Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κανω μηχανογραφικο και ενδιαφέρομαι για πληροφορική, ειμαι ανεμεσα σε μηχανικους πληροφορικης και πληροφορικη. Μπορει καποιος να μου εξηγήσει τις διαφορές διότι αν έχω καταλαβει καλα οι μηχανικοι πληροφορικης ασχολούνται περισσότερο με hardware ενω οι πληροφορικαριοι με software 

Επισκέπτης
Δημοσ.

Ο υδραυλικος θα παρει 150€ σε ενα απογευμα για μια βρυση και ενα σωληνα.

Για να παρουν 150€ στις δυο κατευθινσεις που ρωτησες θα πρεπει να δουλευουν μια ολοκληρη εβδομαδα με 15 ωρες απληρωτη υπερωρια.

Διαλεγεις και περνεις.

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, fg9000 είπε

Ο υδραυλικος θα παρει 150€ σε ενα απογευμα για μια βρυση και ενα σωληνα.

Για να παρουν 150€ στις δυο κατευθινσεις που ρωτησες θα πρεπει να δουλευουν μια ολοκληρη εβδομαδα με 15 ωρες απληρωτη υπερωρια.

Διαλεγεις και περνεις.

Δεν μπορούσες να είσαι πιο σωστός...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Dimitra2019 είπε

Μπορει καποιος να μου εξηγήσει τις διαφορές διότι αν έχω καταλαβει καλα οι μηχανικοι πληροφορικης ασχολούνται περισσότερο με hardware ενω οι πληροφορικαριοι με software 

Αν και συνήθως αυτό ισχύει, εξαρτάται από το κάθε τμήμα. Σου προτείνω να μην κοιτάξεις τους τίτλους/ονομασίες των τμημάτων, ούτε-τόσο- το βασικό κορμό των μαθημάτων, όσο τα προσφερόμενα μαθήματα επιλογής καθώς και τους τομείς/πεδία των μεταπτυχιακών τους. Ίσως, καταλάβεις περισσότερα στο πού εστιάζει το κάθε τμήμα. 

Έχω τελειώσει το τμήμα επιστήμης υπολογιστών (csd) στην Κρήτη. Αν και τμήμα πληροφορικής με περισσότερα μαθήματα που αφορούν το software, (και) στο hardware προσφέρονται αρκετά μαθήματα (κυρίως) επιλογής ή μεταπτυχιακά, ενώ αρκετοί απόφοιτοι τελικά ασχολούνται με hardware. 

Το παραπάνω, αντιστρόφως ισχύει στο τμήμα Μηχανικών H/Y και πληροφορικής (ceid) της Πάτρας.  

Επεξ/σία από marios28
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, marios28 είπε

Έχω τελειώσει το τμήμα επιστήμης υπολογιστών (csd) στην Κρήτη. Αν και τμήμα πληροφορικής με περισσότερα μαθήματα που αφορούν το software, (και) στο hardware προσφέρονται αρκετά μαθήματα (κυρίως) επιλογής ή μεταπτυχιακά, ενώ αρκετοί απόφοιτοι τελικά ασχολούνται με hardware

Εγω με τα μορια μου πιανω πληροφορικής και τηλεπικοινωνιων λαμια και πληροφορικης Κέρκυρα και σαν πρώτη επιλογή λεω να βαλω Κέρκυρα διοτι δεν έχει φυσικη και ηλεκτρονική, έχεις ακουσει καλα λόγια γι αυτη τη σχολη; 

Επισκέπτης
Δημοσ.

Σπουδάζει ο ανιψιός μου εκεί, τελείωσε πρώτο έτος  μια χαρά είναι ο ίδιος δηλώνει πολύ ικανοποιημένος, βρήκε και δουλειά για καλοκαίρι, η εύρεση κατοικίας ίσως σε ταλαιπωρήσει. Από μαθήματα το μόνο που ξέρω είναι ότι είχαν C++.

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, toixo toixo είπε

Σπουδάζει ο ανιψιός μου εκεί, τελείωσε πρώτο έτος  μια χαρά είναι ο ίδιος δηλώνει πολύ ικανοποιημένος, βρήκε και δουλειά για καλοκαίρι, η εύρεση κατοικίας ίσως σε ταλαιπωρήσει. Από μαθήματα το μόνο που ξέρω είναι ότι είχαν C++.

Χαιρομαι που το ακουω διότι οι περισσότεροι μου λενε οτι επειδη ειναι επαρχιακο πανεπιστήμιο δεν θα ειναι καλα οργανωμένο και τα γνωστα που ακούγονται

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, Dimitra2019 είπε

Χαιρομαι που το ακουω διότι οι περισσότεροι μου λενε οτι επειδη ειναι επαρχιακο πανεπιστήμιο δεν θα ειναι καλα οργανωμένο και τα γνωστα που ακούγονται

και της Κρήτης επαρχιακό είναι και της Πάτρας και όλα εκτός ΕΚΠΑ και ΠΑΠΕΙ, ότι ιδρύθηκε πολύ πολύ αργότερα δεν σημαίνει κάτι, τα πανεπιστήμια είναι τόσο καλά όσο οι σπουδαστές τους τα κάνουν, τα υπόλοιπα είναι marketing

Ξεχάστηκα.... ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ

Επεξ/σία από Επισκέπτης
ξεχάστηκα
Δημοσ.

Μην δίνεις σημασία στους τίτλους, τα φαινόμενα απατουν. Αντιθέτως δες το πρόγραμμα σπουδών και ρώτησε άτομα που γνωρίζουν από πρώτο χέρι. Το πρώτο ίσως είναι αρκετό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, xristos97 είπε

Μην δίνεις σημασία στους τίτλους, τα φαινόμενα απατουν. Αντιθέτως δες το πρόγραμμα σπουδών και ρώτησε άτομα που γνωρίζουν από πρώτο χέρι. Το πρώτο ίσως είναι αρκετό.

Αυτο που παρατήρησα είναι οτι οι μηχανικοι εχουν πολύ φυσικη και πολλα μαθηματικά ενω η πληροφορική δεν εχει φυσικη ηλεκτρονική και κυκλωματα απλα πολλα μαθηματικά ικα και ως μαθητρια 4ου πεδίου(οικονομικων) η οποια δεν εχει την παραμικρή γνωση φυσικης θεωρω οτι οι μηχανικοι θα με δυσκολεψουν παρα πολυ και ισως να μην τελειώσω την σχολη, διοτι αλλο να έχεις ενα γνωστικό επίπεδο και αλλο να σου ειναι παντελώς άγνωστο το μάθημα 

Επεξ/σία από Dimitra2019
Δημοσ.

Επειδή η κοπελίτσα μπήκε να κάνει μια απλή ερώτηση και μετατράπηκε σε πεδίο μάχης..έχω να πω το εξής :

Δεν έχω καμμιά γνώση σχετικά με τις σχολές που αναφέρεις αλλά θα σου μια πολύ απλή κουβέντα..δεν κάνει το εργαλείο τον μάστορα...

Πολύ απλά αν το έχεις μέσα σου και θες να ασχοληθείς με τις ανάλογες θυσίες τότε όπου και να πας θα "λάμψεις"... ειδάλλως η σχολή δεν πρόκειται να σε κάνει κάτι που δεν είσαι.

• Like 2
Δημοσ.

Ως απόφοιτος σχολής μηχανικών υπολογιστων έχω να σου πω τα παρακάτω:

1) Επέλεξε σχολή η οποία να δίνει βαρύτητα σε κάτι που σε ενδιαφέρει. Εγώ πχ που τελικά ασχολήθηκα με web development πήγαν βρόντο το 80%(και λίγα λέω) των μαθημάτων που έκανα. Θα ήταν πολύ καλύτερο εάν πήγαινα πληροφορική ή επιστήμης υπολογιστών. Εάν δεν σε ενδιαφέρει το hardware, και γενικά τα αναλογικά και ψηφιακά κυκλώματα μείνε μακριά από μηχανικούς πληροφορικής. Έχουν δύσκολα μαθήματα και τρως πολύ χρόνο σε κάτι που δεν θα ασχοληθείς τελικά

2) Το ότι είναι δύσκολη δεν σημαίνει ότι είναι και καλή. Για παράδειγμα η σχολή μου(δεν θελω να αναφερω ποια ειναι). Ηταν πολύ δύσκολη σχολή. Πολύ λίγοι τελειώνουν πριν τα 7 χρόνια. Το θέμα είναι πως οι καθηγητές ήταν πολύ κακοί αλλά και πολύ απαιτητικοί και για κάποιο λόγο μας κόβαν συνέχεια (τα ανήψια τους και τους γνωστούς τους βέβαια τους περνούσαν με βαθμούς). Επίσης, η αγορά εργασίας ζητάει πολύ διαφορετικά πράγματα από αυτά που διδαχτήκαμε.

3) Θα είσαι αυτοδίδακτη εάν ασχοληθείς με το αντικείμενο της πληροφορικής. Γενικά ούτε στην σχολή ούτε στην εργασια μην περιμένεις απο καποιον να σου πει ακριβως τι να διαβασεις και πως να διαβάσεις. Youtube and google is your friend. Υπάρχουν πολλοί που δεν βγάλαν την σχολή τους και έχουν βρει δουλειά επειδή ασχολιόταν μόνοι τους και διάβαζαν "εξωσχολικά" μαθήματα στο ιντερνετ και βιβλία. Στο αντικείμενο της πληροφορικής δεν έχει τόση σημασία η σχολή που έβγαλες, αλλά το πόσο ασχολείσαι με το αντικείμενο και εάν το "έχεις" με τον προγραμματισμό.

4) Πολλές μεγάλες εταιρίες απαιτούν πολύ καλή ακαδημαϊκή απόδοση και σε περνάνε από ενδελεχή τεστ και ελέγχους για να σε προσλάβουν. Ο λόγος είναι ότι επενδύουν σε εσένα. Γιατί ως junior developer θα πρέπει να σε περάσουν από εκπαίδευση(συνήθως γύρω στους 3 μηνες) και αυτό κοστίζει $$$ για την εταιρεία

5) Μικρότερες εταιρίες προτιμούν κάποιον που να μπορεί να τους κάνει κάτι στα γρήγορα για να μην έχουν το κόστος να τον εκπαιδεύσουν. Που σημαίνει πως αν γνωρίζεις τις γλώσσες και τεχνολογίες που ζητάνε και έχεις καλό portfolio με δικά σου project(όχι προτζεκτ της σχολής ή του udemy) είσαι πιο ελκυστικός από κάποιον που μπορεί να έχει καλή ακαδημαική επίδοση αλλά υπολείπεται των γνώσεων που αυτοί θέλουν. Βέβαια, αυτά που ζητάνε συνήθως δεν τα κάνουν στις σχολές, ή τα κάνουν πολύ επιφανειακά, που σημαίνει πως θα πρέπει να κάτσεις να τα μάθεις μόνη σου.

6) Εάν δεν ξέρεις αγγλικά δεν έχει νόημα να σπουδάσεις κάτι τέτοιο. Πάνε γίνε δασκάλα ειδικής αγωγής. 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, masteripper είπε

Νομίζω ότι ότι έγραψα για σένα περιγράφουν ακριβώς το άτομο σου...

Δυστυχώς για σένα έχω εμπειρία και γνώση απο όλους τους χώρους (οχι υδραυλικός δεν είμαι αν και δεν θα με χάλαγε να είχα μια γνώση απλώς έχω 2ο "κοντινό" επάγγελμα)  και όπως μπορώ να κινηθώ σε γραφείο συζητώντας για θέματα IT (σε όλες τις βαθμίδες απο System Administration Μέχρι Software Development και Machine Learning) , με την ίδια ευκολία μπορώ να κινηθώ  (Minus τον ιδρώτα...:) ) στην οικοδομή ,σε βιομηχανίες και πάει λέγοντας....

Το ποιός έχει θέμα νομίζω ότι γίνεται εύκολα αντιληπτό όταν δεν μπορείς να αντιληφθείς μια χαλαρή κουβέντα...απο κάποιον που έκανε το αρχικό σχόλιο για υδραυλικό ..που κατα πιθανότητα αντικατόπτρισε το πως όλα τα πτυχία καταρρέουν μπροστά σε μια τρυπούλα χιλιοστών ...που σε κάνει να αναρωτιέσαι τόσα χρόνια που έφαγες για αυτό το ρημαδοπτυχίο πως τώρα έρχεται το "μαστόρι" με την γνώση ημερών και σου τα παίρνει χοντρά για απλώς τόσο είναι η ταρίφα....και όλα αυτά για μια τρυπούλα χιλιοστών...τύφλα το 1000 και 1500σέλιδα βιβλία προγραμματισμού που τώρα ποιά τα έχουμε για Breakfast....για σκέψου το λίγο...είσαι στον χώρο του ΙΤ ...κάνεις ότι κάνεις...με γνώση...με υπευθυνότητα ....με ....με...(πολλά με) και όλα αυτά για 1 μισθό (μισθουλάκο, μισθός, παχυλός μισθός...όλες οι βαθμίδες) και ένα ωραίο βραδάκι έρχεται 1 παληκαράκι με 1 σκουριασμένο κάβουρα(που πιθανόν έφτυσες αίμα για να τον βρείς)  και στο τέλος του λες και 10 ευχαριστώ ...."εσένα" (δεν αναφέρομαι σε εσένα) πόσες φορές ήρθε κάποιος και σου είπε 10 ευχαριστώ για μια δουλειά λεπτών και σε πλήρωσε λεφτά στο χέρι.

Τα παραλες για τους υδραυλικους

Η ταριφα τους ειναι συνηθως γυρω στο 50ρικο για απλες δουλειες και τυχαινει μερες που εχουν μηδεν δουλεια

Αντιθετα ο προγραμματιστης εχει σιγουρη δουλεια για 8 ωρες και η αμοιβη του ειναι συνηθως διολου ευκαταφρονητη

Με 50000 λιρες στο UK σημαινει οτι η καθε του ωρα κοστολογειται στα 32 ευρω (αν υπολογισεις και την εισφορα εργοδοτη καθως και την ισοτιμια λιρας ευρω) αν παλι θες να μιλησουμε για καθαρα, τοτε του μενουν περιπου 20 ευρω την ωρα

Οι κοντρακτορς παιζουν στα 50-75 ευρω την ωρα

Στην Ελβετια ενας καλος προγραμματιστης μπορει να πιασει ανετα και 120 ευρω την ωρα

Το κυριοτερο ειναι οτι εχει καθε μερα δουλεια επι 8 ωρες, δηλαδη η ταριφα του τρεχει ασταματητα

Αντιθετα ο τεχνιτης, οτι hourly rate και να εχει, χανει πολυ απο την ελλειψη συνεχους εργασιας καθως και των μετακινησεων, βενζινης, κλπ

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, archer100 είπε

Τα παραλες για τους υδραυλικους

Η ταριφα τους ειναι συνηθως γυρω στο 50ρικο για απλες δουλειες και τυχαινει μερες που εχουν μηδεν δουλεια

Αντιθετα ο προγραμματιστης εχει σιγουρη δουλεια για 8 ωρες και η αμοιβη του ειναι συνηθως διολου ευκαταφρονητη

Με 50000 λιρες στο UK σημαινει οτι η καθε του ωρα κοστολογειται στα 32 ευρω (αν υπολογισεις και την εισφορα εργοδοτη καθως και την ισοτιμια λιρας ευρω) αν παλι θες να μιλησουμε για καθαρα, τοτε του μενουν περιπου 20 ευρω την ωρα

Οι κοντρακτορς παιζουν στα 50-75 ευρω την ωρα

Στην Ελβετια ενας καλος προγραμματιστης μπορει να πιασει ανετα και 120 ευρω την ωρα

Το κυριοτερο ειναι οτι εχει καθε μερα δουλεια επι 8 ωρες, δηλαδη η ταριφα του τρεχει ασταματητα

Αντιθετα ο τεχνιτης, οτι hourly rate και να εχει, χανει πολυ απο την ελλειψη συνεχους εργασιας καθως και των μετακινησεων, βενζινης, κλπ

Καλά τα ξεκίνησες αλλά στην πορεία λίγο το έχασες...όπως στο εξωτερικό έχουν καλό μισθό οι προγραμματιστές έτσι πάνε και τα "μαστόρια"...τις προάλλες διάβαζα για 1 βοθρατζή στην Αμερική που παίρνει (αν θυμάμαι καλά) $700 την επίσκεψη (καμμιά ωρίτσα ..δύο βαριά βαριά)...δουλεύουν σε 24ωρη βάρδια με φορτηγάκι με σειρήνες..έχει πανάκριβο σπορ αυτοκίνητο ,σπίτι κτλ και υπολόγιζε ότι σε καμμια 5ετία θα έβγαινε στην σύνταξη...νεαρός ήταν...

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, masteripper είπε

Καλά τα ξεκίνησες αλλά στην πορεία λίγο το έχασες...όπως στο εξωτερικό έχουν καλό μισθό οι προγραμματιστές έτσι πάνε και τα "μαστόρια"...τις προάλλες διάβαζα για 1 βοθρατζή στην Αμερική που παίρνει (αν θυμάμαι καλά) $700 την επίσκεψη (καμμιά ωρίτσα ..δύο βαριά βαριά)...δουλεύουν σε 24ωρη βάρδια με φορτηγάκι με σειρήνες..έχει πανάκριβο σπορ αυτοκίνητο ,σπίτι κτλ και υπολόγιζε ότι σε καμμια 5ετία θα έβγαινε στην σύνταξη...νεαρός ήταν...

Ενταξει, μιλαμε για ενα απο τα πιο απεχθη επαγγελματα στον πλανητη

Υπαρχουν και αλλα χειροτερα με καλυτερες αμοιβες, σημαινει οτι θα που σε 18 χρονη κοπελα που κοπιασε στις πανελλαδικες, να παει να γινει βοθρατζου επειδη περνουν πιο πολλα;

Επι του συγκεκριμενου, δεν λαμβανει υποψη τα αλλα εξτρα που λαμβανει ο υπαλληλος-προγραμματιστης  που σχεδον διπλασιαζουν το μισθο του και ειναι:

Ασφαλιστικες εισφορες δικες του (που λαβει αργοτερα ως συνταξη)

Ασφαλιστικες εισφορες εργοδοτη (διπλασιες απο τις δικες του, που δεν εμφανιζονται καν στο μισθο, αλλα θα υπολογιστουν στη συνταξη)

Πληρωμενη αδεια 20+ ημερων

Πιθανο μπονους στο τελος της χρονιας

Πακετο παροχων οπως επιδοτηση εκπαιδευσης, κουπονια για γευματα, καλυψη εξοδων μετακινησης, δωρεαν σεμιναρια, δωρεαν γυμναστηριο, κ.ο.κ που πλεον δινουν οι περισσοτερες εταιριες

Ακομη και στην Ελλαδα, ενας προγραμματιστης με καθαρο μισθο 1000 ευρω, ουσιαστικα αμοιβεται με 24000 ευρω ετησιως περιπου που σημαινει περιπου 100 ευρω τη μερα η 12 ευρω την ωρα

Απο τον τεχνιτη του 50ρικου παλι ειναι πολυ καλυτερα γιατι ο προγραμματιστης θα εχει καθε μερα δουλεια επι 8 ωρες, ενω τον τεχνιτη μπορει να τον καλουν μια φορα στις 2 ημερες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...