Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, nicksoti είπε

Μόνη περίπτωση να είχες πρόβλημα θα ήταν με video editing/rendering/transcoding. Το handbrake ας πούμε στρεσάρει περισσότερο και από prime blend, σχεδόν σαν small fft. Γνώμη μου πάντως, αν η cpu δεν είναι σταθερή στο χειρότερο σενάριο φόρτου, σταθερό PC ΔΕΝ έχεις.

Προς το παρόν σταθερή είναι, μεγάλες θερμοκρασίες έχει στο χειρότερο σενάριο φόρτου, όχι αστάθεια 

Επεξ/σία από giannis808
  • Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

οπως ανεφεραν ολοι οι προηγουμενοι. Οι θερμοκρασιες ειναι σωστες. με το που χτυπαει 1,425 βολτ η θερμοκρασια παει στον Θεο. το OCCT  ειναι στρες τεστ, worst case scenario. 

Εγω παιζω στοκ και με 0,1βολτ οφσετ και κοβει αρκετους βαθμους θερμοκρασιας.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, ASDIC είπε

οπως ανεφεραν ολοι οι προηγουμενοι. Οι θερμοκρασιες ειναι σωστες. με το που χτυπαει 1,425 βολτ η θερμοκρασια παει στον Θεο. το OCCT  ειναι στρες τεστ, worst case scenario. 

Εγω παιζω στοκ και με 0,1βολτ οφσετ και κοβει αρκετους βαθμους θερμοκρασιας.

Τι 1.425, πηγαίνει στα 1.5 μη πω τα ξεπερνάει κιόλας, χωρίς καν να το σκέφτεται 

Δημοσ.

εχεις ενεργοποιημενο LLC στο BIOS ? δεν πρεπει να ξεπερναει το 1,5 βολτ ουτε για αστειο. 1,475 το πολυ.

η μονη φορα που το ειδα πανω απο το 1,5 ηταν οταν πειραξα βολτ και το LLC.

Δημοσ.
16 ώρες πριν, giannis808 είπε

Καλημέρα στο φόρουμ.

Αγόρασα πριν λίγους μήνες έναν 2600x με την x470 gaming Pro της msi. Όλα δουλεύουν είτε stock είτε στο gaming mode (οι ραμ με απλό xmp) και κατά την διάρκεια gaming (lol και fortnite προς το παρόν) δεν ξεπερνάει τους 55-60 βαθμούς, με Μαξ του 45 σε browsing με θερμοκρασία δωματίου 30-32 βαθμούς. 

Απόλυτα φυσιολογικές θερμοκρασίες μέχρι να έρθει η ώρα του stress test. Με το που δοκιμάζω occt ότι και να κάνω (undervolt, underclock, τους ανεμιστήρες όλους στο full on) ενώ θερμοκρασία κουτιού έχω μικρή (δοκίμασα και με ανοιχτό κουτί) ο επεξεργαστής πάει σχεδόν αμέσως 80, όπου ανεβαίνει σταδιακά με 86-87 όπου και προφανώς κλείνω το occt. 

Το ερώτημα είναι:

Έχω κάποιο πρόβλημα με τον επεξεργαστή μου, έπεσα σε πατάτα ή απλά η stock ψυκτρα είναι για κλωτσιές; Να σημειωθεί ότι στο stress test το occt δείχνει κατανάλωση επεξεργαστή 140 (!!!) ολόκληρα watt.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις όσων βοηθήσουν! 

Κανένα πρόβλημα δεν έχεις. 

Το αστείο και χωρίς παρεξήγηση είναι ότι κάνεις stress test χωρίς να ξέρεις γιατί το κάνεις! 

Το στρες τεστ το κάνεις για να δεις την σταθερότητα του επεξεργαστή σε ακραίες συνθήκες,  οι θερμοκρασίες έρχονται σε δεύτερη μοίρα, ακόμα κ έτσι όμως αν έχεις 80 βαθμούς σε στρες τεστ με στοκ ψυκτρα Ιούλιο μήνα είσαι άρχοντας! 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, panoskatos είπε

Το αστείο και χωρίς παρεξήγηση είναι ότι κάνεις stress test χωρίς να ξέρεις γιατί το κάνεις! 

Το στρες τεστ το κάνεις για να δεις την σταθερότητα του επεξεργαστή σε ακραίες συνθήκες,  οι θερμοκρασίες έρχονται σε δεύτερη μοίρα, ακόμα κ έτσι όμως αν έχεις 80 βαθμούς σε στρες τεστ με στοκ ψυκτρα Ιούλιο μήνα είσαι άρχοντας! 

Δοκίμαζα την σταθερότητα του συστήματος μετά από psu failure γιαυτό και έκανα stress test στο οποίο παρατήρησα θερμοκρασίες που δεν είχα ούτε με τον oced fx 

6 ώρες πριν, ASDIC είπε

εχεις ενεργοποιημενο LLC στο BIOS ? δεν πρεπει να ξεπερναει το 1,5 βολτ ουτε για αστειο. 1,475 το πολυ.

η μονη φορα που το ειδα πανω απο το 1,5 ηταν οταν πειραξα βολτ και το LLC.

Δεν το έχω πειράξει. Ότι είναι default 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, panoskatos είπε

εχεί δίκιο το παιδί με θερμοκρασια δωματιου 30-32 βαθμους τι περιμενεις να δεις ? :P  ιδικα εαν δν εχεις καλο airflow ... εχω το 2700Χ και με κλιμα μεσα στο δωματιο (πανω απο την μοναδα στο 1 μετρο ) και με τελειο airflow & aftermarket ψυκτρα (noctua) στο αντιστοιχο στρες τεστ το prime 95 εχω 67-70 ...κ στο gaming 40-45 k idle 28-33..αλλα με δωματιο στους 20-22 βαθμους .. 

μια χαρα εισαι σπεσιαλ και εαν αλλαξεις ψυκτρα πιστευω να το ριξεις και καμια 10αρα βαθμους 

Δημοσ.

με την στοκ ψυκτρα εισαι πολυ οκ , ειχα το ιδιο cpu με aftermarket  των 30 ευρω (2πλου ανεμιστηρα ) με  offset  0,07-0,085 και σε full stress ημουν 75-77 βαθμους  και με  αρκετα καλο airflow 
το pbo /xfr  βαλτο οπωσδηποτε enable  , γτ ετσι δειχνει την αποδοση του ( max  αποδοση σε all core  μεχρι εκει που το επιτρεπεουν οι θερμοκρασιες  σου ) 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, pasxaliskar είπε

εχεί δίκιο το παιδί με θερμοκρασια δωματιου 30-32 βαθμους τι περιμενεις να δεις ? :P  ιδικα εαν δν εχεις καλο airflow ... εχω το 2700Χ και με κλιμα μεσα στο δωματιο (πανω απο την μοναδα στο 1 μετρο ) και με τελειο airflow & aftermarket ψυκτρα (noctua) στο αντιστοιχο στρες τεστ το prime 95 εχω 67-70 ...κ στο gaming 40-45 k idle 28-33..αλλα με δωματιο στους 20-22 βαθμους .. 

μια χαρα εισαι σπεσιαλ και εαν αλλαξεις ψυκτρα πιστευω να το ριξεις και καμια 10αρα βαθμους 

4 ώρες πριν, xrit86 είπε

με την στοκ ψυκτρα εισαι πολυ οκ , ειχα το ιδιο cpu με aftermarket  των 30 ευρω (2πλου ανεμιστηρα ) με  offset  0,07-0,085 και σε full stress ημουν 75-77 βαθμους  και με  αρκετα καλο airflow 
το pbo /xfr  βαλτο οπωσδηποτε enable  , γτ ετσι δειχνει την αποδοση του ( max  αποδοση σε all core  μεχρι εκει που το επιτρεπεουν οι θερμοκρασιες  σου ) 

Να στε καλά παιδιά όσοι βοηθήσατε με τις απαντήσεις σας. Καλύφθηκα, ας κλείσει το θέμα :D

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να ρωτήσω και εγώ κάτι για τον 2600, για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα.

Λοιπόν, θερμοκρασία δωματίου 29, το case έχει δύο 12άρια fans, ένα πίσω και ένα πάνω να βγάζουν και έβαλα και 2 14άρια arctic μπροστά να βάζουν. Και τα 4 fans στο 60%.

Fan curve του CPU: 40c -> 30%  50c -> 50%  60c->70% 70c->100%

OC στα 3.95 GHz και τάση 1.27V under load. Τρέχω prime95 blend για μισή ώρα και βλέπω μέγιστη Τ 70.8c αλλά την περισσότερη ώρα ήταν στους 66-69. Υψηλή μου φαίνεται, νομίζω, και η τάση δεν είναι και ιδιαίτερα υψηλή. Πάστα την έλεγξα και την άλλαξα, τζάμπα βέβαια γιατί είχε καλό spread, με ίδιες T πριν και μετά. Μήπως φταίει η ambient; Το Χειμώνα είναι στους 20-21..

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε παιδια, αυτο που τρεχετε prime με blend και με την Ελλαδα να βαραει 40αρια και μετα ρωτατε αν ειναι φυσιολογικο το πηκ στους 70 βαθμους με τρελαινει πραγματικα.

Προφανως αν δεν εχεις υδροψυξη η πολυ δυνατη αεροψυξη και το δωματιο εχει 30 βαθμους αρχικα (γιατι κατα την διαρκεια του τεστ σιγουρα θα βαρεσει 35αρι), θα χτυπησει τετοιες θερμοκρασιες και ναι ειναι απολυτα φυσιολογικες.

Σε gaming η Light workload δεν θα εχεις σιγουρα πανω απο 65 βαθμους, σωστα? Ε τοτε τι ανησυχεις?

Επεξ/σία από Crus
  • Like 1
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

@Crus Όντως έχεις δίκιο. Σε gaming έχω δει μέχρι 60 με μεγαλύτερη εσωτρική κιόλας..

Δημοσ.

χαρακτηριστκη συγκριση

2600Χ στοκ με custom υδροψυξη στο R15 με θερμοκρασια δωματιου 20 βαθμους, μονο μετα απο απανωτα λουπ πιανει 57,6 βαθμους.

Επισκέπτης
Δημοσ.

@ASDIC σε prime95 μετά από μία ώρα πόσο Τ πιάνει;

Δημοσ.

To blend καλό είναι για συνολικό έλεγχο, αλλά μόνο με small fft στρεσάρεται πραγματικά η cpu.

75άρια και 80άρια με aftermarket ψύκτρα πάντως καλά δεν τα λες. Στους FX βλέπαμε τέτοια. Πέραν της θερμοκρασίας, σημαίνει ότι η cpu καίει τα άντερά της. Δεν υπάρχει λόγος για μένα σε 6core τσιπ να τα τσιτώνουμε τόσο καλοκαιριάτικα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...