Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

ήθελα να ρωτήσω και να συζητήσουμε συμβουλές και εμπερίες για ενοικίαση αυτοκινήτου στο εξωτερικό, και αν έχει και κάποιος από Ιταλία, ακόμα καλύτερα.

Ευχαριστώ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με κάρτα πιστωτική είναι κατά 99% τα περισσότερα, υπάρχουν βέβαια και χωρίς πιστωτική. Εχω νοικιάσει και τις δύο περιπτώσεις.

Σου διευκολύνει τη ζωή το νέο δίπλωμα. Με το παλιό μπλέκεις.

Προτίμησε απο αεροδρόμιο, επιστρέφεις το αμάξι σε πιο διευρυμένο ωράριο, βέβαια δεν το ελέγχουν πάντα οταν το επιστρέφεις αλλά αν την επόμενη πανε και βρουν πρόβλημα σου χρεώνουν τη κάρτα.

Σε απλο μαγαζί είχαμε πρόβλημα με μια γρατσουνιά που έλεγε οτι είχαμε κάνει εμείς και σε ενα σημαδι στη ζάντα. Έκανε οτι δε μιλάει Αγγλικά και χάσαμε 30 λεπτά από τη ζωή μας.

Φυσικά πολύ καλός έλεγχος στη παραλαβή αλλά και προσοχη στη ρήτρα αν το επιστρέψεις βρόμικο. Πχ εμεις το γυρίσαμε βράδυ αλλά επειδή ανεβήκαμε βουνα κ λαγκάδια με βροχή το πλυναμε κιόλας

Επεξ/σία από inflation
Δημοσ.

Με Πιστωτική καρτα και με ευρωπαϊκα διπλώματα δεν υπαρχει  κανενα θεμα , απλα οταν παραλαβεις το αμαξι κανε εναν ελενχο γυρο γυρο για μεγαλες γρατζουνιες η χτυπήματα , στο χαρτι που θα παρεις να εχει σχεδιαγραμα του αμαξιου και οπου υπαρχουν γρατζουνιες θα ειναι σημειωμένες , με αυτο το χαρτι εισαι καλυμμενος οτι δεν της εκανες εσυ, ρωτα της τιμες για full απαλλαγή μπας και σε συμφερουν .
Θα το παραλαβεις full απο καυσιμα και θα πρεπει να το επιστρέψεις παλι full για να μην δεις μετα τίποτα περίεργες χρεώσεις,  αυτο ισχύει και για την ωρα που θα το επιστρέψεις  αν πχ το πας 1-2 ωρες μετα θα δεις παλι εξτρα χρεωσεις που αναλόγως με την εταιρια η θα ειναι με την ωρα η θα σου χρεωσουν ολοκληρη μερα ( το ποιο σύνηθες ) 
Ενα αλλο που επαθα εγω στην μετακίνηση μου απο μιλανο βερονα και βενετια ειναι οτι στα διόδια δεν εχει εργαζομένους και δεν πληρώνεις με το που μπεις , απλα παραλαμβανεις ενα χαρτακι που σε οποια εξοδο βγεις το βαζεις και σου λεει τα λεφτα οποτε καλο ειναι να εχεις κερματα η καρτα για να πληρωσεις .
στα + αν εκει που θα μείνεις αν εχει παρκιν για να μην το εχεις εξω την νυχτα .

Δημοσ.

Και εγω για Μιλανο ενδιαφερομαι, για αυτο ρωταω. Εχετε να προτεινεται καποια συγκεκριμενη εταιρια? Γιατι για τις κάπως φθηνες και αγνωστες σε εμενα γραφουν διαφορα, αλλα και για τις καλές και γνωστές οι κριτικες δεν εινια και απόλυτα θετικές, εκτος του οτι είναι πολυ ακριβες.

Επισης, αν παρω το φουλ πακετο (εννοω σχετικά με την ασφαλεια) θα εχω το κεφαλι μου ησυχο ή και πάλι μπορει να προκυψει κατι,

Δημοσ.

Εγω δεν εμπλεξα με της οικονομικές αν και ειχαν μεγαλη διαφορα επελεξα ενα γνωστο ονομα και  ολα ηταν μια χαρα και το αμαξι καινούργιο και ολα , δεν εβαλα στα εξτρα Gps αλλα ειχε το αμαξι απο μονο του ενσωματωμένο  οποτε δεν χρεώθηκα :P  δεν ξερω αν παιζει ρολλο  sixt ηταν η επιλογη μου αλλα υπαρχουν και αλλες αξιολογες .

Δημοσ.

Σωστα, οχι ολα πήγαν μια χαρα . και εγω ειχα καποιο αγχος αλλα τελικα δεν ηταν τιποτα :) απλα πολυ νταλικα στον δρομο :D :D 

Δημοσ.

Να είσαι πολύ προσεκτικός με τα όρια ταχύτητας, χώρους στάθμευσης κλπ. Εμείς κάναμε όπισθεν 5m σε μονόδρομο για να αλλάξουμε πορεία και την πατήσαμε (μας έπιασε κάποια κάμερα).

80€ κράτησε από την κάρτα το γραφείο ενοικίασης, για τη διαδικασία που έκανε να δώσει τα στοιχεία μας στην αρμόδια υπηρεσία, και 240€ το πρόστιμο.

Δημοσ.

Αααα τελεια. Εγω ανοιξα το θεμα γιατι πιστευα οτι ειναι θεμα η ενοικιαση αυτοκινητου, αλλα θελουν και αλλα πολυ προσοχη! χαχα

Δημοσ.

Να αποφύγεις τις πολύ φθηνές εταιρίες που βάζουν τιμή τυράκι και στα βουτάνε μετά με πρόσχημα βλάβες, γρατζουνιές κλπ. Δραστηριοποιούνται αρκετά σε Ισπανία και Ιταλία, τύπου goldcar, thrifty, και το χαρακτηριστικό είναι η τιμή που είναι ως και 50% κάτω σε σχέση με τις γνωστές του χώρου. Φουλ ασφάλεια επίσης είναι κάτι που μπορείς να σκεφτείς έστω και μέσω μεσίτη (πχ rental cars app που αναφέρθηκε και πιο πάνω), πληρώνεις και σου επιστρέφουν (δε μου έχει χρειαστεί).

Κατά τα άλλα, νέο δίπλωμα τύπου κάρτα και πιστωτική (όχι debit) κάρτα απαραίτητα.

Δημοσ.

Σχετικά με το τελευταίο μπορεις λιγο να το εξηγησεις? Με την επιστροφη της φουλ ασφαλειας και πως γινεται?

Ευχαριστω

Ας πουμε η Alamo και η Autovia, που έχει το rental cars, και έχουν πανω από 8 σε βαθμολογια, θεωρούνται αξιόλογες? Η να παω κατευθειαν σε εταιριες τυπου sixt, avis, hertz κλπ. και μόνο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, doctorkostis είπε

Να αποφύγεις τις πολύ φθηνές εταιρίες που βάζουν τιμή τυράκι και στα βουτάνε μετά με πρόσχημα βλάβες, γρατζουνιές κλπ. Δραστηριοποιούνται αρκετά σε Ισπανία και Ιταλία, τύπου goldcar, thrifty, και το χαρακτηριστικό είναι η τιμή που είναι ως και 50% κάτω σε σχέση με τις γνωστές του χώρου. Φουλ ασφάλεια επίσης είναι κάτι που μπορείς να σκεφτείς έστω και μέσω μεσίτη (πχ rental cars app που αναφέρθηκε και πιο πάνω), πληρώνεις και σου επιστρέφουν (δε μου έχει χρειαστεί).

Κατά τα άλλα, νέο δίπλωμα τύπου κάρτα και πιστωτική (όχι debit) κάρτα απαραίτητα.

Καμία σχέση η ισπανική Goldcar με τις εγγυήσεις των 2.000€ για ενα Fiat Panda κααι την απόπατο εξυπηρέτηση (με τα 2.000 εγγύηση που σε περιμένουν στην γωνία για να σου χρεώσουν οτι τους κατέβει) με οποιαδηποτε αλλη εταιρεία.

Ποσο μάλλον με την Thrifty ή την Budget που ειναι θυγατρικές των Hertz και Avis αντίστοιχα. Τουλάχιστον στην Ελλάδα παιρνεις αμάξι με ελαφρως περισσότερα χλμ γιατί πολυ απλά θα προσπαθήσουν ν δώσουν το πιο καινούριο , με λιγότερα χλμ σε οποιον το πληρωσε ακριβότερα.

Ειναι σα να λές οτι τα Daihatsu της Toyota και Skoda της VW είναι επικίνδυνα αυτοκίνητα επειδή ειναι πιο φτηνά από το μαμά προϊόν.

Σε Ισπανία και Ιταλία, ιδιως τον χειμώνα τα αυτοκίνητα νοικιαζοντια και με 1€ την μέρα αλλά πρακτικά με τοσες κρυφες χρεώσεις ή κινδυνους, προφασεις, ψυχολογικους εκβιασμούς στο τελος η φτηνια σου τρώει τον παρά. Εκτος κι αν εχεις ξεψαχνισει πανω κατω τα Terms and Conditions. Μπορεί να την γλιτώσεις, μπορεί και να την πατήσεις.

Μονο μην κανει κανεις το σφάλμα να προπληρωσει σε αγνωστων στοιχειων εταιρεία και να σκασει με χρεωστική ή χωρις να εχει τσεκάρει το οριο ημερησιων, μηνιαίων συναλλαγών. Θα τον περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες είτε να φανε τα λεφτά της ενοικιασης χωρις να δώσουν το αμαξι λογω "υπαιτιοτητας του πελατη" που δεν τηρούσε τις προϋποθέσεις είτε να τον εκβιασουν να πάρει την Άρτα και τα Γιάνεννα σε έξτρα ασφάλειες, αναβαθμίσεις, κλπ.

Ευκολα μια ενοικιαση των 50 ευρω την βδομάδα πάει στα 350 με τετοια μαγικά τρικ. Κι αν τα 1500, 2000 για εγγύηση σε αφήσουν με φραγκοδιφραγκα υπόλοιπο, μαυρες διακοπές θα κανεις...

Αναλογα αλλά με λιγότερο επιθετική πολιτική φέρονται κι αρκετές μικρές ιντερνετικες εταιρίες στην Ελλαδα.

Οπότε πολύ προσοχή στους Ορους ενοικιασης και τα ψιλά γράμματα

Επεξ/σία από EmpYristis
Δημοσ.

Πριν χρόνια που είχα ενοικίασει αυτοκίνητο για να ειμαι σίγουρος ότι δεν θα πάνε να μου φορτώσουν με το έτσι θέλω καμμία ζημιά που δεν έκανα, κατά την παραλαβή άρχισα να βγάζω φωτογραφίες το αυτοκίνητο μέσα έξω και ειδικά τα σημεία που έβλεπα ότι υπάρχουν ζημιες. Είχα ενεργοποιήσει και το time stamp  σε περίπτωση που θα είχαμε καποια διαφωνία ως αποδεικτικό. Ο υπάλληλος λιγο με έβλεπε σαν ουφο αλλά στα @@ μου, φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισα.

Δημοσ.

Έχω νοικιάσει πολλές φορές αυτοκίνητο στο εξωτερικό,ακόμα και τώρα που γράφω ειμαι με νοικιασμένο  αμάξι στο Ντισελντορφ .

Απο το Μπεργκαμο έχω νοικιάσει 3 φορες,τις 2 πρώτες νοίκιασα μέσω του rentalcars αυτοκίνητα της locauto και ήταν και τις 2 φορές εξαιρετικά.Την Τρίτη φορά έκλεισα μέσω της Ryanair και μου έδωσαν ένα αυτοκίνητο της firefly.Μιλαμε για ένα σαράβαλο,χτυπημένο παντού,χωρίς λάστιχα και έκανα το σταυρο μου να μην μείνω στο δρόμο.Γενικότερα πολύ προσοχή με το αυτοκίνητο στο δρόμο γιατί μπορεί να βρεις κάνα χοντρό μπελά αν γίνει στραβή,όχι τανζανιες,καλό έλεγχο πριν παραλάβεις και πάντα σε πάρκινγκ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...