω. Πάντως έχει διαφορά, τονίζει την αντίθεση και το μαύρο. 1
planetman Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Να υποθέσω είναι καλύτερα να είναι η λεντοταινια όσο πιο γεμάτη πίσω στην οθόνη στις άκρες; Εμένα εντωμεταξύ η οθόνη μου δεν έχει θύρα usb για την τροφοδοσία της λεντοταινίας. Οπότε πρέπει να δώσω από υπολογιστή ή από πρίζα.
SlackulatoR Δημοσ. 11 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2019 Εγώ χρησιμοποιώ xiaomi usb led (αλλά θέλει usb προφανώς) και κάνει καλή δουλειά.
Moderators Inuyasha Δημοσ. 12 Ιουλίου 2019 Moderators Δημοσ. 12 Ιουλίου 2019 Ανάλογα τι θες, αν το θες για εφέ (τύπου ambilight της Philips) υπάρχει και το nzxt hue 2 για οπίσθιο φωτισμό στην οθόνη (να πω ότι δεν δουλεύει τόσο καλά όσο της Philips) Aν θες κάτι απλό μπορείς να πάρεις είτε ledotainia είτε ακόμα και λάμπα τύπου φθωριου led να την στηρίξεις πίσω από την οθόνη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα