Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εδώ και κάποια χρόνια χρησιμοποιώ συσκευές Powerline για να συνδέσω τον υπολογιστή που είναι στον 1ο όροφο με το router που είναι στο υπόγειο. Για το PC στο ισόγειο έχω τραβήξει καλώδιο.

Για χρόνια όλα καλά. Εδώ και λίγες μέρες όμως υπάρχει το εξής πρόβλημα. Απαξ και κάποιος υπολογιστής είναι συνδεδεμένος στο powerline και κατεβάζει κάτι (κάποιο αρχείο, youtube video κλπ) Το internet σε όλο το σπίτι σέρνεται. Εννοώ ότι αντί να κατεβάζει με 5ΜΒ (έχω 50άρα VDSL) κατεβάζει με ταχύτητες κοντά σε παλιό modem, δηλαδή 15-20Kbps. Αυτή η ταχύτητα είναι σε όλους τους υπολογιστές είτε είναι αυτός στο ισόγειο είτε κάποιος συνδεδεμένος στο wifi. Ο μόνος τρόπος να ξεκολλήσει το internet είναι να αποσυνδέσω το PC στον 1ο όροφο από το powerline.

Με λίγα λόγια, όταν κάτι είναι συνδεδεμένο στο powerline, μπουκώνει το internet σε όλο το router. Δοκίμασα διάφορα PC πάνω στο powerline σκεπτόμενος ότι υπάρχει κάποιος ιός στο PC και τραβάει bandwidth αλλά όλα έχουν την ίδια συμπεριφορά. Εννοείτε ότι έκανα reset το router, έβγαλα και ξαναέβαλα τα powerline κλπ.

Καμιά άλλη ιδέα?

Επεξ/σία από imgema
Δημοσ.

Υπάρχουν αρκετές ιδέες, ωστόσο καλύτερα να μιλήσεις με την tplink μέσω live chat (του εξωτερικού πχ UK, την ελληνική δεν θα την βρεις με τπτ) για να δεις τι θα σου πουν. Πιθανώς να σου πουν να μιλήσεις με την ελληνική αντιπροσωπεία, ωστόσο λέγοντας ότι δεν την βρίσκεις (την ελληνική αντιπροσωπεία) θα σε βοηθήσουν.

Δημοσ.

α.hard reset ta powerlines.β.firmware updateτα powerlines.γ.αν ειναι tp link τα κανεις secure απο το tpplc utility.απο default εχουν ενα defaulf κωδικο homeplugav

On 08/07/2019 at 21:40, imgema said:

Εδώ και κάποια χρόνια χρησιμοποιώ συσκευές Powerline για να συνδέσω τον υπολογιστή που είναι στον 1ο όροφο με το router που είναι στο υπόγειο. Για το PC στο ισόγειο έχω τραβήξει καλώδιο.

Για χρόνια όλα καλά. Εδώ και λίγες μέρες όμως υπάρχει το εξής πρόβλημα. Απαξ και κάποιος υπολογιστής είναι συνδεδεμένος στο powerline και κατεβάζει κάτι (κάποιο αρχείο, youtube video κλπ) Το internet σε όλο το σπίτι σέρνεται. Εννοώ ότι αντί να κατεβάζει με 5ΜΒ (έχω 50άρα VDSL) κατεβάζει με ταχύτητες κοντά σε παλιό modem, δηλαδή 15-20Kbps. Αυτή η ταχύτητα είναι σε όλους τους υπολογιστές είτε είναι αυτός στο ισόγειο είτε κάποιος συνδεδεμένος στο wifi. Ο μόνος τρόπος να ξεκολλήσει το internet είναι να αποσυνδέσω το PC στον 1ο όροφο από το powerline.

Με λίγα λόγια, όταν κάτι είναι συνδεδεμένο στο powerline, μπουκώνει το internet σε όλο το router. Δοκίμασα διάφορα PC πάνω στο powerline σκεπτόμενος ότι υπάρχει κάποιος ιός στο PC και τραβάει bandwidth αλλά όλα έχουν την ίδια συμπεριφορά. Εννοείτε ότι έκανα reset το router, έβγαλα και ξαναέβαλα τα powerline κλπ.

Καμιά άλλη ιδέα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τώρα που ξαναδιαβάζω είχα το ίδιο θέμα με το Speedport 724w και τα powerline. Άλλαξα πίσω σε Speedport  Entry 2i και δεν ξαναείχα θέμα. Για αρχή δοκίμασε αυτά που λέει ο Poulinos και μετά δοκίμασε αλλαγή ρουτερ αν έχεις κάποιο περίσσιο.

Επεξ/σία από Realakias
Δημοσ.
On 13/07/2019 at 10:40, Realakias said:

Τώρα που ξαναδιαβάζω είχα το ίδιο θέμα με το Speedport 724w και τα powerline. Άλλαξα πίσω σε Speedport  Entry 2i και δεν ξαναείχα θέμα. Για αρχή δοκίμασε αυτά που λέει ο Poulinos και μετά δοκίμασε αλλαγή ρουτερ αν έχεις κάποιο περίσσιο.

θελει ψαξιματακι για να δεις αν φταιει το router αν ειναι καποια παραξενια των Powerlines ή δεν ξερω τι.ειδικα για τα tp link σιγουρα κοιταμε για τελευταιο Firmware και επισης να γινονται Secure.δυστυχως ειναι value for money και τιποτα παραπανω. παντως γενικα σαν προβλημα ειναι παραξενο.

Δημοσ.

Να πω την αλήθεια μου δεν έχω ιδέα πως γίνονται αυτές οι ενέργειες στα powerline που λέει ο Pulinos. Εκτός από το hard reset που το έκανα ήδη.

Θέλει ψάξιμο οπότε.

Δημοσ.

κατεβαζεις το tpplc απο το site της tp link και κανεις τα υπολοιπα.απο εκει θα δεις ποιο firmware εχει απο εκει θα περασεις το firmware απο εκει θα τα κανεις secure και απο εκει μπορεις να κλεισεις το power saving

κοιτα εδω 

που αναφερω μερικα πραγματα για το utility

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ πολύ Poulinos.

Δυστυχώς δεν βγάζω άκρη. Ανοίγω το utility και μου λέει ότι δεν υπάρχουν συσκευές συνδεδεμένες. Οπότε αδιέξοδο.

Κατέβασα αυτό αφού είναι το μόνο που βρήκα για την συσκευή μου

https://www.tp-link.com/gr/support/download/tl-pa2010p/#Utility

Edit: Εκανα system restore και re-install και κατάφερε να δει την συσκευή. Ομως είναι διαφορετικό utility. Δεν έχει τα options που γράφει στο topic, το μόνο που μπορώ να κάνω είναι αλλαγή στο όνομα, reset και update το firmware και δεν μπορώ να καταλάβω ποιο έχω, τα firmware στο site έχουν τελείως διαφορετικά ονόματα...

Δεν μπορώ να βρω κάτι άλλο για την συγκεκριμένη συσκευή.

Edit2: Εκανα ότι μπορούσα (reset μέσω του utility). To πρόβλημα δεν λύθηκε όμως. Οταν δηλαδη καποιο PC που είναι συνδεδεμένο στo powerlink χρησιμοποιεί το internet, όλα τα PC στο router κατεβάζουν απελπιστικά αργά, ακόμα και απο wifi (κατω από 100Kb/sec). Και δεν μπορώ έστω να κάνω cap στο PC αυτό (έτσι κι αλλιώς δεν κατεβάζουμε τίποτα απο αυτό, μόνο απλό browsing) γιατί το router δεν το επιτρέπει. Κι έτσι σκαλώνει όλο το δίκτυο.

Επεξ/σία από imgema
Δημοσ.
17 hours ago, imgema said:

Ευχαριστώ πολύ Poulinos.

Δυστυχώς δεν βγάζω άκρη. Ανοίγω το utility και μου λέει ότι δεν υπάρχουν συσκευές συνδεδεμένες. Οπότε αδιέξοδο.

Κατέβασα αυτό αφού είναι το μόνο που βρήκα για την συσκευή μου

https://www.tp-link.com/gr/support/download/tl-pa2010p/#Utility

Edit: Εκανα system restore και re-install και κατάφερε να δει την συσκευή. Ομως είναι διαφορετικό utility. Δεν έχει τα options που γράφει στο topic, το μόνο που μπορώ να κάνω είναι αλλαγή στο όνομα, reset και update το firmware και δεν μπορώ να καταλάβω ποιο έχω, τα firmware στο site έχουν τελείως διαφορετικά ονόματα...

Δεν μπορώ να βρω κάτι άλλο για την συγκεκριμένη συσκευή.

Edit2: Εκανα ότι μπορούσα (reset μέσω του utility). To πρόβλημα δεν λύθηκε όμως. Οταν δηλαδη καποιο PC που είναι συνδεδεμένο στo powerlink χρησιμοποιεί το internet, όλα τα PC στο router κατεβάζουν απελπιστικά αργά, ακόμα και απο wifi (κατω από 100Kb/sec). Και δεν μπορώ έστω να κάνω cap στο PC αυτό (έτσι κι αλλιώς δεν κατεβάζουμε τίποτα απο αυτό, μόνο απλό browsing) γιατί το router δεν το επιτρέπει. Κι έτσι σκαλώνει όλο το δίκτυο.

αυτο που κατεβασες μαλλον ειναι ενα παλιο utility με βαση οτι ειναι του 2013.το tpplc μπορεις να το βρεις για το μοντελο 4010pkit που κανονικα πρεπει να παιζει παντου σε ολα τα μοντελα.
δυστυχως η tp link σε καποια θεματα ειναι λιγο απαραδεκτη.ξεχασμενες παλιες εκδοσεις προγραμματων.firmware που δεν παιζουν .δεν εχει automatic update για τα προγραμματα ή automatic firmware update για τις συσκευες κτλ.
γιατο firmware πρεπει να το κατεβασεις και μετα δες μεσα στα αρχεια ποιο ειναι αφου το ξεζιπαρεις .συνηθως βαζουν ημερομηνια πχ 20181231. ειναι λιγο μπαχαλακηδες.μπορεις να δοκιμασεις να βαλεις την καρτα δικτυου του pc στα 10mbit και οπως ειπα δες με το Net limiter τι κινηση κανει το pc.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...