Επισκέπτης Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 1 ώρα πριν, link67 είπε Μπορείς να πάρεις στην εξυπηρέτηση πελατών και θα σου πουν ακριβώς τη διαδικασία. Δυστυχώς τα έχω δώσει τα 8 ευρώ πριν πολλά χρόνια, οπότε για μένα δεν έχει πολύ νοημα. Πρόσφατα πήγα σε κατάστημα Alpha Bank για δικό μου άνθρωπο για να ανοίξει λογαριασμό μισθοδοσίας και η υπάλληλος επέμενε ότι δεν υπάρχει τρόπος να έχεις e-banking χωρίς να πληρώσεις το 8-ευρω (ούτε να λάβεις otp μέσω sms ούτε μέσω εφαρμογής). Και γενικότερα, θυμάμαι ότι παραπονιοταν κόσμος για χρέωση 8 ευρώ μέσω του app. Δε ξέρω τώρα αν το έχουν καταργήσει. Για να το λες ομως.
mezger Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Κι εγώ ενεργοποίησα e-banking σε λογαριασμό alpha που δεν είχε (αλλά είχα ήδη χρεωστική) μέσω της mobile εφαρμογης, δεν χρεώθηκα τίποτα και είναι πλήρως λειτουργικό. Θυμάμαι ότι πέτυχα σχετική διαφήμιση που έτρεχε τότε, το δοκίμασα άμεσα και μου έκανε (θετική) εντύπωση ότι γλίτωσα την επίσκεψη στην τράπεζα. Πρέπει να ήταν προς το τέλος του προηγούμενου χρόνου ή αρχές αυτουνού, δεν είμαι σίγουρος.
alexakos89 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Εγω ανοιξα λογαριασμο στην alpha και ενεργοποιησα και το alpha alerts για τον λογαριασμο και για την πιστωτικη. 1 ευρω τον μηνα παιρνει για ειδοποιησεις σε πιστωτικη.Σε λογαριασμο η χρεωστικη δεν υπαρχει χρεωση. Δεν χρεωθηκα κατι για ανοιγμα του ebanking. Μου πηρε ομως απο μονο του 1.90 για την ενεργοποιηση της υπηρεσιας alpha alerts.
helicoid Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Επειδή ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του, και προφανώς καλό θα ήταν για όσους διαβάζουν να βρεθεί μια εξήγηση, κάθισα και το έψαξα λίγο. Λοιπόν, τα 8 ευρώ εφάπαξ χρέωση είναι η εγγραφή του χρήστη στην υπηρεσία Alpha Web, κοινώς στο ebanking. Δεν έχει σχέση με το ηλεκτρονικό μαραφέτι (που πλέον έχει καταργηθεί και νομίζω οτι έτσι κι αλλιώς χρεωνόταν πιο ακριβά, αν θυμάμαι καλά κάπου στα ~€10-12) που σου βγάζει κωδικούς, ούτε με την αντίστοιχη υπηρεσία που σου στέλνει τους ίδιους κωδικούς μέσω sms/viber. Η υπηρεσία αυτή απ'όσο καταλαβαίνω παρέχεται δωρεάν στον συνδρομητή εφόσον είναι ιδιώτης, στις επιχειρήσεις χρεώνεται €12 το χρόνο. Πάμε στο site της Alpha, στο pdf με τους όρους συναλλαγών (εδώ), κατεβαίνουμε στο "ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Ι: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ" και βρίσκουμε εκεί τις υπηρεσίες/χρεώσεις. Οπότε ας σταματήσει ο καθένας να λέει ιστορίες για την θειά του, για alpha alerts, για πιστωτικές, για άλλες τράπεζες, για εξωγήινους, και για οποιαδήποτε άσχετη υπηρεσία απλά για να πετάξει ένα "αυθαίρετες χρεώσεις" κι ένα mini rant και να φτάσει το thread 15 σελίδες χωρίς καν να υπάρχει εμπεριστατωμένη απάντηση για αυτήν την χρέωση στον op. Επεξ/σία 9 Ιουλίου 2019 από helicoid 1
costacurta Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Μήπως μπήκες στην υπηρεσία bonus πόντων? Η alpha Bank χρεώνει ένα ανάλογο πόσο μια φορά κάθε χρόνο ξαναλέω όχι μόνο στην αρχή αλλά κάθε χρόνο. Στις υπόλοιπες (Πειραιώς yellow/εθνική go4mkre/eurobank πόντοι) δεν χρεώνεσαι καθολου. Το πιο τραγικό είναι ότι οι 3 τράπεζες που αναφέρω έχουν βγάλει τίμια 20%ανα διαστήματα που έχω χρησιμοποιήσει ενώ η άλφα δεν έχει βγάλει τπτ και παρολαυτα χρεώνει
dpolal Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Το «πρόβλημα» των ξαφνικών χρεώσεων σε μέχρι πρότεινως δωρεάν υπηρεσίες πάει μια χαρά για της Τράπεζες. Το τί κάνει η Τ.τ.Ε που υποτίθεται τις ελέγχει είναι άλλη ιστορία. https://www.documentonews.gr/article/se-ligo-tha-xrewnoyn-thn-kalhmera-ston-tamia
Vassilis_24 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Σε χρεώνουν και για την ανανέωση της κάρτας σου κάποια στιγμή, 6Ε, γενικά προσπαθούν να στα παίρνουν απ'όπου μπορούν και χωρίς ενημέρωση...
eidikos33 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Εμένα στην Πειραιώς έληξε η κάρτα ανάληψης που είχα και μου έστειλαν καινούργια ταχυδρομικώς χωρίς να έχω ζητήσει αλλά έκανα μια ενημέρωση στο βιβλιάριο και είδα ότι δε μου έχουν χρεώσει καποιο πόσο,μήπως χρεωθώ όταν την ενεργοποιησω? Βασικά γιατί μου έστειλαν καινούργια από την στιγμή που δεν ζήτησα εγώ και δεν υπέγραψα κάτι
ignome4 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Από ποτε που έληξαν τα capital control , επανήλθαν όλες οι χρεώσεις των τραπεζών
eidikos33 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 8 λεπτά πριν, ignome4 είπε Από ποτε που έληξαν τα capital control , επανήλθαν όλες οι χρεώσεις των τραπεζών Υπάρχουν ακόμα καπιταλ κοντρολς
james01gr Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, gokuthelegend είπε Θες να πεις ότι οι σέρβερ που φιλοξενούν το e-banking, οι προγραμματιστές που το αναπτύσσουν και οι τεχνικοί που το συντηρούν, καθώς και τα sms που σου έρχονται στο κινητό, δεν έχουν κόστος; Επίσης, πόσο κοστολογείς το ότι πλέον τα κάνεις όλα από το σπίτι σου και δεν χρειάζεται να χάνεις χρόνο και χρήμα πηγαίνοντας στην τράπεζα και να περιμένεις στην ουρά; Εξοικονόμηση κάνω στην τράπεζα γιατί χρειάζεται λιγότερο προσωπικό για να βγάζει πέρα. Δεν θα με χρεώσει κιόλας για αυτό Για να τα βάλουμε τα πράγματα σωστά. Στους ελεύθερους επαγγελματίες λογαριασμό χρεώνει η Εθνική, 6 ευρώ το δίμηνο με το οποίο όμως σε απαλλάσσει από κάποιες χρεώσεις στις μεταφορές χρημάτων και η Alpha που σε χρεώνει 12 ευρώ το χρόνο. Για τους ιδιώτες είναι σχετικά καλύτερα τα πραγματα καθώς δεν υπάρχουν στάνταρ χρεώσεις εκτός και εάν κάνουν συναλλαγές. Η Άλφα κατηργησε το μηχανάκι πριν κάνα διμηνο και ήταν η τελευταία που το εκανε. Καμία τράπεζα δεν εκδίδει τιμολόγιο για τα έξοδα που χρεώνει τους πελάτες της. Αυτό δεν ξέρω εάν επιτρέπεται και πως λειτουργεί... Επεξ/σία 9 Ιουλίου 2019 από james01gr
ignome4 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 44 λεπτά πριν, eidikos33 είπε Υπάρχουν ακόμα καπιταλ κοντρολς Όχι το ίδιο περιοριστικά και δυστυχώς οι τράπεζες έκαναν άλλη μια εξαίρεση για τους εαυτούς τους
agamoi-thytai Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Λησμονώ τις εποχές που μας παρακαλούσαν να βγάλουμε καρτες είτε χρεωστικές είτε πιστωτικές. Αφού βγάλαμε όλοι, πλέον τις χρεώνουν. Πως το λέμε αυτό ;
Whargoul Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 18 λεπτά πριν, agamoi-thytai είπε [...] Αφού βγάλαμε όλοι, πλέον τις χρεώνουν. Πως το λέμε αυτό ; ΔΩΡΕΑΑΑΑΑΝΝΝΝ ΠΑΓΩΤΑΑΑΑΑΑ!!!!!! *Κουταλάκια 8 ευρώ
CheOnWeb Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Sorry για το off topic αλλά μια που είμαστε εδώ μαζεμένοι να ρωτήσω κάτι. Ποια απ’ τις Eurobank και Πειραιώς, δίνουν δυνατότητα στο web για μεταχρονολογημένη πληρωμή/μεταφορά με δεύσμεση ποσού; Για Alpha ξέρω ότι μπορώ και για ΕΤΕ όχι (δίνει τη δυνατότητα αλλά χωρίς δεύσμεση). Επεξ/σία 9 Ιουλίου 2019 από CheOnWeb
Προτεινόμενες αναρτήσεις