Προς το περιεχόμενο

Adsense και έσοδα

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Μια πολύ σύντομη ερώτηση επειδή είμαι εντελώς άσχετος.

400.000 pageviews το μηνα με 0.19 cpm πόσα έσοδα δίνει σε adsense? γνωρίζει κανείς;

ευχαριστώ εκ των προτέρων

*στο περίπου υπόψιν.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Εξαρτάται από το ctr ρε παιδιά. Το 0,19 που έδωσε δεν μπορεί να είναι cpm γιατί δεν το γνωρίζει κανείς εκ των προτέρων. Αν είναι ctr με τα νούμερα που έχει βγάζει το πολύ €100/μήνα.

ctr=clickthrough rate. Τι ποσοστό χτυπάει διαφημίσεις.

cpm=έσοδο ανά κλικ.

Διαιρείς τα μηνιαία Impressions με το ctr και πολλαπλασιάζεις με το cpm.

Για να βγάλεις οτιδήποτε αξιοπρεπές θες ctr πάνω από 1%. Το cpm στην ελληνική αγορά είναι από €0,07 - €0,12, τουλάχιστον την τελευταία φορά που κοίταξα πριν κάτι μήνες. Μπορεί τώρα με τις εκλογές να ανέβηκε επειδή και η κουτσή Μαρία ήταν υποψήφια κι έχωνε λεφτά σε διαφήμιση.

Έχεις ένα εκατομμύριο μηνιαία impressions με 1% ctr, βγάζεις από €700-€1.200/μήνα.

Όλα αυτά πάντα στο περίπου.

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, elorant είπε

Εξαρτάται από το ctr ρε παιδιά. Το 0,19 που έδωσε δεν μπορεί να είναι cpm γιατί δεν το γνωρίζει κανείς εκ των προτέρων. Αν είναι ctr με τα νούμερα που έχει βγάζει το πολύ €100/μήνα.

ctr=clickthrough rate. Τι ποσοστό χτυπάει διαφημίσεις.

cpm=έσοδο ανά κλικ.

Διαιρείς τα μηνιαία Impressions με το ctr και πολλαπλασιάζεις με το cpm.

Για να βγάλεις οτιδήποτε αξιοπρεπές θες ctr πάνω από 1%. Το cpm στην ελληνική αγορά είναι από €0,07 - €0,12, τουλάχιστον την τελευταία φορά που κοίταξα πριν κάτι μήνες. Μπορεί τώρα με τις εκλογές να ανέβηκε επειδή και η κουτσή Μαρία ήταν υποψήφια κι έχωνε λεφτά σε διαφήμιση.

Έχεις ένα εκατομμύριο μηνιαία impressions με 1% ctr, βγάζεις από €700-€1.200/μήνα.

Όλα αυτά πάντα στο περίπου.

ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Το γνωρίζω το cpm  ότι είναι ο.19. Με αυτό μπορούμε να γνωρίζουμε τι βγάζει σε adsense.?

ευχαριστώ εκ των προτέρων και πάλι για την απάντηση, απλά είμαι λίγο άσχετος. Το 0.19 το βλέπω από τα analytics δεν εχω προσβαση σε adsense ομως (δεν ειναι δικο μου το site).

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Επισκέπτης
Δημοσ.

Θα πρέπει να ξέρεις το clickthrough rate. Αν θες να πας εντελώς υποθετικά, υιοθετείς ένα συντηρητικό σενάριο με ctr 0,5%-1% και σου βγαίνει στο μήνα από €380 έως €760 έσοδα.

Το ctr εξαρτάται από την θεματολογία του site. Ενημερωτικά sites έχουν πολύ χαμηλό ctr επειδή δεν έχουν κοινότητα. Μπαίνει ο άλλος, διαβάζει την είδηση κι άντε γεια. Όσο πιο εξειδικευμένο είναι ένα site τόσο ανεβαίνει το ctr.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...