Tyler rules Δημοσ. 8 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα,δεν ξέρω αν είμαι στην σωστή κατηγορία αν όχι συγνώμη.Πηρα ένα ρούτερ άλλης εταιρείας αφού άλλαξα παροχο(συγκεκριμένα το zte zxhn h267N).Δεν μπορώ να το συνδέσω σωστά με ένα σταθερό τηλέφωνο.Εχει splitter και φίλτρο μαζι(το φίλτρο δεν ξέρω τι να το κανω).Μέχρι στιγμής έχω σύνδεση το καλώδιο τροφοδοσίας σωστά το dsl το ένα στο splitter στην θέση modem και το άλλο στο ρούτερ στην θέση dsl.Υπαρχει ένα μαύρο καλώδιο που δεν ξέρω που και πως να το συνδέσω.please βοήθεια γιατί θα κάψω εγκέφαλο.Πριζα τηλεφώνου δεν έχω( το είχα με καλώδιο από το προηγούμενο πάροχο συνδεδεμένο στο ρούτερ αν θυμάμαι καλά και μετά στην υποδοχή τηλεφώνου οπότε δεν χρειάστηκε πρίζα)έχω όμως μια κανονική φυσικά!!! γιατί και το παλιό ρούτερ που είχα από τον άλλο πάροχο δεν χρειαζόταν αλλά το splitter είχε 3 υποδοχές εδώ έχει 2 και η μπροστα με καλώδιο ενσωματωμένο.Βοηθεια Επεξ/σία 8 Ιουλίου 2019 από Tyler rules
Tyler rules Δημοσ. 8 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, Stergios74 είπε ΓΙΑ ξεκίνα από εδώ. Δεν βρήκα κάτι εγώ θέλω να μάθω πώς να συνδέσω σωστά τα καλώδια.Νομιζω χρειάζεται πρίζα τηλεφωνου,αν χρειάζεται τότε πρέπει να περάσω εγώ αυτό νομίζω γι'αυτό δεν συνδέεται.Οπως είπα έχω μια πρίζα αλλά ρεύματος Επεξ/σία 8 Ιουλίου 2019 από Tyler rules
infin1tyGR Δημοσ. 8 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Το splitter θα το συνδέσεις στην πρίζα τηλεφώνου. Από την άλλη μεριά έχει 2 υποδοχές. Σε αυτή που λέει DSL θα συνδέσεις τηλεφωνικό καλώδιο και την άλλη άκρη του στο DSL του modem. Η άλλη υποδοχή του splitter θα λέει TEL, εκεί θα συνδέσεις το τηλέφωνό σου. 25 minutes ago, Tyler rules said: Πριζα τηλεφώνου δεν έχω( το είχα με καλώδιο από το προηγούμενο πάροχο συνδεδεμένο στο ρούτερ αν θυμάμαι καλά και μετά στην υποδοχή τηλεφώνου οπότε δεν χρειάστηκε πρίζα)έχω όμως μια κανονική φυσικά!!! Τι εννοείς δεν έχεις τηλεφώνου αλλά έχεις κανονική; Το router στον προηγούμενο πάροχο πού το συνέδεες εκτός από το ρεύμα; Επεξ/σία 8 Ιουλίου 2019 από infin1tyGR
skoulas Δημοσ. 8 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2019 Κατεβαζεις απο εδω το pdf με αναλυτικες οδηγιες και αν εχεις οποιαδηποτε απορια την ξανασυζηταμε...
Ertypo Δημοσ. 8 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, skoulas είπε Κατεβαζεις απο εδω το pdf με αναλυτικες οδηγιες και αν εχεις οποιαδηποτε απορια την ξανασυζηταμε... Λόγικα θα του το έχουν δώσει σε οδηγίες αυτό.Μαλλον χρειάζεται πρίζα τηλεφώνου για να συνδέσει το splitter.Για vdsl νομίζω ισχύει αυτό που είπα όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση Επεξ/σία 8 Ιουλίου 2019 από Ertypo
infin1tyGR Δημοσ. 8 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Απ' ό,τι κατάλαβα έχεις ένα καλώδιο που έρχεται και κουμπώνει απευθείας στο router και όχι σε κάποια επιτοίχια πρίζα. Δεν είναι ανάγκη να βάλεις πρίζα. Υπάρχουν splitter χωρίς δικό τους καλώδιο, οπότε μπορείς να πάρεις ένα τέτοιο και να κουμπώσεις εκεί το καλώδιο που έχεις. Βάζω ένα link ενδεικτικά για να καταλάβεις τι εννοώ: https://www.somon.gr/product/51948/vdsl-splitter-over-pstn.html?ref=6. EDIT: Τώρα είδα ότι είχες παλιό όπως αυτό που σου λέω. Κάνε και μια δοκιμή με αυτό. Δεν είμαι σίγουρος αν έχει διαφορά ADSL με VDSL splitter. Επεξ/σία 8 Ιουλίου 2019 από infin1tyGR
Ertypo Δημοσ. 8 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2019 12 λεπτά πριν, infin1tyGR είπε Απ' ό,τι κατάλαβα έχεις ένα καλώδιο που έρχεται και κουμπώνει απευθείας στο router και όχι σε κάποια επιτοίχια πρίζα. Δεν είναι ανάγκη να βάλεις πρίζα. Υπάρχουν splitter χωρίς δικό τους καλώδιο, οπότε μπορείς να πάρεις ένα τέτοιο και να κουμπώσεις εκεί το καλώδιο που έχεις. Βάζω ένα link ενδεικτικά για να καταλάβεις τι εννοώ: https://www.somon.gr/product/51948/vdsl-splitter-over-pstn.html?ref=6. EDIT: Τώρα είδα ότι είχες παλιό όπως αυτό που σου λέω. Κάνε και μια δοκιμή με αυτό. Δεν είμαι σίγουρος αν έχει διαφορά ADSL με VDSL splitter. Έχει φίλε μ είναι διαφορετικά και παίζει ρόλο στην ταχύτητα.Βασικα δεν είμαι και σίγουρος από τα συμφραζόμενα απαντάω αλλά ας το δοκιμάσει καλού κακού και ας δει τι ταχύτητα θα έχει πάνω κάτω.Βεβαια δεν εξαρτάται από το splitter η ταχύτητα είναι υποκειμενική πάντα.
infin1tyGR Δημοσ. 8 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2019 Βασικά επειδή η δουλειά του φίλτρου είναι να κόβει τις υψηλές συχνότητες και να αφήνει τις χαμηλές που είναι η φωνή, η οποία παραμένει στις ίδιες συχνότητες και στο VDSL, πιστεύω δεν υπάρχει διαφορά. Τουλάχιστον για τα φτηνά που δίνουν, που δε νομίζω ότι κάνουν κάτι παραπάνω από αυτό.
Tyler rules Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Στις 8/7/2019 στις 7:28 ΜΜ, infin1tyGR είπε Βασικά επειδή η δουλειά του φίλτρου είναι να κόβει τις υψηλές συχνότητες και να αφήνει τις χαμηλές που είναι η φωνή, η οποία παραμένει στις ίδιες συχνότητες και στο VDSL, πιστεύω δεν υπάρχει διαφορά. Τουλάχιστον για τα φτηνά που δίνουν, που δε νομίζω ότι κάνουν κάτι παραπάνω από αυτό. Φώναξα τεχνικό ήρθε με τα έβαλε όπως να ναι κυριολεκτικά και δούλεψε.Καμια σχέση με ότι έλεγαν οι οδηγίες.Το μόνο κακό είναι ότι τα φωτάκια internet και wlan αναβοσβηνουν συνεχώς.Ολα καλά όμως γενικά δούλεψε και αυτό είναι το θέμα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα