Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα σε ολους, οπως γραφω στον τιτλο ξερει κανενας σε ποιο γιατρο πρεπει να απευθυνθω για παρωνυχια(πρισμενο δαχτυλο απο παρανυχιδα); Δερματολογο η χειρουργο, μιας και θελει ανοιγμα και καθαρισμα απ το πυον; 

Υ.Γ. Ξερω οτι θα πεσει γλεντι στα σχολια, αλλα ελπιζω να απαντησει και καποιος σοβαρα πριν το λουκετο :P 

Ευχαριστω!!

Δημοσ.

Πριν από δύο χρόνια μου είχε τύχει η περίπτωση. Εξωτερικά ιατρεία πας σε χειρούργο, σου κάνει μια μικρή τομή, πιέζει για να βγει το πύον, κόβει την παρανυχίδα και σου κάνει ένα αμπαλάρισμα.

Καθώς δουλεύω σε ιδιωτικό νοσοκομείο δεν πλήρωσα, και δεν έχω ιδέα για το κόστος. Δεν πρέπει να είναι κάτι το φοβερό πάντως.

Δημοσ.

Υπαρχουν ειδικα κεντρα...

Τι είναι η Ποδολογία και τι η Ποδιατρική

.Στη χώρα μας δυστυχώς, υπάρχει σχετική άγνοια τόσο για τον κλάδο της Ποδιατρικής, όσο και για τον κλάδο της Ποδολογίας, εφ' όσον δεν υπάρχει Πανεπιστημιακή κατάρτηση και κλάδος για τις συγκεκριμμένες ειδικότητες! 

O Ποδολόγος ασχολείται με τις παθήσεις των κάτω άκρων, αντιμετωπίζοντας: κάλους, σκληροδερμία, ραγάδες, υπερκερατώσεις,μυκητιάσεις νυχιών και δέρματος, ονυχοκρυπτώσεις, ονυχογρυπώσεις.

Ο Ποδολόγος αναλαμβάνει επιπλέον τις περιπτώσεις που χρειάζεται ορθονυχία, ορθοπλαστική ή και ειδική περιποίηση σε διαβητικό πόδι.

Ο Ποδολόγος ασχολείται με την θεραπεία και περιποίηση των ποδιών και διαπιστώνει παθολογικές αλλαγές στο πόδι.
Λειτουργεί τόσο προληπτικά  όσο και θεραπευτικά με μια σειρά από εξειδικευμένες μεθόδους.

Ο Ποδίατρος, ασχολείται επιπρόσθετα και με τη διάγνωση, θεραπεία και χειρουργική (εάν και όταν χρειάζεται) αντιμετώπιση ασθενειών και τραυματισμών των κάτω άκρων, πχ σε αθλητές, διαβητικούς, ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα, χειρουργικές επεμβάσεις σε πόδι και νύχια, συμβουλευτική και επιμόρφωση/εκπαίδευση υγείας κάτω άκρων, εξειδίκευση σε πρόληψη και αντιμετώπιση ομάδων ασθενών υψηλού κινδύνου για την υγεία των κάτω άκρων. Επίσης, ο Ποδίατρος, εξειδικεύεται και σε τομείς του ποδιού και του αστράγαλου, αντιμετωπίζοντας χειρουργικά τραυματισμούς μυών, συνδέσμων και μαλακών μορίων του ποδιού και του αστραγάλου.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Kostasspil είπε

Λαθος μου που δεν το διευκρινησα, το προβλημα ειναι στον αντιχειρα

Ωππς  Sorry συνήθως τέτοια προβλήματα βγαίνουν στα πόδια....

Λογικά γενικός χειρούργος αναλαμβάνει τέτοια περιστατικά...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σχετικα ευκολη μαλλον  μικροεπεμβαση ακομα και για ένα αρχαριο χειρουργο αλλα καλο είναι να πας σε καποιο εμπειρο ή αρχαριο με εποπτεια από εμπειρο .Πρεπει κι αυτοι να μαθουν στην πραξη ότι εχουν διαβασει .

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.
20 minutes ago, Γιάννης Platano said:

Πρεπει κι αυτοι να μαθουν στην πραξη ότι εχουν διαβασει

Θα προτιμούσα να μην μάθει πάνω μου :P

• Like 1
Δημοσ.

Δοκιμασε πρωτα μια ιατρικη μανικιουριστρια,οι χειρουργοι νυστερια εχουν και κοβουν οτι βλεπουν , καμια φορα δεν ειναι απαραιτητο 

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, Kostasspil είπε

Θα προτιμούσα να μην μάθει πάνω μου :P

Αν επιβλεπει και καθοδηγει άλλος γιατι όχι ? Με αυτή τη λογικη ποτε δεν θα κανουν κατι μονοι τους.

Οσοι εχουμε μπει χειρουργεια και εχω μπει σε 6, μηπως ειμαστε σιγουροι ποιος μας χειρουργησε ?

Ακομα και στο τελευταιο που μπηκα για ολικη αρθοπλαστικη ισχυο με ραχιαια ηταν τοση η μεθη που δεν καταλαβα τιποτα.

Δημοσ.

Τρως νύχια; Εγώ ήμουν χωριό, πήγα στο κέντρο υγείας και με κάτι σαν καρφίτσα μου το έσκισε και μετά όλα πήραν τον δρόμο τους. Προσπάθησα να το κάνω και μόνος στο σπίτι αλλά δεν τα κατάφερα. Σε 3-4 ημέρες ήμουν κομπλέ. Πάντως πονάει πολύ το άτιμο. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Kostasspil είπε

Καλημερα σε ολους, οπως γραφω στον τιτλο ξερει κανενας σε ποιο γιατρο πρεπει να απευθυνθω για παρωνυχια(πρισμενο δαχτυλο απο παρανυχιδα); Δερματολογο η χειρουργο, μιας και θελει ανοιγμα και καθαρισμα απ το πυον; 

Υ.Γ. Ξερω οτι θα πεσει γλεντι στα σχολια, αλλα ελπιζω να απαντησει και καποιος σοβαρα πριν το λουκετο :P 

Ευχαριστω!!

Οπως προαναφερθηκε σε χειρουργο θα πας, ισως αν ειναι εντονο το πρηξιμο και διαπιστωσει καποια πιθανη βλαβη σε νευρο να σε παραπεμψει σε ορθοπεδικο...πηγαινε κατευθειαν σε επειγοντα να γλυτωσεις το 30αρι. Περαστικα οπως και να χει.

Δημοσ.

Όχι να μην πάει στα επείγοντα, γιατί δεν είναι επείγον. 

Να πάει εκεί που πρέπει χωρίς να ταλαιπωρεί το σύστημα που κάποιος άλλος θα το έχει πραγματική ανάγκη εκείνη την ώρα.

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...