scripto Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Καλησπερα Αγαπητοί, Είναι νεος developer με λιγες γνώσεις. Προσφατα ολοκλήρωσα ενα πρότζεκτ που θελουμε να ξεκινήσουμε με εναν φιλο. Μια ιστοσελιδα ειδησεογραφικού περιεχομένου και έχω το εξης προβλημα στην πλατφόρμα διαχείρισης των άρθρων. Ενώ τα παντα ολα είναι τελειωμένα δεν μπορω να βρω τροπο να αποθηκευσω ελληνικούς χαρακτήρες στην βαση δεδομένων. Το μόνο που καταφερα ηταν αλλάζοντας το collation της βασης και ορισμένων πινάκων σε Greek_general_CI ηταν να αποθηκευω (χειροκίνητα και μόνο μεσω phpmyadmin) ελληνικές λέξεις. Αλλα μεσω php οτι και να κανω, UPDATE INSERT ή SELECT το οτιδηποτε γράφει και εμφανίζει αντίστοιχα "?????". Ερωτηματικά στις θεσεις των ελληνικών χαρακτήρων. Πληροφοριακά καο μόνο ολα τα αρχεία μου ειναι αποθηκευμένα με UTF8 χωρις Bom. Εχω επισης δοκιμάσει να προσθέσω στο header σελίδων μεσω <Meta> tag το charset σε Utf8 αλλα και παλι τίποτα. Εχω δωσει ατελείωτες ωρες στο παρών πρότζεκτ και ατελείωτες ωρες στο να βρω μια λυση για το γελοίο αυτό θεμα. Σας παρακαλω οποίος ξερει κατι ας βοηθήσει Ευχαριστώ εκ των προτέρων! ❤️
Uberalles_gr Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Το collation στην βάση σου, πίνακες και πεδία να είναι utf8_general_ci ή utf8_unicode_ci 1
spectaculator Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Θα πρέπει να μεταρέψεις τη βάση σου σε utf8mb4 με utf8mb4_unicode_ci collation: ALTER DATABASE dbname CHARACTER SET utf8mb4 COLLATE utf8mb4_unicode_ci; Αυτό γιατί: Αναφορά σε κείμενο But here’s the rub: MySQL’s “utf8” isn’t UTF-8. The “utf8” encoding only supports three bytes per character. The real UTF-8 encoding — which everybody uses, including you — needs up to four bytes per character. Δανεισμένο από εδώ. 1
scripto Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Λοιπον, την εκανα την αλλαγη. Εχω το εξής τωρα: Παρότι με το utf8MB4_Unicode_CI μπορω να αποθήκευση ελληνικά και επειτα στο σαιτ να τα προβάλλω κανονικότατα. Μπαίνοντας στο phpmyadmin στα fields δεν φαίνονται ελληνικα αλλα αλαμπουρνεζικα. Που δεν με πειραζει ιδιαιτερα γιατί εφοσον τα αποθηκευω και τα προβάλλω από php σωστα, ολα καλα, αλλα ξερω γω θα έπρεπε να συμβαίνει αυτό??
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα