Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα στα φόρα. Αφού κανόνισα τα νομικά με το υπογειο σπίτι ήρθε η ώρα να φτιάξω το μπάνιο. Υπόψιν δεν υπάρχει μπάνιο για ξήλωμα, θα γίνει απο το μηδεν.

Αφου αποφάσισα τα 2 πιθανα σημεία που το θέλω κάλεσα υδραυλικό να με καθοδηγήσει και να δώσει μια προσφορά.

Στο ένα σημείο χρειάζεται πολύ δουλειά με μεγάλο κόστος οπότε το αποκλείσαμε και καταλήξαμε να σκαφτεί ένα φρεάτιο και αν μπει ενα μεταλλικό καπάκι εκεί θα καταλήγουν όλες οι σωλήνες και μία αντλία θα τα ανεβάζει (1 με 1 μιση μέτρο περίπου) στην αποχέτευση. Εκεί θα καταλήξουν : 1 λεκάνη, 1 ντουζ, 2 νιπτήρες και 1 πλυντήριο ρούχων. Μιας και είμαι μόνος μου και η κοπέλα μου δε θα μένει κάθε μέρα μαζί μου σημαίνει πως δεν θα υπάρχει πάνω απο 1 ροή ταυτόχρονα. Δηλαδή δεν υπάρχει περίπτωση να δουλέψει και το ντουζ και το πλυντήριο και ο νιπτήρας ταυτόχρονα.

Η πρώτη λύση που σκέφτηκα όσο το έψαχνα ήταν ένα αυτόνομο σύστημα με αντλία της wilo γύρο στα 300€ με 500€ που εφαρμόζει πίσω από την λεκάνη και έχει υποδοχές για ντουζιέρα και νιπτήρα, οπότε γλιτώνουμε και το σκάψιμο, φρεάτια, καπάκια κλπ. Ο υδραυλικός με διαβεβαίωσε πως κάτι τέτοια δεν λειτουργούν σωστά και να μην ασχοληθώ. Μου πρότεινε αντλίες κόστους περίπου 800€. Μιας και μου φάνηκε ακριβή για το σκοπό που τη θέλω τον ρώτησα αν υπάρχει κάτι πιο οικονομικό και μου ειπε υπάρχει αλλά μόνο για τη λεκάνη και νιπτήρα, δηλαδη δεν θα ειναι αρκετή για τη ντουζιέρα.

Μου φάνηκε περίεργο να είναι επαρκής για λεκάνη με περιττώματα και όχι για σκέτο ακάθαρτο νερό και το ξαναέψαξα σε διάφορα μαγαζιά με αντλίες φθηνότερες να αναφέρουν πως είναι επαρκείς για τη χρήση που θέλω.

Εάν είναι 800 η αντλία και 200-250 το φρεάτιο (κάπου τόσο είπε), συν σωληνώσεις συν εργασία θα φτάσει τουλάχιστον 1500-2000 για την αποχέτευση του μπάνιου; Χωρίς λεκάνη, νιπτήρα, ντουζιέρα, μπαταρίες, πλακάκια.  1500€ δε μου πήγε ο βόθρος στο εξοχικό με σκάψιμο αγορά μεταφορά τοποθέτηση και σωλήνωση μέχρι το σπίτι.

Έχει κανένας σας εμπειρία με αντλίες λυμάτων; Κανένας υδραυλικός να μου πει τη γνώμη του;

Δημοσ.

Εχεις ψάξει ποιο ειναι το βάθος του δημοσίου δικτύου αποχέτευσης, μήπως συνδεθείς εκει φτιάχνοντας έστω μία υπερυψωμένη τουαλέτα.

Γιατί αυτά με τις αντλίες είναι άστα να πάνε.

• Like 2
Δημοσ.

Νίκο βλέπω με τα μάτια μου τον πορτοκαλί αγωγό του δήμου και είναι 60 πόντους πάνω από το πάτωμα. Δε γίνεται να συνδεθώ με φυσική ροή δυστυχώς.

Μίλησε ο πατέρας μου στη κρήτη με ένα μαγαζί που ειδικεύεται στις αντλίες και του πρότεινε σύστημα λυμάτων με 4 υποδοχές στα 680€ κομπλε και δε θέλει ουτε φρεάτια ούτε σκαψίματα τίποτα (και λιγοτερα εργατικα δηλαδη) Στα μισά λεφτά ουσιαστικά.... Απλά δεν βρίσκω κάποιον που να έχει χρησιμοποιήσει τέτοιο σύστημα να μου πει εντυπώσεις.

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, jackess είπε

Νίκο βλέπω με τα μάτια μου τον πορτοκαλί αγωγό του δήμου και είναι 60 πόντους πάνω από το πάτωμα. Δε γίνεται να συνδεθώ με φυσική ροή δυστυχώς.

Μίλησε ο πατέρας μου στη κρήτη με ένα μαγαζί που ειδικεύεται στις αντλίες και του πρότεινε σύστημα λυμάτων με 4 υποδοχές στα 680€ κομπλε και δε θέλει ουτε φρεάτια ούτε σκαψίματα τίποτα (και λιγοτερα εργατικα δηλαδη) Στα μισά λεφτά ουσιαστικά.... Απλά δεν βρίσκω κάποιον που να έχει χρησιμοποιήσει τέτοιο σύστημα να μου πει εντυπώσεις.

πες του μαγαζατορα να σου πει ονοματα πελατων να πας να ζητησεις γνωμη. Αν ειναι σωστος κ το συστημα καλο, λογικα θα σου πει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
58 λεπτά πριν, jackess είπε

Φαντάζομαι, χωρίς να ξέρω, ότι ένα τέτοιο σύστημα χρησιμοποιεί ένα μικρό χώρο προσωρινής απόθεσης των λυμάτων (μικρή δεξαμενή) και μετά από εκεί η αντλία αναλαμβάνει να τα «σπρώξει έξω».
Λογικά έτσι θα είσαι δέσμιος του ηλ. ρεύματος, δηλαδή άμα γίνει διακοπή πατάς καζανάκι μία, ίσως δύο φορές και μετά ούτε για αστείο.
Ή της διαθεσιμότητας της αντλίας, π.χ. σε περίπτωση βλάβης.

Δεν σκέφτεσαι την λύση της δημιουργίας μικρού/μεσαίου βόθρου εκτός του σπιτιού όπου θα καταλήξουν τα λύματα εκεί και θα έχει αρκετό χώρο να δεχτεί μία κάποια ποσότητα και μετά από εκεί με μία απλή αντλία να τα παροχετεύσεις στο δίκτυο ;
Αν και εφόσον υπάρχει διαθέσιμος χώρος βέβαια, π.χ. αυλή, κήπος κλπ.

Επεξ/σία από dpolal
Δημοσ.

Γνωστός μου είναι σε ακριβός ίδια φάση με εσένα έχει κάνει φρεάτιο όπως σου είπε ο υδραυλικός και έχει βάλει μια αντλία η οποία είχε κάτω από 100 ευρώ.3 χρόνια τώρα δεν του έχει δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα.Βεβαια όπως είπαν και από πάνω όταν έχει διακοπή ρεύματος πρέπει να μη χρησιμοποιείς νερό γιατί θα πλημμυρίσεις.

Δημοσ.
15 ώρες πριν, kallair είπε

πες του μαγαζατορα να σου πει ονοματα πελατων να πας να ζητησεις γνωμη. Αν ειναι σωστος κ το συστημα καλο, λογικα θα σου πει.

λίγο δύσκολο, ειδικά απο την αθήνα που ειμαι

15 ώρες πριν, dpolal είπε

Φαντάζομαι, χωρίς να ξέρω, ότι ένα τέτοιο σύστημα χρησιμοποιεί ένα μικρό χώρο προσωρινής απόθεσης των λυμάτων (μικρή δεξαμενή) και μετά από εκεί η αντλία αναλαμβάνει να τα «σπρώξει έξω».
Λογικά έτσι θα είσαι δέσμιος του ηλ. ρεύματος, δηλαδή άμα γίνει διακοπή πατάς καζανάκι μία, ίσως δύο φορές και μετά ούτε για αστείο.
Ή της διαθεσιμότητας της αντλίας, π.χ. σε περίπτωση βλάβης.

Δεν σκέφτεσαι την λύση της δημιουργίας μικρού/μεσαίου βόθρου εκτός του σπιτιού όπου θα καταλήξουν τα λύματα εκεί και θα έχει αρκετό χώρο να δεχτεί μία κάποια ποσότητα και μετά από εκεί με μία απλή αντλία να τα παροχετεύσεις στο δίκτυο ;
Αν και εφόσον υπάρχει διαθέσιμος χώρος βέβαια, π.χ. αυλή, κήπος κλπ.

δυστηχως διαθεσιμος χωρος δεν υπαρχει μιας και ειμαι στο κεντρο της αθηνας.. ωστοσο για τις διακοπες ρευματος να σου πω την αληθεια να εχω δει μια ανα πενταετια? ε τωρα αν χαλασει η αντλια θεωρω κανεις οτι και αν χαλασει το καζανακι

11 ώρες πριν, andrapos είπε

Γνωστός μου είναι σε ακριβός ίδια φάση με εσένα έχει κάνει φρεάτιο όπως σου είπε ο υδραυλικός και έχει βάλει μια αντλία η οποία είχε κάτω από 100 ευρώ.3 χρόνια τώρα δεν του έχει δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα.Βεβαια όπως είπαν και από πάνω όταν έχει διακοπή ρεύματος πρέπει να μη χρησιμοποιείς νερό γιατί θα πλημμυρίσεις.

δεν εχω προβλημα να σκαψω φρεατιο να βαλω αντλια αλλα δε θελω να πεσω πολυ στην ποιοτητα. ισχυει παντως οτι θελει αντλια με κοπτικο πολτοποιητη μεσα και αυτες ξεκινανε απο τα 250.

στο εξοχικο στο υπογειο εχω σκαψει ενα 50χ50χ50 φρεατιακι και οποτε πλημμυρίζει(συχνα πυκνα εχω θεματακι) παιρνει αυτοματα μια αντλια του 50-70ευρου. τα νερα τα βγαζει αλλα με το παραμικρο σκουπιδι βουλωνει οποτε δε θελω να κανω το ιδιο λαθος εδω (ο υδραυλικος που εφτιαξε το μπανιο του παππου μου, μου ειπε να βαλουμε μια τετοια)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...