di maria kun Δημοσ. 8 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2019 Τι λέτε γκαις?? Ημουν για χρόνια φανατικός καπνιστής. Ανά διαστήματα-μήνες το κόβω μαχαίρι αλλά καμία φορά με σκανδαλιζει να καπνίσω. Πλέον κάνω ένα τσιγάρο, όχι ένα πακέτο, ενα τσιγάρο ανα 3ημερο. Θεωρείτε βλάπτει τον οργανισμό(έστω έως κάποιο μικρό βαθμό) αφού παίρνω αυτή την ποσότητα από νικοτίνη?
antbyron Δημοσ. 8 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2019 Λογικά αν το σκεφτείς βλάπτει. Παραμένεις εξαρτημένος και βλάπτεις τον οργανισμό σου. Το σώμα σου έτσι δεν καθαρίζει ποτέ ώστε να έχεις τα οφέλη ενός μη καπνιστή. 2
fredd0 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2019 αυτο που "βλαπτει" κατα βαση δεν ειναι η νικοτινη, νικοτινη μπορεις να παιρνεις και απο τσιχλες και μην εχεις κινδυνους, αυτο που βλαπτει ειναι τα προιοντα της καυσης που βαζεις στους πνευμονες σου. Οποτε βλαπτει ενα τσιγαρο ανα τρεις μηνες?ναι. Λιγοτερο απο ενα τσιγαρο ανα 3 λεπτα, και περισσοτερο απο κανενα τσιγαρο. 4 1
isay Δημοσ. 8 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2019 1 ώρα πριν, di maria kun είπε Τι λέτε γκαις?? Ημουν για χρόνια φανατικός καπνιστής. Ανά διαστήματα-μήνες το κόβω μαχαίρι αλλά καμία φορά με σκανδαλιζει να καπνίσω. Πλέον κάνω ένα τσιγάρο, όχι ένα πακέτο, ενα τσιγάρο ανα 3ημερο. Θεωρείτε βλάπτει τον οργανισμό(έστω έως κάποιο μικρό βαθμό) αφού παίρνω αυτή την ποσότητα από νικοτίνη? Βλάπτει και το προβλημα σου δεν ειναι η νικοτίνη αλλά ολα τα υπολοιπα παραγωγα. Πάντως πρεπει να σου αναγνωρίσουμε οτι μπορεις να το κόψεις εύκολα. Το έχεις κάνει πολλές φορές! 1
di maria kun Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Έγινε γκαις θα το έχω υπόψιν. Απλά αυτές οι σκανδάλες (trigger moments) είναι πολύ έντονες ορισμένες φορές. Έντωμεταξύ το κάνω καθαρά επειδή γυρνάει στο μυαλό μου. Μετά που τελειώνω μου ρχεται μια ζαλάδα μια αηδία στο στόμα μια αναγούλα... Γιατί το σώμα είναι καθαρό. 6 ώρες πριν, isay είπε Πάντως πρεπει να σου αναγνωρίσουμε οτι μπορεις να το κόψεις εύκολα. Το έχεις κάνει πολλές φορές! Ναι είμαι από εκείνους τους '' ανωμαλους'' που μπορώ να το σταματήσω εύκολα και για μήνες αλλά ποτέ όχι μαχαίρι.
tzelen Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 1 τσιγάρο/3 ημέρες; Μακάρι όσοι καπνίζουμε, να καπνίζαμε τόσο. 1
engfirm17 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Σκέψου ότι εγώ κάνω μια δυο φορές το μήνα, αν βγω σε τίποτα κλαμπ, μπουζούκια και γενικά σε κάποια έξοδο, από 7-8 τσιγάρα και αυτό ήταν, τον επόμενο μήνα πάλι. Δεν κάπνιζα ποτέ μου, ούτε πρόκειται να γίνω καπνιστής κανονικός, αυτή απλά είναι η αμαρτία (μ@λκια) μου. Επεξ/σία 9 Ιουλίου 2019 από engfirm17
magicnumbers Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Για να κοψεις το τσιγαρο πρπει να συνειδητοποιησεις τι ακριβως συμβαινει. Να εχεις εναν συμπαγη λογο,και οχι λογω περιορισμου/να πας 100 χρονω κλπ. Το κοβεις για την ποιοτητα ζωης που χανεις,δε μπορεις να τρεξεις,λαχανιαζεις,κ κυριως δεν αποδιδει σωστα η μηχανη του σωματος σου.Το κοβεις γιατι σεβεσαι τον εαυτο σου κ το συνολο του οργανισμου σου.Το κοβεις γιατι το σωμα σου ειναι το οχημα για να ζησεις τη ζωη.Μια ζωη που ασθμαινει βηχει κ ρουφαει φλεγομενα σωληνακια χαρτιου (τοσο παραλογο ειναι) δεν ειναι ζωη. Οσο νωριτερα το διαπιστωσεις τοσο καλυτερα για σενα.Ενα κοινωνικο κομπολοι ειναι,ενας αυτοματισμος.Δεν το εχεις αναγκη απλα συνηθισες απο την κοινωνια ετσι. ΥΓ καπνιζα 12 ετη.Απεχω εντελως 7. 2
AristidisZ Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Πάντως για να απαντήσουμε στο πραγματικό ερώτημα του νήματος, νομίζω αν ρωτήσεις έναν γιατρό τι επίπτωση έχουν στην υγεία σου 10 τσιγάρα το μήνα (ή αλλιώς 6 πακέτα το χρόνο), 99% θα σου πει ότι οι πιθανότητες να πάθεις κάτι από αυτά είναι μικρότερες από το να κερδίσεις 2 φορές σερί 5+1 στο τζόκερ... 4
costacurta Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 58 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Πάντως για να απαντήσουμε στο πραγματικό ερώτημα του νήματος, νομίζω αν ρωτήσεις έναν γιατρό τι επίπτωση έχουν στην υγεία σου 10 τσιγάρα το μήνα (ή αλλιώς 6 πακέτα το χρόνο), 99% θα σου πει ότι οι πιθανότητες να πάθεις κάτι από αυτά είναι μικρότερες από το να κερδίσεις 2 φορές σερί 5+1 στο τζόκερ... Αυτό ισχύει? Δηλ αν αφήσουμε στην άκρη όλο το ηθικό ζήτημα από την οπτική της υγείας το σώμα με αυτή την χρήση επηρεάζεται ελάχιστα ως καθόλου?
magicnumbers Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Νομιζω οτι δεν μπορει να γινει προβλεψη της βλαβης.Με αλλα λογια η ζημια του τσιγαρου ειναι αθροιστικη κ αναλογα τις συνθηκες (οργανισμος,περιβαλλον,αλλοι παραγοντες) οποτε κανςις δεν μπορει ναπαντησει του στυλ αν κανεις 3 τσιγαρα τη βδομαδα εισαι οκ.Ο γιατρος θα σου πει αυτα που πρεπει να πει.Απο κει κ επειτα οπως ολα στη ζωη ειναι προταιρεοτητες κ επιλογες.
The_Judas Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Δεν είναι πολλά τα 3 τσιγάρα την εβδομάδα, νομίζω ότι είναι ελάχιστη η επιβάρυνση. Υπάρχουν βέβαια πολλοί παράγοντες, όπως και ο κληρονομικός. Κανένας γιατρός δεν μπορεί να προβλέψει κατά περίπτωση την μελλοντική υγεία του ασθενούς 1
ELTASSOS Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Δοκιμασε κατι αλλο αντι τσιγαρου..πχ ηλεκτρονικο. Το καπνισμα κανει καλο στην υγεια διοτι κρατα την ψυχολογια σε καλο επιπεδο, μην βλεπουμε μονο τα αρνητικα. Ειναι παραγων ευζωιας με την ευρεια εννοια, δηλ αν το χρειαζεσαι καπνισε το, σου κανει καλο.
mp123 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Έλα τώρα με 3 τσιγάρα την εβδομάδα τι θα πάθεις.αμα σε ευχαριστεί κάπνισε τα.μην ακούω βλακείες βραδιάτικα ότι θα σε πειράξει.μακαρι να έκανα και εγώ τόσα ( ενάμιση με δύο πακέτα την ημέρα θέλω). 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα