Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

με αφορμή ένα περιστατικό που έγινε χθες και μου θύμισε ένα παρόμοιο αλλά πιο σημαντικό που είχε γίνει κάποιους μήνες πριν,  ανοίγω αυτό το θέμα.

δρόμοι με 2 λωρίδες (βασικά 3 αλλά...)

Πλησιάζω διασταύρωση με φανάρι έχοντας σκοπό να συνεχίσω ευθεία. Έχω κόκκινο και σταματάω μπροστά. από δεξιά μου ανοίγει πράσινο και φεύγουν ευθεία τα αυτοκίνητα (πιο κάτω έχουν άλλο φανάρι).

Λόγο της κίνησης μπλοκάρει η κίνηση αλλά 2 βλάκες από τα δεξιά αντί να κάτσουν στα αυγά τους κάνουν την κίνηση και προχωράνε και στέκονται ακριβώς μέσα στη διασταύρωση (ειλικρινά θέλω να σκοτώσω όποιον βλέπω να κάνει κάτι τέτοιο).

Ανοίγει πράσινο για μένα αλλά δε μπορώ να προχωρήσω διότι έχουν κλείσει οι βλάκες το δρόμο. περιμένω λίγο, ανοίγει ο δρόμος αλλά παρόλο αυτά κι άλλος από τα δεξιά, έχοντας κόκκινο περνάει τη διασταύρωση, κοιτώντας κιόλας και χαζοχαμογελώντας διότι κατάλαβε ότι έκανε βλακεία. (ήθελα να σηκώσω το μεσαίο δάχτυλο αλλά δε το έκανα)

Ήταν γάμος, με κόρνες και τα λοιπά... και επειδή ήταν γάμος θεώρησαν ότι δε τους αγγίζει ο ΚΟΚ και μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν. Έτσι επειδή μια φορά παντρεύεσαι ρε παιδί μου..

και πάμε τώρα στο παλαιότερο περιστατικό... πλησιάζω πάλι σε διασταύρωση (άλλη περιοχή) έχοντας καθαρό πράσινο. πρέπει να πήγαινα με 60-70km/h.

λίγο πριν περάσω τη διασταύρωση, ίδιο σκηνικό πάλι. αυτοκίνητα να περνάνε έχοντας κόκκινο κι εγώ να φρενάρω μπροστά. Κοιτάω να δω τι γίνεται, αρχίζω τα μπινελίκια και μου λέει ο συνοδηγός, είναι από κηδεία. Δεν είχα προσέξει τη νεκροφόρα που είχε φύγει πιο κάτω...

Κι ερωτώ τώρα εγώ, επειδή αυτοί είχαν κηδεία έχουν το δικαίωμα να προκαλέσουν και 2η κηδεία; Με ποια λογική; Πάμε που πάμε στο νεκροταφείο, ας πάρουμε και κανέναν άλλον μαζί.

το πρώτο περιστατικό με το γάμο, άντε να πω οκ, σταματημένος ήμουν, δε θα ξεκινούσα έτσι οπότε δύσκολο να γίνει ατύχημα. Ήταν και μέσα στην πόλη. Αλλά στο άλλο με την κηδεία πέρασαν με καθαρό κόκκινο σε δρόμο οριακά εκτός πόλης που σημαίνει ότι δε πας και με 50 εκεί.

είπα τον πόνο μου.

• Like 4
  • Απαντ. 118
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο Έλληνας  έτσι είναι.Το κόκκινο το κάνει πράσινο και περνάει όποτε γουστάρει.Πόσες φορές κάθε μέρα ανάβει πράσινο και εμείς περιμένουμε γιατί 3-4-5 από απέναντι περνάνε με κόκκινο κολητά πίσω από τους άλλους.Απλά προσαρμοζόμαστε.

Θυμήθηκα το ανέκδοτο με τον ταξιτζή που παίρνει τον επαρχιώτη από το Σταθμό Λαρίσσης να τον πάει Αμπελοκήπους κατά τις 05.00 το πρωί.

Φτάνει Λιοσίων κόκκινο γκαζώνει περνάει, Αχαρνών κόκκινο ξαναγκαζώνει περνάει,Μιχαήλ Βόδα ξανά κόκκινο ξαναγκαζώνει περνάει, φτάνει Αλεξάνδρας πράσινο φρενάρει.

-Καλά ρε φίλε πέρασες τα τρία προηγούμενα στεγνά με κόκκινο και τώρα που είναι με πράσινο σταματάς , του λέει ο επιβάτης που από το φόβο του κόντευαν να βγούν τα πόδια του στη μηχανή.

-Α μη κολώνεις του λέει ο ταξιτζής,απλά αυτή την ώρα ξεκινάει βάρδια ο αδελφός μου που είναι και αυτός ταξιτζής και πάει από Κυψέλη Ομόνοια να πάρει το ταξί.:D

Επεξ/σία από papoys1
  • 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Για να μην ανοιγω νεο θεμα, Οι νεες αλλαγες στο Καναδεζικο ΚΟΚ:

:white_square_button:Not carrying driver's license: $250:white_square_button:

After 6 days without a change of new address with MTO: $230

:white_square_button:Driving without insurance cause an accident: $ 5000 and license suspended for 5 years

:white_square_button: Through a red light: $ 900

:white_square_button:Crossing two solid yellow lines : $500

:white_square_button:Turn, U-Turn and turn violation: $350 :repeat:

Speeding (from 1-15km over): $250:white_square_button:Speeding (from 16-25km over): $450:white_square_button:Driving too slow :turtle:: $399

:white_square_button: Fail to Full stop at Stop Sign :warning:: $270

:white_square_button:Passing School bus :bus: when lights are flashing: $885

:white_square_button:Holding and or using the :iphone:cell phone while driving (1st time): $1000 Driving license suspended 3 years

:white_square_button:Parking in Bus Lane or Zone :bus:: $900

:white_square_button:Fail to turn on head lights (30 minutes) before dark: $200

:white_square_button: Tint too dark on door glass: $199

:white_square_button:Failing to wear seat belt: $200:white_square_button::baby::boy::girl:Children not wearing seat belts or not in accordance with Highway traffic act: $599

:white_square_button:Car pool Lane violation: $505

• Like 10
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μάστιγα το κόκκινο. τα στοπ, τα απαγορευτικά, τα παράνομα παρκαρίσματα πλέον είναι καθημερινότητα και πλέον και το κόκκινο. τις προάλλες είμαι στην Λ.Κύμης και περιμένω στο φανάρι για να πιάσω την Σ.Λούη (ΟΑΚΑ). πρωί - πρωί ανάβει πράσινο για μένα και ξεκινάω αμ έλα που όχι ένας, όχι δύο, αλλά τρία (ΝΑΙ 3) αυτοκίνητα ερχόντουσαν με φόρα από καρφί κόκκινο κατά πάνω μου...το κορυφαίο δεν έχει γίνει ακόμα. ο πρώτος εξ αυτών μου κορνάρει. όταν τον ρώτησα (ευγενικά, μπορεί και όχι) γιατί κορνάρει μου έδωσε την εξής αποστομωτική απάντηση ότι ναι το ξέρει οτι περνάει με κόκκινο αλλά και εγώ πως πετάγομαι έτσι....του είπα καλημέρα (στα γαλλικά) και συνέχισα την μέρα μου... τσοπάνηδες με ρόδες...

Επεξ/σία από pananton
  • Like 9
  • Sad 2
Δημοσ.

Κάποιοι νομίζουν ότι τα υψηλά πρόστιμα είναι αποτρεπτικά για τις παραβάσεις. Να το ξαναπούμε λοιπόν. Την αποτροπή την κάνει μόνον η βεβαιότητα της καταγραφής και τιμωρίας. Τι να το κάνω το 700άρι που έχει σε μας το κόκκινο όταν το περνάνε κατά 50% τα δίκυκλα, κατά 95% όλοι οι ντελιβεράδες (έχουν ασυλία γιατί ...δουλεύουν) και κατά 20% τα ΙΧ τη νυκτα (δεν έρχεται κανενας ρε φίλε...) Αμα η τροχαία είναι εξαφανισμένη και γράφει μια φορά στις 1000, όλοι αποθρασύνονται. Μπορώ να πώ και άλλα πολλά αλλά ας το αφήσουμε προς το παρόν. 

• Like 13
Δημοσ.

Ή να πούμε για τα άλλα γίδια που ενώ βλέπουν ότι ο πεζός έχει ξεκινήσει να διασχίζει τον δρόμο από ΔΙΑΒΑΣΗ ΠΕΖΩΝ, επιταχύνουν!
Ή τα άλλα γίδια που παρκάρουν ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΠΡΟΣΤΑ σε στάση λεωφορείου.
Ή τα άλλα γίδια που παρκάρουν ΠΑΝΩ στη διάβαση πεζών.

ή ή ή....άπειρες περιπτώσεις που αυτός που έχει το άδικο και κάνει την παρανομία τολμάει να βγει κι από πάνω βρίζοντας! Δεν είναι μόνο η τροχαία εξαφανισμένη, αλλά και η παιδεία του κόσμου.

• Like 13
Δημοσ.
1 ώρα πριν, vamvakoolas είπε

Για να μην ανοιγω νεο θεμα, Οι νεες αλλαγες στο Καναδεζικο ΚΟΚ:

:white_square_button:Not carrying driver's license: $250:white_square_button:

After 6 days without a change of new address with MTO: $230

:white_square_button:Driving without insurance cause an accident: $ 5000 and license suspended for 5 years

:white_square_button: Through a red light: $ 900

:white_square_button:Crossing two solid yellow lines : $500

:white_square_button:Turn, U-Turn and turn violation: $350 :repeat:

Speeding (from 1-15km over): $250:white_square_button:Speeding (from 16-25km over): $450:white_square_button:Driving too slow :turtle:: $399

:white_square_button: Fail to Full stop at Stop Sign :warning:: $270

:white_square_button:Passing School bus :bus: when lights are flashing: $885

:white_square_button:Holding and or using the :iphone:cell phone while driving (1st time): $1000 Driving license suspended 3 years

:white_square_button:Parking in Bus Lane or Zone :bus:: $900

:white_square_button:Fail to turn on head lights (30 minutes) before dark: $200

:white_square_button: Tint too dark on door glass: $199

:white_square_button:Failing to wear seat belt: $200:white_square_button::baby::boy::girl:Children not wearing seat belts or not in accordance with Highway traffic act: $599

:white_square_button:Car pool Lane violation: $505

Συγνώμη κιόλας, αλλά τα 399 & 199, είναι φιλικές τιμές γνωριμίας;:P

Σαν προσφορές μοιάζουν, όχι σαν πρόστιμα. 

30 λεπτά πριν, *nenya* είπε

Ή να πούμε για τα άλλα γίδια που ενώ βλέπουν ότι ο πεζός έχει ξεκινήσει να διασχίζει τον δρόμο από ΔΙΑΒΑΣΗ ΠΕΖΩΝ, επιταχύνουν!
Ή τα άλλα γίδια που παρκάρουν ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΠΡΟΣΤΑ σε στάση λεωφορείου.
Ή τα άλλα γίδια που παρκάρουν ΠΑΝΩ στη διάβαση πεζών.

ή ή ή....άπειρες περιπτώσεις που αυτός που έχει το άδικο και κάνει την παρανομία τολμάει να βγει κι από πάνω βρίζοντας! Δεν είναι μόνο η τροχαία εξαφανισμένη, αλλά και η παιδεία του κόσμου.

Αυτό το έχω παρατηρήσει και εγώ.

Δεν ξέρω πόσο ΖΩΟ πρέπει να είσαι να το κάνεις...

|

Η τελευταία φορά που πήγε να με πατήσει ΕΛ οδηγάρα ήταν για αυτό.

Πέρασα ο δύσμοιρος από διάβαση - συνηθισμένος στα εξωτερικά που οι κουτόφραγκοι σταματάνε πάντα - και λέω κόκκινο έχει, διάβαση είναι, θα κόψει...

Αλλά φευ, ο Κάγκουρ πάτησε γκάζι και με πήρε το μπατζάκι...

• Like 1
Δημοσ.

Δηλαδή θες να μας πεις ότι....ΤΟΛΜΑΣ να καθυστερείς τους οδηγούς για να διασχίσεις από διάβαση πεζών;;; Δεν σκέφτεσαι καθόλου τους οδηγούς που βιάζονται; :P

• Like 1
Δημοσ.

Όχι ότι είναι δικαιολογημένα, αλλά τέλος πάντων μπορώ να καταλάβω διάφορα παράνομα παρκαρίσματα. Αυτό που δεν μπορώ να χωνέψω με τίποτα είναι αυτοκίνητα παρκαρισμένα έξω από καφετέρια, πρωί, με κίνηση, να κλείνουν τη μία από τις δύο λωρίδες του δρόμου προκειμένου να κάτσουν να πιούν το καφεδάκι τους. Και στον δρόμο να γίνεται κόλαση. Εκεί νομίζω ότι πρέπει να υπάρχει άμεση κατάσχεση αυτοκινήτου. Δεν μπορεί να εξισώνεται ΑΥΤΟ το παρκάρισμα με άλλα παράνομα παρκαρίσματα.

• Like 5
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, *nenya* είπε

Δηλαδή θες να μας πεις ότι....ΤΟΛΜΑΣ να καθυστερείς τους οδηγούς για να διασχίσεις από διάβαση πεζών;;; Δεν σκέφτεσαι καθόλου τους οδηγούς που βιάζονται; :P

Έλα μου ντε. 

Είδες τι γαϊδούρι είμαι;  Για αυτό τιμωρήθηκα.

Ευτυχώς έμεινα στην τρομάρα και όχι στα άλλα παρατράγουδα... :lol:

Δημοσ.

Για να υπάρξει τιμωρία, θα πρέπει να υπάρχει και αστυνομία στους δρόμους. Τους βλέπετε πουθενά?

Μόνο ΔΙΑΣ κυκλοφορούν και τους συναντάς σε συχνότητα στις καθημερινές διαδρομές, και αυτοί δε βεβαιώνουν παραβάσεις. Πότε είδατε τελευταία φορά περιπολικό δίπλα σας ή στη διαδρομή σας να "περιπολεί"? Για σκεφτείτε το..

Επίσης ακόμα και αν υπάρχουν περιπολικά, δε σημειώνουν παραβάσεις σε ΠΟΛΛΕΣ περιπτώσεις...Για παράδειγμα σε μεγάλα εμπορικά που συσσωρεύονται πολλά ταξί και κλείνουν μια λωρίδα ολόκληρη και πίνουν καφέ στα παγκάκια, περνάει το περιπολικό και κορνάει με αυτό το ηλίθιο κλάξον για να φύγουν. Οπότε γιατί να σκάσει ο παράνομος? Σου λέει ΟΚ αν έρθουν θα φύγω και όλα καλά.. Του λες θα πάρω την αστυνομία και σου λέει "πάρε" με υφάκι..

Ένας φίλος ανέφερε τη Λ. Κύμης... Λίγο πιο μετά στη Βείκου είναι ο παράδεισος του διπλοπαρκαρίσματος..Μόνιμα η μια λωρίδα κλειστή σε άνοδο και κάθοδο από διπλοπαρκαρισμενα. Από τα καφέ μέχρι τα εμπορικά κοντά στη Γαλατσιου.. Πότε βεβαιώθηκε παράβαση? Και όταν έγινε κάποιες φορές, πήγε ο δημαρχάρας ο Γιώργος να παραπονεθεί στο ΤΑ Πατησίων διότι πληγώνεται η εμπορική κίνηση των καταστημάτων με τον τρόπο αυτό.. Έκτοτε, πάρτυ....

• Like 2
Δημοσ.
4 minutes ago, eMike said:

Λίγο πιο μετά στη Βείκου είναι ο παράδεισος του διπλοπαρκαρίσματος..Μόνιμα η μια λωρίδα κλειστή σε άνοδο και κάθοδο από διπλοπαρκαρισμενα. Από τα καφέ μέχρι τα εμπορικά κοντά στη Γαλατσιου.. Πότε βεβαιώθηκε παράβαση? Και όταν έγινε κάποιες φορές, πήγε ο δημαρχάρας ο Γιώργος να παραπονεθεί στο ΤΑ Πατησίων διότι πληγώνεται η εμπορική κίνηση των καταστημάτων με τον τρόπο αυτό.. Έκτοτε, πάρτυ....

Βεΐκου είχα στο μυαλό όταν έγραψα αυτά που έγραψα....με έχουν κορνάρει να κάνω πιο κει για να 2πλοπαρκάρουν!!! Έχουν πάει να πατήσουν εμένα και μια μάνα με παιδί στο καροτσάκι ενώ περιμέναμε να περάσουμε διάβαση (το γίδι προσπαθούσε να παρκάρει ΠΑΝΩ στη διάβαση φυσικά, και χωρίς να μας έχει δει καν).

ΓΙΔΙΑ ΛΕΜΕ!

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...