Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παίδες. Προσπαθώ συναρμολογήσω ένα rack. έχω συναρμολογήσει τα πάντα εκτός από έναν server που με έχει δυσκολέψει αφάνταστα. Έχω σκανάρει το manual σε pdf για να δείτε και εσείς τι γίνεται. Στο 2ο στάδιο λέει ότι βγάζει τις βίδες από τις ράγιες και από μπροστά και από πίσω. στο 3ο στάδιο δείχνει ότι οι βίδες είναι πάνω όταν το βάζει πάνω στο rack και βάζει κι άλλες βίδες. 

1η Απορία : Για ποιο λόγο να βγάλω τις βίδες εφόσον δείχνει ότι είναι απάνω

2η Απορία : Εφόσον η συσκευασία δεν έχει άλλες βίδες που θα τις βρω;

S28BW-5e19070810460.pdf

Δημοσ.

Το κάθε rail αποτελείται από δύο κομμάτια.Το ένα κομμάτι βιδώνει επάνω στον server και το άλλο κουμπώνει επάνω στο rack.Το βήμα 1 δείχνει την εφαρμογή του ενός κομματιού επάνω στον server.Υποθέτω πως αυτό το έχεις κάνει.

Το βήμα 2 δεν δείχνει βίδες.Το rail έχει δύο pins με παξιμάδια τα οποία αφαιρείς.

Στο βήμα 3 βάζεις τις βίδες,πρώτα στο μπροστινό κομμάτι και ύστερα στο πίσω.

Εαν είχες βγάλει από πριν τα pins τότε το μόνο που χρειάζεται είναι να βιδώσεις τα rails,οπότε συνολικά χρειάζεσαι 2 βίδες μπρος + 2 βίδες πίσω για το κάθε rail,σύνολο 8.

HP είναι ο server σου;

Δημοσ.

Ναι φίλε μου. Υπέθεσα ότι θα πρέπει οι βίδες να βγουν και να <<περάσουν μέσα από το rack>>. Απλά επειδή οι βίδες δεν βγαίνουν εύκολα σαν να είναι κολλημένες. Απέρριψα αυτή τη σκέψη

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, chrispet είπε

Ναι φίλε μου. Υπέθεσα ότι θα πρέπει οι βίδες να βγουν και να <<περάσουν μέσα από το rack>>. Απλά επειδή οι βίδες δεν βγαίνουν εύκολα σαν να είναι κολλημένες. Απέρριψα αυτή τη σκέψη

Πήγα κοίταξα το δικό μου rack,και ξανά το pdf σου.Δεν χρειάζεται να βγάλεις τίποτα.Ουσιαστικά το 2 σου λέει πως βγάζεις τα pins με τα παξιμάδια μόνο αν έχεις rack με στρόγγυλες υποδοχές για βίδες.

Το πάνω μισό του 3 σου λέει πως αν έχεις rack με τετράγωνες ή στρογγυλές υποδοχές τότε τραβάς το rail ώστε να κάτσει στις τρύπες του rack και μετά το μαζεύεις για να ασφαλίσει.Μπαίνει δηλαδή "κουμπωτά",δεν χρειάζεται να βγάλεις ή να βάλεις βίδες.

Το κάτω μισό του 3 το εφαρμόζεις μόνο αν έχεις βιδωτές υποδοχές.

Επομένως,εαν το rack σου είναι όπως το 90% των rack,δηλαδή με τετράγωνες υποδοχές σαν αυτό της φωτογραφίας τότε τα μόνα που έχεις να ακολουθήσεις από τις οδηγίες είναι το 1 και το πάνω μισό του 3 από το pdf.Τίποτε άλλο.

images.jpg

Επεξ/σία από roybatty
Δημοσ.

Καλημέρα φίλε μου, όλα εντάξει! το έστησα και είναι κομπλέ. Επειδή είμαι σχετικά αρχάριος όταν άνοιξα τον server με ρώτησε αν θέλω να κάνω array με Raid 0 ή 1. Το Δημιούργησα αλλά στην εγκατάσταση των linux συνεχίζει να μου βγάζει 2 δίσκους εφόσον όμως έχω το Raid δεν θα έπρεπε να βγάζει 1;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, chrispet είπε

Καλημέρα φίλε μου, όλα εντάξει! το έστησα και είναι κομπλέ. Επειδή είμαι σχετικά αρχάριος όταν άνοιξα τον server με ρώτησε αν θέλω να κάνω array με Raid 0 ή 1. Το Δημιούργησα αλλά στην εγκατάσταση των linux συνεχίζει να μου βγάζει 2 δίσκους εφόσον όμως έχω το Raid δεν θα έπρεπε να βγάζει 1;

Δεν έχεις γράψει ούτε ποιο είναι το μοντέλο του server σου,ούτε ποιον raid controller έχει.Δύσκολο να σου δώσω απάντηση με τόσο λίγα στοιχεία.Τους δύο δίσκους raid 0 πήγες να τους κάνεις ή raid 1;Ποια έκδοση linux πας να εγκαταστήσεις;

Γράψε όλα αυτά και βλέπουμε.

Επεξ/σία από roybatty
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα φίλε μου έχεις δίκιο! Έχω τον HP Proliant DL80 Gen9. Ο controller που έχω είναι ο hp dynamic smart array b140i  Έχω φτιάξει την συστοιχία μου  ( Raid 1 ) μέσω του Intelligent Provisioning την βλέπει κανονικά το μηχάνημα μου. Μίλησα με την Hp και μου είπαν ότι η 18.04 που προσπαθώ να περάσω δεν υποστηρίζεται. Κατέβηκα μέχρι την 12 αλλά και πάλι όταν μου βγάζει τους δίσκους μου βγάζει 2 δίσκους δεν μου βγάζει 1.

Επεξ/σία από chrispet

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...