Stefanosjeff Δημοσ. 8 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2019 καλησπερα παιδες. ηθελα προσφατα να φτιαξω ενα budget portable pc, τα κλασικα r3 2200g, mini ix MoBo, tiny case, και κτλπ. δεδομενου οτι ειχα τις ram και ssd σκευτικα δε γ******* θα πληρωσω το εξτρα ταξ για μια mini itx μητρικη και απλα θα αγορασω ενα chieftek κουτι των 30euro απο σκροτζ. βεβαια τα 90watt με τα οποια ερχεντε τα τροφοδοτικα του δεν πας πουθενα. τωρα για να κανω και την ερωτηση μου. κατι pico psus των μαξ 160wat output που τα βρησκουμε aliexress, wish, ebay και amazon "el cheapo" 5-12 euro που τα εχουν και σε combo με 12volt ac adapters γιατι τα κανουν λιστ εδω ελλαδα 100+ euro??? και μαντεψτε το καλητερο. μου πηρε κοντα στην ωρα μεχρι να καταφερω να βρω το 1 μαγαζι που πουλαγε. τελος παντων λεω δεν γιναιτε δεν αξιζει, 130 ευρω δεν εχω δωσει για το nzxt μου σιγα μην παω να τα δωσω στην chieftek θα παρω ενα inwin chopin και αγιος ο θεος. βεβαια το choppin δεν ειναι πια διαθεσιμο σκρουτζ και e-shop. ειναι λοιπον το amazon μονόδρομος για τα παντα, να ξερω να μην ξανα δωσω φραγκο τσακιστο σε ελληνικο μαγαζι.
Sheogorath Δημοσ. 8 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2019 27 λεπτά πριν, Stefanosjeff είπε καλησπερα παιδες. ηθελα προσφατα να φτιαξω ενα budget portable pc, τα κλασικα r3 2200g, mini ix MoBo, tiny case, και κτλπ. δεδομενου οτι ειχα τις ram και ssd σκευτικα δε γ******* θα πληρωσω το εξτρα ταξ για μια mini itx μητρικη και απλα θα αγορασω ενα chieftek κουτι των 30euro απο σκροτζ. βεβαια τα 90watt με τα οποια ερχεντε τα τροφοδοτικα του δεν πας πουθενα. τωρα για να κανω και την ερωτηση μου. κατι pico psus των μαξ 160wat output που τα βρησκουμε aliexress, wish, ebay και amazon "el cheapo" 5-12 euro που τα εχουν και σε combo με 12volt ac adapters γιατι τα κανουν λιστ εδω ελλαδα 100+ euro??? και μαντεψτε το καλητερο. μου πηρε κοντα στην ωρα μεχρι να καταφερω να βρω το 1 μαγαζι που πουλαγε. τελος παντων λεω δεν γιναιτε δεν αξιζει, 130 ευρω δεν εχω δωσει για το nzxt μου σιγα μην παω να τα δωσω στην chieftek θα παρω ενα inwin chopin και αγιος ο θεος. βεβαια το choppin δεν ειναι πια διαθεσιμο σκρουτζ και e-shop. ειναι λοιπον το amazon μονόδρομος για τα παντα, να ξερω να μην ξανα δωσω φραγκο τσακιστο σε ελληνικο μαγαζι. Καλησπέρα, γιατί πολύ απλά τα σκουπίδια απο wish κτλ (οτι μλκια θες βρίσκεις εκεί), δεν ειναι καν 160watt. Ουτε 60 δεν είναι. Το Chieftech σε καλύπτει άνετα με 95 watt, 65 είναι ο επεξεργαστής, τι θα βάλεις άλλο πάνω; Δίσκος, ραμ και ανεμιστηρα άντε οριακά άλλα 12 Watt.
panoc Δημοσ. 8 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2019 Το 90αρι ειναι αρκετο για οποιαδηποτε χρηση εκτος απο full load και gaming, εκει συστημα με 2200G ξεπερναει τα 90W ή ειναι οριακα εκει αποο μια γρηγορη αναζητηση https://www.youtube.com/watch?v=Q0pTshTjocE (το WoT δε χρησιμοποιει ουτε κατα διανοια 100% 4 πυρηνες) https://www.youtube.com/watch?v=6HsNuCHhNiU https://www.tomshardware.com/reviews/amd-raven-ridge-thermal-power-benchmarking,5464-5.html https://www.guru3d.com/articles-pages/amd-ryzen-3-2200g-review,6.html Για τροφοδοτικο του κιλου δε θα μου περναγε καν απο το μυαλο να το δουλευω μονιμα ή για μεγαλά διαστηματα 100% Αυτα τα κουτια/τροφοδοτικα εχουν φτιαχτει για τιποτα celeron JXXX ή παρομοιους. 1
Sheogorath Δημοσ. 8 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2019 Βάζεις απλά ένα φανάκι να χτυπάει την πλακέτα του psu και κερδίζεις καμια 10αριά Watt στα σίγουρα.
Stefanosjeff Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 Στις 8/7/2019 στις 7:54 ΜΜ, Sheogorath είπε Καλησπέρα, γιατί πολύ απλά τα σκουπίδια απο wish κτλ (οτι μλκια θες βρίσκεις εκεί), δεν ειναι καν 160watt. Ουτε 60 δεν είναι. Το Chieftech σε καλύπτει άνετα με 95 watt, 65 είναι ο επεξεργαστής, τι θα βάλεις άλλο πάνω; Δίσκος, ραμ και ανεμιστηρα άντε οριακά άλλα 12 Watt. ευχαριστω για το ενδιαφερω στο ποστ. να πω για αρχη οτι η χρηση μου ειναι ελαφρη gaming (wow-lol). το hardwear μου ειναι: ryzen 2200g, asus b450-i, hyper x predator 3000mhz (2x4), ssd: kingston a400 120gb + samsung evo 860 250gb, razer tartarus v2 keypad, keyboard, mouse,ακουστηκα. τα βγαζω απο το main build μου μιας και θα λειπω για τρεις μηνες. ο "φοβος" που ειχα με τα 90watt ηταν οχι μονο εαν θα εφταναν αλλα και εαν θα ηταν stable γενικα το συστημα για gaming κοντα στις 4-5 ωρες. βεβαια δεν γνωριζω και πολλα απο τροφοδοτηκα γιαυτο και κοιταζα στα 150 ωστε να ειμαι save. κατι τελευταιο στο συστημα να υπολογιζω περιφεριακα; αν ναι , ποσα watt;
Sheogorath Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 28 λεπτά πριν, Stefanosjeff είπε ευχαριστω για το ενδιαφερω στο ποστ. να πω για αρχη οτι η χρηση μου ειναι ελαφρη gaming (wow-lol). το hardwear μου ειναι: ryzen 2200g, asus b450-i, hyper x predator 3000mhz (2x4), ssd: kingston a400 120gb + samsung evo 860 250gb, razer tartarus v2 keypad, keyboard, mouse,ακουστηκα. τα βγαζω απο το main build μου μιας και θα λειπω για τρεις μηνες. ο "φοβος" που ειχα με τα 90watt ηταν οχι μονο εαν θα εφταναν αλλα και εαν θα ηταν stable γενικα το συστημα για gaming κοντα στις 4-5 ωρες. βεβαια δεν γνωριζω και πολλα απο τροφοδοτηκα γιαυτο και κοιταζα στα 150 ωστε να ειμαι save. κατι τελευταιο στο συστημα να υπολογιζω περιφεριακα; αν ναι , ποσα watt; Ε αν δεν βάζεις 10 εξωτερικούς δίσκους μαζί δεν θα έχεις πρόβλημα. Τα υπολοιπα δεν έχουν κατανάλωση. Τα 90 βαττ θεωρητικά αρκούν, έστω και οριακά. Φυσικά προτεινω να σεταριστει με αρνητικό offset ο επεξεργαστης (πχ -0.05) από στοκ αφού στο αυτόματο δίνουν έως και 1.4 βολτ που πέρα από αχρείαστα είναι επικίνδυνα και αυξάνουν και την κατανάλωση. Επιδόσεις δεν θα χαθούν ετσι προφανώς. Εγω θα το έβαζα πάνω. Αλλά και πάλι εγώ έχω βάλει σε Corsair VS450 μια GTX590
Stefanosjeff Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 xmmm. isos nai me undervolt na doulepsei. + better temps. 8a to dokimasw sti teliki 50euro einai kai ximia den 8a m kanei sto hardwear (stin xiroteri den 8a postarei) kai ean den petixei pernw ena picoPSU kai ena ac adapter apo amazon kai ka8arisa.
Sheogorath Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 11 λεπτά πριν, Stefanosjeff είπε xmmm. isos nai me undervolt na doulepsei. + better temps. 8a to dokimasw sti teliki 50euro einai kai ximia den 8a m kanei sto hardwear (stin xiroteri den 8a postarei) kai ean den petixei pernw ena picoPSU kai ena ac adapter apo amazon kai ka8arisa. ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα