Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα!! Υπηρχε νομιζω ενα thread παλι αλλά δεν μπορω να το  βρω οποτε ανοιγω αλλο για τους κουρεις του φορουμ. Μετα τον στρατο λοιπον δεν εχω κουραγιο να ξαναφησω μακρυ μαλλι οποτε ψαχνω να βρω προιοντα styling και τι κανει το καθενα. Απο εκει που ηξερα μονο το ζελε και την λακ τωρα βλεπω κρεμες, ινωδεις κρεμες, πηλο, κερι, πομαδες, αλατια. Αλλα ματ και αλλα λαμπερα. Ποιες ειναι οι διαφορες στα προιοντα? Ποιο ειναι το λιγοτερο επιβλαβες για την τριχα και καθε ποτε μπορουμε να το χρησιμοποιουμε? πρεπει να το ξεπλενουμε πριν κοιμηθουμε? Για surf-ατιμελητο λουκ ποιο ειναι το καλυτερο προιον? Του εμποριου gentleman g2b, l'oreal κλπ ειναι καλα?

• Moderators
Δημοσ.

Θεωρητικα ειναι αναλογα τον τυπο του μαλλιου σου το ποιο προιον πρεπει να επιλεξεις.

Τα περισσοτερα προιοντα ειναι ειτε ματ ειτε γυαλιστερα. Ο διαχωρισμος ειναι προφανης. Επισης ειναι ειτε υδατοδιαλυτα, ειτε οχι (αυτα που εχουν ως βαση το κερι).  Τα δευτερα εχουν συνηθως καλυτερο κρατημα αλλα σου βγαινει η πιστη για να τα αφαιρεσεις, καθως πολλες φορες δεν βγαινουν καν με ενα νορμαλ σαμπουαν. Τα αλλα βγαινουν ευκολα.

Χονδρικα:

Το gel εχει οινοπνευμα και ειναι συνηθως γυαλιστερο. Οταν το βαλεις, το μαλλι μενει οπως στεγνωσει, συνηθως κοκκαλωνει. Επισης αν το αγγιζεις συχνα βγαζει συνηθως καταλοιπα σαν πιτυριδα.
Οι κρεμες δεν ειναι για δυνατο κρατημα συνηθως, οι ινωδεις εχουν να κανουν νομιζω με τον τροπο που τις βαζεις, υποτιθεται απλωνονται πιο ευκολα. Δεν εχω δοκιμασει.
Το κερι ειναι για δυνατο κρατημα, το κακο ειναι πως δεν ειναι ευκολο να το επεξεργαστεις, θελει ζεσταμα στο χερι, συνηθως πρεπει να εισαι γρηγορος στην εφαρμογη, αλλα εχει μαλλον το πιο δυνατο κρατημα. Νομιζω ειναι παντα μη υδατοδιαλυτο (λογικο) και συνηθως (?) ματ. 
Ο πηλος ειναι κατι σαν πιο χαλαρο κερι, απλωνεται πιο ευκολα και δεν κολλαει την τριχα. 
Οι πομαδες ειναι ακομα πιο ευκολα επεξεργασιμες, βγαινουν σε 800 παραλλαγες και νομιζω κανουν για τη χρηση που θελεις. Το καλο με αυτες ειναι πως μπορεις να πειραξεις τα μαλλια σου κατα τη διαρκεια της μερας ξερωγω  και να μην χαλανε, αλλα να δειχνουν πιο φυσικα.
Για τα αλατια δεν εχω ιδεα.

Προσωπικα χρησιμοποιω ματ υδατοδιαλυτες πομαδες, μου φαινεται πιο φυσικη οψη και επειδη βαριεμαι να ασχολουμαι, βαζω λιγη τα ανακατευω και εχω ενα επιμελως ατημελητο λουκ σε 3 λεπτα max. Αλλες φορες την αφαιρω το βραδυ αλλα βαζω λιγη ετσι κι αλλιως.  Για το σερφολουκ που θελεις εχε υποψη σου πως εεξαρταται και απο τον τυπο μαλλιου, αλλα θελει πιστολακια κλπ και ενδεχομενως και παραπανω απο ενα προιοντα. Αλλα ολα αυτα ειναι trial and error, δοκιμαζεις και καταληγεις μονος σου στο τι θα βαλεις.

Υπαρχει και ενας αμερικανος τυπας στο ΥΤ που εξηγει τι ειναι το καθετι νομιζω, gentleman κατι λεγεται, αν το πετυχω το ανεβαζω.

(Δυστυχως ξερω περισσοτερα για τα προιοντα μαλλιων απο ο,τι θα ηθελα 😛 )

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Μόνο πομαδα .uppercut και tenax.σε ματ.εναλλαξ όταν τελειώνει η μια αγοράζω την άλλη.δεν κάνει το μαλλί να συνηθίζει σε ένα προϊόν.

Δημοσ.

Παιδια το καλυτερο ειναι η βαζελινη η / και βιξ Vicks. Τρεφουν και δυναμωνουν την τριχα ανετο φυσικο κρατημα που αντεχει στο χαδι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, ELTASSOS είπε

Παιδια το καλυτερο ειναι η βαζελινη η / και βιξ Vicks. Τρεφουν και δυναμωνουν την τριχα ανετο φυσικο κρατημα που αντεχει στο χαδι.

Τάσο έλεος δηλαδή.να βάλω βιξ στο μαλλί και να βγω έξω για καφέ πχ. Όλοι θα γελάνε μαζί μου.θα νομίζουν πως το έσκασα από κανένα Δαφνί.

Υ.γ βαζελίνη οκ δεκτό άμα είναι σε υγρή μορφή.

Επεξ/σία από mp123
Δημοσ.
1 ώρα πριν, stormrain είπε

Θεωρητικα ειναι αναλογα τον τυπο του μαλλιου σου το ποιο προιον πρεπει να επιλεξεις.

Τα περισσοτερα προιοντα ειναι ειτε ματ ειτε γυαλιστερα. Ο διαχωρισμος ειναι προφανης. Επισης ειναι ειτε υδατοδιαλυτα, ειτε οχι (αυτα που εχουν ως βαση το κερι).  Τα δευτερα εχουν συνηθως καλυτερο κρατημα αλλα σου βγαινει η πιστη για να τα αφαιρεσεις, καθως πολλες φορες δεν βγαινουν καν με ενα νορμαλ σαμπουαν. Τα αλλα βγαινουν ευκολα.

Χονδρικα:

Το gel εχει οινοπνευμα και ειναι συνηθως γυαλιστερο. Οταν το βαλεις, το μαλλι μενει οπως στεγνωσει, συνηθως κοκκαλωνει. Επισης αν το αγγιζεις συχνα βγαζει συνηθως καταλοιπα σαν πιτυριδα.
Οι κρεμες δεν ειναι για δυνατο κρατημα συνηθως, οι ινωδεις εχουν να κανουν νομιζω με τον τροπο που τις βαζεις, υποτιθεται απλωνονται πιο ευκολα. Δεν εχω δοκιμασει.
Το κερι ειναι για δυνατο κρατημα, το κακο ειναι πως δεν ειναι ευκολο να το επεξεργαστεις, θελει ζεσταμα στο χερι, συνηθως πρεπει να εισαι γρηγορος στην εφαρμογη, αλλα εχει μαλλον το πιο δυνατο κρατημα. Νομιζω ειναι παντα μη υδατοδιαλυτο (λογικο) και συνηθως (?) ματ. 
Ο πηλος ειναι κατι σαν πιο χαλαρο κερι, απλωνεται πιο ευκολα και δεν κολλαει την τριχα. 
Οι πομαδες ειναι ακομα πιο ευκολα επεξεργασιμες, βγαινουν σε 800 παραλλαγες και νομιζω κανουν για τη χρηση που θελεις. Το καλο με αυτες ειναι πως μπορεις να πειραξεις τα μαλλια σου κατα τη διαρκεια της μερας ξερωγω  και να μην χαλανε, αλλα να δειχνουν πιο φυσικα.
Για τα αλατια δεν εχω ιδεα.

Προσωπικα χρησιμοποιω ματ υδατοδιαλυτες πομαδες, μου φαινεται πιο φυσικη οψη και επειδη βαριεμαι να ασχολουμαι, βαζω λιγη τα ανακατευω και εχω ενα επιμελως ατημελητο λουκ σε 3 λεπτα max. Αλλες φορες την αφαιρω το βραδυ αλλα βαζω λιγη ετσι κι αλλιως.  Για το σερφολουκ που θελεις εχε υποψη σου πως εεξαρταται και απο τον τυπο μαλλιου, αλλα θελει πιστολακια κλπ και ενδεχομενως και παραπανω απο ενα προιοντα. Αλλα ολα αυτα ειναι trial and error, δοκιμαζεις και καταληγεις μονος σου στο τι θα βαλεις.

Υπαρχει και ενας αμερικανος τυπας στο ΥΤ που εξηγει τι ειναι το καθετι νομιζω, gentleman κατι λεγεται, αν το πετυχω το ανεβαζω.

(Δυστυχως ξερω περισσοτερα για τα προιοντα μαλλιων απο ο,τι θα ηθελα 😛 )

Οοοο με κατατοπισες πληρως. Καλα σιγουρα καθε τριχα και τυπος μαλλιου ειναι διαφορετικος, απλα βλεπω τοσα προιοντα και λεω τι φαση. Οι πομαδες ειναι πανακριβες βεβαια αλλα μαλλον κανουν την καλυτερη δουλεια. Καλα μη φανταστεις, οταν λεω surfer look εννοω αυτο ακριβως, σηκωνομαι απ το κρεβατι κανα ενα μπερδεμα στα μαλλια και τελος, βρηκα κατι προιοντα της l'oreal αλλα δεν ξερω αν ειναι καλα. Νομιζω ειναι η σειρα studio line το out of bed και το invisi fix (που δεν εχει αλκοολη).

Επισκέπτης
Δημοσ.

Aυτό που έχει και γαμώ τη μυρωδιά, θα θέλουν όλοι και ΟΛΕΣ να σε μυρίζουν στα μαλλιά

7332531008891_01.jpg.pagespeed.ce.kSr8_u

και για πιο καθημερινή χρήση για να μην τελειώνει το προηγούμενο, αυτό

05542796-ST-20190624163409-420Wx420H-160

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τις προάλλες μου λέει τύπος γιατί δεν κουρεύομαι (συχνά, μιας και είπα ότι τώρα που έρχεται άδεια καλό Σεπτεμβρη) και γιατι έστω δεν περιποιούμαι τα μαλλιά μου αλλά τα αφήνω σχεδόν απροσδιόριστα να υπάρχουν

Και η απάντηση ήταν: "ναι αλλά εγώ έχω μαλλιά και μιας και έχω περάσει την επικίνδυνη ηλικία να τα χάσω μπορώ να τα έχω όπως θέλω, αρκεί που τα έχω"

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ.
Στις 10/7/2019 στις 2:24 ΠΜ, Xacti είπε

Aυτό που έχει και γαμώ τη μυρωδιά, θα θέλουν όλοι και ΟΛΕΣ να σε μυρίζουν στα μαλλιά

7332531008891_01.jpg.pagespeed.ce.kSr8_u

και για πιο καθημερινή χρήση για να μην τελειώνει το προηγούμενο, αυτό

05542796-ST-20190624163409-420Wx420H-160

Το beach matt εχει οντως απιστευτη μυρωδια, ισως απο τις καλυτερες που κυκλοφορουν αλλα δεν κραταει για αρκετη ωρα, ισως μονο με λακ αλλα φοβαμαι να τα φορτωσω και με αλλο προιον τα μαλλια Η κατω παστα κανει δουλεια? εχει καλο κρατημα? Εναλλακτικα βρηκα κατι πομαδες μιας ελληνικης εταιριας, lavish νομιζω, που ισως κανουν δουλιτσα.

Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, melodicpunk είπε

αλλα δεν κραταει για αρκετη ωρα, ισως μονο με λακ αλλα φοβαμαι να τα φορτωσω και με αλλο προιον τα μαλλια Η κατω παστα κανει δουλεια? εχει καλο κρατημα?

Εμένα και τα 2 κάνουν δουλειά και μου κρατάνε πολλές ώρες. Και έχω και δύσκολο μαλλί. Είσαι σίγουρος ότι το βάζεις σωστά? 

Δημοσ.

Χρησιμοποιώ τα προϊόντα της label.m

Την Matt paste μπορείς να την χρησιμοποιήσεις και με στεγνά και με βρεγμένα μαλλιά (με λίγο πιστολάκι) για να κάνεις το ατιμελητο λουκ. 

Πολλές φορές βάζω και το thickening tonic όσο είναι βρεγμένα. 

Στο τελος, χρησιμοποιώ την silhouette της Schwarzkopf (την μαύρη). Αυτήν βρήκα να κρατάει τα μαλλιά μου στην θέση τους. 

Για τα παραπάνω, υπάρχουν και youtube tutorials για να δεις χρήση κτλ. Γενικά θα φας λεφτά μέχρι να βρεις κάτι για εσένα

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Xacti είπε

Εμένα και τα 2 κάνουν δουλειά και μου κρατάνε πολλές ώρες. Και έχω και δύσκολο μαλλί. Είσαι σίγουρος ότι το βάζεις σωστά? 

Εγώ θα σου έλεγα με όλο το θάρρος άσε αυτά που παίρνεις και πάρε κάτι πιο καλό.  οκ 8 ευρώ παραπάνω δώσε αν μπορείς και πάρε καλό προϊόν επαγγελματικό.8 ευρώ παραπάνω κάθε ενάμιση μήνα δεν είναι πολλά πιστεύω  .επισεις από θέμα ποιότητας δεν το συζητάω καθόλου.δοκιμασε uppercut , tenax , reuzel ,. Δεν έχουν μεγάλη διαφορά τιμής με αυτα που λες.

Υ.γ l'oreal , swartchcpf  , κλπ εμπορίου δεν τα προτείνω..μυρίζουν οινόπνευμα  στο κουρείο θα σου πουν καλύτερα τι να πάρεις.( φυσικά σε barber shop ).

Επεξ/σία από mp123
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσωπικά χρησιμοποιώ μόνο επαγγελματικά προϊόντα περιποίησης. Όλα από κρέμες ξυρίσματος μέχρι αποσμητικά και φυσικά για μαλλιά από πραγματικά καλά προϊόντα. 

Για τα μαλλιά λοιπόν χρησιμοποιώ από την κομμώτρια μου πάστα  η οποία λέγεται tailors η οποία μπορείς να πάρεις μόνο από κομμωτές και ένα τύπου κερί (fiber) που λέγεται American crew. Οι τιμές είναι φυσικά γύρω στο 15 ευρώ έκαστο. 

Επεξ/σία από ikaruga24
  • Like 2
  • Moderators
Δημοσ.

Πολυ καλη η Uppercut, εχω χρησιμοποιήσει την matte και την κανονικη. Στα δικα μου μαλλια, η πλάστιγγα γερνει στην κανονικη. Άσχετο, αλλα φοβερη ειναι και η κρεμα για το μούσι που εχει βγάλει. 

Τελευταια χρησιμοποιώ της Layrite την matte cement, πολυ καλη, οπως επισης και αυτη εχει ενα φοβερο προϊόν για το μουσι.

• Like 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, stormrain είπε

Πολυ καλη η Uppercut, εχω χρησιμοποιήσει την matte και την κανονικη. Στα δικα μου μαλλια, η πλάστιγγα γερνει στην κανονικη. Άσχετο, αλλα φοβερη ειναι και η κρεμα για το μούσι που εχει βγάλει. 

Τελευταια χρησιμοποιώ της Layrite την matte cement, πολυ καλη, οπως επισης και αυτη εχει ενα φοβερο προϊόν για το μουσι.

Έλα.χθες πήγα κούρεμα την πήρα να δοκιμάσω.20 ευρώ κάνει λογικά θα είναι καλύτερη της uppercut.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...