Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η ιστοσελίδα iCloud είναι αρκετά βολική αν θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε κάποια από τα δεδομένα σας από κάποια συσκευή ή υπολογιστή τρίτου ή όταν απλώς προτιμάτε τη χρήση browser ωστόσο απαιτείται να θυμάστε τα «διαπιστευτήρια» σας και να τα πληκτρολογήσετε.

Τώρα μαθαίνουμε ότι η Apple δοκιμάζει τρόπους για να συνδέεστε στον λογαριασμό σας στο iCloud.com χρησιμοποιώντας ταχύτερους, ασφαλέστερους ή βολικότερους τρόπους, όπως για παράδειγμα με το δακτυλικό σας αποτύπωμα ή με το πρόσωπο σας.

Η εταιρεία αυτή την περίοδο πραγματοποιεί δοκιμές με μία δοκιμαστική ιστοσελίδα του iCloud (beta.icloud.com) που επιτρέπει τις συνδέσεις με την χρήση των Touch ID και Face ID. Για να το δοκιμάσετε, θα πρέπει στην συσκευή ή στον υπολογιστή σας να έχετε εγκατεστημένη την δοκιμαστική έκδοση του iOS 13, του iPadOS 13 ή του macOS Catalina. Στη συνέχεια για την σύνδεση σας στο iCloud.com θα πρέπει να χρησιμοποιείτε τον browser Safari. Από εκεί θα ανακατευθυνθείτε στην δοκιμαστική ιστοσελίδα και θα σας ζητηθεί να χρησιμοποιήσετε το Face ID ή το Touch ID σας για να αποκτήσετε πρόσβαση στα δεδομένα σας στο iCloud.com.  

icloud-sign-in.jpg.99fcb4438ac4e30400dbb0af94003077.jpg

Πρόκειται αναμφισβήτητα για έναν αρκετά ταχύτερο και βολικότερο τρόπο για την σύνδεση στο iCloud.com ωστόσο πρόκειται και για έναν ασφαλέστερο, αφού μειώνονται σημαντικά οι πιθανότητες υποκλοπής των διαπιστευτηρίων σας μέσω keyloggers ή άλλων παρόμοιων εργαλείων.

Engadget

SlashGear

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ.
Μόλις τώρα, alexakos89 είπε

Τουλαχιστον μια εταιρια προσπαθει για την ιδιωτικοτητα , και για την ασφαλεια.

βασικά απλά κρατάει στα στοιχεία για τον εαυτό της και για την κυβέρνηση.....

• Confused 3
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, Black Demis είπε

Ναι σίγουρα, γι αυτό η Siri είναι τόσο πίσω, επειδή κρατάνε τα δεδομένα μας σε μια γωνία χωρίς να τα χρησιμοποιούν για να κάνουν καλύτερα τα services τους.

Δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι δεν κρατάνε βέβαια, αλλά πλέον με το gdpr στην Ευρώπη το ρίσκο είναι πολύ μεγάλο.

Επίσης από την στιγμή που υπάρχει το jailbreak, όλος και κάποιος θα είχε βρει το τι στέλνετε σε servers.

Σκέψου πριν μιλήσεις και μην κράζεις απλά για να κράξεις. Δεν είσαι κουλ.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, KostasKri είπε

Ναι σίγουρα, γι αυτό η Siri είναι τόσο πίσω, επειδή κρατάνε τα δεδομένα μας σε μια γωνία χωρίς να τα χρησιμοποιούν για να κάνουν καλύτερα τα services τους. 

Δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι δεν κρατάνε βέβαια, αλλά πλέον με το gdpr στην Ευρώπη το ρίσκο είναι πολύ μεγάλο. 

Επίσης από την στιγμή που υπάρχει το jailbreak, όλος και κάποιος θα είχε βρει το τι στέλνετε σε servers. 

Σκέψου πριν μιλήσεις και μην κράζεις απλά για να κράξεις. Δεν είσαι κουλ. 

πως θα βρεις τι στέλνετε οταν πριν καν σταλεί γινεται encrypt το μόνο που θα δουν είναι τα data stream στα servers το τι έχει μέσα.....

• Confused 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Black Demis είπε

πως θα βρεις τι στέλνετε οταν πριν καν σταλεί γινεται encrypt το μόνο που θα δουν είναι τα data stream στα servers το τι έχει μέσα.....

Το θέμα είναι ότι όλο και κάποιο σκάνδαλο θα είχε βγει για use data mining. Μέχρι τώρα δεν έχει βγει. Αν εσύ θες να είσαι συνομωσιολόγος και να νομίζεις ότι όλοι θέλουν να στην φέρουν τότε οκ.

Δεν σου λέω ότι είσαι ασφαλής 100%, απλά μέχρι τώρα είναι η μοναδική εταιρία που δείχνει να ενδιαφέρεται και κάνει πράγματα που δείχνουν αυτό. Προσωπικά, τουλάχιστον μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο, μου κάνει, πιστεύω και προσπαθώ όλο και περισσότερο να ξεκόβω από Google, Facebook κτλ

• Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, KostasKri είπε

Το θέμα είναι ότι όλο και κάποιο σκάνδαλο θα είχε βγει για use data mining. Μέχρι τώρα δεν έχει βγει. Αν εσύ θες να είσαι συνομωσιολόγος και να νομίζεις ότι όλοι θέλουν να στην φέρουν τότε οκ. 

Δεν σου λέω ότι είσαι ασφαλής 100%, απλά μέχρι τώρα είναι η μοναδική εταιρία που δείχνει να ενδιαφέρεται και κάνει πράγματα που δείχνουν αυτό. Προσωπικά, τουλάχιστον μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο, μου κάνει, πιστεύω και προσπαθώ όλο και περισσότερο να ξεκόβω από Google, Facebook κτλ

σκάνδαλο βγαινει όταν τα δίνει στους τριτους

για εσωτερική χρυσή ετσι και αλλιώς δίνεις οκ εσύ και για χρήση άπω κυβέρνηση δεν χρειάζεται να δέσεις οκ εσυ είναι ο νόμος που το λέει αυτό

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Black Demis είπε

σκάνδαλο βγαινει όταν τα δίνει στους τριτους

για εσωτερική χρυσή ετσι και αλλιώς δίνεις οκ εσύ και για χρήση άπω κυβέρνηση δεν χρειάζεται να δέσεις οκ εσυ είναι ο νόμος που το λέει αυτό

Για εσωτερική χρήση σε τι φίλε μου; Η Apple συγκεκριμένα δεν έχει να κερδίσει τίποτα είναι εταιρία που πουλάει hardware κυρίως. Δεν είναι διαφημιστική όπως η Google και το Facebook. Και θα σου επαναλάβω ότι αν έκανε πραγματική χρήση των δεδομένων μας, τότε η Siri θα ήταν πιο μπροστά από κάθε Google Assistant, Alexa κτλ. Επιλέγουν να μην κάνουν συλλογή και πληρώνουν το τίμημα.

Για κυβερνήσεις που λες, να σου θυμίσω πριν μερικά χρόνια που έτρεχαν σε δικαστήρια με το FBI γιατί δεν ήθελαν να δημιουργήσουν backdoor για το iPhone και το FBI αναγκάστηκε να βρει κάτι Σύριους hackers ή τι ήταν αυτοί τέλος πάντων;

Δεν υπάρχει καμία απόδειξη μέχρι τώρα και οι μόνοι που τα υποστηρίζουν αυτά είναι οι Apple haters που ότι καλό και να πει κανένας, θα είναι εκεί να το καταρρίψουν.

• Like 2
  • Sad 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, KostasKri είπε

Για εσωτερική χρήση σε τι φίλε μου; Η Apple συγκεκριμένα δεν έχει να κερδίσει τίποτα είναι εταιρία που πουλάει hardware κυρίως. Δεν είναι διαφημιστική όπως η Google και το Facebook. Και θα σου επαναλάβω ότι αν έκανε πραγματική χρήση των δεδομένων μας, τότε η Siri θα ήταν πιο μπροστά από κάθε Google Assistant, Alexa κτλ. Επιλέγουν να μην κάνουν συλλογή και πληρώνουν το τίμημα.

Για κυβερνήσεις που λες, να σου θυμίσω πριν μερικά χρόνια που έτρεχαν σε δικαστήρια με το FBI γιατί δεν ήθελαν να δημιουργήσουν backdoor για το iPhone και το FBI αναγκάστηκε να βρει κάτι Σύριους hackers ή τι ήταν αυτοί τέλος πάντων;

Δεν υπάρχει καμία απόδειξη μέχρι τώρα και οι μόνοι που τα υποστηρίζουν αυτά είναι οι Apple haters που ότι καλό και να πει κανένας, θα είναι εκεί να το καταρρίψουν.

σε κάτι πολύ πολύ απλό αλλά ταυτόχρονα χρήσιμο ένα data profile για κάθε χρήστη το οποίο χρησιμεύει για χίλιους δύο λόγους
κυβέρνηση έχει πρόσβαση στα cloud data και στα mining data δεν έχει πρόσβαση στο κινιτο (αυτό που έγινε τότε ήταν στο κινιτο μην ξεχνάς οτι παγιδευόντουσαν με trusted wifi κλπ μπας και ανεβάσει μονο του το αντίγραφο το κινιτο)

εγώ προσωπικά στο max εχω κλείσει τελείως το cloud πέρα απο find my phone και γενικός ολους τους συγχρονισμούς και πρόσβαση στην τοποθεσία τελείως

• Super Moderators
Δημοσ.
2 hours ago, Black Demis said:

Βασικά ήρθε το καλοκαίρι και μπορείς να εστιάσεις μόνο στις διακοπές σου.

Άσε τις αναλύσεις σχετικά με τα data  και την ασφάλεια για το Σεπτέμβρη... :P

• Like 2
  • Thanks 1
  • Sad 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, billdanos είπε

Βασικά ήρθε το καλοκαίρι και μπορείς να εστιάσεις μόνο στις διακοπές σου.

Άσε τις αναλύσεις σχετικά με τα data  και την ασφάλεια για το Σεπτέμβρη... :P

ασε καλύτερα γιατί δεν συμφέρει να φύγουν αυτά που είναι μέσα μετά το καλοκαίρι αλλού θα το περάσουμε 😛

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Black Demis είπε

σε κάτι πολύ πολύ απλό αλλά ταυτόχρονα χρήσιμο ένα data profile για κάθε χρήστη το οποίο χρησιμεύει για χίλιους δύο λόγους
κυβέρνηση έχει πρόσβαση στα cloud data και στα mining data δεν έχει πρόσβαση στο κινιτο (αυτό που έγινε τότε ήταν στο κινιτο μην ξεχνάς οτι παγιδευόντουσαν με trusted wifi κλπ μπας και ανεβάσει μονο του το αντίγραφο το κινιτο)

εγώ προσωπικά στο max εχω κλείσει τελείως το cloud πέρα απο find my phone και γενικός ολους τους συγχρονισμούς και πρόσβαση στην τοποθεσία τελείως

Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει αυτό που λες περί πρόσβασης σε cloud. Αλλά το γεγονός ότι όλα είναι encrypted, βοηθά στο να μην μπορεί να τα πάρει κανένας.

Άμα νιώθεις καλύτερα έτσι, πολύ καλά έχεις κάνει. Προσωπικά την ευκολία του iCloud και του συγχρονισμού φωτογραφιών μηνυμάτων κτλ δεν την χάνω. Τώρα αν κάποια στιγμή αποδειχθεί ότι γίνεται κακή χρήση από την Apple θα το ξανασκεφτώ... Until then όμως...

• Like 1
Δημοσ.
30 minutes ago, Black Demis said:

εγώ προσωπικά στο max εχω κλείσει τελείως το cloud πέρα απο find my phone

Contacts, πού σώζεις;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...