Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

@nicksoti Δεν είδα 75αρια και 80αρια, μέχρι 70.8 και αυτό ήταν spike, όπως είπα την περισσότερη ώρα ήταν μεταξύ 66 και 69. Και το Χειμώνα θα είναι καμιά 10 βαθμούς κάτω η ambient, οπότε νομίζω είναι ΟΚ..

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, yiannis1991 είπε

@nicksoti Δεν είδα 75αρια και 80αρια, μέχρι 70.8 και αυτό ήταν spike, όπως είπα την περισσότερη ώρα ήταν μεταξύ 66 και 69. Και το Χειμώνα θα είναι καμιά 10 βαθμούς κάτω η ambient, οπότε νομίζω είναι ΟΚ..

Φυσικα και ειναι παραπανω απο οκει, πολυ καλες θερμοκρασιες εχεις για τετοιο ambient. Δεν ειδες παραπανω τις δικες μου; :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Yiannis ναι βρε δεν έγραψα για σένα, Για πουσαρισμένο τσιπ οι 70 καλοκαίρι μια χαρά είναι. Απλά νομίζω ότι από τους zen+ και μετά το παράκανε λίγο η AMD με το boost και το XFR, ενώ στους 1st gen το πήγε πιο συντηρητικά

Επεξ/σία από nicksoti
Δημοσ.
Στις 11/7/2019 στις 9:26 ΜΜ, yiannis1991 είπε

Να ρωτήσω και εγώ κάτι για τον 2600, για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα.

Λοιπόν, θερμοκρασία δωματίου 29, το case έχει δύο 12άρια fans, ένα πίσω και ένα πάνω να βγάζουν και έβαλα και 2 14άρια arctic μπροστά να βάζουν. Και τα 4 fans στο 60%.

Fan curve του CPU: 40c -> 30%  50c -> 50%  60c->70% 70c->100%

OC στα 3.95 GHz και τάση 1.27V under load. Τρέχω prime95 blend για μισή ώρα και βλέπω μέγιστη Τ 70.8c αλλά την περισσότερη ώρα ήταν στους 66-69. Υψηλή μου φαίνεται, νομίζω, και η τάση δεν είναι και ιδιαίτερα υψηλή. Πάστα την έλεγξα και την άλλαξα, τζάμπα βέβαια γιατί είχε καλό spread, με ίδιες T πριν και μετά. Μήπως φταίει η ambient; Το Χειμώνα είναι στους 20-21..

2600 h 2600x? 

εαν ειχα τον 2600 δν θα εκανα Overclock θα τον αφηνα οπως εχει εγω προσωπικα..εαν εχεις τον χ και απλα ξεχασες να βαλεις το χ δεκτων..

αλλα ναι νορμαλ εινια η θερμοκρασιες εαν δ δειτε πανω απο 85 σε στρεσ οπως δινει ορια η amd μην τρομαζετε

Επισκέπτης
Δημοσ.

@pasxaliskar Βασικά ο 2600 είναι για OC. Τον 2600Χ τον παίρνεις αν θες να έχεις απόδοση out of the box και δεν θέλεις να ασχοληθείς με OC..

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

@pasxaliskar Βασικά ο 2600 είναι για OC. Τον 2600Χ τον παίρνεις αν θες να έχεις απόδοση out of the box και δεν θέλεις να ασχοληθείς με OC..

εισαι σιγουρος ? ειχα την εντυπωση οσοι δν εχουν Χ δν ειναι για οβερκλοκ..δν επιμενω ισως κανω λαθος .. γενικα μονο με το οβερκλοκ δν εχω ασχοληθει κ δεν μαρεσει γενικα , ειμαι της αποψης απο το 3,6 στο 3,9 ειναι 8% απόδοση με 20-40% μεγαλυτερη τάση , 20-50% θερμοκρασια και 50% ρισκο.. παλια ασχολιομουν πλεον οχι ..

εκτος εαν εχεις ιντελ και το φτανεις στο θεο για ποζερια :P

Δημοσ.
Μόλις τώρα, pasxaliskar είπε

εισαι σιγουρος ? ειχα την εντυπωση οσοι δν εχουν Χ δν ειναι για οβερκλοκ..δν επιμενω ισως κανω λαθος .. γενικα μονο με το οβερκλοκ δν εχω ασχοληθει κ δεν μαρεσει γενικα , ειμαι της αποψης απο το 3,6 στο 3,9 ειναι 8% απόδοση με 20-40% μεγαλυτερη τάση , 20-50% θερμοκρασια και 50% ρισκο.. παλια ασχολιομουν πλεον οχι ..

2600x στα 3.9ghz με 1.15V σταθερά 

Και undervolt και 8% πάνω. Με λες και κωλοφαρδο 

• Like 1
Δημοσ.

2700χ στα 3,7 :P μαμα... 0.781 έως 1,150 .. με average 0,945 

το αφήνω ελευθερο γτ δν θελω να δουλευει ακομα και οταν δν κανω τίποτα , οταν εχω να κανω κατι κ θελω δύναμη το ανεβαζω. αλλα πολύ σπανια.. 

οποιος δεν βαριεται ασ δει αυτο , ωραιο μαθηματακι 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, pasxaliskar είπε

2700χ στα 3,7 :P μαμα... 0.781 έως 1,150 .. με average 0,945 

το αφήνω ελευθερο γτ δν θελω να δουλευει ακομα και οταν δν κανω τίποτα , οταν εχω να κανω κατι κ θελω δύναμη το ανεβαζω. αλλα πολύ σπανια.. 

οποιος δεν βαριεται ασ δει αυτο , ωραιο μαθηματακι 

Μονό για ηλιθιους δεν είναι. Ο προηγούμενος μου επεξ ήταν fx 6300 4.6ghz με τάση μικρότερη από ότι δούλευε στοκ, και μικρότερη από το 90% των oc τάσεων που είδα στο νετ. Οπότε όχι μόνο πήρα 30% παραπάνω συχνότητα, έπεσα και σε temps και σε κατανάλωση. Οπότε, σε συνδυασμό με μια καλή τάση, ένα mild oc μόνο οφέλη έχει! 

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, giannis808 είπε

Μονό για ηλιθιους δεν είναι. Ο προηγούμενος μου επεξ ήταν fx 6300 4.6ghz με τάση μικρότερη από ότι δούλευε στοκ, και μικρότερη από το 90% των oc τάσεων που είδα στο νετ. Οπότε όχι μόνο πήρα 30% παραπάνω συχνότητα, έπεσα και σε temps και σε κατανάλωση. Οπότε, σε συνδυασμό με μια καλή τάση, ένα mild oc μόνο οφέλη έχει! 

επεσες σε καλο υλικο,, ειναι λιγο λαχειο το οβερκλοκ :P 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, pasxaliskar είπε

επεσες σε καλο υλικο,, ειναι λιγο λαχειο το οβερκλοκ :P 

Είναι όντως λαχείο, αλλά με το oc από εκεί που δεν κρατούσε με τίποτα σταθερά πάνω από 60 στο fortnite που έπαιζα τότε, μετά το oc δεν ξαναεπεσε ποτέ. Τον κράτησα ακόμα τουλάχιστον ένα χρόνο, με έσωσε το oc :P

Επισκέπτης
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, pasxaliskar είπε

Σίγουρος ;) Γενικά πάντως είναι ασφαλές. Το σκεπτικό μου είναι να βρεις μια τάση (το πολύ μέχρι την ασφαλή που προτείνει η AMD για 24/7) που είσαι ΟΚ από θερμοκρασίες αναλόγως και την ψύξη σου και ανεβαίνεις βήμα βήμα τη συχνότητα όσο σε παίρνει με αυτή την τάση σταθερή. Μόλις δεις, δηλαδή, κάνα fail σε stress test χαμηλώνεις την συχνότητα ένα βήμα και τέλος. Αυτή είναι η OC συχνότητα σου.

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Σίγουρος ;) Γενικά πάντως είναι ασφαλές. Το σκεπτικό μου είναι να βρεις μια τάση (το πολύ μέχρι την ασφαλή που προτείνει η AMD για 24/7) που είσαι ΟΚ από θερμοκρασίες αναλόγως και την ψύξη σου και ανεβαίνεις βήμα βήμα τη συχνότητα όσο σε παίρνει με αυτή την τάση σταθερή. Μόλις δεις, δηλαδή, κάνα fail σε stress test χαμηλώνεις την συχνότητα ένα βήμα και τέλος. Αυτή είναι η OC συχνότητα σου.

αξιζει παντως να δειτε το βιντεο δν εχετε να χασετε τιποτα :P 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...