Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Δηλαδή είναι ίδιο να έχει ένα database και 5 servers με το να έχει εκατοντάδες (μπορεί και χιλιάδες) παραπάνω υπαλλήλους και καταστήματα ; 

Καταρχήν δεν μπορούμε να ξέρουμε πόσο τους κοστίζει το e-banking και πόσο τους κοστίζουν οι υπάλληλοι και ότι νούμερα και να λέμε είναι όλα υποθετικά, οπότε δεν μπορώ να κάνω σύγκριση. Εκτός αν έχεις χειροπιαστές αποδείξεις για το πόσο κοστίζει το καθένα στην τράπεζα. Και πάλι τονίζω, εσύ πόσο κοστολογείς τον χρόνο σου; Εγώ προσωπικά τον κοστολογώ πάνω από 8 ευρώ.

• Like 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε

Επίσης μην ξεχνάς ότι πληρώνεις μια φορά και έχεις e-banking για πάντα.

Οπότε πάει περίπατο το επιχείρημα σου περί κόστους server, προγραμματιστών, συντηρητών και sms.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε

Καταρχήν δεν μπορούμε να ξέρουμε πόσο τους κοστίζει το e-banking και πόσο τους κοστίζουν οι υπάλληλοι και ότι νούμερα και να λέμε είναι όλα υποθετικά, οπότε δεν μπορώ να κάνω σύγκριση. Εκτός αν έχεις χειροπιαστές αποδείξεις για το πόσο κοστίζει το καθένα στην τράπεζα. Και πάλι τονίζω, εσύ πόσο κοστολογείς τον χρόνο σου; Εγώ προσωπικά τον κοστολογώ πάνω από 8 ευρώ.

Μα πραγματικά, χρειάζεσαι στοιχεία για να καταλάβεις το αυταπόδεικτο ; 

Δεν έχω χρόνο να φάω το internet για να σου δείξω ότι ο ήλιος ανατέλλει από την ανατολή κάθε πρωί, δες ένα απόσπασμα από μια πτυχιακή που βρήκα:

image.png.d708f00c91d47155f247d53dc07473e9.png

Να ψάξω κι άλλο ;;;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, natural_sgf είπε

Λίγο δύσκολο μου φαίνεται.

Το 8-ευρω πρέπει να το πληρώσεις εφάπαξ. Έτσι και το έχεις πληρώσει, μετά μπορείς να έχεις και πρόσθετο κωδικό μέσα από την εφαρμογή της τράπεζας.

Δεν υπάρχει πια το μηχανάκι για απλούς πελάτες. Έχει καταργηθεί εδώ και μήνες!

Σου λέω έτσι έχω βγάλει το πρόσθετο κωδικό ασφαλείας, δεν λέω κάτι που νομίζω ότι γίνεται. Απλώς στο κατάστημα αυτή την λεπτομέρεια τη ξεχνάνε!

Επεξ/σία από link67
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Οπότε πάει περίπατο το επιχείρημα σου περί κόστους server, προγραμματιστών, συντηρητών και sms.

Το ότι οι σέρβερ, οι προγραμματιστές και οι τεχνικοί έχουν κόστος είναι γεγονός, εκτός αν ξέρεις κανέναν που να πάει να δουλεύει τσάμπα, έτσι για την ψυχή της μάνας του. Δεν χρειάζεται κάποιο επιχείρημα, αλλά αν θες δες εδώ το φεκ που ορίζει τον κατώτερο μισθό. Το ότι κάποια τράπεζα χρεώνει μια τιμή εφάπαξ ή τίποτα αυτό είναι θέμα της κάθε τράπεζας, εξάλλου υπάρχουν και έμεσα έσοδα όπως για παράδειγμα οι προμήθειες για πληρωμές συναλλαγών, οι οποίες συνήθως είναι μικρότερες αν πληρώσεις από e-banking από το αν πας στην τράπεζα.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Και μπορείς να εκτελείς κανονικά όλες τις συναλλαγές μέσω ebanking, ακόμα και αυτές που χρειάζονται υπηρεσίες πρόσθετου κωδικού ασφαλείας (myAlpha Code)? Πχ κατάθεση σε λογαριασμό τρίτου στην ίδια τράπεζα?

Όλα κανονικά αφού στο ebanking γράφεσαι.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, gokuthelegend είπε

Το ότι οι σέρβερ, οι προγραμματιστές και οι τεχνικοί έχουν κόστος είναι γεγονός, εκτός αν ξέρεις κανέναν που να πάει να δουλεύει τσάμπα, έτσι για την ψυχή της μάνας του. Δεν χρειάζεται κάποιο επιχείρημα, αλλά αν θες δες εδώ το φεκ που ορίζει τον κατώτερο μισθό. Το ότι κάποια τράπεζα χρεώνει μια τιμή εφάπαξ ή τίποτα αυτό είναι θέμα της κάθε τράπεζας, εξάλλου υπάρχουν και έμεσα έσοδα όπως για παράδειγμα οι προμήθειες για πληρωμές συναλλαγών, οι οποίες συνήθως είναι μικρότερες αν πληρώσεις από e-banking από το αν πας στην τράπεζα.

Ακριβώς, στην συγκεκριμένη περίπτωση χρεώνει εφάπαξ 8€ επειδή μπορεί, όχι επειδή αυτή η εφάπαξ χρέωση καλύπτει το διαρκές κόστος του e-banking.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε

Ναι αλλά δεν είδα να σχολιάζεις το γεγονός ότι μια συναλλαγή στο ταμείο κοστίζει στην τράπεζα 117 φορές παραπάνω από ότι μια συναλλαγή μέσω internet banking...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, Despotas είπε

Όλα κανονικά αφού στο ebanking γράφεσαι.

Κάτι δεν λες σωστά, πριν περίπου 4 χρόνια είχα κανονικά ebanking στην alpha, αλλά δεν μπορούσα να κάνω σχεδόν καμία συναλλαγή αν δεν πλήρωνα τα 8€ της ενεργοποίησης της υπηρεσίας πρόσθετου κωδικού ασφαλείας.

Ομοίως και η μητέρα μου, έχει κωδικούς για να μπαίνει στο ebanking της alpha για πάνω από 15 χρόνια, όμως δεν μπορεί να κάνει σχεδόν καμία συναλλαγή, ούτε καν αυτή τη στιγμή που μιλάμε.

Συνεπώς το ότι "γράφεσαι" στο ebanking, δεν σου εξασφαλίζει πως θα μπορείς να τα κάνεις όλα κανονικά.

Επεξ/σία από Joshua21
  • Like 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε

Μπήκες με το άλλο account βλέπω 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Ναι αλλά δεν είδα να σχολιάζεις το γεγονός ότι μια συναλλαγή στο ταμείο κοστίζει στην τράπεζα 117 φορές παραπάνω από ότι μια συναλλαγή μέσω internet banking...

Οκ, το κατανοώ και το δέχομαι. Το e-banking κοστίζει πολύ λιγότερο. Αλλά το κόστος είναι υπαρκτό, δεν είναι τσάμπα για την τράπεζα. Και τονίζω πάλι, εσύ πόσο κοστολογείς τον χρόνο σου; Σίγουρα πολύ περισσότερα από 8 ευρώ.

3 λεπτά πριν, adi32 είπε

Μπήκες με το άλλο account βλέπω 

Τι εννοείς; Ένα account έχω εδώ στο insomnia, εκτός αν εννοείς και τα account μου στο adslgr.com, στο thelab.gr και στο myphone.gr, που από όσο ξέρω μόνο στο adslgr υπάρχουν αντίστοιχα θέματα για e-banking και χρεωστικές κάρτες.

Επεξ/σία από gokuthelegend
Δημοσ.
13 ώρες πριν, Vastria είπε

Κατι σαν authenticator δηλαδη το οποιο με χρεωσαν μια φορα και τελος. Το θεμα μου ειναι, γιατι; Ειναι must οταν γραφεσαι για e-banking και δεν μπορεις να παρακαμψεις; Η ειναι κατι που υπεγραψα πχ χωρις να δω και απλα το ενεργοποιησα εν αγνοια μου;

Εσύ δέχτηκες την χρέωση των 8 ευρώ… στα χαρτιά που υπόγραψες και δεν διάβασες καθόλου…

Την υπογραφή μας και «κάτι ακόμα» προσέχουμε που την βάζουμε…

• Like 1
Δημοσ.

Το νόημα δεν είναι το ποσό χρέωσης.

Αν η τράπεζα το κοστολογεί 1 ή 8 ή 1000 ευρώ δικαίωμά της.

Το ενοχλητικό είναι ότι βάζει χέρι στον λογαριασμό σου και τα παίρνει λες και τα μοιράζεστε, χωρίς ένα check out

πχ "Προσοχή θα χρεωθείτε 8 ευρώ. Είστε σίγουρος;"

Spoiler

Πριν μήνες μου ήρθε η νέα κάρτα credit της Πειραιώς.

Χρέωση ή μάλλον αφαίρρεση από το λογαριασμό μου 5 € για μια υπηρεσία που

α) δεν ζήτησα

β) δεν ενημερώθηκα

Επισκέπτης
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, link67 είπε

Σου έτσι έχω βγάλει το πρόσθετο κωδικό ασφαλείας, δεν λέω κάτι που νομίζω ότι γίνεται. Απλώς στο κατάστημα αυτή την λεπτομέρεια τη ξεχνάνε!

Πότε το έκανες αυτό (πριν πόσο καιρό);

Γενικά, δεν έχεις δώσει ποτέ στο παρελθόν 8 ευρώ στην Alpha Bank; 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, natural_sgf είπε

Πότε το έκανες αυτό (πριν πόσο καιρό);

Γενικά, δεν έχεις δώσει ποτέ στο παρελθόν 8 ευρώ στην Alpha Bank; 

Όχι δεν έχω δώσει τίποτα, υπάρχει στην εφαρμογή στο μενού ασφάλεια αν δεν κάνω λάθος. Εγώ το έχω κάνει σχετικά πρόσφατα αλλά υπάρχει εδώ και καιρό απ' ότι ξέρω. Μπορείς να πάρεις στην εξυπηρέτηση πελατών και θα σου πουν ακριβώς τη διαδικασία.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...