Προς το περιεχόμενο

windows 7/10 unattended iso

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα/καλησπέρα.

Δουλεύω σε κατάστημα με Η/Υ (πώληση και service) και σκέφτηκα αντί να κάθομαι κάθε φορά να εγκαθιστώ μια-μια τις εφαρμογές σε κάθε μηχάνημα, να φτιάξω ένα dvd/ usb με μια τελική εγκατάσταση που να έχει τα πάντα όλα μέσα, έτοιμα και να μη χρειάζεται να κάθομαι απο πάνω εγώ να εγκαθιστώ ένα-ενα τα προγράμματα και τα updates κάθε φορά.. Βρήκα έναν οδηγό για 8άρια και σε γενικές γραμμές μου κάνει αλλά έχει κάποια κενά. δλδ. κάνω mount το image σε μια εφαρμογή τύπου virtual pc και αρχίζω εγκαθιστώ προγράμματα κανονικά, αλλά δεν μπορώ να κατεβάσω ενημερώσεις και δεν μπορώ να εγκαταστήσω εφαρμογές απ'το Microsoft store. (αν προσπαθήσω να κατεβάσω ενημερωσεις στο virtual περιβάλλον θα κρασάρει ή δε θα μπορέσει να σώσει το image κλπ. βρήκα ένα work around μέ κάτι εντολές dos αλλά δεν έπιασε. επίσης δεν σώνει τις προτιμήσεις των windows π.χ να μη γίνεται ομαδοποίηση στο taskbar και να εμφανίζει όλα τα εικονίδια κάτω δεξιά (δίπλα στην ώρα). επίσης δεν βρήκα οδηγό για 7άρια μήπως έχετε κάποιο λινκ?
Και σε 2η/3η φάση θέλω να φτιάξω ένα recovery partition σε συγκεκριμένα μηχανήματα με επαγγελματικές εφαρμογές κλπ όπως έχουν διάφορα laptop για επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις. ρώτησα σε άλλο forum και μου είπαν οτι θα πρέπει να ασχοληθώ με το powershell commands αλλά τίποτα το συγκεκριμένο.. έχουμε καμιά ιδέα? αυτά τα λίγα.. ευχαριστώ!

Δημοσ.

Για unattended εγκατασταση των εφαρμογων δες πως δουλεουν τα διαφορα σκριπτ που εχει το chocolatey, εφοσον δεν θες να χρησιμοποιησεις το ιδιο το chocolatey. Για τις ενημερωσεις δεν γνωριζω γενικα, αλλα μια φορα δοκιμασα κατι τετοιο και πετυχε 

wusa.exe path\to\kb-blablabla.msu" /quiet /norestart

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα το έκανα σε 3 βήματα. (1) Windows (2) Τρίτες εφαρμογές (3) Ρυθμίσεις.

Για εγκατάσταση τρίτων εφαρμογών υπάρχει το chocolatey, το ninite , καθ'ένα έχει συν κ πλην. Δες και το npackd που είναι open source. Για ρυθμίσεις, win debloating κτλ, το σκριπτ αυτό Win10-Initial-Setup-Script κάνει παπάδες.

Edit: α με πρόλαβε ο jim για το chocolatey 😋

Επεξ/σία από pigeon
  • Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, pigeon είπε

Θα το έκανα σε 3 βήματα. (1) Windows (2) Τρίτες εφαρμογές (3) Ρυθμίσεις.

Για εγκατάσταση τρίτων εφαρμογών υπάρχει το chocolatey, το ninite , καθ'ένα έχει συν κ πλην. Δες και το npackd που είναι open source. Για ρυθμίσεις, win debloating κτλ, το σκριπτ αυτό Win10-Initial-Setup-Script κάνει παπάδες.

Edit: α με πρόλαβε ο jim για το chocolatey 😋

Κατέβασα από περιέργεια το npackd και έγινε αυτό...παίζει κάτι ή false positive? 

captureee.PNG

Δημοσ.
6 ώρες πριν, balt123 είπε

Καλημέρα/καλησπέρα.

Δουλεύω σε κατάστημα με Η/Υ (πώληση και service) και σκέφτηκα αντί να κάθομαι κάθε φορά να εγκαθιστώ μια-μια τις εφαρμογές σε κάθε μηχάνημα, να φτιάξω ένα dvd/ usb με μια τελική εγκατάσταση που να έχει τα πάντα όλα μέσα, έτοιμα και να μη χρειάζεται να κάθομαι απο πάνω εγώ να εγκαθιστώ ένα-ενα τα προγράμματα και τα updates κάθε φορά.. Βρήκα έναν οδηγό για 8άρια και σε γενικές γραμμές μου κάνει αλλά έχει κάποια κενά. δλδ. κάνω mount το image σε μια εφαρμογή τύπου virtual pc και αρχίζω εγκαθιστώ προγράμματα κανονικά, αλλά δεν μπορώ να κατεβάσω ενημερώσεις και δεν μπορώ να εγκαταστήσω εφαρμογές απ'το Microsoft store. (αν προσπαθήσω να κατεβάσω ενημερωσεις στο virtual περιβάλλον θα κρασάρει ή δε θα μπορέσει να σώσει το image κλπ. βρήκα ένα work around μέ κάτι εντολές dos αλλά δεν έπιασε. επίσης δεν σώνει τις προτιμήσεις των windows π.χ να μη γίνεται ομαδοποίηση στο taskbar και να εμφανίζει όλα τα εικονίδια κάτω δεξιά (δίπλα στην ώρα). επίσης δεν βρήκα οδηγό για 7άρια μήπως έχετε κάποιο λινκ?
Και σε 2η/3η φάση θέλω να φτιάξω ένα recovery partition σε συγκεκριμένα μηχανήματα με επαγγελματικές εφαρμογές κλπ όπως έχουν διάφορα laptop για επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις. ρώτησα σε άλλο forum και μου είπαν οτι θα πρέπει να ασχοληθώ με το powershell commands αλλά τίποτα το συγκεκριμένο.. έχουμε καμιά ιδέα? αυτά τα λίγα.. ευχαριστώ!

Αν θέλεις για ίδια ή παρόμοια μηχανήματα τότε μπορείς να στήσεις ένα όπως το θέλεις και χωρίς να το ενεργοποιήσεις και να πάρεις ένα image π.χ. με acronis, aoimei, macrium κτλ. Αν πάρεις ένα με intel chipset και cpu και ένα με amd τότε είσαι καλυμμένος για μεγάλο ποσοστό υπολογιστών.
Τώρα, αν το θέλεις για service, τότε η κατάσταση μπλέκει αρκετά καθώς η γκάμα και οι συνδυασμοί hardware είναι πάρα πολλοί. Μπορείς πάντως να στήσεις ένα σύστημα με 10άρια, να πάρει τα updates, να κάνεις sysprep και να το κρατήσεις σαν image.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, TehJoHnX είπε

Κατέβασα από περιέργεια το npackd και έγινε αυτό...παίζει κάτι ή false positive?

Από github το κατέβασες; Μολις το έστειλα virustotal δεν βγάζει τίποτε ανησυχητικό.

• Like 1
Δημοσ.

Για τα ενημερωμενα windows.

Για τα 7, υπαρχει το simplix update pack που ανανεωνεται καθε μηνα. Μπορεις απο αυτο να κανεις ενα φρεσκο install.wim και να αντικαταστησεις αυτο που εχει το στοκ iso των 7. Το ιδιο γινεται στα 8 και στα 10, αλλα εκει θες αλλη εφαρμογη να σου κανει το install.wim.
https://blog.simplix.info/update7/

Επιπλεον, για τα 10 υπαρχουν και επισημα iso που βγαινουν καθε μηνα και εχουν τις ενημερωσεις μεχρι εκεινο το μηνα. Μεχρι στιγμης, για την 1903 υπαρχει ενα φρεσκο iso, αυτο για τον Ιουνιο, για την 1809 υπαρχουν 7 διαφορετικα που βγηκανε απο το Δεκεμβριο του 2018 μεχρι τον Ιουνιο, ενω υπαρχουν και για προηγουμενες εκδοσεις, μονο που δεν βγηκανε καθε μηνα.

Δημοσ.

Μέχρι τώρα με iso το έκανα για τα 10, αλλά είναι φασαρία. αντε ξαναφτιάξε το wim ξαναμονταρε το όπως το θες κλπ. Ενώ αν μπορούσα απλά να φορτώνω κάθε 3 μήνες π.χ το iso/wim κ απλά να κάνω update Windows κ εφαρμογές θα με γλιτωνε πολύ χρόνο..η άλλη λύση είναι ακόμα πιο απλή αλλά φοβάμαι μην κάνει θέμα με διαφορετικά hardware. (ghostάρισμα σε έναν δίσκο κ σε καθε νέο μηχάνημα κάνεις μιρορ η όπως λέγεται απ τον δισκο στο νέο μηχανημα)

Δημοσ.

Αν κανεις το wim με τις ενημερωσεις μεχρι καποιο μηνα, πχ μεχρι το Μαϊο, το εγκατεστημενο λειτουργικο θα εχει να ενημερωσει μονο για οσους μηνες του απομενουν. Ή κανω λαθος? Δεν το εχω δοκιμασει, στο mdl το ειδα που το λεγανε.

Δημοσ.
13 ώρες πριν, balt123 είπε

Μέχρι τώρα με iso το έκανα για τα 10, αλλά είναι φασαρία. αντε ξαναφτιάξε το wim ξαναμονταρε το όπως το θες κλπ. Ενώ αν μπορούσα απλά να φορτώνω κάθε 3 μήνες π.χ το iso/wim κ απλά να κάνω update Windows κ εφαρμογές θα με γλιτωνε πολύ χρόνο..η άλλη λύση είναι ακόμα πιο απλή αλλά φοβάμαι μην κάνει θέμα με διαφορετικά hardware. (ghostάρισμα σε έναν δίσκο κ σε καθε νέο μηχάνημα κάνεις μιρορ η όπως λέγεται απ τον δισκο στο νέο μηχανημα)

Αν πριν κάνεις το ghost του κάνεις ένα sysprep με τσεκαρισμένο το generalize τότε δε θα έχει θέμα με διαφορετικό hardware.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, jim_p είπε

Αν κανεις το wim με τις ενημερωσεις μεχρι καποιο μηνα, πχ μεχρι το Μαϊο, το εγκατεστημενο λειτουργικο θα εχει να ενημερωσει μονο για οσους μηνες του απομενουν. Ή κανω λαθος? Δεν το εχω δοκιμασει, στο mdl το ειδα που το λεγανε.

Ναι αν το win είναι ενημερωμένο ως τον Μάιο έχεις να κατεβάσεις μόνο τις ενημερώσεις Μάιος-Ιούλιος. Αλλά τα 10αρια είναι πολύ επιθετικά ως τώρα με τις ενημερώσεις τους (βγάζουν συχνές και μεγάλες) και με τη χάλια ταχύτητα ίντερνετ που έχει η περιοχή μου ειναι σπαστικό να κάθεσαι να περιμένεις πόση ώρα για τις νέες ενημερώσεις. :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...