giannis808 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Καλημέρα στο φόρουμ. Αγόρασα πριν λίγους μήνες έναν 2600x με την x470 gaming Pro της msi. Όλα δουλεύουν είτε stock είτε στο gaming mode (οι ραμ με απλό xmp) και κατά την διάρκεια gaming (lol και fortnite προς το παρόν) δεν ξεπερνάει τους 55-60 βαθμούς, με Μαξ του 45 σε browsing με θερμοκρασία δωματίου 30-32 βαθμούς. Απόλυτα φυσιολογικές θερμοκρασίες μέχρι να έρθει η ώρα του stress test. Με το που δοκιμάζω occt ότι και να κάνω (undervolt, underclock, τους ανεμιστήρες όλους στο full on) ενώ θερμοκρασία κουτιού έχω μικρή (δοκίμασα και με ανοιχτό κουτί) ο επεξεργαστής πάει σχεδόν αμέσως 80, όπου ανεβαίνει σταδιακά με 86-87 όπου και προφανώς κλείνω το occt. Το ερώτημα είναι: Έχω κάποιο πρόβλημα με τον επεξεργαστή μου, έπεσα σε πατάτα ή απλά η stock ψυκτρα είναι για κλωτσιές; Να σημειωθεί ότι στο stress test το occt δείχνει κατανάλωση επεξεργαστή 140 (!!!) ολόκληρα watt. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις όσων βοηθήσουν!
nicksoti Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Μάλλον συμβαίνουν 2 πράγματα συνδιαστικά, 1ον έχεις ενεργοποιημένο το αυτόματο OC, (PBO, core boost ή κάπως έτσι θα γράφει στο bios) και ταυτόχρονα η μητρική δίνει λίγο παραπάνω τάση από ότι χρειάζεται και πρέπει να δώσεις λίγο αρνητικό offset, κάποιο πεδίο στο bios όπου θα βάλεις - mvolts από την default
giannis808 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 36 λεπτά πριν, nicksoti είπε Μάλλον συμβαίνουν 2 πράγματα συνδιαστικά, 1ον έχεις ενεργοποιημένο το αυτόματο OC, (PBO, core boost ή κάπως έτσι θα γράφει στο bios) και ταυτόχρονα η μητρική δίνει λίγο παραπάνω τάση από ότι χρειάζεται και πρέπει να δώσεις λίγο αρνητικό offset, κάποιο πεδίο στο bios όπου θα βάλεις - mvolts από την default Pbo όντως δεν έχω βγάλει έχεις δίκιο Αν βάλω fixed χαμηλότερη τάση, γίνεται η δουλειά;
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Εντάξει η στοκ ψυκτρα δεν είναι και η καλύτερη ειδικά με ambient 30-32. Με το PBO ενδεχομένως να δίνει αδικαιολόγητα μεγάλη τάση η mobo γι'αυτό και οι υψηλές Τ. Το να βάλεις χαμηλότερη τάση δεν είναι τόσο απλό, πρέπει να δεις που είσαι σταθερός. Αλλιώς απλά κλείσε το PBO τώρα για το καλοκαίρι ή αφού έτσι και αλλιώς σε gaming και σε απλή χρήση έχεις μια χαρά T άστο ανοιχτό. Λες και θα κάνεις stress testing όλη την ώρα; Επεξ/σία 9 Ιουλίου 2019 από Επισκέπτης
giannis808 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 5 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε Εντάξει η στοκ ψυκτρα δεν είναι και η καλύτερη ειδικά με ambient 30-32. Με το PBO ενδεχομένως να δίνει αδικαιολόγητα μεγάλη τάση η mobo γι'αυτό και οι υψηλές Τ. Το να βάλεις χαμηλότερη τάση δεν είναι τόσο απλό, πρέπει να δεις που είσαι σταθερός. Αλλιώς απλά κλείσε το PBO τώρα για το καλοκαίρι ή αφού έτσι και αλλιώς σε gaming και σε απλή χρήση έχεις μια χαρά T άστο ανοιχτό. Λες και θα κάνεις stress testing όλη την ώρα; Η απόδοση του cpu θα πέσει με το Pbo κλειστό; Αν ναι, πόσο περίπου; Για τις τάσεις έχω κάνει manual oc σε fx 6300 μέχρι 4.4ghz με την ελάχιστη τάση που το σήκωνε τότε οπότε θα παίξω λίγο μέχρι να βρω κάποια λογική. Η αλήθεια είναι ότι βλέπω random spikes σε θερμοκρασίες από 40 ξερωγω idle σε 50 και μετά να ξαναπέφτει που μάλλον από ότι φαίνεται οφείλεται σε τάση. Θα δω με pbo πως θα φερθεί και με αρνητικό offset στις τάσεις του σε manual mode στα 3.9-4ghz και αναφέρω. Θα δω μήπως μπορώ να βρω και άλλη ψυκτρα να αποκλείσω το θέμα αυτό να μου φύγει η έγνοια να ξέρω ότι είναι δικό της θέμα το πρόβλημα
leros2004 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 α) Αγόρασες τον 2600x για να έχεις κλειστό το PBO ? β) Αφού στο gaming είσαι ΟΚ, που από ότι καταλαβαίνω είναι το ποιο βαρύ που κάνεις γιατί ανησυχείς ? γ) Βάλε αρνητικό offset ~ 0,7volt και θα είσαι μια χαρά. 1
akoinonitos Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Μόλις τώρα, leros2004 είπε α) Αγόρασες τον 2600x για να έχεις κλειστό το PBO ? β) Αφού στο gaming είσαι ΟΚ, που από ότι καταλαβαίνω είναι το ποιο βαρύ που κάνεις γιατί ανησυχείς ? γ) Βάλε αρνητικό offset ~ 0,7volt και θα είσαι μια χαρά. 0,07v ρε
nicksoti Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Πράγματι σε zen+ είναι κρίμα να απενεργοποιήσεις το pbo, δίνει κάμποσο. Μπορείς να παίξεις με αρνητικό offset ακόμα και με pbo ενεργοποιημένο και λογικά θα έχεις και το cool n quiet να δουλεύει έτσι σε idle. Έτσι δουλεύω τον 1600 εγώ. Με -120mv offset. Θέλει όμως ψάξιμο για να είσαι σίγουρος ότι είσαι σταθερός. Πχ εμένα μπορεί να έτρεχε prime 95 2 ώρες και κατόπιν να κολούσε σε idle... ή πχ με την Χ τάση να έμπαινε windows, να έτρεχε τεστ σταθερότητας, και με 10-15mv παρακάτω να μην έκανε καν post. Είναι λίγο περίεργη συμπεριφορά σε σχέση με τις παλιότερες cpu, όπου υπήρχε μια διαβάθμιση. Για μένα βρες την τάση που περνά prime small fft κανα 2ωρο, και μετά δώσε 2 σκαλοπατάκια παραπάνω και είσαι κομπλέ για αρχή. Απλά έχε ανοικτό το πλαινό καπάκι όσο θα "ταλαιπωρείς" τη cpu και κοίτα θερμοκρασίες. Επεξ/σία 9 Ιουλίου 2019 από nicksoti
giannis808 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 5 λεπτά πριν, leros2004 είπε α) Αγόρασες τον 2600x για να έχεις κλειστό το PBO ? β) Αφού στο gaming είσαι ΟΚ, που από ότι καταλαβαίνω είναι το ποιο βαρύ που κάνεις γιατί ανησυχείς ? γ) Βάλε αρνητικό offset ~ 0,7volt και θα είσαι μια χαρά. Ανησυχώ γτ δεν ξέρω κατά πόσο είναι φυσιολογική μια τέτοια συμπεριφορά σε στοκ καταστάσεις ακόμα και σε stress test Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά θα δοκιμάσω να δω τι γίνεται περαιτέρω με τις ρυθμίσεις αυτές
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Σιγά βρε άστο ανοιχτό το PBO, κλάιν μάιν τα stress test, ποτέ δεν θα φτάσει σε τέτοιο βαθμό load υπό κανονική χρήση. Άσε που είναι και καλοκαίρι, το Χειμώνα θα έχει 10 βαθμούς κάτω σε ambient..
giannis808 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 1 λεπτό πριν, yiannis1991 είπε Σιγά βρε άστο ανοιχτό το PBO, κλάιν μάιν τα stress test, ποτέ δεν θα φτάσει σε τέτοιο βαθμό load υπό κανονική χρήση. Άσε που είναι και καλοκαίρι, το Χειμώνα θα έχει 10 βαθμούς κάτω σε ambient.. Γενικά αυτές οι θερμοκρασίες συμβαίνουν σε όλους υπό τέτοιες συνθήκες; Αυτό με απασχολεί εμένα
akoinonitos Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, giannis808 είπε Γενικά αυτές οι θερμοκρασίες συμβαίνουν σε όλους υπό τέτοιες συνθήκες; Αυτό με απασχολεί εμένα Φυσιολογικοτατες είναι οι θερμοκρασίες σου μην πειράζεις τπτ. Το occt δεν είναι φυσιολογικό σενάριο είναι power virus (το καταλαβαίνεις και από τα watt) και 87 βαθμοί με στοκ κουλερ είναι μια χαρά για τα δεδομένα. Είχα 2600x με στοκ κουλερ ίδιες θερμοκρασίες είχα. Επεξ/σία 9 Ιουλίου 2019 από akoinonitos 1
leros2004 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 20 λεπτά πριν, akoinonitos είπε 0,07v ρε Έλα μωρέ για ένα μηδενικό κάνεις έτσι 😋. Τουλάχιστον είναι αρνητικό το offset δεν πρόκειται να καεί τίποτα
giannis808 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 5 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Φυσιολογικοτατες είναι οι θερμοκρασίες σου μην πειράζεις τπτ. Το occt δεν είναι φυσιολογικό σενάριο είναι power virus (το καταλαβαίνεις και από τα watt) και 87 βαθμοί με στοκ κουλερ είναι μια χαρά για τα δεδομένα. Είχα 2600x με στοκ κουλερ ίδιες θερμοκρασίες είχα. Ωραία αυτό με νοιάζει εμένα κυρίως 1
nicksoti Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Μόνη περίπτωση να είχες πρόβλημα θα ήταν με video editing/rendering/transcoding. Το handbrake ας πούμε στρεσάρει περισσότερο και από prime blend, σχεδόν σαν small fft. Γνώμη μου πάντως, αν η cpu δεν είναι σταθερή στο χειρότερο σενάριο φόρτου, σταθερό PC ΔΕΝ έχεις. Επεξ/σία 9 Ιουλίου 2019 από nicksoti
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα